Jump to content

Black screen podczas ładowania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry. Po godzinach poszukiwań normalnie działającej wersji GT-MP udało mi się odpalić, wybieram serwer five-life, pokazuje się czarny ekran, gra muzyczka, po czym mija 10 sekund i gta się crash'uje. W prawym dolnym rogu nie ma ikonki ładowania. Ktoś, coś?

Posted

Spróbuj tak:

- Odpal GT-MP jako admin

- Zrestartuj komputer

- Ponownie odpal launchera.

• Like 1
Posted

Spróbuj tak:

- Odpal GT-MP jako admin

- Zrestartuj komputer

- Ponownie odpal launchera.

Nie pomogło.

Posted

Dobra, udało mi się odpalić na innym launcherze, nie crashuje się natomiast ładuje od 10 minut. Wystarczy poczekać czy reset lepiej?

Czarny ekran + kółko ładowania w prawym dolnym rogu.

Posted

Kliknij ESC potem recent i tam jeszcze raz five life kliknij. Na chwilę się zlaguje i jest też możliwy crash. Jak będziesz miał crasha to jeszcze raz odpal.

• Like 1
Posted

Tylko że mi ESC nie działa w tym oknie hah, zero reakcji.

Posted

No to alt + F4 i odpalaj jeszcze raz  :lol: .

• Like 1
Posted

Są jakieś postępy, zaraz po zniknięciu okienka ładowania na serwer (Creating world itp) jest czarne okno oraz ikona ładowania. Jeżeli od razu po załadowaniu się tego czarnego okienka kliknę ESC to działa, jak później to się zawiesza i ładuje w nieskończoność.

Aaale nie do końca działa, to znaczy na serverze fivelife po nacisnięciu owego ESC mam menu, lecz po kliknięciu disconnect/dołączeniu ponownie na serwer tak jak wcześniej napisałeś, crash. I tak w kółko. Już z 7 raz próbuję.

A jeżeli zamiast disconnect/dołączenie nacisnę ponownie ESC to mam rozmyte tło, mogę sterować postacią (również rozmytą) i ogółem to biegam nad mapą.

Posted

Okej, gdy masz rozmytą postać najprawdopodobniej jest to clientside javascript error, a to nie jest wina javy tylko launchera, bo też tak czasami mam. Jeszcze mam parę pomysłów.

- Spróbuj wyłączyć antywirusa lub dodaj launchera do wyjątków w firewallu/antywirusie,

- Wejdź we właściwości GT-MP potem zgodność i dla każdego użytkownika daj pełny dostęp (dla tych co się da, bo nie dla każdego można z tego co pamiętam).

- Możliwe, że twój komputer jest słaby (kolega posiada lipnego lapka i ma dokładnie ten sam problem) i musisz odczekać aż się załaduje, zostaw komputer na noc. Po 1 załadowaniu powinno być normalnie. A jak nie działa to już nie wiem co jest grane.

• Like 1
Posted

Dobra, zrobiłem wszystko co podałeś, z tym że owe "ładowanie" po 3 godzinach wyłączyłem bo już nie mogłem na to patrzeć. Wróciłem teraz, sprawdziłem serwer bodajże testowy gt-mp = pobrało i załadowało się bez problemu. Tzn normalnie mogłem grać chodzić itp. Za to spróbowałem z fivelife - dalej czarne okno, muzyczka w tle i ikona ładowania. I na tym chyba musimy zakończyć. Czytałem że pomocny może być reinstall GTA, lecz mój internet na to zbytnio nie pozwala. Mógłbym to zrobić ale szkoda mi czasu. Także, dziękuję za pomoc i pozdrawiam! :)

Posted

A próbowałeś może usunąć folder z zzawartością pobranych plików przez gt-mp? Jezeli nie to usun i wejdz na five-life mmoze pomoże .

• Create New...