marzyciel Napisano 18 Listopada 2020 Napisano 18 Listopada 2020 Nick: marzyciel Nick osoby nakładającej kare: _WirluS_ Powód nałożenia kary: Taranowanie Krótki opis sytuacji: Robiłem wyścig nr2 pojazdem z organizacji (z włączonymi kolizjami), a na wyjeździe z toru, zaraz za metą stał gracz w swoim samochodzie. Duży niebieski znacznik będący elementem wyścigu całkowicie zasłaniał wyjazd i to co znajduje się za nim. Przejeżdżając przez linię mety nie było możliwości wyhamować bez kolizji (zwłaszcza że Cyclone, którym jechałem rozpędza się błyskawicznie). Tamten gracz skomentował tekstem w stylu "no i reporcik za taran", odpowiedziałem że niefartownie zaparkował a on na to że mogłem go ominąć, po czym po chwili odjechał. 2 minuty później dostałem ostrzeżenie. Dowody: Nie mam nagrania sytuacji, ale w załączniku zamieszczam zdjęcie miejsca o którym mowa i zaznaczone strzałką miejsce w którym stał wspomniany gracz. Coś od siebie: Chciałbym prosić o cofnięcie wyżej opisanej kary. Uważam się za wzorowego gracza, starającego się umilać wszystkim grę na serwerze. Zawsze stosuję się do przepisów i jak mało kto dbam o nienaganne zachowanie. Wiem że to tylko ostrzeżenie a nie ban, jednak uważam je za skrajnie niezasłużone. Byłbym wdzięczny gdyby sytuację udało się wyjaśnić (mogę w razie potrzeby podać szczegóły podczas rozmowy głosowej w grze lub na Discordzie).
DragonuS Napisano 18 Listopada 2020 Napisano 18 Listopada 2020 Zapoznałem się z sytuacją oraz stwierdzam następujący fakt, kara była słuszna. Osobiście rozumiem, iż gracz stał na wyjeździe z toru jazdy, nie do końca w tym samym miejscu które oznaczyłeś, był dalej oraz bardziej prawego rogu, mimo tego widać na nagraniu, że nie próbowałeś zahamować ani skręcić, aby uniknąć zderzenia, wolałeś natomiast do końca przeciągnąć vmaxem, po czym doszło do kolizji. chciałbym jeszcze od siebie dodać, że otrzymałeś za czyn tylko i wyłącznie warna za Taranowanie 1/1. Apelacje zamykam oraz przenoszę do archiwum.
Rekomendowane odpowiedzi