Kerko Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 (edited) Cześć, Korzystając z tabelki @JoeJamesVernitch brakowało mi parę opcji w tabelce którą stworzył. Dziś stworzyłem nową tabelkę która posiada wiele zmian. Link do tabelki Edited March 5, 2021 by Kerko 11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerko Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 Jeżeli według was czegoś brakuje możecie napisać co mogę dodać do tabelki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jopeczek Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 11 minut temu, Kerko napisał: Jeżeli według was czegoś brakuje możecie napisać co mogę dodać do tabelki. Możesz wpisać np. Ile czasu trwa wyrośnięcie 1 krzaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerko Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 1 minutę temu, jopeczek napisał: Możesz wpisać np. Ile czasu trwa wyrośnięcie 1 krzaka Ok. 2h ale to roznie wyglada bo czasami krzak sie buguje i rosnie np. 10 min dluzej niz inne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROKO226 Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Taka ta tabelka usprawniona, że pokazuje przekłamane wyniki xD Sprawdź sobie na pewno, czy dobrym pomysłem jest dawanie jako zarobek brutto, podczas sprzedawania dilerowi, ustawianie na sztywno wartości 1750$ i mnożenie jej przez ilość sadzonek. Bo wychodzi, że z jednego krzaka dostaje się 0,75 działki, a zarobek brutto u dilera to 1750$, co jest kompletną bzdurą. Musisz to przeanalizować sobie wszystko i pomyśleć nad poprawnym obliczaniem Właściwie to wystarczy, zamiast dawać w B8 = B4*1750, dać B8=G4*1750 i będzie prawidłowo. Zakładam że to przeoczenie, albo zwykła pomyłka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerko Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 1 minutę temu, ROKO226 napisał: Taka ta tabelka usprawniona, że pokazuje przekłamane wyniki xD Sprawdź sobie na pewno, czy dobrym pomysłem jest dawanie jako zarobek brutto, podczas sprzedawania dilerowi, ustawianie na sztywno wartości 1750$ i mnożenie jej przez ilość sadzonek. Bo wychodzi, że z jednego krzaka dostaje się 0,75 działki, a zarobek brutto u dilera to 1750$, co jest kompletną bzdurą. Musisz to przeanalizować sobie wszystko i pomyśleć nad poprawnym obliczaniem Właściwie to wystarczy, zamiast dawać w B8 = B4*1750, dać B8=G4*1750 i będzie prawidłowo. Zakładam że to przeoczenie, albo zwykła pomyłka. Robiłem to o późnej porze więc mogłem to przeoczyć. Już poprawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROKO226 Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Teraz, Kerko napisał: Robiłem to o późnej porze więc mogłem to przeoczyć. Już poprawiam Albo nie trafiłeś w klawisz B jest blisko G Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerko Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 Teraz, ROKO226 napisał: Albo nie trafiłeś w klawisz B jest blisko G Też jest to możliwe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerko Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 @ROKO226 Poprawione. Myślę, że najpewniej popełniłem ten błąd przez edytowanie tabelki bo z 5-6 razy przesuwałem praktycznie wszystkie komórki w inne miejsca oraz je edytowałem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerko Posted June 6, 2022 Author Share Posted June 6, 2022 Dodano informacje ile expa dostaje się za posadzenie XX ilości sadzonek, pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ ZAMBRUS Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 nie za dużo tej wody? dla 10 sadzonek np wystarczy 30 wody, nie 50 tak jak to tabelka podpowiada, niewiem czy ktoś to aktualizuje i czy były jakieś zmiany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziol542 Posted August 24, 2023 Share Posted August 24, 2023 9 godzin temu, DJ ZAMBRUS napisał: nie za dużo tej wody? dla 10 sadzonek np wystarczy 30 wody, nie 50 tak jak to tabelka podpowiada, niewiem czy ktoś to aktualizuje i czy były jakieś zmiany Tu do wyliczeń jest przyjęty zakup max butelek wody gdy nie pada deszcz podczas sadzenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts