JoeJamesVernitch Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 (edited) Witam Dużo osób ma problem z wydajnością GTA więc postanowiłem coś z tym zrobić. Zwiększenie priorytetu GTA 5 przeważnie pomaga, ale komu by się za każdym razem chciało klikać w menadżerze zadań, jak można to zrobić 2 kliknięcia. 1.Otwieramy notatnik. 2.Wpisujemy timeout 60 wmic process where name="GTA5.exe" CALL setpriority "high priority" wmic process where name="gtavlauncher.exe" CALL setpriority "idle" wmic process where name="subprocess.exe" CALL setpriority "idle" 3.Zapisujemy (nazwa).bat 4. Uruchamiamy RAGE Multiplayer. 5.Uruchamiamy jako administrator. 6.Po uruchominu GTA klikamy dowolny przycisk w wierszu poleceń, wtedy odpalimy skrypt zwiększający priorytet GTA 5. Dziękuję za uwagę! Jeśli ktoś jest leniwy link do pobrania programu poniżej: ---------------> https://drive.google.com/file/d/1tQzQpqGpwQO6HP1Xm1Xr0Zvk85v5fK9T/view?usp=sharing <-------------- Oceń moją pracę! W razie problemów pisz. Zostaw jakiś ślad po sobie! | | \/ Edited March 23, 2019 by JoeJamesVernitch dodanie linku 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarny89 Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 (edited) W razie problemów będę pisał i niewątpliwie spróbuję tej opcji. Edited February 10, 2019 by czarny89 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soodaa Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 To działa. Zwiększa wydajność. Robiłem tak zawsze, tylko że ręcznie każdy proces. Dzięki za automatykę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeRiL Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 (edited) Joe a jak zrobic na cefa, tega ktory potrzeba? Edited February 19, 2019 by VeRiL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeJamesVernitch Posted February 20, 2019 Author Share Posted February 20, 2019 wmic process where name="GTA5.exe" CALL setpriority "high priority" wmic process where name="gtavlauncher.exe" CALL setpriority "idle" wmic process where name="subprocess.exe" CALL setpriority "idle" Jeśli chcesz zwiększyć wydajność to od tego jest 1 wiersz, zastępujesz "GTA5.exe" programem, (nazwy ich masz w menadzerze zadań), w 2 pozostałe zmniejszają wydajność, w tym przypadku mniej potrzebnych aplikacji. Nie wiem, czy o to ci chodziło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeRiL Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 3 godziny temu, JoeJamesVernitch napisał: wmic process where name="GTA5.exe" CALL setpriority "high priority" wmic process where name="gtavlauncher.exe" CALL setpriority "idle" wmic process where name="subprocess.exe" CALL setpriority "idle" Jeśli chcesz zwiększyć wydajność to od tego jest 1 wiersz, zastępujesz "GTA5.exe" programem, (nazwy ich masz w menadzerze zadań), w 2 pozostałe zmniejszają wydajność, w tym przypadku mniej potrzebnych aplikacji. Nie wiem, czy o to ci chodziło? chodzilo mi o to ze ja musze zwiekszac prorytet cefa zeby mi to normalnie dzialalo, ale sa 4 procesy cef a trzeba zwiekszyc priorytet jednego ktory bierze najwiecej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeJamesVernitch Posted February 20, 2019 Author Share Posted February 20, 2019 wmic process where name="GTA5.exe" CALL setpriority "high priority" <---- zwiększa piorytet wmic process where name="gtavlauncher.exe" CALL setpriority "idle" <----zmiejsza piorytetwmic process where name="subprocess.exe" CALL setpriority "idle" <----zmiejsza piorytet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danboss Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 (edited) @VeRiL Nie znam lepszego sposobu na zdefiniowanie, danego procesu niz przez PID, ale no niestety zmienia on sie przy restarcie programu, wiec łatwiej jest zrobić to ręcznie... W razie czego podsyłam kom Cytat wmic process where "ProcessID=XXXX" CALL setpriority "high priority" Edited February 21, 2019 by Danboss 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arrow Posted November 23, 2022 Share Posted November 23, 2022 Z powodu braku zainteresowania poradnikiem. Zamykam i przenoszę do archiwum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts