MrThePat Napisano 6 Listopada 2019 Napisano 6 Listopada 2019 Nick: @MrThePat Nick osoby nakładającej kare: @Proklin Powód nałożenia kary: Krótki opis sytuacji: Sprawa wyglądała tak, że wczoraj jak wszyscy wiedzą Veril odchodził. Jakieś tam gotówki na prawo i lewo rozdawał, ale mniej ważne nie do tego zmierzamy. Sprzedałem mu wczoraj jakoś przed spaniem(ok.24-1) auto marki(picador) za cenę 40k i za to dostałem bana. W mojej opinii nie jest to uczciwa kara, bo nic złego nie zrobiłem. Nie wziąłem żadnych pieniędzy za darmo, ani nic. Wolny rynek mamy i samy narzucamy ceny..przykład:"elegy retro 2.6t po ~300k", kolejny przykład:"jester 3.0 TT ~175k",jeszcze jeden przykład:"Primo przed dodaniem do rotacji chodziło po 30-40k" - Można tak podawać przykładami i podawać tylko po co... Są to ceny o dużo odbiegające od cen komisowych i jakoś to wszystko jest okej? Dużo osób zarabia na autach od zawsze i to chyba każdy wie i auta nie raz są sprzedawane o wiele więcej od cen komisowych. Dowody: - Coś od siebie: Jeśli Tobie @Proklin nie podoba się ta transakcja i nie jest według Ciebie okej to prosiłbym o cofnięcie jej i pozytywne rozpatrzenie apelacji. 14 1
VeRiL Napisano 6 Listopada 2019 Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) Moim zdaniem, ale moje zdanie malo sie liczy, MrThePat dostal bana nieslusznie, sprzedal auto za cene ktora chcial uzyskac. I tak jak napisal w "Cos od siebie" jesli ta transakcja sie wam nie podobala trzeba bylo ja cofnac. A nie z palca banicja, bo ja rozdawalem majątek, a on sprzedal mi auto Dziekuje. Pozdrawiam Edytowane 6 Listopada 2019 przez VeRiL 2
Developer/owner proklin Napisano 6 Listopada 2019 Developer/owner Napisano 6 Listopada 2019 Czym innym jest wzrost ceny rynkowej pojazdu ogólnie czy nawet zwykły handel zarobkowy, a czym innym nagle sprzedaż pojazdu za 2x większą kwotę niż normalnie chodzi, dziwnym trafem osobie, która postanowiła rozdać majątek. Po mojemu jest to w 100% świadome zagranie, mające być wytłumaczeniem od samego początku. A @VeRiL jako były support, którymi mimo znajomości zasad robi takie rzeczy, faktycznie nie masz tutaj zdania. 1 1
MrThePat Napisano 6 Listopada 2019 Autor Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) @Proklin Dobrze, rozumiem. Źle postąpiłem sprzedając mu picadora za co przepraszam. Jak mam naprawić swój błąd? Czy da się jakoś poza porozumieniem stron rozwiązać ten konflikt? Nie zrobiłem Bóg wie jakiej rzeczy, żeby nie wybrnąć z tego? @ProklinCo proponujesz jako nauczkę dla mnie? Jestem świadomy tego co zrobiłem i uważam, że to nie zasługiwało na bana na 2 lata. Dogadamy się jakoś czy trzeba ciągnąć ten konflikt na siłę? Czego oczekujesz od mojej osoby? //@edit Zdaję sobie z prawe z tego, że postąpiłem źle, ale nie myślałem, że z tego rozwiąże się taka afera. Wiem, że postąpiłem źle, ale myślę, że nie zasługuje to na 2 lata bana. Mogę oddać 20k dla randomowych graczy z zarobków na pracy, choć nie zrobiłem nic złego w moim mniemaniu. Nigdy już nie będę świadomie sprzedawał rzeczy osobie, która odchodzi serwera w celu nie robienia problemów takie, jak są w tej chwili. //@editv2 Nie ma sensu na siłę się kłócić @Proklin bez powodu choć dobrze wiemy, że nie zarobiłem na tym Bóg wie jakich pieniędzy. 20k to jest max jaki zarobiłem. To nie jest powód, żeby banować osoby z tak błachego powodu. Wróciłem na serwer z powodu eventu czekając na update ten co był zapowiedziany na yt, a tu nagle ban. Edytowane 6 Listopada 2019 przez MrThePat 5
NicolasGarcia Napisano 7 Listopada 2019 Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) Aby zachowac profesjonalizm ekipy, Gracz powinien zostać odbanowany i przeproszony odnośnie zaistniałej sytuacji, gdzie w regulaminie nie ma żadnej wzmianki że jest "Zakaz przyjmowania/rodzwania majątków." jest tylko i wyłącznie wpis o rozdawaniu więc kara przypada dla rozdajacego, a więc jak przystało na wszystkie regulaminy we wszystkich firmach/gierkach gracz zapoznawszy się zanim, i przyjmując majątek nic nie robi złego i powinien spać spokojnie, to tak jakby karać osoby za prawo które nie istnieje i zostało sobie wymyślone. Świetna robota, po ub graczowi i tak pzostanie nie smak. Nie ma to jak karać graczy za coś czego nie ma w regulaminie wymyślenie sobie tego bo miało się zły dzień i karanie. W tym momencie powinien zostać dodany punkt zakaz przyjmowania rozdawanego majątku, i karanie osób od daty wprowadzenia tego podpunktu. Zresztą tutaj jest jeszcze śmieszniejsza sytuacja niż w apelacji PolandJanusz, gdzie on też nic nie zrobił zlego, a odnośnie MrThePat sprzedał swoje auto za swoja cenę, jeszcze 3miesiace jakoś temu, zdarzało się gdzie młoda osoba kupiła auto za nagle zwiększona cenę rynkowa tzn. została oszukana i nikt jej nie pomógł, a tutaj wielkie halo. Rozgrywka Zakaz utrudniania gry innym graczom. Zakaz wykorzystywania błędów serwera. Zakaz używania wszelkich wspomagaczy.0 Zakaz podszywania się pod policję lub inne służby porządkowe. Zakaz podszywania się pod administrację. Zakaz rozdawania majątku. Zakaz zabijania innych graczy. Zakaz używania komend /me i /do w innym celu niż odgrywanie akcji RP. Edytowane 7 Listopada 2019 przez NicolasGarcia 3
Developer/owner proklin Napisano 7 Listopada 2019 Developer/owner Napisano 7 Listopada 2019 Skoro uważacie, że nie podchodzi to pod rozdawanie majątku to podchodzi pod utrudnianie graczy innym, bo masz coś za nic, a reszta musi na to ciężko pracować, dodatkowo pod używanie wspomagaczy i sprzedaż majątku poza serwerem, bo czemu ktoś miałby za darmo coś komuś oddać, "pewnie dostał PSC". Dyskusja jest zbędna, apelacja zostaje odrzucona. 5 3 1
Rekomendowane odpowiedzi