Developer/owner proklin Napisano 12 Grudnia 2018 Developer/owner Napisano 12 Grudnia 2018 Witajcie! Po kilku miesiącach działania serwera i opłacania go przez ekipę z własnej kieszeni, nadszedł w końcu ten czas, w którym otwieramy dla Was możliwość wsparcia finansowego. Jak pewnie sami widzicie forum aktualnie uruchomione jest na skrypcie MyBB i sprawia wiele problemów, zaczynając od zarządzania uprawnieniami, a kończąc na nie wysyłających się mailach ze zmianą hasła itp. Aby zażegnać te problemy a jednocześnie zrobić coś, co i tak prędzej czy później nas czeka uznaliśmy, że warto już teraz zmienić platformę forum na Invision Community a czas, który byłby poświęcony na naprawienie MyBB przeznaczyć na integrację nowego forum z bazą serwera. Nowe oprogramowanie pozwoli nam na lepszą personalizację forum, zwiększy bezpieczeństwo a przede wszystkim poprawi stabilność naszej strony. Nie jest niestety tak kolorowo i aby tego dokonać musimy wykupić licencję, która kosztuje dokładnie $200 co przy aktualnym kursie dolara daje nam około 760zł. Ponieważ serwer nie generuje zysków (np. dodane niedawno reklamy w listopadzie zarobiły jedynie 59,94 zł, co nie jest nawet połową miesięcznych kosztów) nie jesteśmy w stanie zdobyć dodatkowych funduszy bez nadwyrężania własnych portfeli. Wiemy, że wielu z Was proponowało wprowadzenie na serwerze usług premium, które prawdopodobnie rozwiązałyby ten problem, jednak serwer robimy hobbystycznie i dopóki będziemy w stanie utrzymywać go bez takich dodatków wolimy nie mieszać w to tematu pieniędzy i wierzymy, że to bardziej zaleta niż wada . Jeśli chcecie nas wesprzeć możecie to zrobić za pomocą tego linka: https://www.paypal.me/fivelife a przekazywana kwota jest dowolna. Dodatkowo aby jakoś wyróżnić naszych donatorów, każda osoba, która wpłaci powyżej 20zł i poinformuje o tym fakcie kogoś z administracji w wiadomości prywatnej otrzyma: -złoty nick i rangę Donator na serwerze, forum i discordzie -dostęp do specjalnego kanału na discordzie, w którym będziecie mogli dowiedzieć się wcześniej o wszelkich nowościach, które pojawią się na serwerze a także wziąć udział w testach przed ich wprowadzeniem -10 skrzynek Donatora (za każde pełne 20zł) zawierających różne maski, których nie dało się wcześniej zdobyć. Zapraszamy wszystkich do podzielenia się swoją opinią odnośnie pomysłu na zmianę skryptu forum, a wszystkim donatorom serdecznie dziękujemy! 9 2
Lewanek* Napisano 12 Grudnia 2018 Napisano 12 Grudnia 2018 25zł przelane! Powodzenia w dalszym rozwoju serwera 2
Soodaa Napisano 13 Grudnia 2018 Napisano 13 Grudnia 2018 Dlaczego tylko paypal? Nie chce zakładać, dajcie inną możliwość. 3
Herwi Napisano 13 Grudnia 2018 Napisano 13 Grudnia 2018 @Soodaa próbujemy załatwić inne kanały płatności;)
DragonuS Napisano 13 Grudnia 2018 Napisano 13 Grudnia 2018 Eurosy poszły! Mamy nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem :) 2
areczek1993 Napisano 13 Grudnia 2018 Napisano 13 Grudnia 2018 Witam 25zł przelane. Powodzenia w dalszym rozwoju. 2
VeltY. Napisano 13 Grudnia 2018 Napisano 13 Grudnia 2018 Jeszcze kilka dobrych ludzi wplaci i mamy duzo z tej kwoty
Soodaa Napisano 14 Grudnia 2018 Napisano 14 Grudnia 2018 Jednak założyłem PayPala. Musiałem coś kupić innego, gdzieś indziej. Ode mnie również 25 zł. 2
Developer/owner proklin Napisano 15 Grudnia 2018 Autor Developer/owner Napisano 15 Grudnia 2018 Z przyjemnością informuję, że zebraliśmy już potrzebną kwotę i skrypt został zakupiony . Jeśli ktoś zechciałby nas wesprzeć to kanał płatności pozostanie otwarty jeszcze przez jakiś czas a wszystkie zebrane środki zostaną przeznaczone na reklamę serwera. Bardzo dziękujemy wszystkim za wsparcie i do zobaczenia na serwerze! 2
K4M1Lo5 Napisano 15 Grudnia 2018 Napisano 15 Grudnia 2018 Pomogliście mi, ja pomogę Wam. Cyk 25 ziko 2
Danboss Napisano 6 Lutego 2019 Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) 21,33 ZŁ przelane Edytowane 6 Lutego 2019 przez Danboss Wrzucone na imgura, aby nie marnować załączników :) 1
Rekomendowane odpowiedzi