Jump to content

Wykryto AdBlocka!
Prosimy o dodanie naszej strony do wyjątków Twojego programu blokującego reklamy.

Bannery na stronie nie są inwazyjne, a ich wyświetlanie pomaga nam utrzymać serwery.

Dziękujemy!

Co dalej z voice chat-em?

Proklin
 Share

Podziel się swoją opinią i pomóż wybrać najlepsze rozwiązanie dla serwera  

63 members have voted

1. 1. Jaki typ voice chatu powinien być zastosowany na serwerze?

• strefy voice
      2
    • voice chat klasyczny
      51
    • brak voice chatu
      10

Recommended Posts

• Developer/owner

voicechat.png

Witajcie!
Jak wiecie, aktualnie trwają testy voice chatu na naszym serwerze. Mamy już za sobą testy "stref voice", w których komunikacja głosowa była możliwa tylko w określonych lokalizacjach, a także komunikacji dostępnej wszędzie. Drugi etap testów miał trwać tydzień, jednak przez problemy po aktualizacji GTA postanowiliśmy je przedłużyć, a finalnie zostawić do podjęcia ostatecznej decyzji, aby każdy miał szansę przez przetestować rozwiązanie.

W tym temacie chcielibyśmy poznać Waszą opinię o tych dwóch wersjach, a także podjąć decyzję przy jakim trybie zostajemy. W ankiecie możecie oddać swój głos, który będzie miał bezpośredni wpływ na to, jak FiveLife będzie wyglądało w przyszłości.

Dla przypomnienia opiszę dokładniej opcje z ankiety:

1. strefy voice - komunikacja głosowa jest dostępna tylko w określonych lokalizacjach, w których spędzamy najwięcej czasu a także takich, gdzie możliwość rozmów głosowych zamiast pisania ułatwi rozgrywkę (spawny, giełdy, obszary mechaników i prac wykonywanych w jednym miejscu)
  2. voice chat klasyczny - możliwość komunikacji głosowej dostępna w każdym miejscu, bez podziału na strefy
  3. brak voice chatu - zostajemy przy poprzednim rozwiązaniu i jedyną formą komunikacji głosowej pozostają połączenia w telefonie

Obie opcje z komunikacją głosową działają na zasadzie zasięgu, w którym słyszymy innych graczy. Czym dalej od Ciebie jest inny gracz tym ciszej będziesz słyszał jego słowa. Dodatkowo system działa w 3D, dzięki czemu wiemy nawet z której strony ktoś do nas mówi.

W przypadku decyzji o pozostawieniu voice chatu na stałe dodane zostaną dodatkowe opcje jak np. możliwość ignorowania określonych graczy, zmiany głośności itp.

Zachęcamy do oddania głosu i dyskusji w komentarzach, chętnie poznamy Wasze zdanie a także weźmiemy pod uwagę wszelkie propozycje, które pozwolą usprawnić, każdą z opisanych wersji.

• Like 1

Ja głosuje na klasyczny voice chat 

Ale prosiłbym o poprawienie głośności :d bo nie słysze ludzi stojacych troche dalej +10m 

• Developer/owner
Teraz, NapalonyZiemniak69 napisał:

Ja głosuje na klasyczny voice chat 

Ale prosiłbym o poprawienie głośności :d bo nie słysze ludzi stojacych troche dalej +10m 

Aktualnie czym dalej ktoś jest, tym ciszej go słyszysz. Można zastosować jakieś zasady działania, aby np. przyciszało się dopiero gdy ktoś jest dalej niż 10m aby zawsze dobrze słyszeć ludzi przy nas. Można też dać opcję w telefonie chociażby wyłączania tej opcji, wtedy gdy sobie to włączymy słyszymy wszystkich w zasięgu tak samo.
Możliwości jest wiele, jeśli zapadnie decyzja, że voice chat zostaje dostosujemy go tak aby służył jak najlepiej ;)

Zagłosowałem na klasyka.

Owszem, nie wiele osób z tego korzysta ale jest to bardzo przyjemny dodatek i od czasu do czasu potrafi ułatwić komunikację między ludźmi.
Zmieniłbym tylko kolor samego napisu "VOICE: ON/OFF" na jakiś inny, bo się zlewa z napisem "pisze...", gdy ktoś coś chce napisać na chacie :D 

Ja na klasyczny
Mozna zastosować szept, krzyk i normalny, ale to się przydaje w rożnych sytuacjach np lepiej komus coś wytłumaczyć głosowo niż pisać i ten nie zrozumie :)

Mimo na początku bycia zwolennikiem stref głosowych zagłosowałem na klasyka, ponieważ myślałem, że będą pojawiać się nieprzyjemne sytuacje, a takich było bardzo mało w moim przypadku i dlatego taka decyzja :D

• Like 2

• RacheT locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...