SzosTi Napisano 3 Maja 2021 Napisano 3 Maja 2021 Nick: SzosTi Nick osoby nakładającej kare: nyko czy jakos tak Powód nałożenia kary: Warn za "wulgaryzmy", a następnie ban na 2 miesiące za "obrazę administracji" Krótki opis sytuacji: Na serwerze w danym momencie trwała akcja Szybkie Palce, wziąłem w niej udział, ale niestety z włączonym Caps Lockiem, byłbym pierwszy i po wszystkim napisałem "Kur... miałem capsa włączonego", po chwili dostałem warna za wulgaryzmy na czacie g/p. Wraz z większością graczy oburzyłem się z zaistniałej sytuacji i zacząłem pytać naszego agenta, za co dokładnie jest ten warn. Po kilkunastu wiadomościach od graczy, otrzymałem odpowiedź "słowo na K i kropeczki". Zapytałem w takim razie co według naszego agenta oznacza słowo na "K i kropeczki", według mnie osoba o normalnym rozumie i prawidłowym wychowaniu powinna znać inne słowa niż znany dobrze każdemu polakowi wulgaryzm, które można zastąpić w tym wypadku, aby nie brzmiały one WULGARNIE Dowody: Brak, wszystko jest w logach Coś od siebie: Od siebie mogę tylko dodać iż zostałem zdecydowanie niesłusznie ukarany warnem jak i blokadą konta. 1 1 1
Developer/owner proklin Napisano 4 Lipca 2021 Developer/owner Napisano 4 Lipca 2021 Karamy za wulgaryzmy aby utrzymać kulturę na czacie, a nie dla samego bronienia wulgaryzmów bo tak. Cenzura nie sprawia, że wiadomość staje się kulturalna. Kara jest słuszna, a apelacja odrzucona.
Rekomendowane odpowiedzi