Whicik Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) Data i godzina zdarzenia: 03.03.2020 23:31 Nick oskarżającego: Whicik Nick oskarżonego: Banasiur Powód napisania skargi: Udostępnianie danych osobwych Dowody w postaci logów lub screenshotów: Nie życzę sobie udostępniania moich danych osobowych na serwerze, kiedyś ktoś za taką samą sytuacje tylko z @Payro wyleciał na dwa miechy Screanshoty bez zablurowanego nazwiska podeślę na priv w celu ochrony danych. Edytowane 8 Marca 2020 przez Whicik 11 1 6 1 2
banasiur Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) Nie wiem co Ci mam nawet na to nawet odpowiedzieć ... Masz tu krótki cytat. Cytat Żadne z wcześniej cytowanych dokumentów nie wskazują wprost, jakie informacje nie mogą być uznane za dane osobowe. Wynika to jednak z zapisów, które znaleźć można w UODO jak i RODO. Jak już bowiem wiemy, dane osobowe to informacje, które pozwalają zidentyfikować tożsamość osoby. W ustawie o ochronie danych osobowych widnieje zapis, zgodnie z którym: Informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu lub działań; Zapis ten można zinterpretować jako wskazówkę, iż pojedyncza informacja nie może być uznawana za dane osobowe. Znajomość imienia nie pozwoli ustalić tożsamości osoby, do której ono należy, podobnie w przypadku nazwiska, cech fizycznych lub lokalizacji. Oczywiście w przypadku podjęcia bardzo skomplikowanych, czasochłonnych i kosztownych działań prawdopodobne jest, że tożsamość osoby zostanie ustalona nawet ze znajomością tylko jednej informacji, jednak zgodnie z literą prawa — nie można jej uznać za dane osobowe. Edytowane 8 Marca 2020 przez banasiur 1
Whicik Napisano 8 Marca 2020 Autor Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) Na serwerze panują dane zasady Cytat 6. Zakaz udostępniania danych osobowych. Jak już tak bardzo chcemy się bawić w prawo to proszę poczytać Cytat Dokładna definicja tego terminu została określona w ustawie o ochronie danych osobowych (UODO) z 1997 roku. Według tego dokumentu, w artykule 6, punkcie 1: (...) za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Czym natomiast są informacje, dzięki którym można zidentyfikować osobę? Ponownie posłużymy się cytatem z ustawy: (...) numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne. „dane osobowe” oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej („osobie, której dane dotyczą”); możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, w szczególności na podstawie identyfikatora takiego jak imię i nazwisko Edytowane 8 Marca 2020 przez Whicik 1 1
banasiur Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 Owszem Panują: Cytat 1. Zakaz utrudniania gry innym graczom. Cytat 9.Zakaz prowokowania, wszczynania i prowadzenia kłótni. Cytat 1.Zakaz obrażania innych graczy. 1
Whicik Napisano 8 Marca 2020 Autor Napisano 8 Marca 2020 Powinieneś się zapoznać z tymi punktami regulaminu, bo akurat do prowokacji, i utrudniania komuś gry jesteś pierwszy 3 2 7
banasiur Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) Zapoznałem się z nimi doskonale, to że od jakiegoś miesiąca próbujesz uprzykrzać komuś grę, bo tak namawiają Cię koledzy z organizacji czy też sam koleżka, który dostał słusznego bana za ddosowanie moderatora @jarekia i kilku innych osób też, to już nie mój problem Wszystkie Twoje występki sprzed ostatniego mniej więcej miesiąca są udokumentowane i zostały wysłane na pw do @Herwi oraz @_WirluS_. Widocznie ten pierwszy ma teraz mniej czasu, by się tym zająć, ale co się odwlecze to nie uciecze A tutaj masz filmik za co dostałeś prawko i za co próbujesz się teraz mścić. Nie mam nic więcej do dodania w tym temacie. Edytowane 8 Marca 2020 przez banasiur 1 3
Whicik Napisano 8 Marca 2020 Autor Napisano 8 Marca 2020 Akurat twój wybryk z tym udostępnianiem danych został wysłany do @Proklin zaraz po zajściu. Jednak widzę, że dalej jesteś bezkarny, więc wyciągam sprawę na światło dzienne. Skarga nie dotyczy tego tematu ponieważ zostałem już za to ukarany. Co do taranów to też coś mam 1
banasiur Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) Jak, już wrzucasz jakieś stare filmiki to ja też mogę jakieś podesłać, które są kompletnie nie związane ze skargą, a na przykład na kogoś z Twojej organizacji. Jak już wyciagasz stare filmiki to zastanów się dobrze czy chcesz się w to bawić, bo mam tego multum na osoby z Twoje org Edytowane 8 Marca 2020 przez banasiur 3 2 1
Whicik Napisano 8 Marca 2020 Autor Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) Skoro już takie filmiki wrzucasz to, tutaj mam pewne filmiki, co ciekawe z twojej perspektywy które sam z resztą nagrałeś Edytowane 8 Marca 2020 przez Whicik 1
Yeo Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 54 minuty temu, banasiur napisał: Owszem Panują: Chyba się nie zapoznałeś wystarczająco. Jesteś najbardziej toksyczną osobą na tym serwerze i akurat prym w prowokacjach to wiedziesz ty. Może zrobimy małe przypomnienie: 1. Zakaz utrudniania gry innym graczom. 9.Zakaz prowokowania, wszczynania i prowadzenia kłótni. 1.Zakaz obrażania innych graczy. 2 3 3
Yeo Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 A jeszcze dodajmy jak kolega @banasiur doskonale wypełniał swoje obowiązki vKomendanta 2 1 1
Sretek Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 Itak temu knurowi nic nie zrobią bo zasłużony, oj jejku a dowody są:D 1 1 2
Piotrek73322 Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) coś czuje że skarga szybciej zniknie niż się pojawiła Edytowane 8 Marca 2020 przez Piotrek73322
banasiur Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) @Yeo Za wszystkie akcje z Tobą czy też jeszcze swego czasu org. Ex zostałem ukarany mutem od samego Proklina, więc nie wiem co mają na celu teraz te filmiki i screeny. Cytat Obowiązuje całkowity zakaz wypowiadania się osób niezwiązanych ze skargą. Ps. Co to jakieś multikonta? 🤨 Edytowane 8 Marca 2020 przez banasiur 1 1 1
Piotrek73322 Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 a ty larekia co tak piotrka plusujesz? najpierw obrażasz z resztą kolegów z organizacji a teraz superki dajesz ; ) 1 2
Yeo Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) 24 minuty temu, banasiur napisał: @Yeo Za wszystkie akcje z Tobą czy też jeszcze swego czasu org. Ex zostałem ukarany mutem od samego Proklina, więc nie wiem co mają na celu teraz te filmiki i screeny. Ps. Co to jakieś multikonta? 🤨 Za żadną akcję ze mną nie zostałeś ukarany,bo nic nie zostało jeszcze wysłane. Możesz się spodziewać oddzielnego tematu ode mnie, bo czyjaś skarga nie pomieści całego twojego zachowania Edytowane 8 Marca 2020 przez Yeo 1 2 1
banasiur Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 25 minut temu, Yeo napisał: Za żadną akcję ze mną nie zostałeś ukarany,bo nic nie zostało jeszcze wysłane. Możesz się spodziewać oddzielnego tematu ode mnie, bo czyjaś skarga nie pomieści całego twojego zachowania No okej 1
chinskie masło Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) Ale wy się nie nawidzicie tylko brać popcorn i czytać. Wsm atak leci na banasiura (tak btw nikt nie jest święty). Edytowane 8 Marca 2020 przez chinskie masło 1 2 3 2
Sretek Napisano 9 Marca 2020 Napisano 9 Marca 2020 11 godzin temu, chinskie masło napisał: Ale wy się nie nawidzicie tylko brać popcorn i czytać. Wsm atak leci na banasiura (tak btw nikt nie jest święty). No ba ten serwer powinien zmienić nazwę na Toxic RPG, graczy banują za błache powody dzbany itp, a tutaj typ ma zasłużonego przejawia taką toksyczność że wyjebuje poza skale ale administracja nic nie widzi bo pieniążki muszą się zgadzać bądź top donejtorem dostań zasłużonego i cyk masz immunitet. Ten serwer to ładne dno na dnie z zaproszeniami dla toxic'ków 😆 3
Piotrek73322 Napisano 9 Marca 2020 Napisano 9 Marca 2020 27 minut temu, Sretek napisał: No ba ten serwer powinien zmienić nazwę na Toxic RPG, graczy banują za błache powody dzbany itp, a tutaj typ ma zasłużonego przejawia taką toksyczność że wyjebuje poza skale ale administracja nic nie widzi bo pieniążki muszą się zgadzać bądź top donejtorem dostań zasłużonego i cyk masz immunitet. Ten serwer to ładne dno na dnie z zaproszeniami dla toxic'ków 😆 Wywala pół wypłaty na flc i nagrywa każdego więc zamiotą skargę pod dywan xD 1
banasiur Napisano 9 Marca 2020 Napisano 9 Marca 2020 Widzę trafili się eksperci od tego kto ile zarabia i ile może przeznaczyć na własne przyjemności Widzę to już takie mocno zakorzenione polskie myślenie, by zaglądać komuś do portfela i do kieszeni. Dla waszej wiadomości to, że wpłacałem na serwer to jedynie i wyłącznie moja dobra wola, nie jestem przez to traktowany, ani lepiej, ani jakoś specjalnie. Nie czuję się, bym był jakoś wywyższany, a jeśli w jakikolwiek sposób złamałem regulamin to na pewno zostanę za to ukarany, co mogą chociażby świadczyć o tym logi moich kar, do których ma dostęp administracja. Są osoby, które wpłaciły więcej na serwer, ale wy o tym nie wiecie Możecie być jednak pewni, że nie jestem top donejtorem. 1 4
Whicik Napisano 9 Marca 2020 Autor Napisano 9 Marca 2020 @banasiur Cytat Dla waszej wiadomości to, że wpłacałem na serwer to jedynie i wyłącznie moja dobra wola, nie jestem przez to traktowany, ani lepiej, ani jakoś specjalnie. Czy aby na pewno? Na tych oto filmikach mamy nagranie jak @banasiur wręcz kpi z reszty serwera mówiąc, że to on tu rozdaje karty 3 1 3 1
banasiur Napisano 9 Marca 2020 Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) @Whicik No, ale co to za filmiki są? xD W których mówię o banach i osobach, które poleciały z moich filmików czy też moich zgłoszeń, bo łamały regulamin serwera. Nie ma tutaj nawet grama mowy o tym, że jestem jakoś lepiej traktowany, ani nic, więc w sumie dziękuje, że wstawiasz takie filmiki ;3 Jak już coś wrzucasz to niech się przyjaciel od ddosów postara lepiej . Z drugiej strony piszesz skargę na temat danych osobowych, a tym samym kopiujesz ode mnie filmiki, które sam gdzieś tam wstawiłem i nawet nie pytasz się mnie o zdanie czy pozwalam Ci ich użyć czy przesłać gdzieś dalej ... Tylko bezczelnie kopiujesz je na swój kanał w jakiejś śmiesznej jakości. Wystarczyło przyjść do mnie na pw, powiedzieć to i tamto i chętnie udostępnił bym Ci w lepszej jakości te filmiki, by było coś na nich widać, bo tak kto nagrywanie kalkulatorem wyszło z mody już dawno. Edytowane 9 Marca 2020 przez banasiur 2 4
Developer/owner proklin Napisano 9 Marca 2020 Developer/owner Napisano 9 Marca 2020 Z powodu zbyt dużego spamu coraz dziwniejszymi materiałami, często bez związku ze sprawą, temat zamykam do czasu ustalenia przez nas szczegółów i ogłoszenia wyniku. 7 7 1 6
Developer/owner proklin Napisano 16 Marca 2020 Developer/owner Napisano 16 Marca 2020 Po dokładniejszym zbadaniu sprawy okazuje się, że temat nie dotyczy tylko oskarżanego i oskarżającego. Wynik jest następujący: @banasiur - prowokacje, udostępnianie danych osobowych, rozpuszczanie nieprawdziwych plotek - ban 4 mies @Whicik - prowokacje, udostępnianie danych osobowych - ban 2 mies @LanceVersc- prowokacje, udostępnianie danych osobowych - ban 2 mies @rado1229- prowokacje, udostępnianie danych osobowych - ban 2 mies @Luckyboy.- prowokacje, udostępnianie danych osobowych - ban 2 mies @Janusch_60- prowokacje, udostępnianie danych osobowych - ban 2 mies 10 1 1
Rekomendowane odpowiedzi