Developer/owner proklin Posted March 6, 2023 Developer/owner Posted March 6, 2023 Witajcie, nadszedł dzień “nigdy”, a na serwer trafiają pierwsze bronie! Cel aktualizacji - czyli testy pod przyszły rozwój Celem tego update jest dopracowanie systemu DM, a także określenie czy taki styl rozgrywki przypadnie Wam do gustu. Po zakończeniu testów wszystkie bronie i amunicja zostaną usunięte z Waszych kont, więc nie róbcie zakupów na przyszłość! Jeśli system Wam się spodoba, planujemy sporą aktualizację, która rozwinie temat broni i nielegalnych działań. Liczymy na Wasze opinie, a także na informacje o wszystkich napotkanych błędach. Do tego celu na serwerowym discordzie stworzony został specjalny kanał #system-dm. System deathmatch Mechanizm DM działa na tej samej zasadzie co do tej pory, gracz ma dowolność w wyborze, czy chce uczestniczyć w tej części rozgrywki, czy nie. Gdy nie włączymy DM w ustawieniach telefonu, nikt nie może nas uderzyć czy zadać obrażeń z broni. Tyczy się to także naszych pojazdów. Pojazdy są wrażliwe na uszkodzenia wyłącznie gdy za kierownicą siedzi gracz z aktywnym DM. W przypadku ostrzelania pojazdu gdy nie ma kierowcy, po wejściu właściciela zostanie on naprawiony. Bronie Bronie jak i amunicję trzymamy w ekwipunku, a różne modele pistoletów mogą wymagać różnego typu amunicji. Biorąc pod uwagę udźwig postaci, trzeba strategicznie dobierać wyposażenie w zależności od potrzeb. Podczas walki należy pamiętać o przeładowaniu, ponieważ postać nie zrobi tego automatycznie. Obrażenia Obrażenia są zależne nie tylko od typu broni, system odróżnia rodzaj trafienia typu head shot, które zwiększają siłę, jak i trafienia w stopę, które są mniej szkodliwe. W grę wchodzi także odległość, po przekroczeniu zasięgu nasza skuteczność spada. Po najechaniu kursorem na naszą broń w ekwipunku możemy przeczytać jej podstawowe statystyki. Dodatkowo od dziś życie naszej postaci nie odnawia się samo, oznacza to konieczność korzystania z jedzenia dostępnego w sklepach spożywczych w celu odnowienia HP. Sklep z bronią Na czas testów wszystkie bronie wraz z amunicją możecie zakupić za symboliczną kwotę w sklepie z bronią. Na początek uruchomiony zostaje tylko jeden punkt, który znajdziecie na Sandy Shores. Rozbudowa Sandy Shores Z dniem dzisiejszym zostaje dodany nowy spawn znajdujący się w Sandy Shores, nieopodal niego znajdziecie również nowy parking miejski. Zachęcamy do komentowania i dzielenia się swoimi opiniami na temat takiej zmiany i jej potencjalnych ulepszeń. 22 2 2 3 1 Quote
James_Bond Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Kocur! Czekałem na to tyle czasu... Mam nadzieję że zaczniecie rozwijać projekt w kierunku grup przestępczych! Powodzenia! Quote
Fafek Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Fajny update ale przydałyby się strefy w których strzelać nie można( mech, urząd, spawny żeby nie dostawać bomby po wejsciu na serwer) 4 Quote
PatriX1221 Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 3 minuty temu, Fafek napisał: Fajny update ale przydałyby się strefy w których strzelać nie można( mech, urząd, spawny żeby nie dostawać bomby po wejsciu na serwer) wystarczy nie miec DM-a Quote
XxMoNsT3RxX Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 20 minut temu, PatriX1221 napisał: wystarczy nie miec DM-a Ja jestem za wprowadzeniem stref bez DM, system fajny i na pewno ciekawy ale powinny być strefy bo dzisiaj np. 5 razy musiałem naprawiać auto bo sekundę po wyjechaniu z mecha ktoś przebił opony... 1 1 Quote
adamek1221 Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 1 godzinę temu, XxMoNsT3RxX napisał: Ja jestem za wprowadzeniem stref bez DM, system fajny i na pewno ciekawy ale powinny być strefy bo dzisiaj np. 5 razy musiałem naprawiać auto bo sekundę po wyjechaniu z mecha ktoś przebił opony... na rockford jest spokojnie Quote
lukasThere Posted March 7, 2023 Posted March 7, 2023 Update na plus. Pewnego dnia dodałem propozycję dotyczącą dodania spawnu i przechowalni sandyshores lecz pewien członek ekipy bezczelnie wyśmiał mnie i usunął propozycję. Teraz ja się z niego śmieję, popijając moją herbatkę i robiąc kd 4:0 na niego bez większego wysiłku. Pozdrawiam nie usuwajcie nigdy blipów na mapie plz 6 1 1 Quote
Lil_Cegla Posted March 7, 2023 Posted March 7, 2023 No to teraz zaimponowałeś Świetny pomysł tylko dobrze go trzeba dopracować, żeby nie uprzykrzał rozgrywki osobom z dm off, oraz żeby te bronie jednak kosztowały swoje. Spawn sandy na duży plus. GJ Quote
Developer/owner proklin Posted March 7, 2023 Author Developer/owner Posted March 7, 2023 To co widzicie teraz w grze jest testem samej mechaniki strzelania, docelowo bronie będą droższe i ciężej dostępne. Dodatkowo strzelanie do losowych osób będzie niosło za sobą konsekwencje, aby ograniczyć takie przypadki. W najbliższym czasie dodamy jedną strefę DM do testów, lub wiele stref bezpiecznych, aby nie uprzykrzać gry osobom postronnym do czasu wprowadzenia docelowych mechanik. 7 1 1 Quote
ziolek999 Posted March 7, 2023 Posted March 7, 2023 No i oczywiście zakaz strzelania do osób wykonujących prace. 1 1 Quote
Recommended Posts