Jump to content

Wykryto AdBlocka!
Prosimy o dodanie naszej strony do wyjątków Twojego programu blokującego reklamy.

Bannery na stronie nie są inwazyjne, a ich wyświetlanie pomaga nam utrzymać serwery.

Dziękujemy!

Raport z otwarcia i pierwsze zmiany

Herwi
 Share

Recommended Posts

Chcielibyśmy podziękować wszystkim graczom za zaufanie i tak liczne uczestnictwo w otwarciu serwera. Przy wczorajszym starcie zaskoczyła nas tak wysoka frekwencja, z tego też powodu poprzednia maszyna nie wytrzymała i przenieśliśmy się na kilkukrotnie lepszą. Niestety nie obeszło się także bez problemów z błędnym działaniem serwera, jednak z tym się szybko uporaliśmy.

Na chwilę obecną naprawiliśmy kluczowe błędy, które crashowały serwer, jak też GTA. Ciągle szukamy pozostałych i na bieżąco je eliminujemy.

[align=center]UPDATE[/align]

Dziś 20.01.2018 o godzinie 12 wykonaliśmy restart serwera, który wprowadził wcześniej wspomniane poprawki samego systemu jak i prac, które zmniejszają ilość crashy.

[align=center]Zarobki[/align]

Zdecydowaliśmy się na zbilansowanie zarobków ponieważ Wasza skuteczność w pracach okazała się znacznie większa niż nasza podczas testów i było to niezbędne aby utrzymać stabilny status gospodarki serwera. Wynagrodzenie zostało w większości zmniejszone aby godzinne zarobki były równe dla prac o podobnych wymogach.

• Dostawca pizzy - 12$ za kurs
  • Praca w sadzie - 0.75$ za kilogram
  • Oranie pola - 40$ za pole
  • FLber - 55$ za 1km
  • Konwojent - 30$ za każdy uzupełniony 1000$
  • Sprowadzenie aut - 400$ za sprowadzone auto

[align=center]Wymagany poziom[/align]

Ponadto aby wydłużyć rozgrywkę i dać dodatkowe zastosowanie poziomowi postaci dodaliśmy jego minimalny posiadany próg do egzaminów oraz niektórych prac:

• Prawo jazdy kat. B - 2 poziom postaci
  • Prawo jazdy kat. C - 4 poziom postaci
  • Sprowadzanie aut - 3 poziom postaci
  • FLber - 5 poziom postaci

[align=center]Kilka słów od nas[/align]

[align=center]Na koniec chcielibyśmy zaznaczyć, że serwer, jak i GTMP są nadal w fazie Beta,[/align]

[align=center]przez co prosimy o wyrozumiałość, w przypadku dalszych problemów.[/align]

[align=center]Pamiętajcie, że ciągle pracujemy nad serwerem, aby rozgrywka sprawiała wszystkim jak najwięcej satysfakcji.[/align]

Pozdrawiamy,

ekipa FiveLife.pl

• Like 1

Generalnie zarobki są dobrze zbilansowane, nie zarabiamy milionów w caigu dnia. Te 4 tysiące można na spokojnie zarobić, lecz ceny aut są złe. Kupujemy za ok. $1400 złom.. a za ok 120k$ mamy futo? Cena takiego auta powinna być okolo 20k$ a nie 120k.

• Developer/owner

Ceny aut są wyższe aby ich posiadanie było jakimś wyznacznikiem majętności. Czy jeśli je zmniejszymy nie zrobimy z serwera klasycznego GTA Online, gdzie wszystko mamy bardzo szybko?

• Like 1

Aktualnie zarabiamy około 1k$ na godzine moze do 4k jak mi sie wydaje. Jest to żmudna praca żeby wypracować sobie auto za nawet durne 20 tysięcy. Moim zdaniem zarobki powinny pójść lekko w góre w następnym update. Pozatym serwer jest na prawdę w porządku, jedyne do czego mogę się uczepić to SYNCHRONIZACJA. Z nią nie ma problemu z GT-MP, tylko tutaj, nikomu nie ublizając można było zrobić to lepiej, wszakże i tak doceniam włozony w budowę serwera trud i życzę dalszych sukcesów. 

Do zobaczenia na serwerze

Chemik

Wiem, że synchronizacja klęka. Bardzo nas to wszystkich irytuje, wiemy że potrzeba czasu żeby zniwelować problem. Zobaczymy jak to będzie wyglądało za miesiąc, za dwa. Przy większej ilości graczy, większej ilości prac. Pozdrawiam

Zarobki... No dobrze, niech będą jakie są, ale... Ceny niektórych aut, to kosmos. Przecież Tampa, Sabre, czy Futo, to delikatnie mówiąc, średnie pojazdy. A gdzie miejsce na sportowe samochody, nie mówiąc już o supersamochodach...

To, że kilku graczy praktycznie pół nocy cisnęło na konwojencie, żeby się dorobić nie znaczy , że większość będzie siedziała x godzin dziennie tylko i wyłącznie "pracując" na jakiś średni samochód. Wrzuciliście wszystkich do jednego worka patrząc na kilku "zapaleńców" :)

Nie rozumiem również argumentów pt: za kilka dni wszystko byśmy mieli... Niby jak? Po prawie 24h od startu, przy czym mam przegrane 7h mój majątek, to jakieś 9k? Z czego większość zarobiłem jeszcze przy starych zarobkach. Po tygodniu miałbym MOŻE(i to takie wątpliwe mooooże) na Tampe, albo Sabre. To jest 1 Średnie auto.

• Sad 1

Napiszę swoją listę zmian :D:

-Zmniejszenie cen niektórych samochodów: Futo 120,000 to zdecydowanie za duzo, cena tampy i 70k$ w sumie też, przez co wychodzą za duże przeskoki cen samochodów.

-Za mało spawnów samochodów średnich cen są albo te złomy albo auta za 60k+

-Dodać miejsca "rekreacyjne" jakiś bar gdzie można kupić sobie alkohol, jakas restauracja, czy jak w gta sa obstawianie wyścigów konnych

-Wprowadzenie frakcji bo na serwerze na ten moment panuje straszna dzicz

-I można pomyśleć na ewentualnym przeniesiem rozgrywki do centrum LS, daje to dużo więcej możliwości rozwoju serwera, a graczy na ten moment wcale nie ma tak mało.

• Like 1

• Developer/owner

Z racji na obniżenie zarobków przyznajemy Wam rację z cenami aut, wychodzimy więc do Was z propozycją abyśmy razem ustalili ich ceny.

Oczywiście w granicach rozsądku ponieważ jeśli wszystko będzie można kupić po kilku godzinach czy nawet dniach gry to rozgrywka bardzo szybko się znudzi a posiadanie auta nie będzie wiele znaczyć...

Poniżej macie listę aktualnych droższych ofert (w komisie ceny i przebiegi są losowo modyfikowane w zakresie 10%).

1. Asea
    Przebieg 60.000km
    Cena 16000$
  2. Dilettante 
    Przebieg 60.000km
    Cena 18000$
  3. Rhapsody
    Przebieg 70.000km
    Cena 27000$
  4. Panto 
    Przebieg 40.000km
    Cena 42000$
  5. Stalion 
    Przebieg 60.000km
    Cena 68000$
  6. Buccaner
    Przebieg 60.000km
    Cena 75000$
  7. Tampa 
    Przebieg 60.000km
    Cena 75000$
  8. Penumbra 
    Przebieg 60.000km
    Cena 90000$
  9. Pigalle 
    Przebieg 65.000km
    Cena 115000$
  10. Futo 
    Przebieg 60.000km
    Cena 140000$

Podajcie swoje propozycje i jeśli najczęściej popierane propozycje nie będą zagrażać gospodarce to je wprowadzimy.

1.  
  2. Asea
    Przebieg 60.000km
    Cena 12000$

3. Dilettante 
    Przebieg 60.000km
    Cena 12000$

4. Rhapsody
    Przebieg 70.000km
    Cena 15000$

5. Panto 
    Przebieg 40.000km
    Cena 20000$

6. Stalion 
    Przebieg 60.000km
    Cena 30000$

7. Buccaner
    Przebieg 60.000km
    Cena 35000$

8. Tampa 
    Przebieg 60.000km
    Cena 20000$

9. Penumbra 
    Przebieg 60.000km
    Cena 35000$

10. Pigalle 
    Przebieg 65.000km
    Cena 80000$

11. Futo 
    Przebieg 60.000km
    Cena 80000$

1. Asea
    Przebieg 60.000km
    Cena 12000$

2. Dilettante 
    Przebieg 60.000km
    Cena 12000$

3. Rhapsody
    Przebieg 70.000km
    Cena 15000$

4. Panto 
    Przebieg 40.000km
    Cena 20000$

5. Stalion 
    Przebieg 60.000km
    Cena 30000$

6. Buccaner
    Przebieg 60.000km
    Cena 35000$

7. Tampa 
    Przebieg 60.000km
    Cena 20000$

8. Penumbra 
    Przebieg 60.000km
    Cena 35000$

9. Pigalle 
    Przebieg 65.000km
    Cena 80000$

10. Futo 
    Przebieg 60.000km
    Cena 80000$

Bardzo rozsadne ceny, lepsze o wiele

Witam, opowiem po kolei co bym wprowadzil lub usprawnil na serwerze;

1 Optymalizacja, aby gra chodzila wtych stalych 40 klatkach

2 Aktualne ceny pojazdow sa dosyc smieszne i powinny ulec drobnej korekcie , przy tych zarobkach zarobienie na futo jest katorga i gra predzej czy pozniej sie znudzi

3 Fajnie by bylo jakby wlaczyc do tego swiata chociaż sandy shores

4 Przydaloby sie również kilka nowy zawodow np kurier hydraulik itp

5 Dodanie salonow samochodo by byla możliwość kupna rowniez nowych samochodow

6 Dodatkowe atrakcje np wyscigi, strzelnica

Pozdrawiam!

1.  
  2. Asea
    Przebieg 60.000km
    Cena 7000$

3. Dilettante 
    Przebieg 60.000km
    Cena 8000$

4. Rhapsody
    Przebieg 70.000km
    Cena 17000$

5. Panto 
    Przebieg 40.000km
    Cena 9000$

6. Stalion 
    Przebieg 60.000km
    Cena 22000$

7. Buccaner
    Przebieg 60.000km
    Cena 35000$

8. Tampa 
    Przebieg 60.000km
    Cena 21000$

9. Penumbra 
    Przebieg 60.000km
    Cena 40000$

10. Pigalle 
    Przebieg 65.000km
    Cena 115000$            Cena odpowiednia, jednak pojazd nie nadaje się jeszcze do wprowadzenia do obiegu...

11. Futo 
    Przebieg 60.000km
    Cena 55000$

• Developer/owner

Napiszę swoją listę zmian :D:

-Zmniejszenie cen niektórych samochodów: Futo 120,000 to zdecydowanie za duzo, cena tampy i 70k$ w sumie też, przez co wychodzą za duże przeskoki cen samochodów.

-Za mało spawnów samochodów średnich cen są albo te złomy albo auta za 60k+

-Dodać miejsca "rekreacyjne" jakiś bar gdzie można kupić sobie alkohol, jakas restauracja, czy jak w gta sa obstawianie wyścigów konnych

-Wprowadzenie frakcji bo na serwerze na ten moment panuje straszna dzicz

-I można pomyśleć na ewentualnym przeniesiem rozgrywki do centrum LS, daje to dużo więcej możliwości rozwoju serwera, a graczy na ten moment wcale nie ma tak mało.

Ceny samochodów zmienimy, jak tylko uda nam się coś sensownego razem ustalić.

Spawny w komisach są tak zrobione specjalnie, pojawiają się w nich losowe pojazdy i nigdy nie wiadomo kiedy w końcu trafi się jakieś auto na które wyczekujemy.

Frakcja LSPD jest i wkrótce zacznie się do niej rekrutacja.

Świat planujemy powiększyć jak będzie odpowiednio dużo graczy, uważamy że lepiej grać na małym żyjącym kawałku mapy niż na dużym ale pustym, gdzie spotkanie kogokolwiek jest problemem.

Witam, opowiem po kolei co bym wprowadzil lub usprawnil na serwerze;

1 Optymalizacja, aby gra chodzila wtych stalych 40 klatkach

2 Aktualne ceny pojazdow sa dosyc smieszne i powinny ulec drobnej korekcie , przy tych zarobkach zarobienie na futo jest katorga i gra predzej czy pozniej sie znudzi

3 Fajnie by bylo jakby wlaczyc do tego swiata chociaż sandy shores

4 Przydaloby sie również kilka nowy zawodow np kurier hydraulik itp

5 Dodanie salonow samochodo by byla możliwość kupna rowniez nowych samochodow

6 Dodatkowe atrakcje np wyscigi, strzelnica

Pozdrawiam!

1. Pracujemy nad tym by optymalizacja była jak najlepsza, jednak same GTMP nie jest jeszcze dopracowane i z pewnością do ideału jeszcze kawałek.

2. Jak wyżej

3. Jak wyżej

4. Nowe prace są w przygotowaniu, jak tylko uporamy się z aktualnymi problemami wracamy do tworzenia nowych funkcjonalności (będą się one pojawiać w regularnych update serwera)

5. Mam wrażenie że czerwony znak zapytania jest odpowiedzią na ten punkt ;)

6. Mamy gotowych kilka skryptów pod eventy, jednak póki co wolimy skupić się na rzeczach ważnych a dopiero potem zajmować dodatkowymi atrakcjami.

@veins - co masz na myśli mówiąc "pojazd nie nadaje się jeszcze do wprowadzenia do obiegu"?

• Like 1

Ja natomiast zgadzam sie połowicznie. Ceny niektórych (powiedzmy sobie szczerze wraków) sa mocno przesadzone. Lecz auta z górnej półki juz maja cene ok. Ja naprawde nie chciał bym sytuacji gdy ktos na dobre sportowe auto zarobił w tydzien a potem własciwie nie mia juz co do roboty bo nie oszukujmy sie ze chwilowo (nie krytykuje, wiem ze to beta.) lepsze auto to jedyny cel dalsze rozrywki i zarobku. (prócz wykupu mieszkania)

• Like 1

Zacznijmy od tego, że na chwilę obecną nie ma możliwości kupna "dobrego, sportowego" samochodu. To, co jest w ofercie komisu, to używane średniaki z dużymi przebiegami :D

Jeżeli teraz za takie FUTO z przebiegiem 60k trzeba zapłacić jakieś 120-140k, to ile będą kosztowały NOWE supersamochody? MILIONY...

Jest tyle aut w GTA 5, że można stopniowo dodawać kolejne, a ludzie będą na nie zbierać. Chociażby dlatego, że większość chce mieć PIERWSZY egzemplarz danego modelu na serwerze ;)

Serwer dopiero co wystartował, wszyscy jeżdżą jakimiś złomami, a tu już dramat, że za tydzień/dwa będziemy mieć WSZYSTKO... xD

Nie da się mieć wszystkiego ;)

Najlepszych rzeczy też jeszcze nie ma na serwerze.

Nie ma najdroższych pojazdów.

Nie ma najdroższych domów.

Nie ma najlepszych, najbardziej opłacalnych, a zarazem najbardziej wymagających prac.

Według mnie ceny aut są calkiem wporzadku może jedynie zmniejszyczmniejszyć je o jakies 20,30% to jest wkoncu RPG więc trzeba się narobić żeby uzbierać na jakieś fajne autko a nie mieć je prawie odrazu. I tak myślę że jak te auta klasy średniej będą pojawiać się na giełdzie cena spadnie

Jest to jak najbardziej pojazd luksusowy, na który ludzi po prostu nie powinno być stać przez jeszcze długi czas :)

http://pl.gta.wikia.com/wiki/Pigalle To chyba miałeś na myśli

Hihi A to ?

http://pl.gta.wikia.com/wiki/Penumbra 

a w opisie pisze to.

Jest napędzana silnikiem V6. Przypomina w głównej mierze Mitsubishi Eclipse, choć zawiera także elementy Audi TT. Ma podobne osiągi co Elegy RH8. http://pl.gta.wikia.com/wiki/Elegy_RH8  hmm no to te auto nie powinno być chyba dostępne? 

Mitsubishi Eclipse zawsze mi się kojarzyło z czymś średnim , nawet w need for speedach czy coś a tym bardziej jak ma podobne osiągi do Elegy to out z nim :3

Tak samo uważam jak Bartix, te "wraki" powinny mieć troche inne ceny, ale jeżeli chodzi o auta z wyższej półki to powinny być one na tyle drogie, by gracz miał jakiś cel. Bo nie oszukujmy się, serwer ma wielki potencjał i jest zrobiony bardzo profesjonalnie, ale to wciaż wczesna wersja i możliowści nie ma aż tyle jak za np. pare miesięcy. Z kolei jeżeli chodzi o prace, to aktualnie miałem doświadczenie tylko z rozwozem pizzy, ale wydaje się ona na tyle podstawowa, że te 15 dolarów jest wystarczające, do reszty się nie wypowiem. Ale wrażenia bardzo pozytywne i z pewnością, fivelife to będzie taka moja odskocznia od szarego życia  :D

Jest to jak najbardziej pojazd luksusowy, na który ludzi po prostu nie powinno być stać przez jeszcze długi czas :)

http://pl.gta.wikia.com/wiki/Pigalle To chyba miałeś na myśli

Hihi A to ?

http://pl.gta.wikia.com/wiki/Penumbra 

a w opisie pisze to.

Jest napędzana silnikiem V6. Przypomina w głównej mierze Mitsubishi Eclipse, choć zawiera także elementy Audi TT. Ma podobne osiągi co Elegy RH8. http://pl.gta.wikia.com/wiki/Elegy_RH8  hmm no to te auto nie powinno być chyba dostępne? 

Mitsubishi Eclipse zawsze mi się kojarzyło z czymś średnim , nawet w need for speedach czy coś a tym bardziej jak ma podobne osiągi do Elegy to out z nim :3

Tak, pisząc to miałem na myśli Pigalle... Na wiki GTA piszą, że jest to "Sportowy klasyk"... Czyli swoje powinien kosztować.

Co do Penumbry, to masz rację, jest to średniak.

Chciałbym tutaj jeszcze poruszyć kwestię, o której jeszcze nikt nie pisał. A mianowicie "osiągi" tych pojazdów...

Na chwilę obecną złom pokroju Voodoo 3.0, kosztujący jakieś 1.700$ jest wolniejszy od Tampy o jakieś 15kmh... Penumbra nie wiem, nie jechałem, to samo Sabre.

Tak na prawdę w ciemno kupujemy te pojazdy. Cena powinna być adekwatna do tego co za to dostajesz.

Na próbach generalnych ludzie kupili różne dziwne auta, a potem pluli sobie w brodę, bo wtopili pieniądze... Dałem 25k za Rhapsody, minimalnie szybsze od w/w Voodoo 3.0, troszkę lepiej się zbierał. "Handling" nie powalał.

Ktoś tam kupił Asea za ~15k, też poleciały "epitety" różnej maści :D

Nie chce mi się już dalej tutaj z wszystkimi szarpać o te ceny/zarobki itd. O zawyżonej cenie chociażby Tampy pisałem już na PIERWSZEJ PRÓBIE !!!

Mogę jeszcze na koniec dodać, że ściągnąłem dziś na serwer 2 kumpli. Weterani z MTA... Zobaczyli zarobki, ceny pojazdów i podziękowali.

• Developer/owner

Wprowadziliśmy modyfikację cen pojazdów wzorując się na propozycji NixxoN-a z drobnymi korektami (zaznaczonymi na czerwono)

1. Asea
    Przebieg 60.000km
    Cena 12000$

2. Dilettante 
    Przebieg 60.000km
    Cena 12000$

3. Rhapsody
    Przebieg 70.000km
    Cena 15000$

4. Panto 
    Przebieg 40.000km
    Cena 20000$

5. Stalion 
    Przebieg 60.000km
    Cena 30000$

6. Buccaner
    Przebieg 60.000km
    Cena 35000$

7. Tampa 
    Przebieg 60.000km
    Cena 20000$

8. Penumbra 
    Przebieg 60.000km
    Cena 35000$

9. Pigalle 
    Przebieg 65.000km
    Cena 90000$

10. Futo 
    Przebieg 60.000km
    Cena 85000$

Dodatkowo na obrzeżach Paleto Bay pojawił się salon samochodowy!

Możecie w nim kupić następujące nowe pojazdy: 

-Asea

-Felon

-SabreGT

-Cavalcade

-Sultan

W przeciwieństwie do komisu auta mają swoje własne stanowiska, zmieniają się tylko ich silniki.

Co myślicie o takiej zmianie?

1.  
  2. Asea
    Przebieg 80.000km
    Cena 12000$

3. Dilettante 
    Przebieg 60.000km
    Cena 16000$

4. Rhapsody
    Przebieg 70.000km
    Cena 23000$

5. Panto 
    Przebieg 40.000km
    Cena 37000$

6. Stalion 
    Przebieg 60.000km
    Cena 64000$

7. Buccaner
    Przebieg 65.000km
    Cena 70000$

8. Tampa 
    Przebieg 55.000km
    Cena 70000$

9. Penumbra 
    Przebieg 60.000km
    Cena 88000$

10. Pigalle 
    Przebieg 65.000km
    Cena 113000$

11. Futo 
    Przebieg 65.000km
    Cena 135000$

Leciutko pozmieniałem ceny jak i przebieg, moim zdaniem pasowałoby to, przynajmniej mi. ;) 

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...