Jump to content

Crash gry

Recommended Posts

Posted

Otóż występuje problem z crashem podczas gry, przed chwilą jechałem sobie na sad i w drodze wywaliło mnie.. Nie wiem czy to jest spowodowane i o co chodzi, że crashuje.

R5 1600

DDR4 3200mhz

rx 570 4gb 

GTA zainstalowane na HDD, RageMP na SSD (dlaczego tak? - mało miejsca na SSD)

Posted

A masz jakieś inne programy włączone w tle, gdy grasz na rage?
Ps. Ja również mam gta na hdd a rage na ssd i w moim przypadku nie było crashy z tego powodu 😝

Posted

Czasami odpalona przeglądarka z filmikiem/muzyka (jakość 480p), czasami teamspeak. 

• 4 weeks later...
Posted
W dniu 13.10.2020 o 16:13, fragusiek napisał:

Otóż występuje problem z crashem podczas gry, przed chwilą jechałem sobie na sad i w drodze wywaliło mnie.. Nie wiem czy to jest spowodowane i o co chodzi, że crashuje.

R5 1600

DDR4 3200mhz

rx 570 4gb 

GTA zainstalowane na HDD, RageMP na SSD (dlaczego tak? - mało miejsca na SSD)

Mam identyczny komputer oprócz procka r3 1200 taki sam problem

Posted

Myślę, że jedyne rozwiązanie to wymiana grafiki na nvidie :(

Posted

Tak pokrótce parę wskazówek, które mogą pomóc rozwiązać Wam problem z crashami:

Spróbujcie zmniejszyć ustawienia graficzne. Również w telefonie macie opcję włączenia chatu oraz licznika LITE, które pozwalają nieco odciążyć procesor - a przynajmniej w przypadku Intela, mimo to warto spróbować.

Sprawdźcie również aktualizacje Windowsa oraz sterowników karty graficznej.

Instalacja dotNET - LINK.

Myślę że na serwerowym Discordzie, na kanale #pomoc, jesteście w stanie po wyszukaniu odpowiedniej frazy znaleźć jeszcze więcej wskazówek jak poradzić sobie z uciążliwymi crashami. Te podane wyżej są najpopularniejszymi rozwiązaniami tego problemu.

Posted (edited)

Też mi gra crashuje na rage 1.1 obojętnie raz po godzinie raz po paru godzinach a raz w 5 minut

i5 8300H 4.0 ghz

GTX 1050 4 gb GDRR5

8 GB RAM DDR4

256 GB SSD + 1 TB HDD

Moim zdaniem to wina Rage 1.1 bo to public „ BETA „

windows zaaktualizowany oraz sterowniki

Edited by clonk10
Posted
W dniu 9.11.2020 o 16:31, sheerio napisał:

Tak pokrótce parę wskazówek, które mogą pomóc rozwiązać Wam problem z crashami:

Spróbujcie zmniejszyć ustawienia graficzne. Również w telefonie macie opcję włączenia chatu oraz licznika LITE, które pozwalają nieco odciążyć procesor - a przynajmniej w przypadku Intela, mimo to warto spróbować.

Sprawdźcie również aktualizacje Windowsa oraz sterowników karty graficznej.

Instalacja dotNET - LINK.

Myślę że na serwerowym Discordzie, na kanale #pomoc, jesteście w stanie po wyszukaniu odpowiedniej frazy znaleźć jeszcze więcej wskazówek jak poradzić sobie z uciążliwymi crashami. Te podane wyżej są najpopularniejszymi rozwiązaniami tego problemu.

To nic nie daje zakupiłem dużo lepszą grafe a na procesorze mam 80% zużycia podkręciłem nawet do 4.0 procka i nic z tego.

Posted
W dniu 13.11.2020 o 21:33, RoyGames napisał:

To nic nie daje zakupiłem dużo lepszą grafe a na procesorze mam 80% zużycia podkręciłem nawet do 4.0 procka i nic z tego.

To rozumiem, że próbowałeś sprawdzenia licznika oraz chatu LITE (na bieżąco warto sprawdzić jak wygląda obciążenie procesora) jak i doinstalowanie bibliotek?
RAGE zużywa o wiele więcej procesora niż sama czysta gra, jednak nie powinny to być aż takie liczby, bo pojawiają się problemy z wczytywaniem obiektów.
Spróbuj zbić jakoś zużycie - np. wyłączenie wszelkich programów w tle.

Zmiana wersji DirectX dla niektórych bywa pomocna przy występowaniu crashów.
Sama nadal miewam problemy z crashami od czasu do czasu, jednak nie zdarza się to co chwilę. Wersja RAGE ma pewne problemy, więc możemy postarać się jedynie sprowadzić je do minimum.

• 4 weeks later...
Posted

Ze względu na długi brak aktywności w wątku - zamykam i przenoszę do archiwum.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...