Jugold Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Witam Mam zamiar zacząć grać na serwerze lecz słyszałem że RageMP ma dość spore wymagania jeśli chodzi o procesor. Aktualnie nie mam komputera bo jest na etapie budowy od podstaw. Rodzę się z pytanie i jednocześnie prośbą: Jakie macie procesory i czy macie lagi w postaci niepojawiających się graczy, znikających tekstur itp. Byłbym wdzięczny również za polecenie procesora do mojej nowej jednostki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alvernox Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Cześć. Racja - procesor ma dość duże znaczenie na Rage'u, ale nie przesadzajmy też, że potrzeba niewiadomo to jakiej jednostki żeby sobie płynnie, bez żadnych mankamentów (które wyżej wymieniłeś) pograć. Aby pomóc Ci w wyborze procesora, najlepiej by było gdybyś podesłał zestaw jaki już tam masz stworzony oraz Twój budżet jaki chcesz przeznaczyć na komputer lub sam procesor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jugold Posted July 21, 2020 Author Share Posted July 21, 2020 Co do budżetu to tak 1500/2000pln. Z poprzedniego komputera został mi jedynie zasilacz Silentium PC Elementum E2 SI-450 450W oraz 1 kość Ram DDR4 8GB 2400MHz, reszta została sprzedana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alvernox Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 3 godziny temu, Jugold napisał: Co do budżetu to tak 1500/2000pln. Z poprzedniego komputera został mi jedynie zasilacz Silentium PC Elementum E2 SI-450 450W oraz 1 kość Ram DDR4 8GB 2400MHz, reszta została sprzedana. Ale to jest budżet na cały komputer? Trochę niska moc zasilacza. Z RAM'u może coś się jeszcze ulepi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jugold Posted July 21, 2020 Author Share Posted July 21, 2020 Co do budżetu to mogę tak podnieść od max 3000 na cały zestaw, oczywiście nie wliczając Dysku oraz obudowy bo znalazłem jeszcze w opakowaniu Dysk M2 co był w poprzednim komputerze 240GB to na system+GTA starczy bo raczej tylko pod Rage będę go składał a jak coś to sobie dokupię jakiegoś SSD'ka ale to już potem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alvernox Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 (edited) To może coś takiego: https://www.x-kom.pl/lista/w3b7smm7x Tak jak mówiłeś - bez dysku i obudowy. Edited July 21, 2020 by Alvernox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arrow Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Z powodu braku aktywności tematu. Zamykam i przenoszę do archiwum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts