JoeJamesVernitch Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 (edited) Witam Dużo osób ma problem z wydajnością GTA więc postanowiłem coś z tym zrobić. Zwiększenie priorytetu GTA 5 przeważnie pomaga, ale komu by się za każdym razem chciało klikać w menadżerze zadań, jak można to zrobić 2 kliknięcia. 1.Otwieramy notatnik. 2.Wpisujemy timeout 60 wmic process where name="GTA5.exe" CALL setpriority "high priority" wmic process where name="gtavlauncher.exe" CALL setpriority "idle" wmic process where name="subprocess.exe" CALL setpriority "idle" 3.Zapisujemy (nazwa).bat 4. Uruchamiamy RAGE Multiplayer. 5.Uruchamiamy jako administrator. 6.Po uruchominu GTA klikamy dowolny przycisk w wierszu poleceń, wtedy odpalimy skrypt zwiększający priorytet GTA 5. Dziękuję za uwagę! Jeśli ktoś jest leniwy link do pobrania programu poniżej: ---------------> https://drive.google.com/file/d/1tQzQpqGpwQO6HP1Xm1Xr0Zvk85v5fK9T/view?usp=sharing <-------------- Oceń moją pracę! W razie problemów pisz. Zostaw jakiś ślad po sobie! | | \/ Edited March 23, 2019 by JoeJamesVernitch dodanie linku 3 1
czarny89 Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 (edited) W razie problemów będę pisał i niewątpliwie spróbuję tej opcji. Edited February 10, 2019 by czarny89 1
Soodaa Posted February 11, 2019 Posted February 11, 2019 To działa. Zwiększa wydajność. Robiłem tak zawsze, tylko że ręcznie każdy proces. Dzięki za automatykę 1
VeRiL Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 (edited) Joe a jak zrobic na cefa, tega ktory potrzeba? Edited February 19, 2019 by VeRiL 1
JoeJamesVernitch Posted February 20, 2019 Author Posted February 20, 2019 wmic process where name="GTA5.exe" CALL setpriority "high priority" wmic process where name="gtavlauncher.exe" CALL setpriority "idle" wmic process where name="subprocess.exe" CALL setpriority "idle" Jeśli chcesz zwiększyć wydajność to od tego jest 1 wiersz, zastępujesz "GTA5.exe" programem, (nazwy ich masz w menadzerze zadań), w 2 pozostałe zmniejszają wydajność, w tym przypadku mniej potrzebnych aplikacji. Nie wiem, czy o to ci chodziło?
VeRiL Posted February 20, 2019 Posted February 20, 2019 3 godziny temu, JoeJamesVernitch napisał: wmic process where name="GTA5.exe" CALL setpriority "high priority" wmic process where name="gtavlauncher.exe" CALL setpriority "idle" wmic process where name="subprocess.exe" CALL setpriority "idle" Jeśli chcesz zwiększyć wydajność to od tego jest 1 wiersz, zastępujesz "GTA5.exe" programem, (nazwy ich masz w menadzerze zadań), w 2 pozostałe zmniejszają wydajność, w tym przypadku mniej potrzebnych aplikacji. Nie wiem, czy o to ci chodziło? chodzilo mi o to ze ja musze zwiekszac prorytet cefa zeby mi to normalnie dzialalo, ale sa 4 procesy cef a trzeba zwiekszyc priorytet jednego ktory bierze najwiecej 1
JoeJamesVernitch Posted February 20, 2019 Author Posted February 20, 2019 wmic process where name="GTA5.exe" CALL setpriority "high priority" <---- zwiększa piorytet wmic process where name="gtavlauncher.exe" CALL setpriority "idle" <----zmiejsza piorytetwmic process where name="subprocess.exe" CALL setpriority "idle" <----zmiejsza piorytet
Danboss Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 (edited) @VeRiL Nie znam lepszego sposobu na zdefiniowanie, danego procesu niz przez PID, ale no niestety zmienia on sie przy restarcie programu, wiec łatwiej jest zrobić to ręcznie... W razie czego podsyłam kom Cytat wmic process where "ProcessID=XXXX" CALL setpriority "high priority" Edited February 21, 2019 by Danboss 1
Contributor Arrow Posted November 23, 2022 Contributor Posted November 23, 2022 Z powodu braku zainteresowania poradnikiem. Zamykam i przenoszę do archiwum.
Recommended Posts