Jump to content

Wykryto AdBlocka!
Prosimy o dodanie naszej strony do wyjątków Twojego programu blokującego reklamy.

Bannery na stronie nie są inwazyjne, a ich wyświetlanie pomaga nam utrzymać serwery.

Dziękujemy!

Poziomy prac, nowe ceny tuningu

Herwi
 Share

Recommended Posts

Z dniem dzisiejszym w życie wchodzą stawki w pracach zależne od doświadczenia w każdej z nich. Wzrost zarobków jest ściśle uzależniony od poziomu.

Poniżej umieszczamy tabelki z wykazem zarobków od 1 do 20 poziomu (nie ma limitu poziomu w danej pracy).

[align=center]tabela2.png[/align]

Dla pozostałych 2 prac, zamiast zwiększonych zarobków zostają wprowadzone bonusy:

[align=left]

• Konwojent - z każdym lvl'em górna granica przedziału kwoty losowanej w bankomacie zostaje powiększona o 50$ (przedział na 1lvl: od 800$ do 1200$, dla 2lvl: od 800$ do 1250$ itd.)
  • Sad - z każdym lvl'em zostaje zwiększona górna granica przedziału ilości kilogramów rosnących na drzewie o 1kg

Ponadto w pracy Sprowadzania samochodów, pula pojazdów zależy od poziomu tej pracy. Co oznacza, że wraz ze wzrostem poziomu będą pojawiać się zlecenia na inne modele samochodów.[/align]

Dodatkowo przedstawiamy tabelę exp'a potrzebnego do zdobycia każdego z początkowych 20lvl (również nie ma limitu poziomu). Tabela ta dotyczy zarówno poziomu ogólnego postaci, jak i poziomu danej pracy.

[align=center]257x441http://herwi.pl/wp-content/uploads/2018/01/exp.png[/img][/align]

Wraz z tym update'm w życie wchodzą znacznie zwiększone ceny w warsztacie tuningowym.

Pozdrawiamy,

Ekipa FiveLife.pl

• Like 2

Przydałaby się również informacja nt ile np musimy zrobić kursów na FLber, żeby wbić dany lvl. Chyba , że jest to uzależnione od przejechanych km z klientem. To samo ze sprowadzaniem pojazdów, ile aut trzeba sprowadzić, żeby wbić lvl...

Przydałaby się również informacja nt ile np musimy zrobić kursów na FLber, żeby wbić dany lvl. Chyba , że jest to uzależnione od przejechanych km z klientem. To samo ze sprowadzaniem pojazdów, ile aut trzeba sprowadzić, żeby wbić lvl...

Coś takiego ma być chyba wprowadzone wraz z panelem pod "p".

Ilość kursów FLber'em i sprowadzonych aut do wbicia nastepnego poziomu również jest uzależniona od tej tabelki:

Za jeden kurs FLber, czy też za sprowadzony jeden samochód (lub cokolwiek w innej pracy)  dostaje się 1 pkt doświadczenia w danej pracy. Czyli żeby wbić 2 poziom w czymkolwiek trzeba 100pkt doświadczenia (100 kursów FLber, 100 sprowadzonych aut, 100 uzupełnień w konwojencie, 100 rozwiezionych pizz, itd.)

Ponadto pracujemy ciągle nad panelem gracza, który będzie dostępny z poziomu przeglądarki jak i w grze pod "p", gdzie można będzie sprawdzić wszystkie statystyki, ilość wbitego doświadczenia w danej pracy i wiele więcej ;)

• Like 1

Za sprowadzony jeden samochód dostaje się 1 pkt doświadczenia w danej pracy. Czyli żeby wbić 2 poziom trzeba 100pkt doświadczenia (100 sprowadzonych aut)

Okej, więc jak chcecie, żebyśmy wbili poziom wyższy niż 3-4? Auta można sprowadzać tylko co godzinę (+ 10 minut na wykonanie kursu w tą i z powrotem). Wydaje mi się, że powinniście to poważnie przemyśleć, bo w innym wypadku nikt nigdy nie wbije wyższysch poziomów w tej pracy.

• Developer/owner

Za sprowadzony jeden samochód dostaje się 1 pkt doświadczenia w danej pracy. Czyli żeby wbić 2 poziom trzeba 100pkt doświadczenia (100 sprowadzonych aut)

Okej, więc jak chcecie, żebyśmy wbili poziom wyższy niż 3-4? Auta można sprowadzać tylko co godzinę (+ 10 minut na wykonanie kursu w tą i z powrotem). Wydaje mi się, że powinniście to poważnie przemyśleć, bo w innym wypadku nikt nigdy nie wbije wyższysch poziomów w tej pracy.

Zobacz na płace tej pracy, o to tu chodzi aby nie dało się tego zdobyć tak od razu... Większe profity będzie miał po prostu wierny gracz, który gra na serwerze miesiące czy nawet lata a nie wchodzi o od razu w 10 min zarabia tyle co inny gracz w godzinę.

Zobacz na płace tej pracy, o to tu chodzi aby nie dało się tego zdobyć tak od razu... Większe profity będzie miał po prostu wierny gracz, który gra na serwerze miesiące czy nawet lata a nie wchodzi o od razu w 10 min zarabia tyle co inny gracz w godzinę.

Ale normalny człowiek nie wbije poziomu wyższego niż ten 5 czy 6. Żeby wbić 7 poziom, potrzeba 2600 dostaw. Licząc, że zrobimy 3 dostawy dziennie, potrzeba ponad 2 LAT żeby to zrobić. Zabawniej, przy 20 dostaw na dzień, wbicie poziomu 20 zajmie... 4940 dni... czyli około 13.5 LAT. No nie wiem, czy "wierny gracz" zdoła to osiągnąć, chyba że mówimy tu o fanatykach wchodzących co godzinę nawet podczas snu, byle sprowadzić pojazd

• Developer/owner

Ale kto powiedział, że musisz mieć jakiś poziom w każdej pracy?...

To jest zwykła rozpiska co będzie na jakim poziomie, jest wyraźnie napisane że są one nieograniczone więc tak samo można mieć pretensje, że nikt nigdy nie wbije 300 lvl w pizzaboyu...

Trochę nie do końca chyba przemyśleliscie ten system. Jedne pracę trwają dłużej, drugie mniej. Podczas jednej wykonanej pracy konwojenta np mozna zrobić kilka kursów flber. To samo exp, 8 za jednego konwojenta podczas gdy mamy 5 za kurs. Uber Trochę zabijacie różnorodność takim kiepskim balansem. Już teraz jest te kilka prac a i tak prawie każdy jeździ tylko taxa ...

No jak dla mnie to ten system prędzej mnie odrzuci niż zachęci. Super fajnie, jest progress co jakiś czas. Ale sory progi są tak strasznie przesadzone że aż bezsensowne staje się zarabianie. Cała motywacja, który powinna się z tego brać zanika, kiedy się policzy jakie profity są z tego wszystkiego. Po 100 tych samych prac, jednej tej samej, nudnej jak cholera, będę dostawa łącznie 5$ więcej? To na cholere ja mam się męczyć?! Jak dla mnie, takie działania prowadzą donikąd...

Lepiej by już było gdybyście się zajęli różnorodnością tych samych prac, bo ja rozumiem RolePlay, ale nikt przez całe życie nie jeździ napełniać tych samych bankomatów w kółko, pizze też chyba zamawiają ciągle Ci sami ludzie, bo jest nwm. 6 miejsc z ktorych losuje...

Rozbudujcie grę, a potem się zastanawiajcie jak ją zbalansować

• Like 1

No jak dla mnie to ten system prędzej mnie odrzuci niż zachęci. Super fajnie, jest progress co jakiś czas. Ale sory progi są tak strasznie przesadzone że aż bezsensowne staje się zarabianie. Cała motywacja, który powinna się z tego brać zanika, kiedy się policzy jakie profity są z tego wszystkiego. Po 100 tych samych prac, jednej tej samej, nudnej jak cholera, będę dostawa łącznie 5$ więcej? To na cholere ja mam się męczyć?! Jak dla mnie, takie działania prowadzą donikąd...

Lepiej by już było gdybyście się zajęli różnorodnością tych samych prac, bo ja rozumiem RolePlay, ale nikt przez całe życie nie jeździ napełniać tych samych bankomatów w kółko, pizze też chyba zamawiają ciągle Ci sami ludzie, bo jest nwm. 6 miejsc z ktorych losuje...

Rozbudujcie grę, a potem się zastanawiajcie jak ją zbalansować

Weź pod uwagę fakt , że Paleto Bay jest małe i trudno nawciskać inne bankomaty czy pizze. Zapewne zmieni się to jak zostanie dodana dzielnica Sandy Shores a także zarobki  :) !

Ok. Bankomaty spoko. Ale pizze można dostarczać do każdego praktycznie domu... A nie jak teraz do max 8

W dostawcy pizzy w losowaniu brane są pod uwagę wszystkie mieszkania, a nie tak jak ty myślisz, że tylko 8.

Ok. Bankomaty spoko. Ale pizze można dostarczać do każdego praktycznie domu... A nie jak teraz do max 8

W dostawcy pizzy w losowaniu brane są pod uwagę wszystkie mieszkania, a nie tak jak ty myślisz, że tylko 8.

A to ciekawe.. Bo do tej pory uświadczyłem kilku. Chyba że są to mieszkania wykupione przez graczy - to faktycznie wszystkie = 8

A to ciekawe.. Bo do tej pory uświadczyłem kilku. Chyba że są to mieszkania wykupione przez graczy - to faktycznie wszystkie = 8

Mylisz się, losuje z puli wszystkich mieszkań. Chyba wiem co jest w kodzie ;) Dodatkowo zlecenia losuje uwzględniając minimalny dystans, oraz maksymalny, możliwe że próg minimalny jest zbyt wysoki i dlatego wydaje ci się, że losuje tylko 8 mieszkań.

Waz z którymś restartem serwera zmniejszymy ten próg, aby uwzględniało większy obszar.

Mylisz się, losuje z puli wszystkich mieszkań. Chyba wiem co jest w kodzie ;) Dodatkowo zlecenia losuje uwzględniając minimalny dystans, oraz maksymalny, możliwe że próg minimalny jest zbyt wysoki i dlatego wydaje ci się, że losuje tylko 8 mieszkań.

Waz z którymś restartem serwera zmniejszymy ten próg, aby uwzględniało większy obszar.

No cóż, nie zamierzam się kłócić. Mówię tylko jak to wygląda ze strony gracza. A wygląda to tak, że bardzo często jeździ się albo za miasto, albo tuż na przeciwko pizzerii. A przecież pizze mogą chcieć także na policji i w różnych tego typu miejscach, a nie tylko w budynkach mieszkalnych.

• RacheT locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...