Skocz do zawartości

Skarga na yezus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Data i godzina zdarzenia:12/08/2020

Nick oskarżającego:@sowa71

Nick oskarżonego:@yezus

Powód napisania skargi: Niespłacenie raty mimo posiadania gotówki na koncie. W skrócie, sprzedałem oskarżonemu pojazd w raty, a właściwie jedną ratę w wysokości 230k gdyż 600k zapłacił odrazu umówiliśmy się na kwotę 830k za jugulara 8k id ft i gracz miał donieść 230k które miał spłacić po sprzedaży pojazdu Everon. Szczerze powiedziawszy podczas wymiany nie myślałem nawet o tym że gracz może okazać się tak fałszywą osobą szczególnie po tylu spędzonych godzinach na wspólnym graniu/gadaniu no ale mniejsza... Po transakcji myslałem że gracz po prostu nie sprzeda pojazdu Jugular jaki mu dałem w owej wymianie i dlatego zaoferował mi oddanie gotówki po sprzedaży innego pojazdu. Proste, logiczne, chyba każdy by tak pomyślał w danej chwili. Jednak oskarżony poleciał w kulki i po prostu sprzedał pojazd marki Jugular, pod pretekstem że go " oszukałem na 100" gdzie gracz sam pisał mi parę dni wcześniej i wręcz błagał o sprzedanie pojazdu więc sam wiedział ile auto jest warte dodam jeszcze że z rozmowy wyszło to że chciał się dorobić na mojej stracie gdyż jakiś gracz mu oferował rzekomo 900k za jugulara na ft ale gracz się wycował i z intersu nic mu nie wyszło temu teraz próbuje mi wmawiać że go oszukałem na 100k gdzie sam wiedział ile jest warte to auto bo sam mnie męczył na diskordzie żeby mu je sprzedał, z tego co wiem posiada on gotówkę na koncie ale jak się okazuje gracz tłumaczy się tym iż "Była umowa po sell Everona" i że nie odda pieniędzy teraz bo kupuje sobie inne auto, także no nie fajnie się zachował... mimo posiadania gotówki gracz nie chce oddać zaległych rat, liczę na szybkie rozwiązanie tej sprawy, pozdrawiam.

A9F0079544467CFA3648BA8FE2A1186EA3BCAC40

Edytowane przez sowa71
  • Like 2
  • Jestem za 15
Napisano (edytowane)

Wypowiem się na ten temat. Otóż jak widać na załączonym screenie umowa jest spisana. W treści umowy jest napisane że oddam odrazu kasę gdy sprzedam pojazd o nazwie Everon. Zgodziłeś się na taki układ. Bez powodu nie chciałem zawrzeć takiej umowy. Dobrze wiesz że mało gram teraz na serwerze. Przychodzę o godzinie 22:23 na discorda do ciebie po czym mówisz mi takie coś : yezus ty chciałeś kupić jugulara nie? Ja odpowiedziałem ci że tak ale byłem umówiony na kupno innego auta jakim jest komoda. Powiedziałeś mi że komoda to ''szrot'' więc lepiej kup jugulara bo ja chce kupić rekina (zion classic). Powiedziałem że kupił bym lecz mam tylko 600k. Spytałeś się mnie czy mam jakieś auto które moge sellnać by kupic jugulara. Powiedziałem że mam everona lecz ty go nie chciałeś. Zaproponowałeś mi żebym pożyczył $$$ od gracza KurczakzKFC lecz odparłem ci na to w taki sposób: Nie chcę pożyczać kasy by pózniej musieć zarabiać by oddać ją w jakims terminie ponieważ mało gram na serwerze. Zaproponowałem ci że moge odkupić jugulara za 600k a 230k doniose odrazu jak sprzedam everona. Umowa została spisana na telefonie w grze. Dobrze widzisz że się zgodziłeś na taki warunek. Jest wyraźnie napisane że oddam ci gotówke odrazu gdy sprzedam everona. Bez powodu nie chciałem zawrzeć takiej umowy. Gdy postanowiłem wystawić ogłoszenie na discordzie by zobaczyć ile ludzie mi zaczną oferować za jugulara, dowiedziałem się że teraz chodzi po 300k stock. Wiesz że go odkupiłem od ciebie za 600k a chciałeś za stocka 400. Dowiedziałem się że wtedy zostałem lekko oszukany więc postanowiłem sprzedać jugulara by nie wyjśc na minus o 100k. Sprzedałem go po 2 dniach za taką samą kwote czyli 400k stock z złotymi felgami. Gdy zauważyłeś że mam gotówkę na koncie powiedziałeś mi żebym sobie kupił Novaka 5.0 którego wystawia PancernyTroll. Odparłem ci na to że novak mi się nie podoba więc dałeś sobie spokój. Na następny dzien napisałes do mnie jakie auto kupuje. Odparłem ci , że kupuje paragona. Zaczełeś mi pisać na discordzie że paragon to jest słabe auto , żebym kupił sobie novaka bo jest niby lepszy , lecz ja go ciągle nie chciałem. Pomimo spisania umowy zaczełeś zmieniać jej warunki. Powiedziałeś mi że jeżeli mam kupić paragona to mam ci kasę oddać bo tobie się to auto nie podoba. Nie spodobało mi się to ponieważ postanowiłeś mi napisać że nagle mam ci oddać kase pomimo że byłem umówiony na zakup innego auta które ci się nie podobało. Wypisywałeś mi na discordzie żebym ci oddał kasę ponieważ myślałeś że zostawie sobie jugulara na swoim koncie. Po tym jak się dowiedziałeś że go sprzedałem zaczełeś mi stawiać warunki jedną z tych żeczy było : (oddaj mi teraz kasę bo sprzedałeś jugulara. Myślałem że go będziesz trzymał na koncie.) Po tym jak go od ciebie odkupiłem miałem prawo sprzedać go. Nie chciałem go sprzedawać lecz dowiedziałem się że jugular chodzi po 300k a nie 400k wiec go sprzedałem by nie wyjsć na -. Nie spisaliśmy w umowię ze jeżeli sprzedam jugulara bo mi się nie spodoba mam ci odrazu oddać kasę. Umowa była spisana że odrazu jak  sprzedam everona oddam ci kasę. W umowię nie jest również napisany do jakiego terminu mam sprzedać everona. Spytałeś sie mnie w umowie czy doniose 230k jak sellne everona. Napisałem ci że tak a ty się na to zgodziłeś. Postępuje tak by go sprzedać. Everon jest wystawiony na giełdzie oraz wysyłam kilka razy w dniu ogłoszenia że go sprzedam. Kończąć odpowiedz na skargę, ciągle postąpuje z umową a ty chcesz się z niej wywiązać w jakiś inny sposób. Umowa jest spisana więc umowy się trzymajmy. Dodam że nikt mi nie oferował 900k za jugulara.

Edytowane przez yezus
  • Jestem przeciw 10
Napisano (edytowane)

po 4/5 dniach od męczenia mi ucha o sprzedaż jugulara przez ciebie  2 dni z rzędu zdecydowałem się sprzedać ci go z racji że nie jestem zbyt bogatym graczem i miałem cały majątek w 1 pojeździe nie miałem nawet na inne wydatki więc postanowiłem ci  go sprzedać bo chciałem kupić tańsze auto i resztę pieniędzy sobie odkładać,dodatkowo poszedłem ci na ręke bo widziałem że ci zależy na tym pojeździe ale wyszło teraz najaw że nie zależało ci na pojeździe  tylko chęci zarobienia na innym graczu ale jak ci nie wyszedł inters zacząłeś już wszystko kręcić pierw zdemontowałeś jakąś część z jugulara i pisałeś mi na diskordzie że cie oszukałem na cene demontu która wynosiła 429k z groszami w celu udowodnienia ci mojej racji wysłałem ci zdjęcie z tunera gdzie była sprawdzana cena demontu przed sprzedażą , teraz wmawiasz mi że nie jesteśmy kolegami bo oszukałem cię żekomo na 100 tyś , gdzie to ty kupiłeś te auto w celu próby zarobienia 70k na innym graczu ;]

Edytowane przez sowa71
  • Jestem za 4
Napisano

Nie męczyłem cię 4 dni tylko napisałem jedną wiadomość w dnio 06.08.2020 oraz w dniu 07.08.2020. 08 wyjechałem na wakację a po powrocie z wakacji sam mi zaproponowałeś sprzedaż jugulara

Napisano (edytowane)

5 dni minęło od męczenia ucha męczyłeś mnie 6 i 7 a auto zostało ci sprzedane 12 sierpnia przy kurczaku na diskordzie jeszcze byłeś podekscytowany zakupem "pewnie to było z tego że miałeś kupca na 900k jak mi pisałeś na dc" a teraz mi wmawiasz że cie oszukałem na 100k bo tamten gracz się wycofał z ofertą ... ;]

@yezus na diskordzie co innego pisałeś , sam się chwaliłeś że miałeś offe 900k za ft jeśli będzie potrzeba mogę wstawić tego ssa ;]

i kolejne kłamstwo z twojej strony jak zacząłeś mi płakać o tego jugulara to powiedziałem żebyś go zamienił za tego novaka co ci się rzekomo podobał ale po fakcie również wyszło że myślałeś że byś zarobił na @pancernytroll ale stwierdziłeś po 2 dniach że novak ci się nie podoba bo chłop go sprzedaje 2 tygodnie więc nie było to znowu chęć kupienia auta dla siebie tylko na zarobek a propo tego co pisałeś że jak widziałem że masz hajs to nic nie mówiłem że za gotówkę masz go kupić tylko zaproponowałem ci jak kolega bo razem graliśmy i gadaliśmy to że jak nie chcesz jugulara który też ci się podobał niesamowicie ale w ten sam dzień  napisałeś że kupiłeś go na zarobek bo ci się nigdy nie podobał to ci powiedziałem to zamień za novaka który ci się tak strasznie podobał to zacząłeś zmieniać temat o paragona z którym by była taka sama sytuacja ja do ciebie nigdy nic nie miałem bylismy kolegami ale za twoje zachowanie i próbę odwrócenia kota ogonem ja już ci więcej ręki nie podam ;]

Edytowane przez sowa71
Napisano

Jeżeli przeczytasz dokładnie z zrozumieniem dowiesz się że chciałem go kupic w dniu 06.08.2020 ponieważ (wtedy) miałem klienta na 900k lecz kupiłem jugla po niecałych 4 dniach a klienta już nie było

Napisano
Godzinę temu, yezus napisał:

"Spytałeś sie mnie w umowie czy doniose 230k jak sellne everona. Napisałem ci że tak a ty się na to zgodziłeś. Postępuje tak by go sprzedać. Everon jest wystawiony na giełdzie oraz wysyłam kilka razy w dniu ogłoszenia że go sprzedam. Kończąć odpowiedz na skargę, ciągle postąpuje z umową a ty chcesz się z niej wywiązać w jakiś inny sposób. 

522FF17FFEA2B21F2B5EA2EA5CD47E4D1EDEC3CA

Napisano (edytowane)

A wiadomosci wyżej?

Bez tytułu.png

Edytowane przez yezus
Napisano (edytowane)

tu nie chodzi o wiadomości wyżej tylko o to że robisz mi łaskę że oddasz mi pieniądze i jeszcze piszesz że to ja mam ogłaszać za ciebie że sprzedam twoje auto 😮

Edytowane przez sowa71
Napisano

Nie widze w tej wiadomości mojej łaski, napisałem ci że jeżeli ci tak zależy żebym to sprzedał to się ogłoś ponieważ 2 ogłoszenia o everona 2.5T to lepiej niż jedno ogłoszenie. Nie robie ci żadnej łaski

Napisano (edytowane)
36 minut temu, yezus napisał:

Nie widze w tej wiadomości mojej łaski, napisałem ci że jeżeli ci tak zależy żebym to sprzedał to się ogłoś ponieważ 2 ogłoszenia o everona 2.5T to lepiej niż jedno ogłoszenie. Nie robie ci żadnej łaski

ale ja ci mówię już któryś raz z rzędu masz pieniądze to oddaj dług a nie robisz łaskę że oddasz jak sprzedasz auto , a nie mówisz że nie oddasz bo kupujesz inne auto , wracając do umowy to umowa była podejmowana gdy nie miałeś już więcej żadnych pieniędzy a teraz masz tą kwotę którą mi zalegasz więc powinieneś oddać mi moje pieniądze i sprzedać tego everona i wtedy kupuj sobie co chcesz bo to się może ciągnąć wieczność ...

Edytowane przez sowa71
  • Jestem za 6
Napisano

gracz oddał przed chwilą 200tyś jeszcze zostało do oddania 30tyś tylko 

• Like 4
Napisano

gracz doniósł 30k / cały dług został spłacony, można lock :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...