Jump to content

Wykryto AdBlocka!
Prosimy o dodanie naszej strony do wyjątków Twojego programu blokującego reklamy.

Bannery na stronie nie są inwazyjne, a ich wyświetlanie pomaga nam utrzymać serwery.

Dziękujemy!

Usprawniona tabelka dotycząca sadzenia marichuany.

Kerko
 Share

Recommended Posts

11 minut temu, Kerko napisał:

Jeżeli według was czegoś brakuje możecie napisać co mogę dodać do tabelki.

Możesz wpisać np. Ile czasu trwa wyrośnięcie 1 krzaka 

1 minutę temu, jopeczek napisał:

Możesz wpisać np. Ile czasu trwa wyrośnięcie 1 krzaka 

Ok. 2h ale to roznie wyglada bo czasami krzak sie buguje i rosnie np. 10 min dluzej niz inne

Taka ta tabelka usprawniona, że pokazuje przekłamane wyniki xD Sprawdź sobie na pewno, czy dobrym pomysłem jest dawanie jako zarobek brutto, podczas sprzedawania dilerowi, ustawianie na sztywno wartości 1750$ i mnożenie jej przez ilość sadzonek. Bo wychodzi, że z jednego krzaka dostaje się 0,75 działki, a zarobek brutto u dilera to 1750$, co jest kompletną bzdurą. Musisz to przeanalizować sobie wszystko i pomyśleć nad poprawnym obliczaniem ;) 
Właściwie to wystarczy, zamiast dawać w B8 = B4*1750, dać B8=G4*1750 i będzie prawidłowo. Zakładam że to przeoczenie, albo zwykła pomyłka.

1 minutę temu, ROKO226 napisał:

Taka ta tabelka usprawniona, że pokazuje przekłamane wyniki xD Sprawdź sobie na pewno, czy dobrym pomysłem jest dawanie jako zarobek brutto, podczas sprzedawania dilerowi, ustawianie na sztywno wartości 1750$ i mnożenie jej przez ilość sadzonek. Bo wychodzi, że z jednego krzaka dostaje się 0,75 działki, a zarobek brutto u dilera to 1750$, co jest kompletną bzdurą. Musisz to przeanalizować sobie wszystko i pomyśleć nad poprawnym obliczaniem ;) 
Właściwie to wystarczy, zamiast dawać w B8 = B4*1750, dać B8=G4*1750 i będzie prawidłowo. Zakładam że to przeoczenie, albo zwykła pomyłka.

Robiłem to o późnej porze więc mogłem to przeoczyć. Już poprawiam

Teraz, Kerko napisał:

Robiłem to o późnej porze więc mogłem to przeoczyć. Już poprawiam

Albo nie trafiłeś w klawisz :P B jest blisko G :D 

@ROKO226 Poprawione. Myślę, że najpewniej popełniłem ten błąd przez edytowanie tabelki bo z 5-6 razy przesuwałem praktycznie wszystkie komórki w inne miejsca oraz je edytowałem

• Like 1

• 1 year later...
  • 1 year later...

nie za dużo tej wody? dla 10 sadzonek np wystarczy 30 wody, nie 50 tak jak to tabelka podpowiada, niewiem czy ktoś to aktualizuje i czy były jakieś zmiany

9 godzin temu, DJ ZAMBRUS napisał:

nie za dużo tej wody? dla 10 sadzonek np wystarczy 30 wody, nie 50 tak jak to tabelka podpowiada, niewiem czy ktoś to aktualizuje i czy były jakieś zmiany

Tu do wyliczeń jest przyjęty zakup max butelek wody gdy nie pada deszcz podczas sadzenia.

• Thanks 1