Skocz do zawartości

Weazel News - Podsumowanie Miesiąca - Marzec [+ KONKURS]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

image.png.69171ad844e0761f58997b40d61c5c15.png

Witajcie!

Kolejny miesiąc już za nami, a my wydajemy artykuł podsumowujący przeplatany marzec. Zapraszamy do zapoznania się z nową formą artykułów przygotowaną przez redakcję Weazel, która będzie pojawiała się raz na miesiąc.

Eventów nigdy za wiele!

Frakcje Sprunk oraz Night Racing jak zawsze nie zawiodły i przygotowały kilka ciekawych eventów.
Zachęcamy do zapoznania się ze skrótami wydarzeń, na których mieliśmy przyjemność się pojawić.

image.gif.e9906141af939570395e32a585cf4590.gif

Sprunk Events
Dzień Kobiet na FiveLife [KLIK]
Wiosenne Szaleństwo [KLIK]

Night Racing
Muscle Showdown; Speed & Balance [KLIK]
Del Perro Racing Event [
KLIK]

Aktualizacje na serwerze

W zeszłym miesiącu developerzy skupili się głównie na poprawianiu mniejszych błędów, pojawiła się przydatna funkcja, jaką jest /kpm (komis-parking miejski), która daje możliwość przeniesienia świeżo zakupionego pojazdu bezpośrednio do przecho. I jako wisienka na torcie nareszcie po długo wyczekiwanym czasie gracze mogą zmieniać swój alias nicku.
Wystarczy skorzystać z panelu F4voilà!
Tylko pamiętajcie, że zmiana kosztuje 1.000 FLC i można ją przeprowadzić raz na 30 dni.

WAŻNE!

W związku z kwestiami prawnymi pod znakiem zapytania pozostaje dalsze funkcjonowanie FLotto oraz plantacje.
Nie wykluczone jest, że wkrótce mogą zniknąć. Na tą chwilę prace związane z wybranym przez graczy update zostają wstrzymane.
Aktualnie czekamy na dalszy rozwój sytuacji, oczekujemy dalszych kroków od
Administracji.

Nowe wyścigi FLRace

W aplikacji FLRace zostały dodane 4 nowe wyścigi, teraz gracze mogą na nowo poćwiczyć swoje umiejętności prowadzenia auta.
Koszt aplikacji wzrósł z
1.000$ do 5.000$, jednak nie powinien zostać odczuty w portfelu.

image.gif.976cf7188c0c4d2823ebfaa261d1b36d.gif

Stare trasy zostały dezaktywowane, ale w przyszłości planowane jest dodanie rotacji, aby dodać urozmaicenie.

Przeprowadziliśmy również ankietę, aby poznać zdanie graczy na temat nowych tras, a oto ona:

image.png.edeb742dacb2259d6fac871b7aaaa624.png

Wyniki wskazują, że nie ma rzeczy idealnych i każda z tras ma swoje bolączki. Największym problemem zauważonym przez graczy jest ustalony czas przejazdu (80% głosów), ale i również trudność trasy (6% głosów). Pozostałym ankietowanym wyścigi nie sprawiły żadnego kłopotu.
Doceniony został fakt wymagań tras - teraz nie są przewidywalne jak poprzednie i wymagają trochę wysiłku.

Problemem nadal jest źle działający ghost mode pojazdów z FLRace oraz gracze wysiadający z takich aut, co było także obecne przy starych wyścigach.
Liczymy, że przyszła aktualizacja naprawi tę bolączkę.

Przyszłe nowości

Dzięki uprzejmości ekipy DEV możemy się podzielić z Wami przyszłymi nowościami, które niebawem zawitają na serwer, a oto one:

Własny zwierzak

image.png.0255e61ce40b14aa59b8f470a8897105.png

Lada moment i będzie można przygarnąć pupila. Po udanych testach na serwerze zawita Pet-Shop, w którym zastąpisz niejednego znajomego! Najprawdopodobniej zakup odbędzie się poprzez walutę FLC, wyczekujcie nowego update!
Dodatkowo wkrótce w
LSPD pojawi się jednostka K9 mająca na celu wspomóc funkcjonariuszy w odnajdywaniu nielegalnych substancji.

Goryle dla świeżaków

image.gif.338bdb296c675cde3510fb91d79367b1.gif

Nowi gracze przez pierwsze 3 dni będą mieli założony kostium goryla, dzięki czemu już z daleka będzie można rozróżnić świeżaka, któremu warto pomóc zapoznać się z rozgrywką na serwerze.

Elektryka prąd nie tyka - kup sobie własne Burrito!

image.png.36cb5b0eacd08cfc30f93759bcb216fe.png

W związku z przygotowaniami pod drugi poziom elektryka na komisie Mirror 1/4 oraz Paleto będzie respił się wyczekiwany Burrito wraz z innymi busami. Tym samym u tunera pojawi się możliwość zakładania do busów komputera pokładowego w kwocie 10.000$ wymaganego do podjęcia pracy na drugim poziomie elektryka. Przyszłe plany czekają na wdrożenie.
W ramach ciekawostki będzie posiadał bagażnik o pojemności AŻ 42KG.

Odrdzewianie odwrotne?

image.gif.36b5e206fc9d3e47dd9d8314721957b2.gif

W FLCustom pojawi się możliwość „postarzenia” nowszych pojazdów za pomocą karty ulepszenia. Technicznie nie będzie to nic innego jak nałożenie zniszczonego PaintJob'a, przez który uzyska się wygląd gruchota. Dzięki temu można bardziej zaszaleć na drodze nie wydając pieniędzy na uzbieranie kompletu PJ.
UWAGA! Zniszczone PaintJob'y znikną z możliwości założenia ich przy pomocy FLCard PJ.
Dotychczasowe pojazdy, które takowy posiadają pozostaną bez zmian.

Przebudowa komendy LSPD

image.gif.388b4e135b1e6cbbb0037d6b26bf5674.gif

Zgodnie z prośbą funkcjonariuszy oraz ich zarządu komenda główna LSPD zostanie zmodernizowana. Przede wszystkim, aby ułatwić wjazd i wyjazd radiowozami z parkingu podziemnego zostanie dodana nowa brama na wysokości dotychczasowego „murku”.
Ekipa wyburzeniowa już podjęła pierwsze kroki!

Postanowiliśmy zadać pytanie funkcjonariuszom i poznać ich opinię, a oto one:

Jakich nowości oczekujesz w nowo wyremontowanej komendzie?

@Hubi_: „Najważniejszym miejscem będzie izba przyjęć dla zatrzymanych, abyśmy mogli na spokojnie przeprowadzać rewizje i tutaj trzeba przyznać, że do niektórych przeszukań przydałyby się kotary.”

@Matix: „Chciałbym, aby komenda została rozwiercona, co by ułatwiło wyjazd radiowozem do akcji, wymiany okien, nowych paneli oraz nowego nagłośnienia Jabra. Oczekuję również dodania ładowarek do e-petów, ponieważ dla niektórych funkcjonariuszy jest to niezbędna rzecz, dodanie podajnika na karmę dla kotów, ponieważ niektórzy funkcjonariusze są fanatykami sierściuchów.”

@Klari: „Przy okazji remontu można byłoby zrobić przekop do kanałów burzowych i wybudować przecho dla policyjnych łodzi. Ułatwiłoby to funkcjonariuszom LSPD pościg za nurkami.”

@YanneQ: „Wykorzystując obok infrastrukturę torowiska, dobrym pomysłem jest dodanie do PD jednostki kolejowej mającej za zadanie blokowanie kanałów metra w przypadku podziemnych pościgów, a także zapewniłaby szybki transport więźniów do więzienia.

Podsumowanie

W marcu nie dane było zobaczyć ogromnych aktualizacji ale na sam koniec przywitały nas wyścigi oraz dzięki frakcjom Sprunk oraz Night Racing można było umilić sobie rozgrywkę, biorąc udział w różnych eventach.
Gratulujemy także nowym kadetom
LSPD dostania się w szeregi frakcji, a Naszym czytelnikom dziękujemy za przeczytanie artykułu, zapraszamy również do wzięcia udziału w konkursie i zostawieniu opinii pod spodem!

• Like 19
  • Thanks 1
  • Haha 1
Napisano

Świetny artykuł jak i świetne, trafione w sedno wnioski wyciągnięte z wywiadów!

image.thumb.png.1ad5002feda2b202640e5a9c5f5a4bf8.png

Podpisuję się pod tymi słowami całym sercem i obiema rękami! 

Wszyscy powiedzmy STOP przeszukaniom na recepcji komendy! Przydałoby się trochę prywatności i zacisza sam na sam z funkcjonariuszem podczas tak intymnej czynności jak przeszukanie! Dość mam za każdym razem tej krempacji, gdy oczywiście pomówiony- nie winnie oskarżony, ale w 100% współpracujący z funkcjonariuszem policji, skuty w kajdany jestem zmuszany do wyciągania moich dokumentów w celu weryifikacji tożsamości z mojego ulubionego schowka pod lewym jądrem! Zaznaczam, że w kajdankach to nie możliwe i nie jednokrotnie policjant musiał pomagać! Niektórych to cieszy, innych bawi, niektórzy rozkuwają i każą wyciągać samemu mierząc mi 9mm w głowę! kolejni zakładają rekawiczki, był nawet śmiałek co działał bez rękawiczek, żalił mi sie dwa tygodnie później, że od tej pory przeszedł na detoks od jedzenia, bo cały czas od dłoni czuł zapach długo dojrzewającego sera pleśniowego.

Tu nie chodzi tylko o mnie!- mi to nie przeszkadza! Ja już sie przyzwyczaiłem, a nawet mi się to podoba! Sam zacząłem łapać się na tym, że czasami rzucę słowem do moich ulubionych funcjonariuszy czy "nie chcą popatrzeć mi w dokumenty!"

Ale wiecie jak to wpływa na psychikę funkcjonariuszy?! Człowiek wykonuje swoje obowiązki, a tu jakaś Grażyna zza rogu zdjęcia robi! Tak nie może być!

MUREM ZA KURTYNAMI DO PRZESZUKAŃ!

POZDRAWIAM SERDECZNIE Z WYRAZAMI SZACUNKU

YuGi

• Like 1
  • Haha 2
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, YuGi napisał:

Świetny artykuł jak i świetne, trafione w sedno wnioski wyciągnięte z wywiadów!

image.thumb.png.1ad5002feda2b202640e5a9c5f5a4bf8.png

Podpisuję się pod tymi słowami całym sercem i obiema rękami! 

Wszyscy powiedzmy STOP przeszukaniom na recepcji komendy! Przydałoby się trochę prywatności i zacisza sam na sam z funkcjonariuszem podczas tak intymnej czynności jak przeszukanie! Dość mam za każdym razem tej krempacji, gdy oczywiście pomówiony- nie winnie oskarżony, ale w 100% współpracujący z funkcjonariuszem policji, skuty w kajdany jestem zmuszany do wyciągania moich dokumentów w celu weryifikacji tożsamości z mojego ulubionego schowka pod lewym jądrem! Zaznaczam, że w kajdankach to nie możliwe i nie jednokrotnie policjant musiał pomagać! Niektórych to cieszy, innych bawi, niektórzy rozkuwają i każą wyciągać samemu mierząc mi 9mm w głowę! kolejni zakładają rekawiczki, był nawet śmiałek co działał bez rękawiczek, żalił mi sie dwa tygodnie później, że od tej pory przeszedł na detoks od jedzenia, bo cały czas od dłoni czuł zapach długo dojrzewającego sera pleśniowego.

Tu nie chodzi tylko o mnie!- mi to nie przeszkadza! Ja już sie przyzwyczaiłem, a nawet mi się to podoba! Sam zacząłem łapać się na tym, że czasami rzucę słowem do moich ulubionych funcjonariuszy czy "nie chcą popatrzeć mi w dokumenty!"

Ale wiecie jak to wpływa na psychikę funkcjonariuszy?! Człowiek wykonuje swoje obowiązki, a tu jakaś Grażyna zza rogu zdjęcia robi! Tak nie może być!

MUREM ZA KURTYNAMI DO PRZESZUKAŃ!

POZDRAWIAM SERDECZNIE Z WYRAZAMI SZACUNKU

YuGi

Jakoś mam dziwne wrażenie, że musisz być jakoś spokrewniony z KNXem

A artykuł fajny fajny jadłodajny

Edytowane przez Znajomy
Napisano (edytowane)

No to masz błędne wrażenie, nie znam żadnego "KNX" nie mówiąc już o spokrewnieniach.

Poza tym wrażenia bywają złudne musisz na to uważać ja ostatnio miałem wrażenie, że chce wypuścić metan, siarki i inne związki chemiczne z mojego układu pokarmowego drugą stroną (potocznie spierdzieć się) a nasrałem. Morał z tego taki, że w tych czasach nawet własnej dupie nie można wierzyć. 

Edytowane przez YuGi
Dodałem argumentację
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...