Skocz do zawartości

Shugi ukarany przez Proklin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nick: Shugi

Nick osoby nakładającej kare: @Proklin

Powód nałożenia kary: Cheaty

Krótki opis sytuacji: Przez dłuższy czas taranowaliśmy się wzajemnie z paroma osobami. Jeden z graczy wrzucił powtórkę na której mam duży ping przez co nienaturalnie przyśpieszyłem do przodu teleportując się jednocześnie. Jakimś cudem antycheat wykrył zmieniony handling na moim koncie...
Podczas nagrania, które dostał Slawur wysyłałem zdjęcie na kanał discord :

image.png.ec48b962eab131ed8b315824828515ac.png

Tak wygląda mój internet jak korzystam z transferu z telefonu...

Dowody: 
https://streamable.com/851y2j - nagranie na którym rzekomo używam handling changera (xd)
unknown.png 

- zdjęcie które wysyłałem w międzyczasie (gdyby nie fakt, że ewenement nie chciał dostać muta zobaczylibyśmy, że godziny nagrania i screena się pokrywają a nawet na nagraniu widać, że mam zaciągnięty ręczny w powietrzu w tej samej pozycji jak na zdjęciu)
image.png.9fc2bdf3eabbb74130c20ae54d2a4a00.png
Nie powiedziałbym że potwierdza to cokolwiek bo, raz godziny i daty są zupełnie przypadkowe i nie ma logu z czasu kiedy jest nagranie, dwa z tego co rozumiem pokazuje to wartość przyczepności/trakcji gdzie jasno widać że jest mniejsza niż powinna być - 1.720/2.064 i jak wartość trakcji która dodatkowo jest mniejsza od stockowej z GTA V ma mi zapewnić przewagę w czymkolwiek?

Po rozmowie z Proklinem na discordzie przekierował mnie ze sprawą do @slawur/ @RacheT ,ponieważ nie miał czasu, więc myślę że mogę was prosić o wypowiedź/rozpatrzenie apelacji.

Coś od siebie: 

Po dłuższym czasie namysłu jak w ogóle doszło do tego ze antycheat wykrywa cokolwiek na moim koncie doszedłem wraz ze znajomymi do wniosku ze jest to powiązane z pojazdem o modelu Everon. Poprosiłem nawet Proklina w wiadomości prywatnej żeby przetestował ten wspaniały program na moich kolegach, którzy też mieli okazję przejechać się tym wozem oraz aby poinformował mnie od jakiej daty zaczęły się pojawiać wpisy o "cheatach" żeby przyrównać to do daty zakupienia pojazdu. Widać że wpisów jest mało w przypadku dwóch dni po jednym na dzień, jednak 05.06 pojawiły się co najmniej 3. Tak się składa, że tego dnia spędziliśmy trochę czasu na jeżdżeniu po mapie, skokach, odwalaniu itp. na co posiadam dowody w postaci nagrań wraz z datą, które mogę zuploadować jeśli będzie taka potrzeba :

image.png.94ef39a538c7a856c255eb7569797712.png

Wystarczy spojrzeć na ilość czasu jaki spędzam na serwerze i nie ryzykowałbym banem o taką pierdołę. Na serwerze gram regularnie od +/- 8 miesięcy niemal codziennie więc ciężko będzie mi się odzwyczaić od regularnego grania.  Mam nadzieję, że uda się szybko wyjaśnić sprawę bo cała sytuacja nieco mnie irytuje.

Miłego dnia.

Edytowane przez Shugi
  • Haha 1
Napisano

Witam, jako iż ja byłem autorem nagrania, to postanowię się wypowiedzieć. Zdaje sobie sprawę, iż zapewne zostanę ukarany punktami na forum.

Przechodząc do tematu:

34 minuty temu, Shugi napisał:

Przez dłuższy czas taranowaliśmy się wzajemnie z paroma osobami.

Zgadza się, od paru dni wraz z ekipką kolegów taranujecie mnie oraz moich znajomych.

35 minut temu, Shugi napisał:

Jeden z graczy wrzucił powtórkę na której mam duży ping przez co nienaturalnie przyśpieszyłem do przodu teleportując się jednocześnie.

Powtórka, na której miałeś duży ping? Ciekawe... Nie wiem po co kłamiesz, tracisz tylko możliwości odbanowania. Proszę, tutaj dowód z innej godziny: https://streamable.com/fyicc2 Hah, też powiesz, że miałeś duży ping? Serio, myślisz iż administracja ma 10 lat i uwierzy Ci w te bajeczki?

39 minut temu, Shugi napisał:

Jakimś cudem antycheat wykrył zmieniony handling na moim koncie...

Jakimś cudem? Hah, dobry żart.

40 minut temu, Shugi napisał:

Tak wygląda mój internet jak korzystam z transferu z telefonu...

Naprawdę? Żadnym wyzwaniem jest obciążenie sieci i zrobienie zrzutu ekranu - pokazówka.

45 minut temu, Shugi napisał:

Po dłuższym czasie namysłu jak w ogóle doszło do tego ze antycheat wykrywa cokolwiek na moim koncie doszedłem wraz ze znajomymi do wniosku ze jest to powiązane z pojazdem o modelu Everon.

Już nie szukaj na siłę wymówki. Może jeszcze powiesz, że teleportowanie się jest winą małego napięcia w gniazdku?

Tłumaczysz się, iż masz duży ping, co jest bardzo śmiesznym argumentem, bo tak naprawdę nie jest. Ciekawe co powiesz na ten dowód: https://streamable.com/reamrc

Twój kolega też miał duży ping? Co jeszcze wymyślisz?

Może byś się tak przyznał, że używałeś wspomagaczy, czy tylko potrafisz prowokować wraz z kolegami, a potem udawać niewiniątko na forum.

Ponadto nie zabrakło prowokacji ze strony twoich kolegów na innej platformie. Dowód: CXsir0o.png

Fakultatywnie polecałbym sprawdzić administracji całą organizacją, ponieważ już 3 osoby z tej organizacji używały wspomagaczy.

Myślę, iż podałem wystarczająco powodów, że używałeś polepszaczy do odwalania na serwerze wraz ze swoimi kolegami. Nie wiem po co kłamiesz, skoro dowody jasno na to pokazują, ale jak tam chcesz. Ps. tutaj link do apelacji osoby, która robiła to co ty ;) :  https://fivelife.pl/forums/topic/3224-may-ukarany-przez-proklin/?tab=comments#comment-20939 Pozdrawiam baziu.

• Haha 5
  • Confused 1
  • Jestem za 1
Napisano
19 minut temu, baziu napisał:
33 minuty temu, baziu napisał:

Twój kolega też miał duży ping? Co jeszcze wymyślisz?

To może ja powiem coś na ten temat jako iż ja pokarałem tu Ciebie jak i kolegę. Od początku powoli i zrozumiale, Helion wielka terenówa niszcząca wszystko na swojej drodze z racji tego iż jechaliście plackiem w postaci manany w dodatku wolniejszym najzwyczajniej w świecie przejechałem po was bez większego oporu ponieważ po 1 byłem szybszy po 2 miałem wyższe zawieszenie po 3 byłem masywniejszy nie wiem jak prościej wytłumaczyć działanie GTA V bo każdy kto choć trochę zna te grę a w szczególności platformę RAGE wie jak to wszystko działa.

Wracając do twojej teorii z pozostałymi powtórkami, masz 9 lvl widać, że nie jesteś tu częstym bywalcem więc nie wiesz jak działa synchronizacja rage. Na szczęście jestem na tyle miły, że ci to objaśnię na przykładzie specjalnie przygotowanych powtórek które bajecznie pokazują synchronizację. 

Zwykłe taranowanie w tył:

Perspektywa moja: https://imgur.com/a/EZ2kAJ3

Perspektywa @RiCo12https://imgur.com/a/MvxXOxJ

Próba pitowania i taran z wykorzystaniem świetnej synchronizacji (w pierwszej sytuacji według twoich domniemań rico ma zmieniony handling):

Perspektywa moja: https://imgur.com/a/lRDrckC

Perspektywa @RiCo12https://imgur.com/a/Z5EHIHd

45 minut temu, baziu napisał:

polepszaczy

Tu robi się zabawnie bo z logów wysłanych przez proklina wynika, że shugi pogorszył trakcję aby jeździć lepiej, nie wiem czy rozumiesz, pogorszył trakcję auta co miało przynieść pozytywny efekt na jego sterowność.

47 minut temu, baziu napisał:

Ponadto nie zabrakło prowokacji ze strony twoich kolegów na innej platformie.

A co ma inna platforma do tego co się tu dzieje? Proklin to sąd najwyższy i ukara mnie za śmianie się z jakiegoś klauna na forum serwera który nawet nie jest na tej platformie?

Prawda jest taka, że przyszedłeś tu poodwalać bo na serwerze na którym grasz na co dzień nie możesz sobie na to pozwolić i przy okazji usiłujesz "udupić" ludzi którzy od zawsze z Ciebie szydzą.

Miłego dnia.

• Like 1
Napisano
11 minut temu, Peter_Gryfter napisał:

To może ja powiem coś na ten temat jako iż ja pokarałem tu Ciebie jak i kolegę. Od początku powoli i zrozumiale, Helion wielka terenówa niszcząca wszystko na swojej drodze z racji tego iż jechaliście plackiem w postaci manany w dodatku wolniejszym najzwyczajniej w świecie przejechałem po was bez większego oporu ponieważ po 1 byłem szybszy po 2 miałem wyższe zawieszenie po 3 byłem masywniejszy nie wiem jak prościej wytłumaczyć działanie GTA V bo każdy kto choć trochę zna te grę a w szczególności platformę RAGE wie jak to wszystko działa.

Zgadzam się z tobą, że jest to terenówka itd, lecz w pewnym momencie na nagraniu widać, jak zaczęło Cię szarpać(tak jak u shugiego, który dostał bana) i przejechałeś po nas gładko, wiadomo nie było to tak mocne jak u gracza Shugi, lecz prawdopodobnie miałeś jakiś wspomagacz(administracja może zweryfikować). 

12 minut temu, Peter_Gryfter napisał:

Tu robi się zabawnie bo z logów wysłanych przez proklina wynika, że shugi pogorszył trakcję aby jeździć lepiej, nie wiem czy rozumiesz, pogorszył trakcję auta co miało przynieść pozytywny efekt na jego sterowność.

Nie wiem co robił, ale jedno wiem, iż miał polepszony handling(przyspieszenie, obracanie, wywrócenie mnie do góry nogami, gdy stałem na poboczu).

13 minut temu, Peter_Gryfter napisał:

A co ma inna platforma do tego co się tu dzieje? Proklin to sąd najwyższy i ukara mnie za śmianie się z jakiegoś klauna na forum serwera który nawet nie jest na tej platformie?

Nic nie ma to nic wspólnego, pokazuje to tylko poziom waszej grupki. Prowokowanie, a następnie udawanie niewiniątka na forum. 

17 minut temu, Peter_Gryfter napisał:

Prawda jest taka, że przyszedłeś tu poodwalać bo na serwerze na którym grasz na co dzień nie możesz sobie na to pozwolić i przy okazji usiłujesz "udupić" ludzi którzy od zawsze z Ciebie szydzą.

Gdybym ciągle odwalał, to miałbym już dawno tutaj bana. Wiadomo czasami troszkę poodwalam, jak każdy w większości przypadków. Nikogo na siłę nie próbuje udupić, sami zaczęliście taranować, a następnie używać wspomagaczy.

21 minut temu, Peter_Gryfter napisał:

Miłego dnia.

Nawzajem.

• Haha 1
Napisano
Cytat

Powtórka, na której miałeś duży ping? Ciekawe... Nie wiem po co kłamiesz, tracisz tylko możliwości odbanowania. Proszę, tutaj dowód z innej godziny: https://streamable.com/fyicc2 Hah, też powiesz, że miałeś duży ping? Serio, myślisz iż administracja ma 10 lat i uwierzy Ci w te bajeczki?

XD Medium kompetencji, https://streamable.com/fyicc2 - coś dziwnego, że nie jesteś w stanie przepchnąć małym michelli wielkiej terenówki? Masz 9 level nie masz pojęcia jak działa synchronizacja na tym serwerze i przy zaciągniętym ręcznym w powietrzu pojazd się wixuje, standardowo zero kompetencji ale zbłaźnić się nie zaszkodzi. 10 letnia administracja? Nie ale obstawiałbym twój wiek mentalny gdzieś w tym przedziale.

Cytat

Naprawdę? Żadnym wyzwaniem jest obciążenie sieci i zrobienie zrzutu ekranu - pokazówka.

To by się zgadzało, faktycznie nie sprawiło mi problemu wysłanie screena co obciążyło mi sieć, dzięki. Pokazówka, no można by to tak nazwać bo prezentowałem jak wysyłanie zdjęć obciąża mój internet, świetna dydukcja, dzięki. Do twojej błyskotliwej główki dalej chyba nie dotarło, że screen ma podaną godzinę i jest dosłownie wysyłany podczas twojego nagrania... Nie wiem jak Ci to prościej wyjaśnić, może ktoś będzie w stanie uprościć język tak żebyś zrozumiał.File:SMirC-thumbsup.svg - Wikimedia Commons

Cytat

Już nie szukaj na siłę wymówki. Może jeszcze powiesz, że teleportowanie się jest winą małego napięcia w gniazdku?

Nie już napisałem, że była to wina mojego pingu tępaku jebany.

Cytat

Tłumaczysz się, iż masz duży ping, co jest bardzo śmiesznym argumentem, bo tak naprawdę nie jest. Ciekawe co powiesz na ten dowód: https://streamable.com/reamrc

Powiem, że chyba dobrze oszacowałem twój wiek mentalny bo wysłałeś powtórkę jak po prostu ktoś w Ciebie wjeżdża od tyłu. Dzieki za informację już wiem jak zachowa się pojazd po uderzeniu w jego tył... 

Cytat

Twój kolega też miał duży ping? Co jeszcze wymyślisz?

Nie po prostu wjechał ci w dupe gdzie ty szuaksz tu czegoś na siłe. XDD

Cytat

Może byś się tak przyznał, że używałeś wspomagaczy, czy tylko potrafisz prowokować wraz z kolegami, a potem udawać niewiniątko na forum.

Nie mam do czego się przyznawać jeśli dalej nie dotarło, może mi powiesz w którym miejscu zaprzeczałem, że nie było prowokacji z mojej strony, jakbym miał możliwość dalej robiłbym wszystko żeby zagonić Cie na gnojownik z którego cie przywiało. Z resztą byłem miło zaskoczony ile osób z tego serwera gardzą tobą równie jak my.

Nie mam zamiaru więcej odpowiadać i poświęcać Ci więcej czasu bo chyba tylko do tego dążysz, widze że musisz jakoś odreagować.

Napisano
1 minutę temu, baziu napisał:

jak zaczęło Cię szarpać

Tak, odsyłam do punktu z synchronizacją.

Nie wiem co robił

Tyle starczy.

miał polepszony handling(przyspieszenie, obracanie, wywrócenie mnie do góry nogami

Po logach z anty cheata wysłanych przez proklina widać jasno, że według anty cheata został zmieniony jeden parametr który był odpowiedzialny za trakcje i w tym przypadku była ona pogorszona.

3 minuty temu, baziu napisał:

Wiadomo czasami troszkę poodwalam

Troszkę.

Napisano
6 minut temu, Shugi napisał:

Nie już napisałem, że była to wina mojego pingu tępaku jebany.

Może trochę kultury? Nie mam zamiaru więcej odpowiadać na zbędne prowokacje, to co miałem podać to podałem. Administracja sobie zweryfikuje. Pozdrawiam ;]

Napisano
11 minut temu, baziu napisał:

Może trochę kultury? Nie mam zamiaru więcej odpowiadać na zbędne prowokacje, to co miałem podać to podałem. Administracja sobie zweryfikuje. Pozdrawiam ;]

Tak trzymaj!
unknown.png

• Haha 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • Developer/owner
Napisano

@ShugiMożemy dać Ci drugą szansę jednak musisz spełnić nasze warunki:

• status OSZUST na dwa miesiące- oznaczenie pod nickiem i na liście graczy
  • blokada handlu na dwa miesiące
  • prace społeczne***: 120k przez dwa miesiące na holowniku

***System prac społecznych wymusza zarobienie ustalonej kwoty za pomocą wskazanej pracy w określonym czasie. Zarobione fundusze nie trafiają do Ciebie, tylko otrzymują je losowi gracze będący aktualnie online. Jeśli nie zdążysz w tym czasie wykonać zadania, na Twoje konto automatycznie zostanie nałożony ban permanentny (bez możliwości apelacji).

Jeśli akceptujesz warunki odpowiedz w tym temacie.

• Haha 1
  • Developer/owner
Napisano

Zgodnie z decyzją gracza apelacja odrzucona.
//ukryta przez wulgaryzmy

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...