Skocz do zawartości

Skarga na StachuAlternator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Data i godzina zdarzenia: 07.04 - 11.04 

Nick oskarżającego: Abbycane

Nick oskarżonego: StachuAlternator

Powód napisania skargi: Pisząc krótko, używanie w moim kierunku niecenzuralnych określeń, cytując np. "co tam cipeczka", wyzywanie od grubych i możliwe rozpowszechnianie moich danych osobowych. Sytuacja z mechanika na Rockford, gdy próbował mnie w jakiś sposób obrazić lub wyzwiska w stronę organizacji BR, użytkownika Ditru, i organizacji FoS, do której kiedyś należał. Co chcę osiągnąć tą skargą? Usunięcie toksycznego gracza z serwera, aby innych nie spotkały podobne zdarzenia. Po konsultacji z org. FoS dowiedziałam się, że to nie pierwsza taka sytuacja. Świadkami zaistniałej sytuacji byli członkowie org. BR, FoS, oraz użytkownicy Ditru, Jarqes. Z mojej strony chciałam powiedzieć, że skarga tak naprawdę miała nie powstać, lecz przez brak zmian w zachowaniu oskarżonego mimo wielu upomnień zmusił mnie do podjęcia tego kroku.

Jednocześnie zezwalam na komentarze org. BR, FoS i osób, które wiedziały o zaistniałej sytuacji.

Dowody w postaci logów lub screenshotów:

telefon 1.png

telefon 2.png

telefon 3.png

dc 1.png

dc 2.png

dc 3.png

dc 4 .png

dc 5.png

Edytowane przez Abbycane
  • Like 1
  • Jestem za 17
Napisano (edytowane)

Potwierdzam, byłem świadkiem jak StachuAlternator niejednokrotnie był toksyczny nie tylko w kierunku do Abbycane, ale również innych graczy w tym również mnie. Wstawiam nagranie z urzędu na prośbę Abbycane, a od siebie dodaje urywek, w którym starałem się porozmawiać ze Stachem kiedy to już drugi raz postanowił bez powodu wyzywać moją dziewczynę. Widać również na nim jak wyzywa kogoś na mechaniku. Dodatkowo stachu niejednokrotnie upokarza publicznie na /g osoby, często wyimaginowanymi sytuacjami.  

Edytowane przez Ditru
  • Thanks 1
  • Jestem za 6
Napisano (edytowane)
Cytat

Powód napisania skargi: Pisząc krótko, używanie w moim kierunku niecenzuralnych określeń, cytując np. "co tam cipeczka", wyzywanie od grubych i możliwe rozpowszechnianie moich danych osobowych. Sytuacja z mechanika na Rockford, gdy próbował mnie w jakiś sposób obrazić lub wyzwiska w stronę organizacji BR, użytkownika Ditru, i organizacji FoS, do której kiedyś należał. Co chcę osiągnąć tą skargą? Usunięcie toksycznego gracza z serwera, aby innych nie spotkały podobne zdarzenia. Po konsultacji z org. FoS dowiedziałam się, że to nie pierwsza taka sytuacja. 

Jednocześnie zezwalam na komentarze org. BR, FoS i osób, które wiedziały o zaistniałej sytuacji.

Pierwsze to "co tam cipeczka " nie rozumiem o co sie czepiasz to jest ladne okreslenie nie wiem w czym to ci przeszkadza nic sie nie sprzeciwialas wiec myslalem ze ci sie podoba . Jak masz dowod o rozpowszechnianie to podaj :) I ja wychodze z przeciwem org FoS caly czas uprzykrza mi w rozgrywce co chwile mnie taranuje co na tym filmiku widac . Organizacja BR tak samo jezdzi za mna co chwile i gwizdze , szczeka do mikrofonu nie wiem chyba odgrywania zwierzat na serwerze nie ma , co chwile taka sytuacja ma miejsce czuje sie przesladowany . Bardzo zaluje ze nie nagralem z dzwiekiem ale program do nagrywania nic nie nagral ;/ 

Edit:
Ps. Rozmowy pw na dc sa po za serwerem wiec nic nie wnosza do skargi 😜

Edytowane przez StachuAlternator
zapomnialem dodac
  • Haha 3
  • Jestem przeciw 2
Napisano

Przepraszam, czy ty właśnie napisałeś że ten tekst mi odpowiadał XD?

Btw. Zachowanie ze strony RafcioPan'a może i nie było na miejscu, lecz ja na nie nie mam wpływu tak jak na całą resztę ;)

Przy okazji, dziękuję za jakże sympatyczne głosówki od ciebie, kazałeś dodać więc to robię :)

Podryw_videoo.info.mp3 dalabysmi.mp3

• Haha 1
Napisano

Myslec ze odpowiadal a ze odpowiadal to dwie rozne rzeczy XD
Masz mozliwosc nad nimi zapanowaniem bo jakos chodza jak w zegarku na twoje zawołanie.
Te głosówki co wstawilas jest dowodem na to ze ta skarga nie ma sensu XD niech admin to poslucha i niech cos jej powie bo ona wierzy ze to ja XD

• Jestem za 1
  • Jestem przeciw 4
Napisano

Stachowi podziękowaliśmy za grę w FoS po tym jak z różnych stron zaczęły dopływać do nas komunikaty o tym w jaki sposób odzywa się do ludzi na serwerze, ze szczególnym uwzględnieniem kobiet. Osobiście rozmawiałem z nim jeszcze kilka minut przed usunięciem z organizacji, aby był całkowicie świadomy jego powodu. Niestety nic do niego nie dotarło i wówczas nasza organizacja otrzymała od niego status "obrońcy stulejarzy". Nie chcemy u nas tak toksycznych osób.\

Generalnie początkowo tej skargi miało w ogóle nie być, ale Stachu nie zmienił swojego podejścia i uważa, że wszyscy dookoła to "stulejarze", a on jedyny wie jak poderwać kobiety. Żyje w przeświadczeniu, że jego zachowanie jest odpowiednie i dziewczyny "lubią jak się tak do nich mówi". Takie teksty padały niedługo przed wyrzuceniem z organizacji.

Stachu opublikował filmik, na którym widać członka FoS taranującego go. Szkoda, że nie uwzględnił momentu, w którym zaczął na czacie globalnym atakować tę osobę. Zresztą skarga dotyczy Ciebie, a nie kogoś innego. Twój filmik nie usprawiedliwia w żaden sposób Twojego zachowania.

• Like 2
  • Jestem za 3
Napisano

Organizacja BR podjechala tylko 1 raz wyjasnic sprawe na chacie lokalnym po to aby nie robic zamieszania na /g. Podjechalismy napisalismy, pozniej kolega uzyl voice chatu ale odpowiedzi brak, wiec pojezdzilismy doslownie 2-3 minutki za graczem i na tym skonczylo by sie to ,,przesladowanie". A co do sytuacji z pdoawaniem danych osobowych, bylem przy tej sytuacji razem z graczem @Jarqes , powiedziales i odjechales po chwili, pozniej napisales na chacie globalnym ze ,,stulejarze" jezdza za toba mimo faktu ze bylem w zupelnie innej czesci mapy, kolejna sytuacja z mechanika rockford gdzie gracz Dirtu prowadzil konwersacje z Abbycane podczas ktorej stachualternator rzucal niekulturalne a wrecz obrzydzajace teksty. Padaly tez rozne wyzwiska ktorych bylem swiadkem (nagrania niestety nie posiadam, ale widzac ilosc przeklenst w rozmowach nie trudno sie domyslec ze to prawda + liczne wypowiedzi od innych graczy). Pozdrawiam z rodzinom :)

• Jestem za 1
Napisano
Cytat

Gracz może poprosić o umożliwienie wypowiedzi świadka zdarzenia, tylko wtedy gdy administrator zajmujący się skargą na to zezwoli - osoba ma prawo do wypowiedzi wyłącznie po tym, gdy zostanie oznaczona

Nie wiem wypowiadacie sie nikt was nie pytal XD

5 godzin temu, Connect napisał:

Stachowi podziękowaliśmy za grę w FoS po tym jak z różnych stron zaczęły dopływać do nas komunikaty o tym w jaki sposób odzywa się do ludzi na serwerze, ze szczególnym uwzględnieniem kobiet. Osobiście rozmawiałem z nim jeszcze kilka minut przed usunięciem z organizacji, aby był całkowicie świadomy jego powodu. Niestety nic do niego nie dotarło i wówczas nasza organizacja otrzymała od niego status "obrońcy stulejarzy". Nie chcemy u nas tak toksycznych osób.\

Generalnie początkowo tej skargi miało w ogóle nie być, ale Stachu nie zmienił swojego podejścia i uważa, że wszyscy dookoła to "stulejarze", a on jedyny wie jak poderwać kobiety. Żyje w przeświadczeniu, że jego zachowanie jest odpowiednie i dziewczyny "lubią jak się tak do nich mówi". Takie teksty padały niedługo przed wyrzuceniem z organizacji.

Stachu opublikował filmik, na którym widać członka FoS taranującego go. Szkoda, że nie uwzględnił momentu, w którym zaczął na czacie globalnym atakować tę osobę. Zresztą skarga dotyczy Ciebie, a nie kogoś innego. Twój filmik nie usprawiedliwia w żaden sposób Twojego zachowania.

Ja tylko obrazam jesli ktos mnie zaatakuje i robie kontre ale no laske w grze nie mozna obrazic bo jak to czemu xdd Gdzie go wyzywalem tego Rafcia na chat globalnym powiedz mi ? Bo jesli nie masz dowodow mozesz usunac swoja wypowiedz . 

Godzinę temu, Qwertex napisał:

Organizacja BR podjechala tylko 1 raz wyjasnic sprawe na chacie lokalnym po to aby nie robic zamieszania na /g. Podjechalismy napisalismy, pozniej kolega uzyl voice chatu ale odpowiedzi brak, wiec pojezdzilismy doslownie 2-3 minutki za graczem i na tym skonczylo by sie to ,,przesladowanie". A co do sytuacji z pdoawaniem danych osobowych, bylem przy tej sytuacji razem z graczem @Jarqes , powiedziales i odjechales po chwili, pozniej napisales na chacie globalnym ze ,,stulejarze" jezdza za toba mimo faktu ze bylem w zupelnie innej czesci mapy, kolejna sytuacja z mechanika rockford gdzie gracz Dirtu prowadzil konwersacje z Abbycane podczas ktorej stachualternator rzucal niekulturalne a wrecz obrzydzajace teksty. Padaly tez rozne wyzwiska ktorych bylem swiadkem (nagrania niestety nie posiadam, ale widzac ilosc przeklenst w rozmowach nie trudno sie domyslec ze to prawda + liczne wypowiedzi od innych graczy). Pozdrawiam z rodzinom :)

Piszecie bez dowodow bezsensowne wypowiedzi nikt was nie pytal xd

33 minuty temu, Bralo napisał:

ja to tylko tu zostawie :) 

image0.png

no i co juz ci ulzylo ze 60 jestes xd 

• Jestem za 1
Napisano

Nie to, żeby coś, ale śmieszne jest to, co się dzieje na serwerze. Chłop chłopa wyzywa od najgorszych - nie no spoko, niech robią co chcą. Baba zaczepia chłopa - nie no spoko, widocznie ma powód. Chłop nazwie żartobliwie babę - hurr durr NIE MASZ SZACUNKU DO KOBIET! NIE MASZ SZACUNKU DO KOBIET! Community fivelife się zesrało. 
Ja, jako baba z dużym stażem grania w gry multiplayer (jest serio spory), mogę stwierdzić jednogłośnie, że im dalej w las, tym więcej stulejek wyrasta, niczym muchomory po deszczu - niby nie zawadzają, a jednak trujaki. Nie zdążyłam dobrze zacząć grać, a już stuleja zaczął mi gadać, żebym uważała na inne stuleje - paradoks hipokryzji. Po jakimś czasie dostałam propozycję dołączenia do organizacji BR - hm kto by się spodziewał i samo gadanie "bierz co chcesz, bo mamy dużo" no to wtf xD Co to za sens grania, jak i tak jak jesteś babą to wszystko masz za rozmowę z chłopem 🤷🏾‍♀️ Najgorsze jest to, że dzieje się tak w sumie przez same baby, które na siłę szukają atencji, bo "HEJ, JESTEM BABĄ I GRAM W GRY, DASZ MI COŚ? BO JESTEM POCZĄTKUJĄCA :( a może jakoś to wynagrodzę : )" No halo xD 
W konkluzji opisana sytuacja jest wyolbrzymiona, gorsze wyzwiska latają po serwerze i nic z tym nikt nie robi. Polecam się ogarnąć na przyszłość z tym stulejeniem, bo to aż śmieszne jest jak wszyscy się rzucają na rzecz jakiegoś żartobliwego sformułowania. Jak to teraźniejsza młodzież mówi: dystans ludzie, DYSTANS!
Buziaczki i dla wszystkich cierpiących na tę straszną chorobę życzę zdrówka 😘 

IMG_20210409_205603.jpg

• Like 1
Napisano (edytowane)

xD

Edytowane przez KoMlik
Napisano
Godzinę temu, Peti napisał:

Nie to, żeby coś, ale śmieszne jest to, co się dzieje na serwerze. Chłop chłopa wyzywa od najgorszych - nie no spoko, niech robią co chcą. Baba zaczepia chłopa - nie no spoko, widocznie ma powód. Chłop nazwie żartobliwie babę - hurr durr NIE MASZ SZACUNKU DO KOBIET! NIE MASZ SZACUNKU DO KOBIET! Community fivelife się zesrało. 
Ja, jako baba z dużym stażem grania w gry multiplayer (jest serio spory), mogę stwierdzić jednogłośnie, że im dalej w las, tym więcej stulejek wyrasta, niczym muchomory po deszczu - niby nie zawadzają, a jednak trujaki. Nie zdążyłam dobrze zacząć grać, a już stuleja zaczął mi gadać, żebym uważała na inne stuleje - paradoks hipokryzji. Po jakimś czasie dostałam propozycję dołączenia do organizacji BR - hm kto by się spodziewał i samo gadanie "bierz co chcesz, bo mamy dużo" no to wtf xD Co to za sens grania, jak i tak jak jesteś babą to wszystko masz za rozmowę z chłopem 🤷🏾‍♀️ Najgorsze jest to, że dzieje się tak w sumie przez same baby, które na siłę szukają atencji, bo "HEJ, JESTEM BABĄ I GRAM W GRY, DASZ MI COŚ? BO JESTEM POCZĄTKUJĄCA :( a może jakoś to wynagrodzę : )" No halo xD 
W konkluzji opisana sytuacja jest wyolbrzymiona, gorsze wyzwiska latają po serwerze i nic z tym nikt nie robi. Polecam się ogarnąć na przyszłość z tym stulejeniem, bo to aż śmieszne jest jak wszyscy się rzucają na rzecz jakiegoś żartobliwego sformułowania. Jak to teraźniejsza młodzież mówi: dystans ludzie, DYSTANS!
Buziaczki i dla wszystkich cierpiących na tę straszną chorobę życzę zdrówka 😘 

IMG_20210409_205603.jpg

Małe sprostowanie.

Skarga miała nie powstać nigdy XD Chciałabym podkreślić, że jest ona napisana tylko po to, aby pozbyć się jednego z toksycznych graczy z serwera. Tu nie chodzi o mnie, a pozostałych graczy, którym może takie zachowanie mocno przeszkadzać. Śmieszy mnie fakt, że chcesz podkreślić to, że jeśli hehe k*bieta zareaguje na takie zachowanie to od razu się zesrała i "mogło być gorzej". Jasne, mogło. Tylko takiego typu graczy należy się pozbyć, zanim narobi więcej szkód innym. Co do odniesienia wobec org. BR, jestem tam ze względu na atmosferę, a nie bo mają jakieś tam auta itp. XD Dla potwierdzenia, kto wie ten wie, że z początku nie chciałam dojść do żadnej organizacji a tu przyszłam tylko na spróbowanie. To, że w BR zostałam nie ma nic do rzeczy i możecie mówić "siedzi tam dla aut i atencji" (XD!) 
Stulejka zawsze ma swoje granice a dystansu mi nie brak, bo w mp również długo siedzę :^ Besos 

Napisano

Update 12/04/2021
Chciałem pogadac z Abby o tym wszystkim a ona dla beki 1834615443_Zrzutekranu(330).thumb.png.6c3a359a632cbe29eed4365ca395ec54.pngsie smiala i mi vdm robila szkoda ze nie nagralem 

• Haha 3
  • Sad 1
  • Jestem przeciw 1
Napisano

xD rownie dobrze mogles sie jej pod auto podlozyc, malo wiarygodny ss 

Napisano
Godzinę temu, StachuAlternator napisał:

Update 12/04/2021
Chciałem pogadac z Abby o tym wszystkim a ona dla beki 1834615443_Zrzutekranu(330).thumb.png.6c3a359a632cbe29eed4365ca395ec54.pngsie smiala i mi vdm robila szkoda ze nie nagralem 

Nie było czego nagrywać bo pamiętam akcję i sam wjechałeś mi na tyły gdy cofałam XD A okazję do rozmowy miałeś nawet na dc nie raz, szkoda że nie chcesz skorzystać z okazji żeby normalnie pogadać :< 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...