Jump to content

Kiedy pięści to za mało, czyli testy nowego systemu deathmatch

Recommended Posts

• Developer/owner
Posted

image.png

Witajcie, nadszedł dzień “nigdy”, a na serwer trafiają pierwsze bronie!

Cel aktualizacji - czyli testy pod przyszły rozwój

Celem tego update jest dopracowanie systemu DM, a także określenie czy taki styl rozgrywki przypadnie Wam do gustu.

Po zakończeniu testów wszystkie bronie i amunicja zostaną usunięte z Waszych kont, więc nie róbcie zakupów na przyszłość! 

Jeśli system Wam się spodoba, planujemy sporą aktualizację, która rozwinie temat broni i nielegalnych działań.

Liczymy na Wasze opinie, a także na informacje o wszystkich napotkanych błędach.

Do tego celu na serwerowym discordzie stworzony został specjalny kanał #system-dm.

System deathmatch

Mechanizm DM działa na tej samej zasadzie co do tej pory, gracz ma dowolność w wyborze, czy chce uczestniczyć w tej części rozgrywki, czy nie. Gdy nie włączymy DM w ustawieniach telefonu, nikt nie może nas uderzyć czy zadać obrażeń z broni. Tyczy się to także naszych pojazdów.

Pojazdy są wrażliwe na uszkodzenia wyłącznie gdy za kierownicą siedzi gracz z aktywnym DM. W przypadku ostrzelania pojazdu gdy nie ma kierowcy, po wejściu właściciela zostanie on naprawiony.

image.png

Bronie

Bronie jak i amunicję trzymamy w ekwipunku, a różne modele pistoletów mogą wymagać różnego typu amunicji. Biorąc pod uwagę udźwig postaci, trzeba strategicznie dobierać wyposażenie w zależności od potrzeb. Podczas walki należy pamiętać o przeładowaniu, ponieważ postać nie zrobi tego automatycznie.

Obrażenia

Obrażenia są zależne nie tylko od typu broni, system odróżnia rodzaj trafienia typu head shot, które zwiększają siłę, jak i trafienia w stopę, które są mniej szkodliwe. W grę wchodzi także odległość, po przekroczeniu zasięgu nasza skuteczność spada.

Po najechaniu kursorem na naszą broń w ekwipunku możemy przeczytać jej podstawowe statystyki.

Dodatkowo od dziś życie naszej postaci nie odnawia się samo, oznacza to konieczność korzystania z jedzenia dostępnego w sklepach spożywczych w celu odnowienia HP.

image.png

Sklep z bronią

Na czas testów wszystkie bronie wraz z amunicją możecie zakupić za symboliczną kwotę w sklepie z bronią. Na początek uruchomiony zostaje tylko jeden punkt, który znajdziecie na Sandy Shores.

image.png

Rozbudowa Sandy Shores

Z dniem dzisiejszym zostaje dodany nowy spawn znajdujący się w Sandy Shores, nieopodal niego znajdziecie również nowy parking miejski.

Zachęcamy do komentowania i dzielenia się swoimi opiniami na temat takiej zmiany i jej potencjalnych ulepszeń.

• Like 22
  • Thanks 2
  • Haha 2
  • I am for 3
  • I am against 1
Posted

Kocur! Czekałem na to tyle czasu... Mam nadzieję że zaczniecie rozwijać projekt w kierunku grup przestępczych! Powodzenia!

Posted

Fajny update ale przydałyby się strefy w których strzelać nie można( mech, urząd, spawny żeby nie dostawać bomby po wejsciu na serwer)

• I am for 4
Posted
3 minuty temu, Fafek napisał:

Fajny update ale przydałyby się strefy w których strzelać nie można( mech, urząd, spawny żeby nie dostawać bomby po wejsciu na serwer)

wystarczy nie miec DM-a

Posted
20 minut temu, PatriX1221 napisał:

wystarczy nie miec DM-a

Ja jestem za wprowadzeniem stref bez DM, system fajny i na pewno ciekawy ale powinny być strefy bo dzisiaj np. 5 razy musiałem naprawiać auto bo sekundę po wyjechaniu z mecha ktoś przebił opony... 

• Haha 1
  • I am for 1
Posted
1 godzinę temu, XxMoNsT3RxX napisał:

Ja jestem za wprowadzeniem stref bez DM, system fajny i na pewno ciekawy ale powinny być strefy bo dzisiaj np. 5 razy musiałem naprawiać auto bo sekundę po wyjechaniu z mecha ktoś przebił opony... 

na rockford jest spokojnie

Posted

Update na plus.

Pewnego dnia dodałem propozycję dotyczącą dodania spawnu i przechowalni sandyshores lecz pewien członek ekipy bezczelnie wyśmiał mnie i usunął propozycję.

Teraz ja się z niego śmieję, popijając moją herbatkę i robiąc kd 4:0 na niego bez większego wysiłku.

Pozdrawiam nie usuwajcie nigdy blipów na mapie plz

• Like 6
  • Haha 1
  • I am for 1
Posted

No to teraz zaimponowałeś :) Świetny pomysł tylko dobrze go trzeba dopracować, żeby nie uprzykrzał rozgrywki osobom z dm off, oraz żeby te bronie jednak kosztowały swoje. Spawn sandy na duży plus. GJ 

• Developer/owner
Posted

To co widzicie teraz w grze jest testem samej mechaniki strzelania, docelowo bronie będą droższe i ciężej dostępne.

Dodatkowo strzelanie do losowych osób będzie niosło za sobą konsekwencje, aby ograniczyć takie przypadki.

W najbliższym czasie dodamy jedną strefę DM do testów, lub wiele stref bezpiecznych, aby nie uprzykrzać gry osobom postronnym do czasu wprowadzenia docelowych mechanik.

• Like 7
  • I am for 1
  • I am against 1
Posted

No i oczywiście zakaz strzelania do osób wykonujących prace. ;) 

• Like 1
  • I am for 1