Maly_Karakan Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Siema wszystkim! Przejdę od razu do mojego problemu.. Jadąc spokojnie autem pojawiają się u mnie dziwne spadki fpsów, jadę, jadę i z 130-140 fpsów spada mi do 5 fpsow i zacięcie obrazu jest przez 2-3 sekundy. No po prostu nie da się jechać, a tym bardziej szybko. Problem pojawia się tylko i wyłącznie w Los Santos, bez pojazdu czyli ide/biegne juz owych spadków nie doświadczam. Dodam, ze problem pojawił się dwa dni temu, wcześniej było wszystko w porządku. Bawiłem się w ustawieniach graficznych, ustawiałem ultra, wysokie, najnizsze i problem nie znika, nie ma znaczenia jakie są ustawienia graficzne bo i tak fps spadają do tej samej wartości i na podobny czas. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej i cały czas to samo.. dla pewności zaktuliozwałem je ponownie, bez skutku. Przeprowadziłem parę testów na procesorze i kracie graficznej pod maksymalnym obciążeniem by sprawdzić ich temperatury, GPU - 60 stopni maksymalnie po godzinie testu, CPU - 73 stopnie po godzinie testu, pomyślałem, że moze to wina temperatury na procesorze, więc wymieniłem pastę, temperatury na nim spadły do 65 stopni. Niestety to samo.. Zastanawiam się czy to nie jest wina ramu, bo mam tylko 8 GB, lecz mało prawdopodobne bo przy uruchomionym GTA jego użycie nie przekracza 85% Proszę Was o pomoc w naprawieniu tego problemu, bo naprawdę przyjemność przy takich zacięciach jest zerowa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chemik Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Sprawdź użycie dysku podczas gry. RAM mozliwe ze nie nadąża, ale stawiałbym poprostu na zwiększenie priorytetu CEF, czyli framework'u, który obsługuje serwerowy HUD i inne okna dialogowe, bo dotychczas jego optymalizacja podczas użycia w GTA V pozostawiała wiele do życzenia. Poradniki jak zwiększyć priorytet znajdziesz w odpowiednim dziale na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arrow Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Z powodu braku aktywności tematu. Zamykam i przenoszę do archiwum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts