Jump to content

Wykryto AdBlocka!
Prosimy o dodanie naszej strony do wyjątków Twojego programu blokującego reklamy.

Bannery na stronie nie są inwazyjne, a ich wyświetlanie pomaga nam utrzymać serwery.

Dziękujemy!

Dalsze testy RAGE 1.1, czy powrót na 0.3.7?

Proklin
 Share

Czy kontynuujemy testy RAGE 1.1?  

336 members have voted

1. 1. Czy kontynuujemy testy RAGE 1.1?

• Tak - chcę dalej testować nową wersję przyspieszając tym samym wprowadzenie jej stabilnej wersji
    • Nie - wolę poczekać dłużej i grać po staremu

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 10/28/20 at 02:00 PM

Recommended Posts

• Developer/owner

Witajcie, jak wiecie przez ostatnie dni testujemy nową wersję RAGE.

Twórcy moda przez ten czas wypuścili wiele aktualizacji, które jednym poprawiły stabilność rozgrywki, innym wręcz przeciwnie.

Do tej pory nie wszystko działało poprawnie, ale dało się grać, jednak na ten moment ilość ludzi zgłaszających problemy z np. crashami jest na tyle wysoka, że musimy podjąć decyzję co robimy dalej.

Szybki przypomnienie

RAGE 1.1:

• logowanie na serwer bez konieczności stosowania HOME
  • lepsza synchronizacja pojazdów w ruchu
  • możliwość korzystania z DM
  • brak pracy holownika
  • u niektórych graczy problemy ze stabilnością gry

RAGE 0.3.7

• prawdopodobnie mniejszy problem crashy
  • słaba synchronizacja pojazdów/graczy
  • brak DM
  • logowanie z HOME
  • konieczność cofnięcia wszystkich aktualizacji, które pojawiły się na wersji 1.1

Prosimy wszystkich o wyrażenie swojego zdania w ankiecie, którą znajdziecie w tym temacie.

Od Waszych głosów zależy jak będzie wyglądała rozgrywka na serwerze w najbliższym czasie.

Jednocześnie chcemy poinformować, że jeśli wygra teraz 0.3.7 nie oznacza to, że niedługo znów nie wrócimy do testów 1.1.

Nowy RAGE otwiera nam wiele możliwości, o które warto walczyć, nawet kosztem częściowych problemów, więc gdy będą informacje o poprawie aktualnej sytuacji z pewnością wrócimy do testów.

Ankieta potrwa tylko do jutra do 15:00 (28.10.2020).

• Like 2

Obie wersje mają swoje plusy i minusy to wiadomo, mimo wszystko bardziej byłbym skłonny, by pozostać na wersji 1.1, w której oczywiście synchronizacja jest dużo lepsza ( chociaż zdarzają się dziwne niewyjaśnione sytuacje z samo wybijającymi się szybami itp.), dużo jest też aut pozostawianych na środku drogi, zdarzają się czasem crashe czy też inne pomniejsze problemy, które naturalnie z czasem będą naprawione. Tym bardziej, że nowy rage to nowe możliwości, więc myślę, że lepiej kontynuować rozwijanie serwera już na nowej wersji, niż robić teraz krok do tyłu, tylko i wyłącznie ze względu na niewielkie problemy, które nie są tak krytyczne, jak te które mieliśmy na samym początku testów.

• I am for 9
  • I am against 3

obie wersje są git lecz wersja 1.1 ma DM i to jest kozackie, holo nikt nie używa i tak, lecz często wywala gre. Wersja 0.3.7 jest bardziej stabilna lecz brak DM.

Zostałbym narazie na Rage 1.1/oczywiście są jakieś tam małe problemy czy niektóre nie dolegliwości ale można to jeszcze pociągnąć tak z 2/3 tygodnie a nikomu to naprawdę nie zaszkodzi, póki co rage 1.1 mi nie przeszkadza, jedynie dzisiaj mnie wywaliło 2 razy ale zmniejszyłem ustawienia graficzne na średnie i działa teraz wszystko normalnie a grafika się aż tak mocno nie różni bo to przecież tylko shadery a czy shader jest czy nie ma to nic się nie stanie. 

Jak dla mnie zdecydowanie 0.3.7 ma przewagę nad 1.1 ponieważ tylko od godz 12:00 do teraz miałem aż 10 crashy co nie maiło miejsca na 0.3.7.

Minus dla 1.1 za:

• Brak holowników co objawia się haosem na mapie w postaci porozrzucanych samochodów.
  • Niewidzialne ściany
  • Lewitujące samochody do dzisiejszego dnia w których, po wejściu odpadają drzwi.
  • Bugujące się na potęgę kufry w interiorach.
  • Nie działające sygnały dźwiękowe i świetlne w pojazdach uprzywilejowanych. 
  • utopione samochody nie przenoszą się do przechowalni pojazdów.
  • nie działające w pełni wyścigi (opony raceingowe)
  • wędrujące samochody pomimo zaciągniętego hamulca ręcznego.
  • samochody jeżdżące bez kierowcy :) które rozjeżdżają ludzi.
  • niewidoczne samochody u innych graczy.
  • i wiele innych aczkolwiek drobniejszych błędów.
  • "Pjazdy DUCHY" są kolizyjne z innymi pojazdami.
Edited by swirek13
  • Like 1
  • I am for 22

0.3.7 Zdecydowanie. Ilość błędów jest masakryczna w wersji 1.1 - wiadomo to beta itd. Tylko po co KATOWAĆ sobie gre na serwerze i starać się siedzieć na siłe jeśli co 10 minut masz crasha? Według mnie zdecydowanie lepszą opcją jest przejście na stabilniejszą wersje, a potem na naprawione 1.1. Aktualnie gra się masakrycznie.

• I am for 3

Starsza wersja była bardziej stabilna. Nowsza wersja dodała wiele fajnych rzeczy ale jednak gra się ciężko. Jestem za starszą wersją oraz czekam na event halloween :)

• I am for 2

Najgorsza rzecz na 1.1 to kiedy bierzesz pracę elektryka tłuczesz się te 7km z prędkością 110km/h i kiedy bierzesz pierwsze zlecenie w LS to dostajesz crasha i po robocie. Eh normalnie ręce opadają.

• I am for 3

Dlatego proponowałem zmianę miejsca elektryka, żeby przenieść obok elektrowni przy farmie wiatrowej.

A sadownika przenieść do Paleto Bay.

Moim zdaniem umiejscowienie obu tych prac jest wzięte trochę z 4 liter. 

• Like 1
  • I am for 5

17 minut temu, Hewret napisał:

Dlatego proponowałem zmianę miejsca elektryka, żeby przenieść obok elektrowni przy farmie wiatrowej.

A sadownika przenieść do Paleto Bay.

Moim zdaniem umiejscowienie obu tych prac jest wzięte trochę z 4 liter. 

Gdyby taki sadownik był np. w Paleto to byś musiał dojechać tylko te 200m i byś o wiele więcej zarabiał na Sadowniku, a  to by popsuło ekonomię.

• I am for 3

Powiem tak: ja mogę grać na obu wersjach, jednakże na 1.1 osobiście doświadczam mniej problemów z połączeniem i mniej błędów (np. błąd z mapą - gdy ja otwieram nakładają mi się dwa kursory i musze grę resetować), na 0.3.7 miałem większe problemy i z rozgrywką i połączeniem. Jestem więc za pozostawieniem wersji 1.1 .

Ja jestem bardziej za 0.3.7, 1.1 totalnie niegrywalne dla mnie, potezne lagi i pełno kraszy co uniemożliwia mi to poruszanie się po mapie, przez ostatnie testy rage 1.1 nie zarobiłem totalnie nic, jedynie co z wyscigów, ale sama zabawa z kolegami z org tak samo, 1.1 tez mi to uniemożliwia, przykre ale jesli mamy zostać na 1.1 to szkoda, najwyżej trzeba będzie się na jakis czas przesiąść na GTAO ;/

• Like 1
  • I am for 3

29 minut temu, Bartoszz napisał:

Wyścigi na 0.3.7 to porażka bo nie działają opony race, a na 1.1 już tak ;)

ciekawe, bo o ile mi wiadomo to nie działaja :D 

• I am for 4

• RacheT locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...