Developer/owner Proklin Posted October 17 Developer/owner Share Posted October 17 Witajcie, przedstawiamy swapy silników Ogólne założenia systemu Mechanizm pozwala na zmianę silnika w naszych pojazdach (aktualnie tylko samochody spalinowe) nawet z innych modeli. Pozwoli to na zwiększenie znacząco osiągów dowolnego pojazdu daleko ponad aktualnie znany tuning mechaniczny. Po zmianie silnika nasz pojazd otrzymuje od dawcy nie tylko moc, ale także dźwięk silnika, prędkość maksymalną oraz parametry skrzyni biegów. Z informacji mniej ciekawych warto też wiedzieć, że nie zmieniają się parametry trakcyjne. Oznacza to, że prowadzenie pojazdu pozostaje oryginalne, a osiągniętą prędkość trzeba jakoś wytracić (najlepiej nie o ścianę ;)) i nie zawsze będzie to proste. Dodatkowo ważną informacją jest to, że do swapa musimy zdemontować wszystkie części mechanicznego tuningu, a po swapie ich ponowny montaż będzie w cenie pojazdu dawcy. Usługa nie jest tania, ponieważ koszt takiej modyfikacji jest zbliżony do zakupu drugiego pojazdu (dawcy), jednak jak to w projektach, “hajs is the limit”. EP - Engine points Mechanizm już częściowo wcześniej wprowadzony na serwer (giełdy), którego celem jest przybliżona informacja na temat osiągów, którymi dysponuje dany silnik. Dzięki temu możemy chociaż w przybliżeniu określić opłacalność modyfikacji nawet bez wcześniejszego kontaktu w dawcą, mając na uwadze niezmienione parametry trakcyjne. Zakup silników Aby dokonać modyfikacji musimy kupić silnik w jednej z trzech dostępnych lokalizacji i 2 możliwych form zakupu. W obu przypadkach cena zakupu jest zmienna: zależy od podaży i popytu ze strony zainteresowanych. Silniki są podzielone na 3 grupy zależne od EP: - zwyczajne 500-650 EP - uliczne 651-830 EP - wyścigowe >830 EP Licytacja - silniki wyścigowe Najmocniejsze silniki można nabyć tylko i wyłącznie biorąc udział w ogólnodostępnej licytacji. Oferta będzie dostępna przez kilka dni, aby każdy gracz miał szansę wziąć w niej udział. UWAGA! W momencie zalicytowania kwoty, natychmiast znika ona z puli naszej gotówki. W przypadku zostania przelicytowanym przez innego gracza, pieniądze wrócą na Wasze konta bankowe (jest to szybki sposób na sprawdzenie czy nadal wygrywamy licytację). Dodatkowo przez ostatnie 24 godziny licytacja przechodzi w tryb niejawny, w tym czasie licytowane wartości zostają ukryte, dając efekt podobny do przetargu. Nie wiecie ile oferują pozostali uczestnicy, a gdy termin licytacji dobiegnie końca - wygrywa najwyższa oferta. Z założenia ta mechanika ma pozwolić na równe szanse wśród licytujących, niezależnie od momentu wzięcia udziału w licytacji.UWAGA! Podczas licytacji niejawnych gotówka jest pobierana na poczet licytacji i nie wraca do nas aż do momentu zakończenia się licytacji (oczywiście poza osobą, która wylicytowała silnik). Licytacja - silniki zwyczajne i uliczne Dostęp do słabszych silników będzie zdecydowanie prostszy. Podobnie jak w licytacjach silników wyścigowych, każde ze stanowisk będzie dostępne przez kilka dni, jednak na tym podobieństwa się kończą. Oferty te będą dostępne na zasadach aukcji holenderskiej. Oznacza to, że cena będzie wyjściowo wysoka ale z czasem będzie się zmniejszać. Wygrywa gracz, który pierwszy zaakceptuje aktualną ofertę. Po zakupie stanowisko się resetuje, jednak cena znów osiąga próg maksymalny i stopniowo się zmniejsza. Na początku cena będzie wynosiła 200%, a w ciągu 2 godzin spadnie do 75% i na tym poziomie już pozostanie do czasu kolejnego zakupu. Nie ma limitu ilości sztuk zakupionych z danego stanowiska, ogranicza Was wyłącznie stan konta i czas dostępności oferty. Mechanika ta ma z założenia wpływać wyłącznie na pożądane silniki, których wartość rynkowa może być później z tego powodu wyższa. Gdy rynek się nasyci raczej większość czasu będą dostępne ceny 75%, ponieważ mało prawdopodobne jest, aby był ciągły popyt na tak drogie modyfikacje. Montaż silnika Gdy już kupimy silnik musimy go zamontować. Aby to zrobić należy wybranym pojazdem przyjechać do punktu swapów. Tam w oknie montażu zobaczymy listę swoich silników, wraz ze statystykami, ceną i pozostałym czasem montażu. Proces zmiany silnika trwa 24 godziny. Przez ten czas pojazd nie jest dostępny. Po zakończonej operacji musimy się ponownie udać do punktu swapów i odebrać pojazd. Odebrany samochód dostępny będzie w parkingu miejskim. Dla niecierpliwych dodana została opcja skrócenia czasu oczekiwania za walutę premium FLC. W cenie 1000FLC można skrócić pozostały czas o ⅓, każde kolejne skrócenie jest mniej opłacalne. Pozostałe zmiany: - dodano 67 brakujących paintjobów - dodano spawn pojazdów publicznych do nowych lokalizacji oraz sprowadzania 1 - zmieniono cenę losu FLotto na $500 oraz pulę startową na $10.000 23 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerko Posted October 17 Share Posted October 17 Update spóźniony o 4 lata 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof1996 Posted October 17 Share Posted October 17 Wyszedłem już z gry, a zapomniałem się zapytać. @Proklin czy finalnie insurgent został zblokowany, jeżeli chodzi swap silnika? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacker Posted October 17 Share Posted October 17 tyle czasu czekania na jakis update który okazał się rozwaleniem gospadarki serwera pozdro 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conversiak Posted October 17 Share Posted October 17 Nadal czekamy na możliwość zmiany nicku. 2 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drexunia Posted October 18 Share Posted October 18 "dodano 67 brakujących paintjobów" czekam juz nie wiem ktory miesiac i na cyphera jak nie bylo tak nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartoszz Posted October 18 Share Posted October 18 (edited) czekam na zainteresowanie się tematem wskrzeszenia gospodarki Edited October 18 by Bartoszz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomigiusz Posted October 21 Share Posted October 21 Powiem ze aktualizacja nawet fajna ale po 4 latach to smiech na sali. Ogólnie to jest moja reakcja na wejście na ten serwer na 5 min Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibas Posted October 22 Share Posted October 22 To mogłes wyjsc i tyle po co te nic nie wnoszące wypociny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer/owner Proklin Posted October 22 Author Developer/owner Share Posted October 22 W dniu 18.10.2024 o 06:57, Drexunia napisał: "dodano 67 brakujących paintjobów" czekam juz nie wiem ktory miesiac i na cyphera jak nie bylo tak nie ma przecież ten pojazd ma normalnie dostępne paintjoby (i nie były uzupełniane tym razem) 15 godzin temu, Tomigiusz napisał: Powiem ze aktualizacja nawet fajna ale po 4 latach to smiech na sali. Ogólnie to jest moja reakcja na wejście na ten serwer na 5 min Po 4 latach od czego, bo trochę nie rozumiem? RAGE technicznie pozwolił na wprowadzenie takiej aktualizacji dopiero w tym roku ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barteqtomarka Posted October 25 Share Posted October 25 (edited) Poradnik jak zniszczyć do końca gospodarke serwera: krok 1. Wprowadź ogólnodostępne swapy Edited October 25 by Barteqtomarka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barteqtomarka Posted October 25 Share Posted October 25 I ja teraz nie chce hejtować ciebie oraz serwer, ale to co robisz to jeszcze bardziej go zabija. Teraz nagle każdy będzie mógł mieć unikatowe silniki na serwerze bo stoją przez parę dni. Nie lepiej zmienić to na formę komisu i licytacji, tak aby kupił je pierwszy który do niego podjedzie lub przez losowanie jak to było na komisie, a te droższe silniki dać na licytację w formie dokow (czyli że będzie dostępny przez np. 5h)? Na przykład wczoraj gracz @Enemy5pochwalil mi się zakupem silnika 5.0 od phoenixa za śmieszne pieniądze mimo że samo auto było ogromnym unikatem w ok. 5 sztukach na serwerze. Nie lepiej pozmieniać te ceny na większe żeby zachować unikatowość niektórych silników? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejwf Posted October 25 Share Posted October 25 unikatem bo nikt nie chcial Xd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer/owner Proklin Posted October 25 Author Developer/owner Share Posted October 25 3 godziny temu, Barteqtomarka napisał: I ja teraz nie chce hejtować ciebie oraz serwer, ale to co robisz to jeszcze bardziej go zabija. Teraz nagle każdy będzie mógł mieć unikatowe silniki na serwerze bo stoją przez parę dni. Nie lepiej zmienić to na formę komisu i licytacji, tak aby kupił je pierwszy który do niego podjedzie lub przez losowanie jak to było na komisie, a te droższe silniki dać na licytację w formie dokow (czyli że będzie dostępny przez np. 5h)? Na przykład wczoraj gracz @Enemy5pochwalil mi się zakupem silnika 5.0 od phoenixa za śmieszne pieniądze mimo że samo auto było ogromnym unikatem w ok. 5 sztukach na serwerze. Nie lepiej pozmieniać te ceny na większe żeby zachować unikatowość niektórych silników? Forma w jakiej ten update pojawił się na serwerze była ustalana wspólnie z Wami (discord, kanał #kulisy), każdy mógł rzucić pomysł, swoje za czy przeciw. Wybrała większość, nasz pomysł był inny, a tak wysoka dostępność to zasługa graczy biorących udział w dyskusji. Wyniki ankiety do wglądu. Przy tak niskiej częstotliwości aktualizacji uważam taką metodę za najlepsze rozwiązanie, chociażby ze względu na potencjalne narzekania jak Twoje. Pretensje możesz mieć do graczy lub do siebie, że nie brałeś w tym udziału i ich nie przekonałeś do swojej wersji Najbliższe aktualizacje prawdopodobnie także będą wcześniej omawiane z Wami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barteqtomarka Posted October 25 Share Posted October 25 Na twoim miejscu bym się zajął innymi sprawami niż swapami. W głosowaniuna forum większość chciała pracę a dostaje jakieś swapy. Co z ekipa administracji która jest parę razy mniejsza niż miesiąc temu? Co z frakcjami SE i LSPD które też się pomniejszyły? Chyba lepiej by było zrobić w końcu jedną porządną aktualizację która by przetrzymała graczy na dłużej. Biznesy? Nowa praca? Przez całe 3 lata mojej rozgrywki na tym serwerze dostałem jedną max dwie aktualizacje które faktycznie są przydatne. Mam na myśli tutaj nowy system giełd oraz sprowadzanie aut 2. Zadania organizacyjne były ogromnym niewypałem bo przedsezon trwał dobry rok (o ile dalej nie trwa XD). Jak chcesz poprawić aktywność na serwerze to zajmij się naprawą gospodarki, znalezieniem nowej administracji, naprawieniem frakcji i ewentualnie dodaj tak długo obiecaną nową prace 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer/owner Proklin Posted October 25 Author Developer/owner Share Posted October 25 10 minut temu, Barteqtomarka napisał: Na twoim miejscu bym się zajął innymi sprawami niż swapami. W głosowaniuna forum większość chciała pracę a dostaje jakieś swapy. Co z ekipa administracji która jest parę razy mniejsza niż miesiąc temu? Co z frakcjami SE i LSPD które też się pomniejszyły? Chyba lepiej by było zrobić w końcu jedną porządną aktualizację która by przetrzymała graczy na dłużej. Biznesy? Nowa praca? Przez całe 3 lata mojej rozgrywki na tym serwerze dostałem jedną max dwie aktualizacje które faktycznie są przydatne. Mam na myśli tutaj nowy system giełd oraz sprowadzanie aut 2. Zadania organizacyjne były ogromnym niewypałem bo przedsezon trwał dobry rok (o ile dalej nie trwa XD). Jak chcesz poprawić aktywność na serwerze to zajmij się naprawą gospodarki, znalezieniem nowej administracji, naprawieniem frakcji i ewentualnie dodaj tak długo obiecaną nową prace Czytałeś wgl. ten post, w którym głosowaliście nad następną aktualizacją? Jasno tam napisałem, że najpierw skończymy swapy, bo są zaczęte, a wybieracie następną aktualizację. Kwestie ekipy zostały rozpoczęte zaraz po wypuszczaniu tej aktualizacji, wystarczyło minimum zainteresowania aby to zobaczyć . Następny krok w kwestii aktualizacji już wybraliście, jeśli chcesz wytykać co robimy źle, bo wiesz lepiej, to wróć gdy znów zadamy pytanie co dalej. Taki post pojawi się najpewniej zaraz po wrzuceniu nowej pracy (Wasz wybór). A najlepiej odpal swój serwer i pokaż jak się to robi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barteqtomarka Posted October 25 Share Posted October 25 Swojego serwera nie muszę odpalać żeby skrytykować twoje działania, nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barteqtomarka Posted October 25 Share Posted October 25 Na dodatek zauważyłem że aktualizacje wprowadzasz tylko wtedy kiedy ci się piecze pod tobą (i nie obrażaj się bo to nie ma być wyzwisko czy coś). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacker Posted October 25 Share Posted October 25 ziomo nie potrafi przyjac krytki na klate xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziolek999 Posted October 26 Share Posted October 26 Jak na moje świetna aktualizacja. W końcu można udoskonalić autko, które ci się podoba, ale było za wolne. Motywuje do zarabiania sianka i wydawania jej na grube projekty. 1 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts