Jump to content

Pomoc dla nowego gracza

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam zamiar zacząć grać na serwerze lecz słyszałem że RageMP ma dość spore wymagania jeśli chodzi o procesor. Aktualnie nie mam komputera bo jest na etapie budowy od podstaw. Rodzę się z pytanie i jednocześnie prośbą: Jakie macie procesory i czy macie lagi w postaci niepojawiających się graczy, znikających tekstur itp.  Byłbym wdzięczny również za polecenie procesora do mojej nowej jednostki :) 

Posted

Cześć. Racja - procesor ma dość duże znaczenie na Rage'u, ale nie przesadzajmy też, że potrzeba niewiadomo to jakiej jednostki żeby sobie płynnie, bez żadnych mankamentów (które wyżej wymieniłeś) pograć. Aby pomóc Ci w wyborze procesora, najlepiej by było gdybyś podesłał zestaw jaki już tam masz stworzony oraz Twój budżet jaki chcesz przeznaczyć na komputer lub sam procesor. :)

Posted

Co do budżetu to tak 1500/2000pln. Z poprzedniego komputera został mi jedynie zasilacz Silentium PC Elementum E2 SI-450 450W oraz 1 kość Ram DDR4 8GB 2400MHz, reszta została sprzedana.

Posted
3 godziny temu, Jugold napisał:

Co do budżetu to tak 1500/2000pln. Z poprzedniego komputera został mi jedynie zasilacz Silentium PC Elementum E2 SI-450 450W oraz 1 kość Ram DDR4 8GB 2400MHz, reszta została sprzedana.

Ale to jest budżet na cały komputer? Trochę niska moc zasilacza. Z RAM'u może coś się jeszcze ulepi...

Posted

Co do budżetu to mogę tak podnieść od max 3000 na cały zestaw, oczywiście nie wliczając Dysku oraz obudowy bo znalazłem jeszcze w opakowaniu Dysk M2 co był w poprzednim komputerze 240GB to na system+GTA starczy bo raczej tylko pod Rage będę go składał a jak coś to sobie dokupię jakiegoś SSD'ka ale to już potem

• 2 years later...
  • Contributor
Posted

Z powodu braku aktywności tematu.

Zamykam i przenoszę do archiwum.

• Arrow locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...