Skocz do zawartości

Radecky ukarany przez Proklin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nick: Radecky

Nick osoby nakładającej kare: Proklin

Powód nałożenia kary: Wykorzystywanie błędów serwera (tuner)

Krótki opis sytuacji: Dzisiaj dowiedziałem się że dostałem bana za bugowanie tuningu na aucie. Dowód w postaci filmu wysłał mi gracz Whicik, ponieważ Proklin dba o anonimowość zgłaszających.

Dowody: 

Coś od siebie: Sytuacja dotyczy rzekomego bugowania tuningu na tunerze. Od ok 2msc pracuje na serwerze jako tuner, w międzyczasie dowiedziałem się o istnieniu buga na tunerze który pozwala na tymczasowe zachowanie tuningu na pojeździe bez konieczności opłacania go. Dowiedziałem się o tym od graczy, jak i podjeżdżały czasem osoby z propozycją takiego oszustwa w zamian za trochę $$. Nigdy się na to nie zgodziłem bo nie łamie zasad serwera, tym bardziej jak spędziłem tutaj prawie 42 dni. Ostatnio pracując na tunerze po raz pierwszy byłem świadkiem właśnie takiego bugowania przez osoby z organizacji VER. Nagrałem film i wysłałem go do Proklina a on uznał to za oszustwo i zbanował winne osoby. 

Na filmie widać jak gracz BuZZard tuninguje auto gracza rado1229, a gracz Whicik czeka obok wjazdu aby rozpędzić się i je wypchać po czym gracz rado1229 wsiada i odjeżdża autem z tunem za który nie zapłacił.. Nie wiem skąd dowiedzieli się kto był zgłaszającym, ale w formie zemsty wysłali film który podobno obciąża mnie w tej samej kwestii. Problem w tym że nigdy nic takiego nie robiłem, a film specjalnie został przycięty w taki sposób by wyglądało to na bugowanie tuningu. W naszej organizacji zrzeszamy ludzi którzy nie tylko chcą znaczka przy nicku, a szukają kompanów do wspólnej zabawy i spędzania czasu na serwerze. Dlatego też organizujemy zloty, wyścigi, derby i różnego rodzaju atrakcje nawet z nagrodami, przez co nie przyjmujemy wszystkich osób, a tylko te które chcą tworzyć wspólnotę. Czasami tracimy też prawka i dostajemy warny bo dla żartów się przepychami i taranujemy. Tak samo było też w tym przypadku gdy podczas tuningu wyszedłem zobaczyć jak wygląda tuning wizualny i nowy zderzak ponieważ na czarnym aucie z kamery nie widać dokładnie i dopiero z kamery pierwszej osoby moża wszystko obejrzeć, @Budyn przejeżdżając obok zechciał zażartować i mnie zabić, niestety albo i stety nie trafił we mnie i zniszczył mi auto.. Na nagraniu nie widać już jak biegnę i wsiadam do auta by wycofać z powrotem na stanowisko dokończyć przerwany tuning.. Uważam, że nagranie z zemsty specjalnie zostało tak ucięte aby wyglądało jakbym bugował tuning i żebym skończył z banem na 2 lata jak oni bo zgłaszałem osoby które łamały regulamin. Wiem jak to wygląda, natomiast wg. mnie nagranie nie udowadnia jakobym bugował tuning i jeździł pózniej na serwerze autem na które mnie nie stać oszukując przy tym wszystkich na serwerze oraz w jakikolwiek sposób łamał regulamin serwera. Bardzo proszę o ponowną weryfikację mojego oraz @Budyna bana bo sytuacja przedstawiona na filmie nie jest jednoznaczna.

Pozdrawiam, Radecky

Edytowane przez Radecky
  • Like 2
  • Haha 11
  • Jestem za 12
Napisano

Odnosząc się do zaistniałej sytuacji potwierdzam wersję zdarzeń Radeckiego. Często z organizacją wygłupialiśmy się na mieście i odwalaliśmy, w tym przypadku również tak było. Chciałem przejechać @Radecky i staranować mu auto na stanowisku tunera, niestety nie zapanowałem nad pojazdem i uderzyłem w słupek wypychając przy tym jego pojazd. Po nieudanym taranie napisałem ''?'' głupio udając, że nie widziałem auta.

• Haha 13
  • Jestem za 1
  • 3 tygodnie później...
  • Developer/owner
Napisano

@Radecky pozostałe dwie apelacja dotyczące tej apelacji zakończyły się odrzuceniem ponieważ mieli na swoim koncie już wiele kar, które jasno pokazują, że to nie miejsce dla nich.

Ty jednak historię kar masz w trochę lepszej formie więc możemy dać Ci szansę, jednak nie obejdzie się bez konsekwencji.

Jeśli chcesz wrócić musisz spełnić nasze warunki:

• status OSZUST na dwa miesiące- oznaczenie pod nickiem i na liście graczy
  • blokada handlu na dwa miesiące
  • prace społeczne***: 150k przez dwa miesiące na holowniku
  • z racji na wiele kar z kategorii toksyczności przy pierwszym podobnym wybryku kończysz z banem bez możliwości apelacji

***System prac społecznych wymusza zarobienie ustalonej kwoty za pomocą wskazanej pracy w określonym czasie. Zarobione fundusze nie trafiają do Ciebie, tylko otrzymują je losowi gracze będący aktualnie online. Jeśli nie zdążysz w tym czasie wykonać zadania, na Twoje konto automatycznie zostanie nałożony ban permanentny (bez możliwości apelacji).

Jeśli akceptujesz warunki odpowiedz w tym temacie.

• Like 1
  • Haha 6
Napisano (edytowane)

Rozumiem, jeśli tak to zgadzam się. @Proklin

Edytowane przez Radecky
  • Developer/owner
Napisano

@Radecky ban został zdjęty, a oszust nałożony.

Możesz wrócić na serwer.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...