Skocz do zawartości

xProSticker

xProSticker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick: xProSticker

Nick osoby nakładającej kare: Proklin

Powód nałożenia kary: Włam na konto

Krótki opis sytuacji: Dostałem na pv na discordzie link do zostawienia oceny na forum, chciałem być miły i nie myśląc za długo wszedłem w link i się zalogowałem, zostały mi wykradzione dane. Później ten użytkownik zalogował się na moje konto i zaczął sprzedawać z niego pojazdy. No i dostałem bana - perma.

Dowody: Jeśli zostanę o jakieś poproszony mogę podesłać.

Coś od siebie: Unban został mi przyznany od razu po ogarnięciu całej sytuacji, ale musiałem zrobić sobie przerwę ze względu na sprawy osobiste. W ostatnim czasie znajomi powracają na serwer i chciałbym również z nimi, co się okazało posiadam jeszcze raz nałożonego bana. 

• Jestem za 11
  • 5 miesięcy temu...
  • Developer/owner
Napisano

Nie akceptujemy tutaj żadnych wspomagaczy i nie potrzebujemy oszustów w naszej społeczności.

Apelacja odrzucona.

• Confused 1
  • proklin odblokował ten temat
  • Developer/owner
Napisano

Post wyżej miał trafić do innego tematu, ale zostawiam żeby potem nie było niedomówień.

Na tym koncie bany są aktywne, nie widzę żadnych wycofanych więc jeśli masz jakieś dowody to je dostarcz.

Napisano

Dowody miałem...
Do momentu formatu komputera, fajna szybka odpowiedź po 5 miesiącach. Od tego czasu już zdążyłem zmienić konto discord na którym było ich pełno, czy to pisałem z tobą - Proklin, czy z innymi graczami na tamten moment. Z resztą masz bite dowody na pv na discordzie, zgaduje że szukać ich nie masz czasu lecz wszystko jest czarno na białym jak pisałem z tobą. Stare konto discord usunąłem, bo straciłem do niego dostęp i zamiast "xProSticker" zgaduje że będziesz miał konwersację z "Deleted User 65656adf" - mam ten nickname od kumpla, który nie usuwał konwersacji. W momencie gdy cała ta sytuacja miała miejsce to Proklin dał mi unbana i mogłem grać na serwerze bez żadnych komplikacji, chciałem wejść po jakimś czasie okazało się że mam bana na 999lat. Reasumując, jedyne dowody jakie są masz na pv z naszej rozmowy gdzie sam widziałeś że ktoś mi się włamał na konto, dostałem bana (a właściwie ten typ co siedział na moim koncie, widziałeś w logach po IP że to nie ja jestem), zmieniłem hasło i mogłem grać dalej, do momentu. 

Napisano
2 godziny temu, Proklin napisał:

Post wyżej miał trafić do innego tematu, ale zostawiam żeby potem nie było niedomówień.

Na tym koncie bany są aktywne, nie widzę żadnych wycofanych więc jeśli masz jakieś dowody to je dostarcz.

Przepraszam ze tu się wypowiadam ale trochę trzeba coś powiedzieć czemu pod każdą apelką jest CTRL+V BO tego nie rozumiem tak się zachowuje dobra administarcja ? bo ja sądzę, że nie 

• Like 1
  • Developer/owner
Napisano
29 minut temu, xProSticker napisał:

Dowody miałem...
Do momentu formatu komputera, fajna szybka odpowiedź po 5 miesiącach. Od tego czasu już zdążyłem zmienić konto discord na którym było ich pełno, czy to pisałem z tobą - Proklin, czy z innymi graczami na tamten moment. Z resztą masz bite dowody na pv na discordzie, zgaduje że szukać ich nie masz czasu lecz wszystko jest czarno na białym jak pisałem z tobą. Stare konto discord usunąłem, bo straciłem do niego dostęp i zamiast "xProSticker" zgaduje że będziesz miał konwersację z "Deleted User 65656adf" - mam ten nickname od kumpla, który nie usuwał konwersacji. W momencie gdy cała ta sytuacja miała miejsce to Proklin dał mi unbana i mogłem grać na serwerze bez żadnych komplikacji, chciałem wejść po jakimś czasie okazało się że mam bana na 999lat. Reasumując, jedyne dowody jakie są masz na pv z naszej rozmowy gdzie sam widziałeś że ktoś mi się włamał na konto, dostałem bana (a właściwie ten typ co siedział na moim koncie, widziałeś w logach po IP że to nie ja jestem), zmieniłem hasło i mogłem grać dalej, do momentu. 

Odpowiedź jest tylko dlatego, że przyszła pora na "zero tolerancji dla oszustów", dlatego wszystkie rozpatrzone dziś mają identyczną odpowiedź.

Wracając do Twojej sprawy, poruszonej trochę przy okazji - sprawdziłem wszystkie konwersacje z "Deleted User ..." i niestety żadna nie była z Tobą, może discord automatycznie usuwa takie rozmowy po jakimś czasie. Logi konta nie wskazują na takie operacje w przeszłości więc niestety bez dowodów nic z tym nie zrobimy.

//edit
@xProSticker napisz do mnie na DC, mam pewną poszlakę, może uda się to zweryfikować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...