machcin1 Napisano 19 Kwietnia 2021 Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Data i godzina zdarzenia: 19.04.2021 około 13.15 Nick oskarżającego: machcin1 Nick oskarżonego: Michu10 Powód napisania skargi: Kradzież ubrań, maski Cinko Vida oraz 27 działek suszu. Przed rozpoczęciem sadzenia na Grape rozebrałem swoją postać do majtek, pozostawiając ubrania - buty, bluza, spodnie plus maska CinkoVida - w bagażniku surfera o id 7529. Bagaznik ten był udostępniony dla całej organizacji z rangą zasłuzony. Następnie przystąpiłem do sadzenia. Po ścięciu wszystkich krzaków chciałem ubrać postać w ubrania oraz maskę jednak nie było ich już w bagażniku. Osoba oskarżona przeze mnie @Michu10pomagała mi w tym czasie suszyć zioło, która sama zadeklarowała mi swoją pomoc. Zgodziłem się. Po komunikacji na discordzie członkom organizacji co się wydarzyło, zażyczyłem o zwrot ubrań oraz maski myśląc że ktoś to zrobił przez pomyłkę lub dla żartu. Niestety kiedy opowiedziałem co się stało gracz @Michu10 przestał reagować na dsc po czym całkowicie zaniemówił i poszedł na afk. Brak kontaktu. Jeśli do takiego już doszło gracz znów szedł na afk żeby ostatecznie opuścić organizację oraz dsc. Po całym tym zajściu okazało się również, że z bagażników zniknęło 27 działek marihuany, możliwe reconectami na ElBurro za co równiez oskarzam gracza @Michu10. O parę słów w tej sprawie również proszę gracza @BartuS_Officialktóry sadził ze mną w tym samym czasie, ze nie miał doczynienia z zajściem opisanym powyżej. Bardzo bym chciał odzyskać maskę. @Administrację proszę o sprawdzenie logów bagaznik id 7529 surfer - Michu10 oraz o sprawdzenie ekwipunku Michu10 w tym dniu gdyż nie sadził, a zioło prawdopodobnie przenosił reconektami do swojej posiadlosci na El Buerro.. Dowody w postaci logów lub screenshotów: Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez machcin1 8 1
BartuS_Official Napisano 19 Kwietnia 2021 Napisano 19 Kwietnia 2021 Wypowiem się tak ogólnie sadziłem wtedy z graczem @machcin1 cały czas siedziałem wtedy na kanale DC z @machcin1 i reszta organizacji nie miałem do czynienia z kradzieżą maski pokazałem na strimie na dc wszystkie moje bagażniki oraz depozyt w urzędzie, kufrów nie mam, ponieważ nie posiadam mieszkania powiem tak, że mam screena z surfera około godziny 12 jak już nic nie było w surferze ponieważ przechowywałem wtedy tam swoje plony. Mam nadzieję, że sprawa zostanie rozwiązana i osoba, która to uczyniła zostanie odpowiednio ukarana.
Michu10 Napisano 19 Kwietnia 2021 Napisano 19 Kwietnia 2021 Witam chce się wypowiedzieć jako oskarżony w tej skardze. Jeżeli chodzi o ,,kradzież" to powiem tyle że pierwszy raz widzę z tej organizacji taką skargę. Ponieważ byłem okradany i skubany codziennie przez nią z pieniędzy, jak? Codziennie sadziłem oraz zarabiałem przedmioty trzymałem w autach organizacyjnych, czasami zastanawiałem się o drobnych rzeczach że miałem, ale gdzieś się zapodziały. Około 2 dni temu sadziłem dużą ilość i 2 osoby były chętne w pomocy suszenia plonów, także powiedziałem że mogą pomóc i im dam po 1-2 działce zarobek "3k w 30min" obliczając ilość działek która powinienem dostać została mniejsza niż 2/3 z tego co powinienem dostać, Wszystkie sadzonki były dopracowane i z każdej wypadło po 30 plonów. Dzisiaj zrobiłem tak samo ale jak widać lider który napisałem skargę się wkurzył z tą akcję ponieważ sam się wkurzyłem i nie widziałem kto. Ale ja się chociaż przyznaje tutaj do zabrania przedmiotów ponieważ w organizacji nie działała zasada zakaz kradzieży przedmiotów w bagażników, przez co bagażniki były dla każdego i dział się z nim duży chaos. Dodam że odzyskałem swoje rzeczy i organizacja nie straciła ponieważ taka sama ilość została mi skradziona. Organizacja jest bardzo nie miła z takim zachowaniem jak te... Oraz czekam na decyzje administracji serwera. 3
machcin1 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Napisano 19 Kwietnia 2021 Jako ze przywlaszczyles i przyznajesz sie do winy w kradziezy moich rzeczy w tym cennej dla mnie maski Cinko Vida proszę Administrqcję o zwrócenie sie do gracza @Michu10o zwrot maski, gdyż to była moja własność. Co do działek że ci coś ginęlo wspominasz dopiero w tej skardze i nigdy na dsc nie wspominałeś ze coś ci magicznie ginęlo. Za to dziś pokazałes klasę i okradłes mnie z 27 działek suszu i unikatową jak dla mnie maskę. Proszę jeszcze raz Administrację o pomoc w odzyskaniu maski, ona w tym wszystkim jest dla mnie najcenniejsza. Do sytuacji doszło dziś i dziś napisałem skargę. Ty bezpodstawnie zaś nagle oskarżasz organizację o kradzież zioła gdzie zioła mamy na pęczki. 1
Michu10 Napisano 19 Kwietnia 2021 Napisano 19 Kwietnia 2021 1 minutę temu, machcin1 napisał: Jako ze przywlaszczyles i przyznajesz sie do winy w kradziezy moich rzeczy w tym cennej dla mnie maski Cinko Vida proszę Administrqcję o zwrócenie sie do gracza @Michu10o zwrot maski, gdyż to była moja własność. Co do działek że ci coś ginęlo wspominasz dopiero w tej skardze i nigdy na dsc nie wspominałeś ze coś ci magicznie ginęlo. Za to dziś pokazałes klasę i okradłes mnie z 27 działek suszu i unikatową jak dla mnie maskę. Proszę jeszcze raz Administrację o pomoc w odzyskaniu maski, ona w tym wszystkim jest dla mnie najcenniejsza. Do sytuacji doszło dziś i dziś napisałem skargę. Ty bezpodstawnie zaś nagle oskarżasz organizację o kradzież zioła gdzie zioła mamy na pęczki. Maske jestem w stanie ci oddać jeżeli chodzi o zioło to już niestety nie.
machcin1 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Napisano 19 Kwietnia 2021 Do zamknięcia, maska Cinco Vida odzyskana. Dziękuje.
PJOTER2003 Napisano 19 Kwietnia 2021 Napisano 19 Kwietnia 2021 25 minut temu, machcin1 napisał: Do zamknięcia, maska Cinco Vida odzyskana. Dziękuje. W takim razie skargę zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi