Skocz do zawartości

Piw3lek ukarany przez _WirluS_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick: Piw3lek

Nick osoby nakładającej kare: _WirluS_

Powód nałożenia kary: "Liczne kary brak poprawy utrudnianie gry LSPD (prowokacje)

Krótki opis sytuacji: Przejeżdżając znudzony w pobliżu komendy LSPD spostrzegłem, że zebrała się tam grupka osób, więc postanowiłem podjechać i zobaczyć jak się sprawy mają. Niczym lek na moją nudę, spadła na mnie tak zwana "inba pod komendą". Postanowiłem się zatrzymać i pośmiać trochę z zaistniałej sytuacji. Na miejscu znalazło się dobre 10 osób, spośród których wiele obrażało funkcjonariuszy, rozjeżdżało ich, rozjeżdżało siebie nawzajem i tworzyli sensowne aferki.

Co robiłem ja? Wjechałem kilka razy na krawężnik, śmiałem się na VC(dosłownie śmiałem się), czy śmieszkowałem z zabawnego zielonego dresiku jednego funkcjonariusza. Poza tym, rozjechałem członka mojej organizacji, który prosił o zabicie, by zresetować system DM i prawdopodobnie mogłem uderzyć w jeden z radiowozów, który stał zaparkowany na ulicy dokładnie za mną.
Większość czasu grzecznie stałem na moim miejscu parkingowym po prostu się śmiejąc, gdy nagle podszedł do mnie funkcjonariusz C3ZAR i zaczął na mnie krzyczeć, że mam odjechać. Moja duma nie pozwoliła mi się ruszyć, ponieważ jedyne, co robiłem, to po prostu stałem zaparkowany na miejscu parkingowym, które do parkowania i postoju właśnie służy. W tym momencie, co widoczne na nagraniu, funkcjonariusz C3ZAR swoją pokrętną logiką uznał, że fakt, iż stoję na parkingu jest czynem karygodnym i zasłużyłem na bycie zamkniętym w więzieniu. Zgodnie z zasadami obowiązującymi na serwerze, uznałem to za zatrzymanie nieprawidłowe, więc zwyczajnie wyszedłem z serwera, co również widoczne na nagraniu. Wyszedłem, ryzykując list gończy z zamysłem napisania skargi na gracza C3ZAR za zatrzymanie bez wyraźnego powodu. 

Coś od siebie: 

W powodzie banicji, wpisane jest "liczne kary brak poprawy". W całym moim serwerowym życiu miałem jednego bana, który nie był związany w żaden sposób z frakcją LSPD, ponieważ była to obraza administratora, za co karę odbyłem i więcej tego błędu nie popełniłem. Więcej kar, za "utrudnianie gry", czy "prowokacje LSPD" nigdy nie otrzymałem, więc wpis jest zwyczajnie nieprawidłowy.
Skoro jeden wpis wydaje się być fałszywym, wnioskuję, że głównym powodem bana jest "utrudnianie gry LSPD", co owszem, zdarzało mi się robić. Nigdy jednak nie widziałem bana za "utrudnianie gry LSPD" dłuższego, niż tydzień i myślę, że moje 2 lata kary są karą zdecydowanie przesadzoną i stawianą na równi, z na przykład glitchowaniem ekwipunku, czy innymi poważnymi oszustwami na serwerze.

Czy naprawdę uważacie, że niegroźna chwila zabawy, w której byłem kulturalny, nikogo nie obraziłem, ani poważnie nikomu nie zaszkodziłem, jest warta wyrzucenia z serwera na całe dwa lata? Według mnie długość kary jest niesłuszna i proszę o szersze rozpatrzenie sprawy ze zwróceniem uwagi na niekompetentność i poważne nadużycia władzy, przez Pana C3ZARA. 

Dowody:

174414096_RGMultiplar14_09.202121_52_06.thumb.png.003a07b8ff3dbdd1f332fb6d26ae4be8.png

• Sad 6
  • Jestem za 42
  • Jestem przeciw 4
  • 1 miesiąc temu...
Napisano (edytowane)

Minęły dwa miesiące od napisania apelacji. Nadal nie wiem za co dokładnie zostałem zbanowany i nadal tęsknię za społecznością serwera i moją organizacją. Jest jakakolwiek opcja powrotu? Zgodzę się na wszystkie możliwości powrotu, wipe konta, prace społeczne, czy inne większe kary. Byle tylko wrócić i móc ponownie zagrać z moją ekipą.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Edytowane przez Piw3lek
  • Like 1
  • Haha 1
  • Sad 5
  • 2 tygodnie później...
Napisano

@Proklin odbanuj Pawła to dobry chłopak, zawsze dzień dobry na klatce mówił

• Jestem za 3
  • Jestem przeciw 1
  • 5 tygodni później...
Napisano

To chociaż Wesołych Świąt wam mogę życzyć. Pozdrowienia z więzienia 

• Like 3
  • Thanks 2
  • Sad 3
  • Jestem za 2
  • Jestem przeciw 1
  • 2 miesiące temu...
  • Developer/owner
Napisano

Na tym koncie jest w sumie 45 wpisów wśród których są toksyczność czy obraza administracji. To jest brak kar?

Skoro liczne kary nie pomogły to kolejna szansa nic nie da.

Apelacja odrzucona.

• Like 1
  • Sad 2
  • Jestem za 1
  • Jestem przeciw 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...