yezus Napisano 19 Lipca 2020 Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) Nick: yezus Nick osoby nakładającej kare: RumaK82 Powód nałożenia kary: Taranowanie Krótki opis sytuacji: Jechałem drogą przez vinewood. Z racji że jechałem pojazdem organizacyjnym nie do końca pewnie się w nim czułem. Wynikła z tego lekka utrata panowania nad pojazdem i nieznaczne wkroczenie na pas przeciwny. Pech chciał że w tym samym czasie z przeciwka nadjeżdzał Rambuś. Nie mówię że nie ma w tym mojej winy ale napewno nie jest to taranowanie które byłoby celowym uderzeniem w pojazd nadjeżdzający z przeciwka. Uważam że nadanie kary za taranowanie w tym przypadku jest niesłuszne ponieważ nie był to zabieg celowy, jak sama definicja taranowania wskazuje. Moim zdaniem przewinienie to bardziej pasuje do jazdy pod prąd. Dowody: Coś od siebie: Moim skromnym zdaniem kierowca nadjezdzający z przeciwka mógł spokojnie mnie ominąć,lecz tego nie chciał. Edytowane 19 Lipca 2020 przez yezus 11 2
RumaK82 Napisano 27 Lipca 2020 Napisano 27 Lipca 2020 Napisałeś, że „nie był to zabieg celowy” i tu się nie zgadzam. To był taran ponieważ gdybyś chciał uniknąć ewentualnego zderzenia to byś chociażby spróbował np. hamować, albo puścić gaz ?? A ty do samego końca nabierałeś prędkości. Tłumaczenie, że desynchro ? W którym miejscu ?? W mojej ocenie było to świadome działanie. „Coś od siebie: Moim skromnym zdaniem kierowca nadjezdzający z przeciwka mógł spokojnie mnie ominąć,lecz tego nie chciał.” Owszem. Tylko Rambuś jadąc ponad 100Km/h to mógł spróbować ewentualnie przeskoczyć nad tobą jak Cruz Ramirez, lub rozbić się o ten murek z prawej strony… Fascynujące rozwiązanie i takie „skromne” by wielki „ken blok” przemkną szczęśliwie… I na koniec jak to u mnie musi być deserek. Wklejanie wyrwanego z kontekstu zdania jest wysoce niedojrzałym posunięciem jednak nie ma we mnie złości oraz złych intencji w Twoją stronę lub Twoich kompanów co do mnie pisali na Discordzie. Patrząc na zadawane przez Ciebie pytania na G zostaje mi tylko ……. Miły uśmiech w Twoją stronę 3 4 9
yezus Napisano 27 Lipca 2020 Autor Napisano 27 Lipca 2020 Spoczko, być może niektórzy nie mają za gram humoru Zwykle żartobliwe pytanie ale no tak, dzięki przynajmniej się dowiedziałem że nie można pożartować na chacie g . Ale dzięki za odpowiedz na apelacje. Ps. gdyby wiadomości które przerabialiśmy na discordzie były jakieś sensowne wrzucił bym je tam. Jeżeli twoim zdaniem było tam coś sensownego możesz wkleic.
Developer/owner proklin Napisano 2 Sierpnia 2020 Developer/owner Napisano 2 Sierpnia 2020 @yezus pomijając już kwestię, czy było to celowe, to nadal staranowałeś innego gracza... Jazda pod prąd, OK - ale jeśli wrócisz na swój pas zanim kogoś przy okazji rozbijesz. Wyraźnie widać, że albo zrobiłeś to celowo albo się na coś zagapiłeś bo próba ucieczki była zdecydowanie późniejsza niż by mogła być. Karę uważam za słuszną, apelację odrzucam.
Rekomendowane odpowiedzi