Jump to content

Wszystko czego potrzebujesz w jednym miejscu [Auta, Silniki, VMAXY, Ryby, Maski ] [brightside.org.pl]

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć!

Wraz z chłopakami z organizacji Brightside, w ramach ułatwienia sobie wyszukiwania dostępnych wersji silnikowych oraz dostępnych pojazdów, stworzyliśmy stronę opartą na najzwyczajniejszym spisie, w którym mamy zawarte vmaxy danych wersji silnikowych oraz tuning do określonych aut.

Z dniem dzisiejszym udostępniamy nasz spis publicznie, aby ułatwić przejrzysty wgląd w informacje, na temat pojazdów dostępnych na serwerze.

Brightside

W najbliższym czasie przewidujemy również udostępnienie aplikacji mobilnej na system Android, zachowującej pełna funkcjonalność strony.

Na panelu musicie kliknąć w logo naszej organizacji, po czym założyć konto. Oczywiście hasła są szyfrowane i nie mamy w nie wglądu.

Jeśli macie jakieś sugestie, odnośnie możliwych ścieżek rozwoju strony czy aplikacji, zapraszam do dyskusji poniżej.

Kod strony stworzony przez: @Pioterrr

Z pozdrowieniami

Brightside.

Edited by Chemik
  • Like 16
Posted (edited)

2 spisy pojazdów i silników to dużo ale 3 to już duża przesada. Po co? 2 spisy nie wystarcza? Wersja np wersja exelowska jest tak samo poręczna jak aplikacja a co do haseł co z tego że jest szyfrowanie jak i tak można je złamać? 

Edited by L0Liting
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Dzban 1
Posted
4 minuty temu, L0Liting napisał:

2 spisy pojazdów i silników to dużo ale 3 to już duża przesada. Po co? 2 spisy nie wystarcza? Wersja np wersja exelowska jest tak samo poręczna jak aplikacja a co do haseł co z tego że jest szyfrowanie jak i tak można je złamać? 

Każdy uważa tak jak chce. Nikomu nie każę z tego korzystać. Dla mnie wersja online jest poręczniejsza, bo nie trzeba szukać po tabelkach tylko wybierasz dany samochód i w jednym miejscu masz wszystkie informacje pokazane w sposób przejrzysty.

• Like 4
  • Dzban 1
  • I am for 1
Posted
14 minut temu, Kordi66 napisał:

Kopiuj wklej kopiuj wklej kopiuj wklej kopiuj wklej kopiuj wklej kopiuj wklej 

Kolejny taki sam temat o tej samej tematyce w ciut innym wykonaniu i na tej samej zasadzie podbierania gotowych vmaxow

Nie trzeba szukać w tabelach które są posortowane alfabetycznie w excelu bo trzeba będzie poszukać na jakiejś stronie internetowej która będzie miała swój własny odpowiednik tabeli

I nie wiem jak tabelka w excelu, która jest kontrastowo obrobiona może być dla kogoś nie przejrzysta

To jakby ktoś jeszcze chciał się wziąć za ten temat to ma do wyboru:

- książkę

- reklamy telewizyjne

- Wikipedie

- otworzenie kierunku studiów/szkół średnich o vmaxach pojazdów na serwerze

- założenie fundacji "Poznajmy Vmax!"

Więcej nie chce mi się wymyślać bo lecę w kime

Miłego przepisywania gotowców

A wystarczyło tylko napisać z prośbą o współpracę i o waszym pomyśle 

Założyłeś i sprawdziłeś jak to funkcjonuje? Bo jeśli nie to prosiłbym o nie dawanie ocen z góry. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam cieplutko

• Like 2
Posted
27 minut temu, Kordi66 napisał:

Dzisiaj, za parę godzin z samego rana

Aż tak to niech ci się nie spieszy.

28 minut temu, Kordi66 napisał:

nie miałem tej  przyjemności założenia konta

W takim razie proszę o konkretne wypowiedzi, jak już się zapoznasz z tym w jaki sposób to działa.

• Like 1
Posted
48 minut temu, Chemik napisał:

A wystarczyło tylko napisać z prośbą o współpracę i o waszym pomyśle 

Nie musimy korzystać z gotowców, kiedy mamy własną bazę budowaną skrupulatnie od co najmniej grudnia.

• Haha 1
Posted

@Chemik na przyszłość zedytuj post który napisałeś wcześniej a nie tworzysz kolejna odpowiedź pod spodem :D

Posted

Apka Mega na +, jeśli update'y będą pojawiały się w miarę rozwoju motoryzacji na serwerze to będzie naprawdę dobrze.

• Like 2
Posted (edited)
12 godzin temu, L0Liting napisał:

a co do haseł co z tego że jest szyfrowanie jak i tak można je złamać? 

Proszę pokaż mi i złam SHA256

Edited by Chemik
Posted (edited)

@Pioterrr bardzo ładnie i przejrzyście wykonana strona, szkoda że trzeba się na klikać i logować za każdym razem, ale możlie że to tylko mi przeszkadza.  Szacunek Za prace włożoną w stworzenie strony.👍😁

Edited by JoeJamesVernitch
  • Like 3
Posted

Wszystko w jednym miejscu co jest wygodniejsze niz strona Arrowa i spis Joe'a osobno

• Like 3
Posted

w końcu coś profesjonalnego. !

• Like 1
Posted

Dzięki za wszystkie komentarze :D

Tymczasem mała Aktualizacja

Na prośbę kilku osób postanowiłem zrobić nową funkcję jaką jest możliwość dodania auta do listy obserwowanych.

Jeśli ktoś często sprawdza ceny lub inne parametry danego auta to teraz nie będzie musiał szukać w głównej liście.

Wszystkie obserwowane przez daną osobę pojazdy znajdują się w zakładce Obserwowane Pojazdy

1.thumb.png.b7a8b03c2f783c54e8a39bee9f3b74a0.png

Aby dodać pojazd do listy należy wejść w jego podgląd a następnie kliknąć zielony przycisk Dodaj do obserwowanych.2.thumb.png.a282def35a932824ece3ae9bd7d00408.png

Po kliknięciu auto zostanie dodane do listy, a przycisk zmieni kolor na czerwony, będzie nim można usunąć pojazd z listy kiedy przestanie nam być potrzebny.

Mam nadzieje, że taka mała funkcjonalność wam się przyda. Jeśli ktoś by miał jakiś pomysł co dodać lub zmienić to zapraszam na priv.

Pozdro!

• Like 2
Posted

Bardzo fajne przejrzyste wszystko brakuje mi tu jeszcze sortowania wg: rotacji, rodzaju pojazdu kategorie:( super sport, sport, itd.), występowania w komisach, alfabetycznie ,ale to tylko szczegół bo i tak można łatwo wyszukać autko dobra robota :)

• Like 4
Posted

Kolejna większa nowość!

Na prośbę chłopaków z organizacji BS oraz QeD, rozszerzyłem podgląd pojazdu o nowe funkcjonalności. Chodzi tutaj o automatyczne liczenie vmaxu oraz ceny demontażu poszczególnych części.

Działa to tak, że do systemu wprowadzony jest vmax auta bez żadnego tuningu. System automatycznie wylicza vmax jaki auto osiąga wraz z założeniem do niego full tune mechanicznego. Liczony jest także vmax wraz z limiterem, który dodaje 3% do vmaxu. 

Jeśli chodzi o ceny tuningu to tutaj sprawa wygląda podobnie. Z wprowadzonych kwot są automatycznie wyliczane kwoty demontażu. Wszystko jest też sumowane i pełna kwota montażu i demontażu wszystkich części znajduje się na samym dole tabeli.

Z mniejszych opcji zostały lekko zmienione kolory strony oraz dodany został tryb nocny, który można uruchomić klikając odpowiedni przycisk w wysuwanym menu.

Jeśli ktoś znalazł jakieś błędy to proszę o wiadomość prywatną na forum lub na discordzie.

1337252448_OperaZdjcie_2019-09-02_104807_brightside_org_pl.thumb.png.20765aa9e6b881fd39b29d2e32f72d71.png

Czekam również na propozycję co można by jeszcze dodać do całego systemu.

• Like 6
Posted

Oo i to się nazywa konkretna strona z Vmax z całym szacunkiem do pozostałych twórców , szukanie po tabelkach ile co kosztuje no trochę zajmuje a tu klikasz i masz całe info  + zdjęcie. Grałem dużo w GTA5 ale żeby pamiętać jak, każde auto wygląda to lekka przesada a tu przynajmniej widać co kamn 😍

p.s Zauważyłem, że nie które auta pokazują się niby w obserwowanych a ich nie mam np. [8F Drafter czy Casco mam zaznaczone "Usuń z obserwowanych] - nawet nie zdążyłem ich dodać , to pewnie jakiś  bug 🙄

Posted
53 minuty temu, Pluto_Nowy napisał:

Oo i to się nazywa konkretna strona z Vmax z całym szacunkiem do pozostałych twórców , szukanie po tabelkach ile co kosztuje no trochę zajmuje a tu klikasz i masz całe info  + zdjęcie. Grałem dużo w GTA5 ale żeby pamiętać jak, każde auto wygląda to lekka przesada a tu przynajmniej widać co kamn 😍

p.s Zauważyłem, że nie które auta pokazują się niby w obserwowanych a ich nie mam np. [8F Drafter czy Casco mam zaznaczone "Usuń z obserwowanych] - nawet nie zdążyłem ich dodać , to pewnie jakiś  bug 🙄

Dzięki za miłe słowa i za przedstawienie problemu z obserwowanymi. Postaramy się to naprawić!

Posted
W dniu 30.08.2019 o 00:26, L0Liting napisał:

A jeszcze tak zapytam po co jest logowanie? Po co do wbrew pozorom prostej strony jest logowanie bo tak naprawdę jedyne czego możemy od takiej strony oczekiwać to: wyszukiwarka vmax pojazdów oraz ewentualnie zdjęcie.

A ja jeszcze nie dostałem odpowiedzi... 

• Haha 1
Posted
20 minut temu, L0Liting napisał:

A ja jeszcze nie dostałem odpowiedzi... 

Mamy w planach przedłużenie sesji, że logowanie to będzie tylko formalność raz na kilka dni. Będzie to wprowadzone niedługo.

Posted

Kolejna mała aktualizacja!

Dzień Dobry! Nadszedł czas na kolejną mniejszą lub większą aktualizacje (jak kto woli).

Jedną z większych zmian jest wydłużona sesja logowania. Od teraz po zalogowaniu się do systemu sesja jest aktywna przez równy tydzień. Po upływie tego czasu trzeba sesję odnowić logując się raz jeszcze.

Kolejną zmianą są dodatkowe pola na liście pojazdów.

Mianowicie jest to podatek od sprzedaży, o dodanie którego sporo osób pisało.

Postanowiliśmy także dodać pole odnośnie poziomu jaki jest potrzebny, aby jeździć danym autem w pracy FLber 2.

Z pomniejszych rzeczy został dodany przycisk od chowania paska bocznego oraz został poprawiony błąd związany z modułem obserwowania pojazdów.

image.thumb.png.4ca26eb1e32193f5541f56dfd69e3a09.png

Standardowo zapraszam do testowania oraz zgłaszania błędów oraz propozycji. :)

Pozdrawiam!

• Like 3
Posted

Kolejna aktualizacja!

Jedną z większych nowości jest możliwość zasugerowania zmian w liście pojazdów. Opcję tą uruchamia się będąc w podglądzie pojazdu, który chcemy edytować. Po wypełnieniu formularza musi on zostać zaakceptowany przez administratora, dopiero wtedy zmiany będą widoczne dla wszystkich. Zostało wprowadzone także kilka pomniejszych pierdół.

image.thumb.png.3d9bfd6362a5a5fedc600288fa9627b1.png

Mini changelog:

- Dodano możliwość przypisania pojazdów do danych kategorii

- Dodano informacje o napędzie pojazdu.

- Dodano informacje rodzaju silnika (Diesel/Benzyna).

- Dodano możliwość zasugerowania zmian w podstawowych informacjach o pojeździe (na tą chwile silniki nie są obsługiwane).

Standardowo zapraszam do testowania oraz zgłaszania błędów oraz propozycji. :)

Pozdrawiam!

• Like 1
  • 2 months later...
Posted

BestiaGTS z limiterem na FT ciągnie 230 o 1km/h sie pomyliliście :P

• 2 weeks later...
Posted

Chino ma problem z Vmaxem oraz nie da siępobrać aplikacji.

Jeżeli chcecie to aplikację mogę wrzucić do sklepu google play ;)

Posted

Czy będzie dodana opcja sprawdzenia pojemności bagażnika? Jeśli tak to kiedy mniej więcej?

Posted
18 godzin temu, GoldBunny69 napisał:

Czy będzie dodana opcja sprawdzenia pojemności bagażnika? Jeśli tak to kiedy mniej więcej?

Postaram się, aby do końca roku zostało to wprowadzone.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...