DameKK Napisano 2 Września 2020 Napisano 2 Września 2020 (edytowane) Nick: @DameKK Nick osoby nakładającej kare: @RumaK82 Powód nałożenia kary: Taranowanie Krótki opis sytuacji: Jechałem drogą w deszczu, a rumak stał na środku drogi i w niego uderzyłem Dowody: https://streamable.com/2onaai Coś od siebie: Dogadałem się z rumakiem, co widać na Screenie, mam nadzieję, że ostrzeżenie zostanie usunięte Edytowane 2 Września 2020 przez DameKK 5 1
RumaK82 Napisano 2 Września 2020 Napisano 2 Września 2020 W zasadzie to nie widzę bym się z Tobą gdzieś dogadywał. Zależało mi jedynie byś przeszedł na forum skoro nie zgadzasz się z karą. Jesteśmy tylko ludźmi i jak każdemu może przytrafić się błędna ocena sytuacji. A że Masz pełne prawo do apelacji to w toku postępowania masz też szansę na pozytywne jej rozpatrzenie przez niezależne oko administracji. Wracając do kolizji to najechałeś na tył mojego ellie z maxymalną prędkością. W tym miejscu również jest ograniczenie prędkości ( na forum jest mapka) Hamowanie rozpoczołeś tuż po uderzeniu. Na filmie widać jak jechałeś lewym pasem, ja jechałem powoli prawym ( na filmie widać wielkie czerwone coś pozostawione na skrzyżowaniu blokujące częściowo prawy pas ) Chciałem ominąć czerwone coś i wytepać jednak w tym momencie zadziałał NOS zderzakos i koła się uniosły wyżej niż zazwyczaj. Uderzyłeś we mnie na prawym pasie. P.s W zasadzie nie rozumiem o co chodzi z tym deszczem skoro ani nie straciłeś przyczepności ani nie hamowałeś... rumak.mp4 4
Bloh Napisano 2 Września 2020 Napisano 2 Września 2020 Tak się wtrące. @RumaK82 człowiek to nie robot i nie wyhamuje jak ktoś wyjedzie mu prosto przed maskę na deszczu.
DameKK Napisano 2 Września 2020 Autor Napisano 2 Września 2020 Zaczynając od początku to zdanie które napisałeś mi na Discordzie, zrozumiałem, że się dogadaliśmy. Wracając do kolizji, na screenie ewidentnie widać, że próbuje cię wyminąć od boku, więc nie uderzyłem cię od tyłu. Kolejna sytuacja, gdy jechałem to już przy wymijaniu skręciłeś mi prosto na maskę samochodu. Cytat Hamowanie rozpoczołeś tuż po uderzeniu Tak hamowanie rozpocząłem tuż po uderzeniu, ponieważ byłem pewny, że na spokojnie cię wyminę, ale jednak skręciłeś mi na maskę, przez co nie zdołałem tego zrobić. Po całej sytuacji przeprosiłem cię i nawet byłem w stanie zapłacić za szkody, które wykonałem nie z mojego powodu 1
Developer/owner proklin Napisano 5 Września 2020 Developer/owner Napisano 5 Września 2020 Po zapoznaniu się z materiałami i rozmową z Rumakiem stwierdzam, że kara faktycznie była niesłuszna i zostaje wycofana. Pamiętajmy jednak, że każdy jest człowiekiem i ma prawo się pomylić. 1
Rekomendowane odpowiedzi