Skocz do zawartości

Skarga na Michu10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Data i godzina zdarzenia: 19.04.2021 między 10.00 a 13.00

Nick oskarżającego: machcin1

Nick oskarżonego: michu10

Powód napisania skargi: Przywłaszczenie 27 działek suszu oraz ubrań

Niestety powracam do temu gdyż nie chcę być posądzony o przekazanie dóbr materialnych graczowi @Michu10 Sprawa rozchodzi się o zdarzenie do jakiego doszło dnia 19.04.2021r. Link do skargi https://fivelife.pl/forums/topic/7350-skarga-na-michu10/. Skarga została co prawda zamknięta, gdyż odzyskałem maskę ale jak już wspomniałem nie chcę być oskarżony o rozdawanie majątku w postaci suszu. Sprzedaż 27 działek bezpośrednio u dilera daje nam już pokaźną sumę 47,250k. Jest to dosyć duża suma pieniędzy. Podtrzymuję w takim razie zdanie, że zostałem okradziony z suszu oraz ubrań jakie pozostawiłem w surferze na czas posadzenia krzaków. Ubrania z tego co widzę gracz nosi na sobie do dziś. Dowody jako że okradł mnie dołączam w postaci ss. Dodatkowo gracz posiada rzekome dowody na to, że go okradaliśmy z różnych rzeczy. Proszę w takim razie o okazanie dowodów, że takie zajście miało miejsce a nie rzucasz słowa tylko na wiatr. Będąc u nas w organizacji nic o tym nie wspominałeś. Przynajmniej nie mi kiedy to jestem liderem organizacji. Informując go, że będzie pisana skarga ponownie za to co zrobił zaczął się odgrażać-screen nr2. @Michu10 również na serwerze oskamował wielu graczy, mówi nie prawdę na co dowody w postaci filmów i rozmów przy tym prowadzonych ma @BartuS_Official, który mam nadzieje udostępni te materiały w tej skardze, żeby ukazać prawdziwe oblicze tego gracza. Bardzo proszę o ponowne rozpatrzenie mojej skargi pod kątem sprawdzenie w logach 19.04.2021 między 10.00 a 13.00 kiedy doszło do kradzieży działek suszu pod pretekstem pomocy w suszeniu.

Screenshot_20210419-205041_Gallery.jpg

obraz.png.fa4d794cc7ed446a6a2c62a5de7530d7.png

• Haha 1
  • Jestem za 8
Napisano

Witam, pan składający skargę, jest bardzo nie sprawiedliwym graczem, ponieważ w tamtej skardze napisałem że w surferach zostawiłem moje działki co można sprawdzić oraz zabrałem swoją część z surferów ponieważ nie wiem czy była brana przez kogoś czy nie ale wziąłem bagażniki były udostępnione dla każdego z własnej woli właściciela pojazdu, dodam też iż wpłaciłem expa na organizacje i zostałem wydalony z niej bez powodu. Reakcje panów też są z bardzo niskim poziomem ponieważ rozsyłają różnym organizacją rzeczy źle powiązane ze mną, co dodam poniżej w załączniku... Zaprzeczę też temu że okradłem kogoś na serwerze to jest jakiś żart ludzie z tej organizacji widzę po ich zachowaniu że zależy im abym umarł/dostał bana po przez reakcje pod sprzedam/kupie/wymienie na discordzie serwerowym, Nikogo na serwerze nigdy oszukałem, jedynie co to robiłem dobre biznesy z czego pan @BartuS_Officialmiał problem ponieważ nie bawił się w handel pojazdami (było to w mojej organizacji w której graliśmy).  Zostawię decyzje administracji oraz czekam na roztrzygnięcie skargi na moję imię. Oraz proszę uwzględnić to że cała organizacja daje sobie pod tą skargą żałosne reakcje oraz pod moimi aukcjami na discordzie, boli mnie to że piszą o mnie nieprawdę oraz pan @machcin1 wyprzecza się tego że mi ktoś ukradł działki w jego organizacji. Poziom organizacji nie jest zbyt dobry jeżeli dawają mi reakcję [*] pod aukcjami.

vPGQhBj.png

• Confused 1
Napisano (edytowane)

Oraz tutaj daje dowód jak wygląda kampienie aut przez organizacje ff @YoloMajQuljuż złapany został

Screenshot na groźbe wcześniej niż ja napisałem na serwerze.

1.v1g1ScB.png

Gracze dostał teraz nagle strzała że musze dostać bana bez powodu więc jeszcze tutaj daje dowód że zioła sam nie chciał  

2. 8foHuaI.png

Tutaj screenshot na podstawię którym pan machcin stwierdza moim zdaniem że pierwsza skarga jest na odzyskanie rzeczy a druga na nadanie bana co jest smieszne

3ZnIkfm.png

Edytowane przez Michu10
Napisano
9 minut temu, Michu10 napisał:

dodam też iż wpłaciłem expa na organizacje i zostałem wydalony z niej bez powodu

Zostałeś, wydalony z organizacji  ponieważ oszukiwałeś nas na każdym kroku. Dodatkowo jak sam się przyznałeś, ukradłeś z naszych surferów działki, ubranie oraz maskę(którą już oddałeś). 

• Jestem przeciw 1
Napisano
3 minuty temu, olek2654 napisał:

Zostałeś, wydalony z organizacji  ponieważ oszukiwałeś nas na każdym kroku. Dodatkowo jak sam się przyznałeś, ukradłeś z naszych surferów działki, ubranie oraz maskę(którą już oddałeś). 

zabrałem swoją część z dnia lub dwóch wcześniej bo nie zdążyłem pochować. Nigdy nikogo nie oszukałem tutaj daje screena z jednej z pożyczek od @Ghost9615 którą mi udzielił... jakoś go nie oszukałem przestańcie odpowiadać i robić spam czekamy na decyzje administracji

TncHpjZ.png

Napisano

Witam już pod koniec istnienia naszej organizacji GFF zacząłeś być dla mnie podejrzany byłeś typowym cwaniaczkiem mówiłeś ile osób to nie oscamowałeś, w jakim sposób ludzi chciałeś oscamować i zacząłem nagrywać nasze rozmowy na discordzie na którym gadaliśmy.

1. Tutaj opowiadasz jak chciałeś oscamować  gracza @michaltaboret na swojego outlawa, że niby posiada FullTune fałszywymi screenami.

link do dowodu - https://streamable.com/3l6u1t

2.  Na tym filmiku mówisz, że oscamowałeś 5 osób na fivelife w ciągu jednego tygodnia i na końcu filmiku mówisz czy pamiętam tych dzieciaków chodzi tutaj dokładnie o tą skargę na ciebie tego chłopaka oscamowałeś też na 20 działek powiedziałeś im na discordzie, że dostaną te 20 działek ale oczywiście wcisnąłeś mu jakieś auta ale działek swoich nie dałeś mu.

link do dowodu - https://streamable.com/9pyk0t 

Napisano

Już jednego gracza zrobiłeś swoją metodą na "voice chat" 

Napisano (edytowane)
10 minut temu, BartuS_Official napisał:

Witam już pod koniec istnienia naszej organizacji GFF zacząłeś być dla mnie podejrzany byłeś typowym cwaniaczkiem mówiłeś ile osób to nie oscamowałeś, w jakim sposób ludzi chciałeś oscamować i zacząłem nagrywać nasze rozmowy na discordzie na którym gadaliśmy.

1. Tutaj opowiadasz jak chciałeś oscamować  gracza @michaltaboret na swojego outlawa, że niby posiada FullTune fałszywymi screenami.

link do dowodu - https://streamable.com/3l6u1t

2.  Na tym filmiku mówisz, że oscamowałeś 5 osób na fivelife w ciągu jednego tygodnia i na końcu filmiku mówisz czy pamiętam tych dzieciaków chodzi tutaj dokładnie o tą skargę na ciebie tego chłopaka oscamowałeś też na 20 działek powiedziałeś im na discordzie, że dostaną te 20 działek ale oczywiście wcisnąłeś mu jakieś auta ale działek swoich nie dałeś mu.

link do dowodu - https://streamable.com/9pyk0t 

po zatym osoby by napisały skargę jak bym ich oszukał XD 1. popisywałem się ( nie doszło do takiego czegoś ) 2. opierdzielanie to jest moim zdaniem dobry zarobek na handlu a nie jakieś złodziejstwo :)

Edytowane przez Michu10
  • Haha 1
Napisano
Teraz, BartuS_Official napisał:

Już jednego gracza zrobiłeś swoją metodą na "voice chat" 

Skarga była wyjaśniona przez co nie działał panu voice :) trochę słabe te dowody

Napisano
34 minuty temu, Michu10 napisał:

Witam, pan składający skargę, jest bardzo nie sprawiedliwym graczem, ponieważ w tamtej skardze napisałem że w surferach zostawiłem moje działki co można sprawdzić oraz zabrałem swoją część z surferów ponieważ nie wiem czy była brana przez kogoś czy nie ale wziąłem bagażniki były udostępnione dla każdego z własnej woli właściciela pojazdu

Tego dnia co było sadzone, w sumie jak kazdego, wszystkie surfery byly puste, tak samo jak Losty i moonbemy. Zawsze jak zaczynamy sadzic i jest nowy dzien wszystkie bagazniki są puste po za jednym w ktorym znajdują się narzędzia do sadzenia, czyli nożyczki, doniczki. W tym dniu było sadzone 72 krzaki więc wszystki pojazdy zostaly zasypane mokrym ziołem i w zadnym nie bylo rzekomo twojego suszu, wiedziales o tym ze tam nie ma twojego towaru. Przyjechales na Grape i jak nigdy nic zapytales sie czy mozesz pomoc. Zgodziłem sie po czym powiedzialem od ktorej strony mozesz zacząć suszyć. Bylismy wtedy na discordzie i nic nie wspominales że tam znajduje się jakikolwiek twój susz bo go tam nie było! Więc śmieszne jest to comówisz. Jedyne Twoje sadzenie zakończyło się bezczelnym sadzeniem na widoku na Grape gdzie LSPD podczas patrolu ścięła Ci wszystkie krzaki nie zostawiając cię z niczym. Straciliśmy tylko doniczki, gdzie uzupełniałęm zapasy sprowadzając nowe zapasowe z urzędu. Kłamiesz nawet tu, nie masz żadnych dowodów że tam było Twoje zioło bo go tam poprostu nie było. I ty o tym doskonale wiesz.

40 minut temu, Michu10 napisał:

dodam też iż wpłaciłem expa na organizacje i zostałem wydalony z niej bez powodu

Zostałes wydalony za kradzież 27 działek, ubrań oraz maski, do czego się przyznałeś, screen w skardze.

42 minuty temu, Michu10 napisał:

ludzie z tej organizacji widzę po ich zachowaniu że zależy im abym umarł/dostał bana po przez reakcje pod sprzedam/kupie/wymienie na discordzie serwerowym

Reakcję był dodawane żeby przestrzec innych przed tobą, żeby mieli na uwadze z kim mogą mieć do czynienia po zajściu na Grape, twoich kłamstwach na dsc, braku przyznania się do winy, unikania dsc po czym nie wytrzymałeś i opuściłeś dsc, deklarując ze opuszcza organizację.

Napisano
Teraz, machcin1 napisał:

Tego dnia co było sadzone, w sumie jak kazdego, wszystkie surfery byly puste, tak samo jak Losty i moonbemy. Zawsze jak zaczynamy sadzic i jest nowy dzien wszystkie bagazniki są puste po za jednym w ktorym znajdują się narzędzia do sadzenia, czyli nożyczki, doniczki. W tym dniu było sadzone 72 krzaki więc wszystki pojazdy zostaly zasypane mokrym ziołem i w zadnym nie bylo rzekomo twojego suszu, wiedziales o tym ze tam nie ma twojego towaru. Przyjechales na Grape i jak nigdy nic zapytales sie czy mozesz pomoc. Zgodziłem sie po czym powiedzialem od ktorej strony mozesz zacząć suszyć. Bylismy wtedy na discordzie i nic nie wspominales że tam znajduje się jakikolwiek twój susz bo go tam nie było! Więc śmieszne jest to comówisz. Jedyne Twoje sadzenie zakończyło się bezczelnym sadzeniem na widoku na Grape gdzie LSPD podczas patrolu ścięła Ci wszystkie krzaki nie zostawiając cię z niczym. Straciliśmy tylko doniczki, gdzie uzupełniałęm zapasy sprowadzając nowe zapasowe z urzędu. Kłamiesz nawet tu, nie masz żadnych dowodów że tam było Twoje zioło bo go tam poprostu nie było. I ty o tym doskonale wiesz.

Zostałes wydalony za kradzież 27 działek, ubrań oraz maski, do czego się przyznałeś, screen w skardze.

Reakcję był dodawane żeby przestrzec innych przed tobą, żeby mieli na uwadze z kim mogą mieć do czynienia po zajściu na Grape, twoich kłamstwach na dsc, braku przyznania się do winy, unikania dsc po czym nie wytrzymałeś i opuściłeś dsc, deklarując ze opuszcza organizację.

reakcja zabij się to jest dobre rozwiązanie, kradzieży nie było wczesniej nie sprawdzalem czy surfery sa puste poprostu brałem co zostawiłem wczesniej 

Napisano
48 minut temu, Michu10 napisał:

ponieważ w tamtej skardze napisałem że w surferach zostawiłem moje działki co można sprawdzić oraz zabrałem swoją część z surferów ponieważ nie wiem czy była brana przez kogoś czy nie ale wziąłem bagażniki były udostępnione dla każdego z własnej woli właściciela pojazdu

W surferach nic nie zostawiłeś (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) Nikt Ci nic nie ukradł. Dopóki nie zostałeś dodany do naszej organizacji, nic takiego się nie działo. Ufamy sobie, udostępniając Ci auta i bagażniki, Tobie również zaufaliśmy. Oprócz Ciebie mieliśmy innych nowych członków i na nic takiego się nie skarżyli. Jeśli chodzi o działki, które rzekomo Ci znikły, może nie pamiętasz, ale LSPD ścięło Ci  krzaki ( nagranie zawarte jest w  komentarzu pod linkiem). Nie raz złapaliśmy Cię na kłamstwie. Przyznałeś się dopiero, aż ktoś pokazał Ci dowód.

Napisano
Teraz, olek2654 napisał:

W surferach nic nie zostawiłeś (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) Nikt Ci nic nie ukradł. Dopóki nie zostałeś dodany do naszej organizacji, nic takiego się nie działo. Ufamy sobie, udostępniając Ci auta i bagażniki, Tobie również zaufaliśmy. Oprócz Ciebie mieliśmy innych nowych członków i na nic takiego się nie skarżyli. Jeśli chodzi o działki, które rzekomo Ci znikły, może nie pamiętasz, ale LSPD ścięło Ci  krzaki ( nagranie zawarte jest w  komentarzu pod linkiem). Nie raz złapaliśmy Cię na kłamstwie. Przyznałeś się dopiero, aż ktoś pokazał Ci dowód.

tak sadzonki były ścięte przez policje ale dzien dwa dni wczesniej jak pisałem już wczesniej sadziłem i miałem w bagażikach, po zatym policjant nie sciął mi wszystkiego bo większość była już scięta ale jeszcze reszta musiała dorosnąć, i nie mówcie teraz że nic nie wiecie bo pisałem na kanale i mówiłem a teraz kłamiecie. Maska została oddana zioła pan nie chciał więc o co problem ?

Napisano
39 minut temu, Michu10 napisał:

zabrałem swoją część z dnia lub dwóch wcześniej bo nie zdążyłem pochować

Co ty gadasz, jak juz pisalem nic nie było w surferach, przyjechałeś na Grape jak usłyszałeś ze juz sa sciete pierwsze krzaki. Codziennie sadziłem na Grape i nigdy tam Twojego suszu nie bylo bo tam nie sadziłeś. Przestań się pogrążać.

Napisano
Teraz, machcin1 napisał:

Co ty gadasz, jak juz pisalem nic nie było w surferach, przyjechałeś na Grape jak usłyszałeś ze juz sa sciete pierwsze krzaki. Codziennie sadziłem na Grape i nigdy tam Twojego suszu nie bylo bo tam nie sadziłeś. Przestań się pogrążać.

to się da sprawdzić w logach ile sciąłem ile zabrałem po zatym znowu nie rozumiem po co o tym tak piszesz skoro zioła nie chciałeś ... / miałeś coś na sumieniu i mi może je zabrałeś i dlatego były puste

Napisano
3 minuty temu, machcin1 napisał:

Jak ja sobie chowałem swoje plony do surfera o godzinie 12:27 nie było już żadnych masek oraz ubrań były wtedy już skradzione przez @Michu10image.png.6335c1dd7f78178c3143913288e7670e.png

image.thumb.png.2b29e1d3cccee620da631f1e74c37aca.png

Napisano
Teraz, BartuS_Official napisał:

Jak ja sobie chowałem swoje plony do surfera o godzinie 12:27 nie było już żadnych masek oraz ubrań były wtedy już skradzione przez @Michu10image.png.6335c1dd7f78178c3143913288e7670e.png

image.thumb.png.2b29e1d3cccee620da631f1e74c37aca.png

temat zabrania rzeczy został wyjaśniony po co takie rzeczy tutaj, ja zabrałem swoje rzeczy to co miałem oddać oddałem (reszty nie chciał) było to 5dni temu więc nie widze problemu, zioło wziąłem co mi wzięli i tyle a jeśli chodzi o skargę to taka bez sensu...

• Haha 2
Napisano
1 godzinę temu, Michu10 napisał:

zioło wziąłem co mi wzięli i tyle a jeśli chodzi o skargę to taka bez sensu...

Powiem to już ostatni raz. wiedziałeś że zioło zostało posadzone prze ze mnie tego dnia, nic wcześniej nie było w tych surferach a na pewno nie twoje zmyślone zioło. Postanowiłeś sobie je ukraść i relogami przenieść do domku na ElBurro. Byłeś cały czas na dsc kiedy to robiłeś i nawet słowem się nie odezwałeś, że kradniesz zioło, bo po co jak to było świadome i nigdy na dsc nie mówiłeś, że cokolwiek Ci skradziono. Jak poruszyłem kradzież ubrań i maski nagle się rozpłynąłeś i to ty masz dużo na sumieniu bo ja nie mam nic. Mam nadzieję, że zostaniesz pociągnięty do odpowiedzialności i zostanie nałożona na ciebie odpowiednia kara. Tyle w temacie.

Napisano
3 godziny temu, Michu10 napisał:

zabrałem swoją część z dnia lub dwóch wcześniej bo nie zdążyłem pochować. Nigdy nikogo nie oszukałem tutaj daje screena z jednej z pożyczek od @Ghost9615 którą mi udzielił... jakoś go nie oszukałem przestańcie odpowiadać i robić spam czekamy na decyzje administracji

TncHpjZ.png

Nigdy nikogo nie oszukałeś tylko na filmiku chwalisz się, że zrobiłeś 5 typów w tydzień więc brawo.

Napisano
8 godzin temu, machcin1 napisał:

Powiem to już ostatni raz. wiedziałeś że zioło zostało posadzone prze ze mnie tego dnia, nic wcześniej nie było w tych surferach a na pewno nie twoje zmyślone zioło. Postanowiłeś sobie je ukraść i relogami przenieść do domku na ElBurro. Byłeś cały czas na dsc kiedy to robiłeś i nawet słowem się nie odezwałeś, że kradniesz zioło, bo po co jak to było świadome i nigdy na dsc nie mówiłeś, że cokolwiek Ci skradziono. Jak poruszyłem kradzież ubrań i maski nagle się rozpłynąłeś i to ty masz dużo na sumieniu bo ja nie mam nic. Mam nadzieję, że zostaniesz pociągnięty do odpowiedzialności i zostanie nałożona na ciebie odpowiednia kara. Tyle w temacie.

Czytaj odpowiedzi i nie róbcie spamu 

@BartuS_Official PS. Do wiem się po co jest skarga że nagle zioło chcesz odzyskać a w tamtej skardze to wyjaśniliśmy?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zapytałem czy oddać mu te działki to powiedział że nie dokładnie 30min temu a on pisze skargę... :D 

• 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Napisano

Gracz @Michu10 został zbanowany na 2 lata za rozdawanie majątku.

Zamykam

• NyKo zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...