majkulovsky Napisano 31 Stycznia 2022 Napisano 31 Stycznia 2022 5 minut temu, haski napisał: Bardzo proszę o przedstawianie sensownych dowodów a nie samego słowa Dowody na celowe utrudnianie gry oraz prowokację idzie znaleźć w jego skargach na jego filmach, można zobaczyć na nich, jak celowo pcha się wszędzie, a potem uporczywie "prosi o sprawiedliwość". Linki także tam są, jeżeli będzie potrzebna, każdy z chęcią je przekopiuje.
haski Napisano 31 Stycznia 2022 Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) @MisiekMikke jesteś sobą pisząca skargę na gracza i twoim obowiązkiem jest przedstawienia dowodów oraz stosowanie się do regulaminu dział skarg Cytat Gracz ma obowiązek do przedstawienia dowodów w postaci logów, bądź screenshotów - skarga bez dowodu w tej postaci może zostać odrzucona Edytowane 31 Stycznia 2022 przez haski 1
mateuszekhehe Napisano 31 Stycznia 2022 Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) 17 minut temu, haski napisał: Bardzo proszę o przedstawianie sensownych dowodów a nie samego słowa O dowody trzeba poprosić innych graczy. Ja mam 1 który przedstawiłem który w skrócie pokazuje naszego strażnika. Wystarczy trochę posiedzieć na serwerze w tym samym czasie co oskarżony gracz i od razu widać prowokcję słowną, prowokację fizyczną jeśli mówimy o zachowaniu w grze co łączy się w prowokację psychofizyczną. Zresztą halo, skarga zyskuje gigantyczne poparcie oraz rozgłos wśród całego serwera nie bez powodu. Powiem szczerze: zachowanie oskarżonego jest tak absurdalne że nie da się tego opisać zaczynając od utrudniania gry i klejenia głupa na chacie kończąc na kupowaniu suszu którego nie można przez naszego oskarżonego tworzyć. Nie jest to przypadek gdzie kilka graczy się uwzięło. Jest to sytuacja w której uczestniczy bardzo dużo graczy z serwera którzy mają takie same zdanie na ten temat więc tutaj w zasadzie powinien zadziałać sam administrator ze względu na powagę sytuacji. Edytowane 31 Stycznia 2022 przez mateuszekhehe
Abbycane Napisano 31 Stycznia 2022 Napisano 31 Stycznia 2022 Imo obserwując całą sytuację po chwilowej przerwie od gierki widzę, że kwestią czasu jest ukaranie owego "niszczyciela dobrej zabawy i pogromcy uśmiechów graczy". Proklin i cała reszta administracji widocznie czeka na punkt kulminacyjny całej akcji i kwestią czasu jest to, aż w końcu usuną gracza, który jedynie niszczy wewnętrznie serwer. Pod skargą się podpisuję i czekam na ukaranie @szaniteku. Cierpliwości kochani 😜 2
Below Napisano 1 Lutego 2022 Napisano 1 Lutego 2022 Podpisuję się jak najbardziej, nękał mnie 5 dni od rana do wieczora, prześladował mnie, jeździł za mną wszędzie, prowokował, taranował moje pojazdy, zastawiał wjazd na plantacje utrudniając rozgrywkę, prowokował słownie, przez VC I nagrywał a później wycinał tylko te momenty w których to ja go wyzywam i taranuje nie pokazując tego co wcześniej robił. Moim zdaniem nie zasługuje na bana, wręcz przeciwnie, na nagrodę. Ja bym to rozwiązał w taki sposób, żeby każdy gracz miał przyzwolenie na nękanie go, taranowanie, prowokacje i wszystko to co on sam robił, w 3 dni go nie będzie po czymś takim
majkulovsky Napisano 1 Lutego 2022 Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) Wiadomość policjanta @lajoN (screen poniżej), która padła dzisiaj na czacie w stronę @MisiekMikke dała mi pewien pomysł. Skoro już tutaj działamy wg paragrafów polskiego prawa, to ja chciałbym w takim razie także się do niego odnieść. Jak dobrze wiemy, różne osoby różnie się zachowują: jedne są potulne, inne znowu agresywne, a jeszcze inne... Sami wiecie. W związku z tym, chciałbym dodatkowo dorzucić swoją cegiełkę w skardze o poniższy artykuł. Art. 943 § 2 Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Parafrazując i tłumacząc na realia serwerowe: - pracownika tłumaczymy jako gracz - zaniżona ocena przydatności zawodowej tłumaczymy jako chęci do gry Bądź prościej - innymi słowy mobbing jest świadomym, uporczywym nękaniem gracza w sposób werbalny lub niewerbalny przez innego gracza. Jak sama moderacja pewnie zdążyła zauważyć podczas natychmiastowych reakcji oraz obojętności pod tym tematem (z wyjątkiem @haski, akurat dla Ciebie szacunek, że jako jedyny miałeś jaja żeby odpowiedziałeś tutaj), wcześniej nic się nie działo, nie było aż takiego zachowania ze strony graczy, jakie jest skierowane w tego osobnika. Jest to reakcja obronna całej społeczności, aby przeciwdziałać osobie, której odgórnie się przyklaskuje. Sam od siebie nie proszę o bana dla tej osoby, muta, zabranie prawa jazdy czy innego rodzaju kary, ale do cholery - moderacja powinna pomagać w rozgrywce, więc jako jeden z graczy oraz społeczności serwerowej apeluję o przemówienie do rozsądku temu graczowi. Edytowane 1 Lutego 2022 przez majkulovsky 2 1
Fanatic_xway1 Napisano 1 Lutego 2022 Napisano 1 Lutego 2022 Jak najbardziej podpisuje się pod skragą, tacy ludzi źle się zachowują i psują gierkę innym.
Bralo Napisano 1 Lutego 2022 Napisano 1 Lutego 2022 1 godzinę temu, majkulovsky napisał: Wiadomość policjanta @lajoN (screen poniżej), która padła dzisiaj na czacie w stronę @MisiekMikke dała mi pewien pomysł. Skoro już tutaj działamy wg paragrafów polskiego prawa, to ja chciałbym w takim razie także się do niego odnieść. Jak dobrze wiemy, różne osoby różnie się zachowują: jedne są potulne, inne znowu agresywne, a jeszcze inne... Sami wiecie. W związku z tym, chciałbym dodatkowo dorzucić swoją cegiełkę w skardze o poniższy artykuł. Art. 943 § 2 Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Parafrazując i tłumacząc na realia serwerowe: - pracownika tłumaczymy jako gracz - zaniżona ocena przydatności zawodowej tłumaczymy jako chęci do gry Bądź prościej - innymi słowy mobbing jest świadomym, uporczywym nękaniem gracza w sposób werbalny lub niewerbalny przez innego gracza. Jak sama moderacja pewnie zdążyła zauważyć podczas natychmiastowych reakcji oraz obojętności pod tym tematem (z wyjątkiem @haski, akurat dla Ciebie szacunek, że jako jedyny miałeś jaja żeby odpowiedziałeś tutaj), wcześniej nic się nie działo, nie było aż takiego zachowania ze strony graczy, jakie jest skierowane w tego osobnika. Jest to reakcja obronna całej społeczności, aby przeciwdziałać osobie, której odgórnie się przyklaskuje. Sam od siebie nie proszę o bana dla tej osoby, muta, zabranie prawa jazdy czy innego rodzaju kary, ale do cholery - moderacja powinna pomagać w rozgrywce, więc jako jeden z graczy oraz społeczności serwerowej apeluję o przemówienie do rozsądku temu graczowi. Ale wiesz ze aktualnie to wy stosujecie mobbing w jego stronę a on po prostu pisze na was skargi a wy potem dalej płaczecie i dalej nie dajecie mu grać i tak się to kręci. Przestańcie się dawać prowokować to mu się znudzi 1
majkulovsky Napisano 1 Lutego 2022 Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, Bralo napisał: Ale wiesz ze aktualnie to wy stosujecie mobbing w jego stronę a on po prostu pisze na was skargi a wy potem dalej płaczecie i dalej nie dajecie mu grać i tak się to kręci. Przestańcie się dawać prowokować to mu się znudzi Jeżeli tak uważasz, proszę bardzo, każdy ma prawo do własnej opinii. Wg mnie, powoli zaczyna przybierać taką formę, jednakże jest to spowodowane działaniem właśnie osoby, której dotyczy skarga. Jest to moje osobiste zdanie, którego ukrywać nie będę. Jednak tak czy inaczej, jeżeli Moderacja (chociaż to już raczej sprawa dla Administracji, bo poza jednym Moderatorem to nikt nawet nie nawiązał rozmowy pod tym tematem) nie rozwiąże tego problemu - zachowania tej osoby, a nie osoby samej w sobie - to będzie to tylko nasilone, przez co gracze będą się nakręcać. Ale cóż, za pewien czas to albo każdy będzie z widłami i pochodniami stać, albo nie będzie miał kto stać, bo odechce się gry/będzie zbanowany przez skargi jednego gracza. Edytowane 1 Lutego 2022 przez majkulovsky
_WirluS_ Napisano 1 Lutego 2022 Napisano 1 Lutego 2022 Jako że nie ma wystarczających dowodów na przeszkadzanie utrudnianie gry skargę odrzucam. Zamykam i przenoszę do archiwum. 2
Rekomendowane odpowiedzi