Jump to content

Wykryto AdBlocka!
Prosimy o dodanie naszej strony do wyjątków Twojego programu blokującego reklamy.

Bannery na stronie nie są inwazyjne, a ich wyświetlanie pomaga nam utrzymać serwery.

Dziękujemy!

Rotacja samochodów i nowe części tuningowe

Proklin
 Share

Recommended Posts

• Developer/owner

Witajcie!

Mamy nadzieję, że aktualizacja sprzed kilku dni przypadła Wam do gustu i nie marnując czasu prezentujemy Wam kolejne zmiany :)

rotkaheheader.png

Rotacja samochodów

W dniu dzisiejszym zmienia się pula dostępnych pojazdów. W salonach i komisach pojawiły się zupełnie nowe modele, a także pojazdy dostępne w poprzednich rotacjach.

Samochody, które zostały wycofane:

• Sabre
  • Stanier - komis
  • Comet SR
  • Lynx
  • Dominator GTX
  • Streth
  • Schlagen GT
  • Blista2
  • Peyote
  • SlamVan
  • Brioso
  • Radius
  • Habanero
  • Tulip
  • Phoenix
  • Huntley S
  • Oracle
  • Buffalo
  • Impaler
  • Sentinel XS
  • Pigalle
  • BestiaGTS
  • Vacca

Samochody, które wróciły do rotacji:

• Ingot
  • Chino
  • Virgo
  • Primo
  • Issi2
  • Cheburek
  • Tampa
  • Buccaner
  • FlashGT
  • Revolter
  • Dominator
  • Kuruma
  • Fusilade

Jak to mamy już w zwyczaju sami musicie odkryć jakie nowe pojazdy pojawiły się w sprzedaży. Życzymy powodzenia w odkrywaniu listy 23 nowych samochodów.

Nowy salon

Wraz z nową pulą pojazdów przyszła potrzeba uruchomienia nowego salonu samochodowego, przeznaczonego na pojazdy ekskluzywne i ekstremalnie drogie. Znajdziecie go w La Puerta.

salon2a.png

Tempomat i limiter

Dzisiejszy update wprowadza na serwer tempomat oraz limiter. Limiter jest dostępny we wszystkich pojazdach. Aby go włączyć należy posłużyć się przyciskiem + lub - (+ do zwiększania limitu o 20km, - do zmniejszania limitu o 20km). Jeżeli limiter jest włączony to ikona nad licznikiem km/h jest zielona. Tempomat uruchamiamy poprzez naciśnięcie * lub ctrl+8. Jeżeli użyjemy hamulca nożnego to tempomat się wyłączy. W razie potrzeby wyprzedzania innego pojazdu, tempomat nie wyłączy się, a po puszczeniu gazu, prędkość będzie utrzymywała się na ustawionej wartości. Tempomat można zamontować u tunera, a jego koszt to 7 500$. 

limiter.pngtempomat.png

Twoje auto jest zbyt wolne?

U tunera jest dostępna nowa część tuningowa o nazwie Zhakowany limiter. Modyfikacja ta zwiększa prędkość maksymalną narzuconą przez producenta o 3% (zaokrąglone w dół). Jest to najdroższa część tuningowa, dostępna dla każdego pojazdu. Oprócz obejścia blokady prędkości maksymalnej ta modyfikacja nie zwiększa mocy pojazdu

Napisy na oponach

Napisy na oponach wszystkich pojazdów zostały usunięte i można je teraz założyć u tunera za jedyne 1 000$. Uwaga, demontaż tej części nie zwraca kosztów montażu!

Oznaczenia na czacie

Wśród graczy przyjęło się zwracać do innych za pomocą @id i @nick, co nie zawsze jest czytelne i łatwo taką wiadomość przegapić. Aby uskutecznić ten sposób dodaliśmy specjalne wyróżnienia wiadomości gdy pojawi się wiadomość oznaczająca Was. Dzięki temu już nigdy nie przegapicie wiadomości skierowanej do Was :)

czaty.png

Pozostałe zmiany:

• dodano dwa nowe pojazdy FLShare przy pracy Sprowadzania pojazdów
  • zarobki w pracy dostawcy owoców zostały zmienione
  • dodano wyświetlanie nowych informacji w aplikacji Veh Panel, podczas handlu i w ofercie giełdy

Mamy nadzieję, że zmiany Wam się podobają i jak zwykle zachęcamy do komentowania!

• Like 6
  • Thanks 1

Mamy i rotke :)

4 minuty temu, Proklin napisał:

zarobki w pracy dostawcy owoców zostały zmienione

ale to mnie zasmuciło :C

• Like 2

Zmniejszanie zarobków na sadzie przy jednoczesnym brakiem burstu dla samolotów, kosmiczne ceny aut z nowego salonu której już wymagają oddania duszy by je kupić (koło 300h by kupić addeera,  kolo 600h żeby pewnie zrobić FT patrząc na to że tiuning to zwykle 110% zarobków, sory ja w tym czasie w swojej robocie koło 40tys zł bym zarobił,  realnych złotych, a nie jakiś samochód który nawet naprawdę nie istnieje i tak naprawde nie należy do mnie 😛)  które pewnie mają jakieś mikroskopijne różnice osiągów wzgledem dotychczasowych, najszybszych aut znając wasze poronione dotychczasowe handingi które cena/vmax  to jakaś porażka. Wszystko to sprawia że jedynie śmiać mi się chcę i bardzo uprzejmie podziękuje serverowi za współprace, bo dla mnie to już naprawdę jest przegięcie pały z tym grindem.

Edited by Konrad1877
  • Like 3

10 minut temu, Konrad1877 napisał:

koło 300h by kupić addera, 

dokładnie 428h na holo (przy zarobkach 2.8k/h) czyli około 17 dni pracy BEZ PRZERWY(bez spania, jedzenia itp.)

• Like 3

• Developer/owner

Nawet w newsie jest napisane "pojazdy ekskluzywne i ekstremalnie drogie", to ma być pula pojazdów dla serwerowej elity, która gra bo chce i lubi, a stażu ma dużo więcej niż przeciętny gracz. To że Was nie stać nie oznacza, że innych też nie (dalej są gracze mający ponad milion). Niektórzy poświęcają na grę wiele godzin dziennie i zbieranie kolejnych aut w podobnych przedziałach cenowych zwyczajnie nie jest już atrakcją. Zwróćcie uwagę na panel, od wprowadzenia rotacji wydane jest już ponad 10 milionów i jeździ już sporo aut z tego właśnie salonu (np. aż 7 sztuk T20) więc chyba nie wszyscy myślą w ten sposób. Narzekają ludzie nie mający takich funduszy, Ci którzy dokonali zakupów z tego co wiem są zadowoleni :)

Co do zmniejszania zarobków w sadzie, to było zapowiadane od dawna i wręcz logiczne, że coś z tym zrobimy skoro praca na niższym poziomie mocno przebija zarobkami pracę wymagającą nie tylko wyższego poziomu ale i drogiej licencji.

• Like 2

Ogólnie to spoko w końcu mamy rotacje, ale przed wprowadzeniem takich aut przydałyby się najpierw lepsze prace na wysokie levele. Przy zarobkach na lotach (3.5k/h) i sadzie mając mule (4k/h) to ceny nowych aut sa kosmiczne. Sam na serwie mam juz przegranych 1000h a żeby kupić sobie Addera musiałbym sie wyzbyć większości majątku. Oczywiście rozumiem ze nie chodzi o to żeby po chwili grania mieć wszystko, ale obecne zarobki sa zbyt male na takie auta. Loty powinny dostać boost żeby byly chociaż równe z mule na sadzie i przede wszystkim nowe prace na wysokie levele lub biznesy :P

• Like 2

1 godzinę temu, Proklin napisał:

Nawet w newsie jest napisane "pojazdy ekskluzywne i ekstremalnie drogie", to ma być pula pojazdów dla serwerowej elity, która gra bo chce i lubi, a stażu ma dużo więcej niż przeciętny gracz. To że Was nie stać nie oznacza, że innych też nie (dalej są gracze mający ponad milion). Niektórzy poświęcają na grę wiele godzin dziennie i zbieranie kolejnych aut w podobnych przedziałach cenowych zwyczajnie nie jest już atrakcją. Zwróćcie uwagę na panel, od wprowadzenia rotacji wydane jest już ponad 10 milionów i jeździ już sporo aut z tego właśnie salonu (np. aż 7 sztuk T20) więc chyba nie wszyscy myślą w ten sposób. Narzekają ludzie nie mający takich funduszy, Ci którzy dokonali zakupów z tego co wiem są zadowoleni :)

Co do zmniejszania zarobków w sadzie, to było zapowiadane od dawna i wręcz logiczne, że coś z tym zrobimy skoro praca na niższym poziomie mocno przebija zarobkami pracę wymagającą nie tylko wyższego poziomu ale i drogiej licencji.

Problem nie polega na tym że sad dostał nerfa, tylko na tym że loty nie dostały nic bursta. Zamiast zwiekszyć w pracy zarobki która nie domaga, wolicie  obciąć po prostu zarobki tej przesadzonej ,to jest z deczka chore. Pewnie że są zadowoleni, ciężko jest się przyznać samemu przed sobą że się nie ma życia i przewaliło się setki godzin na coś co  może pewnie jedzie te 15km/h wiecej niż auta kilkukrotne tańsze, też było by mi ciężko. Ja się nie przyczepiam do tego że ludzi nie stać, bo  jestem w stanie uwierzyć ze są ludzie którzy mają taką kasę. Ja się czepiam do nieadwekwatnej ilości czasu jaki trzeba wtopić w coś przy reletatywnie absurdalnie nieopłacalnym efekcie koncowym. Argument jakoby mi się nie podobał bo mnie nie stać to zwykly inwalida, to że mnie nie stać w realnym życiu na takie  np: Porsche   nie sprawia że nie orientuje się jakie to ma osiągi i nie daje mi prawa oceniać jego wartości jako takiej. Sory,  nie obrazcie się ale jest setki sposobów jak  zadowolić graczy i dać im satysfakcje z gry, pójscie  po najmniejszej lini oporu ustanawiajac  coraz wieksze cyferki  i przekraczać coraz bardziej granice absurdu grindu to zwyczajny chamski  i tani trik  na który piszą się dewowie którzy nie mają pomysłu na gameplay.

Edited by Konrad1877
  • Like 1

• Developer/owner

Czemu ktoś ma tracić bo inni mają mniej czasu na grę? Drogie auto to sposób na wyróżnienie się, skoro ktoś ma taką kasę to powinien mieć możliwość wydania jej.
Podchodzicie do tego tak, że jeśli coś jest to oznacza, że musicie to kupić... Otóż nie, to ma być opcja dla najbardziej wytrwałych. W każdym przedziale cenowym są dostępne pojazdy, masz mniej to kupujesz za mniej. Wiele osób chciało właśnie móc wyróżnić się czymś nieosiągalnym dla reszty, to że dla Ciebie to nie atrakcja nie oznacza, że wszyscy tak myślą. Nikt na nikim nie wymusza dążenia do tych najdroższych aut...

Co do zarobków to kwestia tak wysokiego wynagrodzenia w sadzie była błędem we wstępnych wyliczeniach, to że pojawiła się jedna praca za wysoko wynagradzana nie oznacza, że nagle cała gospodarka będzie przebudowana. Sad będzie zbijany do skutku aż osiągnie odpowiednie zarobki. Wtedy jeśli uznamy, że trzeba to podbijemy loty, to one mają być aktualnie najwyżej płatną pracą, a sad miał tylko wypełnić lukę.
Polecam bardziej cieszyć się, że mieliście okazję zarabiać przez jakiś czas więcej niż narzekać, że już się skończyło... Większe zarobki przyjdą dopiero wraz z nowymi pracami z jeszcze większymi wymaganiami.

• Like 3
  • Dzban 1

Szkoda że się nie załapałem na te fajne zarobki na sadzie 

Co do cen pojazdów nie one nie są dla elity one są po prostu dla ludzi co nie mają co robić z życiem i no lifiom w grze 

Nie mogę się doczekać jakichś lepszych prac

Edited by LordSebix
  • Like 1

• Developer/owner

Nie wiem w czym widzicie problem, że ktoś gra więcej niż Wy. To wygląda jak żal, że on może, a ja nie...
Pomijam, że serwer istnieje od dawna, niektórzy dorobili się majątków grając nawet i w krótkich sesjach ale regularnie od dawna. Ocenianie i próba wywyższania się, bo "mam mniej w grze, gram krócej to mam życie, a on to nie ma bo ma kasę w grze" jest trochę nie na miejscu biorąc pod uwagę, że piszecie to na forum serwera RPG, w którym jednym z głównych aspektów jest właśnie poświęcanie jak największej ilości czasu aby mieć więcej od innych.

• Like 3

Ja należę do osób co niestety narzekają ale gram mam nowy cel  zamiast na Osirisa postanowiłem zbierać na coś z nowego salonu więc pewnie mi zajmie to sporo czasu ale potem satysfakcja będzie że dało się radę chyba o to chodzi tutaj ale aktualizacje są fajne i nie mogę doczekać się np jakiś nowych prac itp 

I te nowe samochody  z nowego salonu może i vmaxa pewnie dużo większego nie będą mieć ale wygląd mają taki który mi się bardzo podoba więc chyba warto na coś zbierać i kolekcjonować przynajmniej wydłuży i urozmaici to granie na serwerze :)

Faktycznie, masz racje. Nie musimy targetować w te najdroższe auta, możemy się zadowolić tymi srednimi, nikt się tego nie czepia. Ignorujesz całkowicie ten główny argument czyli ceny/jakosci aut jakie panuja na servie i które są zwyczajnie zrąbane, nieadekwatne do wysiłku jakie w nie trzeba włożyć  W każdym razie skoro  tak się już bawimy i według was na tym ma polegać wyzwanie,  żeby po prostu ustanawiać jakieś kosmiczne cyferki to poleca w następnej rotacji dodać salon z autami za... no nie wiem, np: 10miliardów, jak sie bawić to się bawić co nie? :D będziemy 5 lat zbierać na autko. Ten wasz system smierdzi mocno  komunizmem. Wiecie  na czym polega komunizm? w teorii polega na tym że każda klasa jest równa, a w rzeczywistości  klasa  wysoka ma jak w raju a klasa srednia i niska jest  ustanawiana do pionu niczym robak butem w ziemie. I tak to wygląda, w teori  ten wasz system ma sprawić ze bogaci ( w tym wypadku ludzie majacy najwiecej czasu na gre) nie moga zdobyć majatku od tak, a w rzeczywistości ci co nie mają życia mają głeboka w nosie czy przewalą na autko 10, 20, czy 5000h  bo dla nich żadna różnica, skoro i tak nie mają robić co poza grą. Podczas gdy najbiedniejsi (czyli w tym wypadku ludzie majacy prace, życie i nie mający ochoty i czasu spędzać milionów godzin w grze) najbardziej na tym cierpią, bo to oni obrywają na tym systemie nie majac szansy praktycznie na nic. Możecie mnie w sumie za to zbanować, bo Herwi już pod jednym tematem pisał że  nazywanie tak sprawy to niby podchodzi pod łamanie regulaminu, dla mnie to po  prostu jest z deczka już chore więc o tym mowie (na temat komunizmu to mógłbym napisać więcej rzeczy, bo cechuje was też takie coś jak załatwianie problemów ze skargami na zielonych po cichu na boku co jest kompletnym brakiem szacunku do graczy, tuszowania i cenzurowania to jest  usuwania niewygodnych tematów itp) 

• Like 1
  • Haha 1

• Developer/owner

@Konrad1877 @Kordi66 muszę zapytać... Co jeszcze tu robicie skoro jest Wam tak bardzo źle? :D
Wychodzi update, 99% graczy się cieszy i chwali, a Wy uważacie, że lepiej wyzywać nas od komunistów? xD

Może po prostu sobie darujcie?

• Like 1
  • Dzban 1

@Konrad1877 @Kordi66 Najgorsza w tym wszystkim jest Wasza krótkowzroczność... Dawanie niższych cen pojazdów, które przez długi czas będą top 1 byłoby zwyczajną głupotą. Nie tworzymy serwera na parę dni, czy miesięcy. Tworzymy serwer na lata.

Towarzyszu @Proklin, ku chwale partii. 

• Like 1
  • Haha 5

• Developer/owner

Problem w tym, że wg. nas to nie jest błąd i jak widać większości graczy także tak myśli skoro tylko Was dwóch tu upiera się przy swoim. Co sprawia, że uważasz, że to Ty masz rację, a nie my? Jesteś nieomylny? Bo mam wrażenie, że w każdym z Twoich zarzutów, nie tylko odnośnie tego update, chodzi tylko o wygodę i lenistwo, bo chciałbyś wszystko szybciej...

Stwierdzenie, że grają "starzy wyjadacze" to właśnie oznacza, że serwer jednak jest na lata... Gdyby było łatwiej to Ci wyjadacze już dawno mieliby wszystko i nie mieliby po co tu grać...

Idea serwera od samego początku jest taka sama i nie będziemy tego zmieniać. Uważamy że właśnie dzięki temu gracz ma szansę się "polansować" tym na co tak ciężko pracował. Masz szansę mieć coś czego inni nie mają i większość może nigdy nie będzie mieć. Nie pomogą realne pieniądze, jak coś masz to musiałeś na to zapracować i poświęcić swój prywatny czas. Taki tryb rozgrywki i nie zmienimy go bo Ty tak chcesz...

• Like 3

Jak narazie to wy sie zachowujecie jak byście byli nieomylni, bo każdą krytykę odbieracie jako atak na waszą stronę. Wasza wola w sumie jak prowadzicie projekt, z tym czy każdy jest tak z tego zadowolony nie był bym taki pewny, ale nie chce mi się już polemizować. Wy macie swoją wizję, my trochę inną, nie dogadamy sie. Rozjedzmy się w pokoju towarzysze.

• Like 1

3 godziny temu, Kordi66 napisał:

A jaką masz pewność że większość graczy jest szczera? Może podążają za "większością" żeby nie odstawać i nie zostać zlinczowanym? To akurat bardzo częste zjawisko

Zwłaszcza że na wszelką krytykę nie będąca zgodną w 100%  z wizją pomysłodawców reagujecie w tak mało dojrzały sposób wyśmiewając i odwracając kota ogonem. Na pewno po takim dialogu będzie się ludziom chciało angażować w dyskusje. Zresztą to widać po tym jak bardzo mało tutaj ludzie się udzielaja. Na 20 grających, może jedna się aktywnie wypowiada a  samo forum jest lekko   mówiąc w stanie agonialnym. GG xD

• Like 1

Z pewnością stwierdzenie, że nie mamy rozumu to nadal nie atak i obraza, a zwracanie uwagi ;) Proponuję zakończyć to co nazywacie ze swojej strony "dyskusją". Jeżeli chcecie dalej kontemplować i postaracie się robić to w umiejętny sposób, a Wasza krytyka rzeczywiście będzie konstruktywna, a przede wszystkim nieofensywna, to zapraszam do działu, aby tutaj nie robić komunistycznego off-topicu:
https://fivelife.pl/forums/forum/8-dyskusje/

Następnym razem kierując jakiekolwiek uwagi postarajcie się je sformułować tak, aby nikogo nie atakować - uwierzcie da się ;) Wtedy druga strona będzie bardziej skora do dyskusji. Cięta wymiana ripost nigdzie nie prowadzi, a tym bardziej nie zachęca do wysłuchania argumentów którejkolwiek ze stron. Nadal nie wiem jak nazywanie kogoś komunistą można uznać za krytykę i cenną uwagę :D

Na wszelką krytykę reagujemy wyśmiewczo? :D Póki co jest to pierwszy przypadek w historii serwera ;) Jeszcze raz zaznaczę, że nie jest to reakcja na krytykę, a na słowną ofensywę. Uwierzcie, że potrafimy dyskutować, ale tylko jeśli druga strona też tego chcę, a nie tylko udaje i przykrywa się naszą niedojrzałością, ignorancją, czy też brakiem intelektu..

Co do niejawności wyników skarg na zielonych, to wydawało mi się, że już poruszaliśmy ten temat, gdzie wysnuliśmy pewne wnioski i nie rozumiem po co go teraz odkopywać.

• Like 4
  • Thanks 1

W mojej opinii rotacja jest spoko, auta może i są drogę, ale nikt nie każe zbierać kasę stać każdego na jakie auto stać i to się zmieni grając. Osoby bogatsze mają na co hajs wydawać, a nie w kółko te same auta na ulicy widać :D

• RacheT locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...