Bombelos Napisano 3 Stycznia 2020 Napisano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Nick: Bombelos Nick osoby nakładającej kare: Proklin Powód nałożenia kary: cbk + aktualizacja kary, okazuje się, że na 3 dni już miał więc podnosimy poprzeczkę (nie)Krótki opis sytuacji: Cała akcja miała miejsce dwudziestego ósmego grudnia roku pańskiego dwa tysiące dziewiętnastego podczas Lucky Hour, czyli około godziny dziewiętnastej czterdzieści. Siedziałem na TS wraz z członkami organizacji Questo è denaro, po czym dostałem poke'a i pomyślałem, że może ktoś z innego kanału coś ode mnie chce, ale niestety w tym czasie szarpnąłem przypadkiem za kabel od mikrofonu i ten odłączył się. Na domiar złego wszystko to działo się, gdy byłem w powietrzu wykonując pracę Lotnika Widokowego - przez co nie mogłem zminimalizować giereczki w celu ponownego włączenia mikrofonu i nawiązania komunikacji głosowej z moimi towarzyszami dlatego też po ustabilizowaniu lotu poprosiłem za pomocą czatu globalnego o przeniesienie na inny kanał używając słów, uwaga cytuję: "ej kłedy, przenieście mnie na górę". Na tę prośbę zareagował żartobliwie użytkownik @DDdudekPL sugerując mi, że nie odpowiada mi ich towarzystwo, na co ja pragnąc jak najszybciej rozwiać jego obawy odpowiedziałem równie żartobliwie rymowanką zawierającą nazwę jego organizacji. Jako okoliczność łagodzącą pragnę przypomnieć, że w momencie pisania tej wiadomości leciałem samolotem z prędkością, która podczas ewentualnej utraty wysokości mogłaby spowodować wypadek lotniczy i wielu z obecnych wtedy graczy na serwerze mogłoby ucierpieć z mojej winy - dlatego też musiałem się spieszyć z odpowiedzią. Dowody: Na dole będzie kilka screenów. Coś od siebie: Liczyłem się z tym, że łamię zasady używając niżej ukazanego zwrotu, ale co w całej tej sprawie najważniejsze ani gracz, do którego zostały skierowane te słowa, ani nikt z jego organizacji nie poczuł się urażony i cała sytuacja była dla zainteresowanych jedynie niewinnym żartem i nawet nie musiałem jej wyjaśniać. Druga sprawa, dlaczego drogi Proklinie dając mi mute na 30 dni zwracasz się do mnie w trzeciej osobie? Mnie chcesz nauczyć kultury, czy robisz to dla uciechy licznie zebranej gawiedzi czekającej przed monitorem na serwerowe sensacje? To najbardziej mnie boli, bo jak sam się ostatnio przekonałeś przy okazji akcji na tunerze oszczerstwa, które są licznie rzucane w moją stronę nie mają żadnego pokrycia z rzeczywistością i może warto by było zacząć karać takie osoby. Jak to mówi stare chińskie przysłowie: Najgłośniej szczeka ten, co ma najmniej do powiedzenia. Ja naprawdę nie jestem jakimś konfliktowym graczem. Serwer zbudowany jest tak, że warto wpadać na niego codziennie i przez to rośnie szansa, że ktoś będzie miał zły dzień, gorszy moment lub dojdzie do nieporozumień - takie sytuacje się zdarzają, również mi, ale zawsze staram się je w miarę możliwości pokojowo wyjaśniać. Kolejna sprawa: ten serwer mnie potrzebuje. Nie wiem jak daleko sięgają Twoje moce, ale jeśli możesz to proszę sprawdź sobie historię moich wiadomości z dnia kiedy dostałem mute'a. 12 z 15 z nich to odpowiedzi na pytania początkujących graczy. Takich sytuacji w ciągu całej mojej gry tutaj było spokojnie kilkaset. Wyciszając mnie robisz krzywdę graczom poszukującym pomocy na czacie, bo nikt nie odpowie im tak wyczerpująco jak ja. W temacie pytań na czacie, mechanik - jeśli tylko mogę to podjadę i naprawię nie doliczając nawet grosza, moje 1300 punktów na mechaniku nie wzięło się znikąd. Wniosek jest ten sam - gracze cierpią na mojej karze bardziej niż ja, bo nie widzę, żeby ktoś kwapił się do pomocy tak jak ja to zwykłem robić i ich pytania o mechanika Mirror pozostają bez odpowiedzi, to samo z tunerem, to samo z podwożeniem graczy. Będąc zmutowanym nie mogę odpowiedzieć na ich prośby na czacie, a wielu graczy na pewno może potwierdzić to, że często oferowałem im bezinteresowną pomoc w tej kwestii. Nigdy nie użyłem wulgaryzmu na czacie /g, a często byłem jego animatorem inicjując rozmowy i zabawy na czacie. Tak jak pisałem kawał czasu temu w poście powitalnym najważniejsze dla mnie w graniu na tym serwerze jest komunikowanie się z ludźmi, aspekt społeczny - wolałbym stracić prawko na miesiąc i jeździć tylko rowerem niż mieć zablokowaną możliwość komunikacji. Co z tego, że miałem już mute na 3 dni skoro pomimo prób nie dowiedziałem się nawet za co dokładnie zostałem wyciszony? Jakie wartości edukacyjne przynosi kara, gdy nawet nie wiem co dokładnie ją spowodowało? Wysyłam nawet i 100 wiadomości dziennie - na koniec dnia nie pamiętam każdej z nich. Chciałem przedstawić moją wersję wydarzeń i rzucić na całą tę sprawę inne światło. Proszę o możliwie jak najszybsze rozpatrzenie mojej apelacji i wnoszę o sprawiedliwy wyrok. PS Co do podnoszenia poprzeczki to mając 183 cm wzrostu pokonałem poprzeczkę ustawioną na wysokości 185 cm ustanawiając tym samym rekord mojego liceum w skoku wzwyż i z tego co widzę to tym mute'm pobiłem kolejny rekord, bo nikt przede mną nie dostał mute'a na miesiąc PS2 Wyraz więc łączy zdania składowe, opisujące ciąg przyczynowo skutkowy, dlatego zdanie, które zawiera ten wyraz należy poprzedzić przecinkiem. Załączniki: 1) dokładne przypomnienie sedna sprawy, czyli jak u Dostojewskiego zbrodnia i kara 2) potwierdzenie moich słów o tym, że gracze cierpią z powodu mojego mute'a bardziej niż ja 3) sytuacja, w której ktoś używa wulgaryzmu, za co dostaje jedynie krótką słowną reprymendę 4) sytuacja z wczoraj - przewinienie znacznie gorsze od mojego, kara znacznie mniejsza 5) w tej sytuacji użytkownik @xKlau99x dostał mute'a na 100 minut za CBK, a ja dostałem na 1000 minut za prowokacje 6) mały bonusik z wczoraj Boże, do czego mnie ten serwer doprowadził? Jeden i drugi dziadek zawsze w opozycji, a ja teraz muszę screeny na ludzi zbierać. Edytowane 3 Stycznia 2020 przez Bombelos czcionka coś mała wyszła - dałem 12, żeby się lepiej czytało 8 3
xKlau99x Napisano 3 Stycznia 2020 Napisano 3 Stycznia 2020 (edytowane) @Bombelos dostałem od @Proklin muta na 4320 minut, odczekałem to wiec nie pisz mi że tylko 100 minut, a po tym mucie żadnego kolejnego nie dostałem w przeciwieństwie do Ciebie, więc przestań już mnie w to mieszać. I to Ty cały czas prowokujesz a nie ja, więc za darmo tego muta na miesiąc nie dostałeś. Edytowane 3 Stycznia 2020 przez xKlau99x 4 2
DDdudekPL Napisano 3 Stycznia 2020 Napisano 3 Stycznia 2020 Z racji, że zostałem oznaczony to wykorzystam swoje prawo i wypowiem się. Dużo nie mam do powiedzenia, mogę jedynie potwierdzić wersje @Bombelosa i przyznać, że nie obraziło to mnie ani nikogo innego kogo mogło to dotyczyć, bardziej rozbawiło i poprawiło humor. Nic więcej nie mam do dodania. 5 1
Developer/owner proklin Napisano 10 Stycznia 2020 Developer/owner Napisano 10 Stycznia 2020 Twoje zachowanie już nie pierwszy, ani nie drugi raz wyraźnie celowało w prowokacje czy obrazę innych. Nie wnikamy jakie macie kontakty poza serwerem, gdy korzystacie z czatu globalnego musicie trzymać się panujących tam zasad. Czyta to setka osób, a nie Wasza mała grupka, nawet jak 5 osób wie, że to żart, to pozostałe 95 już nie. Nawet cała ta apelacja nie jest napisana z powagą czy zrozumieniem swojego błędu, wolałeś napisać tony tekstu nie związanego ze sprawą i oznaczyć innych graczy, także nie mających z tym związku. Apelacja zostaje odrzucona, a gdy Twoje podejście do gry tutaj się nie zmieni, kolejne kary będą jeszcze dotkliwsze. To, że ktoś dostał mniejszą karę zazwyczaj oznacza po prostu, że nie miał tylu "wpadek" co Ty wcześniej. 5 2 1
Rekomendowane odpowiedzi