MrDarkWolf Posted June 9, 2018 Posted June 9, 2018 Witam gram na tym serwerze od 2 dni. Zauważyłem że cały czas mam około 40-65 fps na najniższych ustawieniach a, gdy gram na najwyższych ustawieniach w trybie fabularnym oraz gta online mam od 110 do 130 fps. Plus zwiększyła się chałaśliwość mojego komputera. Czy da się coś z tym zrobić?
DragonuS Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 Witaj, cóż spróbuj sobie dostosować jakieś ustawienia średnie nie najniże a też nie najwyższe, GTMP nie ma dobrej optymalizacji + do tego jeszcze desynchro dlatego tak może być. Zatem gdy chodzi pc jak odkurzacz to z powodu firmy twojej karty graficznej niektóre firmy robią tanie chłodzenia a jeszcze gorzej gdy to referencyjna następnie zależy jakie chłodzenie masz na procesorze. Zapoznaj się z tematem: https://fivelife.pl/Thread-Koniec-ze-spadkami-FPS-RAGE-Multiplayer--622 Jeśli jeszcze nie widziałeś, tam się skończą problemy z fps
MrDarkWolf Posted June 10, 2018 Author Posted June 10, 2018 Dzięki spróbuję jakoś przeboleć i poczekać na przeniesienie serwera zapowiada się super
MrGazik Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 Ja polecam ze swojej strony zmniejszyć rozdzielczość. Sam zmieniłem z 1900/900 na 1440/900 i na serwerze przestałem odczuwać, aż tak te spadki.
Herwi Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 Na sam początek zły dział, przenoszę. Co do niskich FPS'ów jest to bolączka GT:MP. Na Rage MP(na które się przenosimy) nie występują już takie problemy. Niezależnie od ustawień zbyt wiele one nie dadzą i niskie FPS'y będą nadal. Jedyne co pozostaje, to uzbroić się w cierpliwość i czekać na premierę serwera na Rage MP.
Recommended Posts