Skocz do zawartości

Skarga na FranekPetarda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Data i godzina zdarzenia: 17.06.2020  ~17:20  

Nick oskarżającego: @Michaler

Nick oskarżonego: @FranekPetarda @FranekPetarda1

Powód napisania skargi: Po wywaleniu serwera kiedy pojechałem na doki zobaczyłem Cometa SR 3.8 V6 TT, natychmiastowo podbiegłem żeby przebić ofertę gracza Szopuu. Niestety nie udało mi się to dlatego że jego kolega z organizacji potrącił mnie i wyrzucił z blipa. Po tej sytuacji chciałem dogadać się z Szopem i załatwić sprawę pokojowo. Mianowicie zaproponowałem aby sprzedał mi cometa a w zamian nie napisze skargi na jego kolegę FranekPetarda i dodatkowo usunę wszystkie dowody, które na niego posiadam. Wykonałem swoją część umowy, nagrałem film w którym pokazuje, że usuwam dowód ale po ponad godzinie zwłoki gracz rozmyślił się 

Proponował bym też sprawdzenie logów organizacji OGS, czy Szopu nie napisał tam żeby FranekPetarda mnie potrącił. 

Jeśli chodzi o karę proponuję, żeby była ona surowsza np. Zabranie auta, lub ban ponieważ często dochodzi do sytuacji w których ktoś potrąci kogoś na dokach, aby ten nie mógł kupić auta, co w pewien sposób psuje gospodarkę serwera, ponieważ znikąd pojawiają się pieniądze zdobyte w nieuczciwy sposób. 

Dodatkowo chciałbym zaprezentować sytuację która miała miejsce dzień po tym incydencie  

https://imgur.com/a/ASGfILQ 

Myślę, że do tej sytacji nie trzeba za dużo dodawać. Support zachował się w chamski sposób, na dodatek przyznał się, że wie o całej sytuacji a mimo to nic z tym nie zrobił. 

Dowody w postaci logów lub screenshotów:  https://youtu.be/U1vXKihmYQc

Edytowane przez Michaler
  • Jestem za 35
Napisano

Masz nagranie a nie umiesz podać mojego nicku, tylko dodałeś do tego jeszcze niewinna osobę.Po 2 poproszę nagranie do końca jeszcze muta za 3 dni dostaniesz A po 3 ja cie tam ni widziałem jak autem startowałem

• Thanks 6
  • Jestem przeciw 23
Napisano

1. Dałem 2 twoje konta, nie wiem którego używasz więc oznaczyłem 2.

2. Nie wiem czy potrafisz czytać ze zrozumieniem ale chyba wyraźnie napisałem, że usunąłem dowód bo taka była umowa.

3. xd Skoro nie widziałeś to daj dowód.

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Mogę tylko potwierdzić że gracz michaler pojawił się znikąd 3 metry od nas a nagranie tu przedstawione jest bardzo obcięte i nie pokazuje jak wjechałeś na doki oraz po tym przykrym zdarzeniu serii bluzgów w naszą stronę. Od tego zdarzenia gracz michaler wraz ze swoją świtą skutecznie mnie nękali emocjonalnie zamiast zgłosić od razu całą tą sytuację na forumunknown.pngunknown.pngunknown.pngunknown.pngunknown.pngunknown.png

Edytowane przez Szopuuu
  • Haha 2
  • Sad 1
  • Jestem przeciw 4
Napisano (edytowane)
48 minut temu, Szopuuu napisał:

michaler pojawił się znikąd 3 metry od nas

Skoro pojawiłem ci się 3 metry przed tobą to przedstaw dowód. 

nagranie tu przedstawione jest bardzo obcięte i nie pokazuje jak wjechałeś na doki

Nie wiem co do tej sytuacji ma mój sposób wjechania na doki.  

Od tego zdarzenia gracz michaler wraz ze swoją świtą skutecznie mnie nękali emocjonalnie zamiast zgłosić od razu całą tą sytuację na forum

Po tym jak odesłałeś mnie do vlidera swojej organizacji ani razu sie do ciebie nie odezwałem. Nie napisałem od razu skargi ponieważ postanowiłem napisać o tym w prywatnej wiadomości do proklina.

Edytowane przez Michaler
  • Jestem za 1
Napisano

Panie Michaler

Na jaką reakcję Liczyłeś ? Oczywiście, że wiedziałem od samego początku co się stało... Jestem jednym z założycieli OGS i było by to bardzo dziwnym zjawiskiem gdyby tak bardzo istotna informacja mnie ominęła. Moja odpowiedź do Janusza miała określone zadanie i wypełniła je w całości. A mianowicie miała poinformować Ciebie, że jak to Ująłeś "załatwić sprawę pokojowo" w formie szantażu emocjonalnego dobiegła końca i cały Twój misterny plan... (Choć muszę przyznać nie wiele brakowało do celu, chłopak czuje się winnym tego iż teraz cały hejt spływa na org) Janusz otrzymał odpowiedź adekwatną do pytania (przecież comet nie jest mój) a sama odpowiedź nie zawierała choćby wulgaryzmu czy przypisanej tu chamskości.

Oskarżenie mnie jako supporta, że wiedziałem i nic nie zrobiłem jest kompletnie nie na miejscu. Zrobiłem tyle ile mogłem. Pozostałem bezstronny.

Jako szef org nie mam powodu by nie wierzyć tym dwojga w przebieg wydarzeń zwłaszcza, że skala przerażenia i poczucia winy zaraz po zajściu tych graczy była zaskakująco ogromna. Ale jako supp wolę by tę skargę rozpatrzyła administracja Wodza zgodnie z regulaminem serwera. 

Tak prywatnie ode mnie jako zwykłego śmiertelnika to tej skargi nie powinno być z dwóch powodów a mianowicie:

Gdybyś jechał zgodnie z przepisami to Byś nie zdążył, filmik oryginalny podobno już skasowany... Drugi przycięty udało się ściągnąć więc zamieszczam

Bardzo finezyjnie nazywasz najciekawsze filmy u dołu. I w końcu trzeci wklejony w skargę.

A po drugie nawet nie powinno Cię być tego dnia na serwerze... Z drugiego filmu jasno wynika iż akcja z doków była 17/06/2020 a na mieście gadali że bati zbugowałeś 16/06/2020r

I to w sumie było by na tyle 

Pozdrawiam

Franek Jesteś zamieszany w tak poważną sprawę to czasem warto by było zachować minimum kultury zwłaszcza pod naszym szyldem - te pucharki w istocie to                                                                  nie są pucharkami...

• Haha 12
  • Jestem za 6
Napisano (edytowane)

Nie wiem kto to jest FranekPetarda. Po prostu jak wpisywałem ten nick to już był zajęty więc moje konto to FranekPetarda1 . Faktycznie trochę zbyt agresywnie się wyraziłem i Przepraszam, jednak w dalszym ciągu podtrzymuję wersję z poprzedniej odpowiedzi. Jeszcze raz przepraszam ze tak głupio wyszło. Przyjmę z pokorą każdy wyrok.

Edytowane przez FranekPetarda1
  • Haha 5
  • Jestem za 4
  • 2 tygodnie później...
  • Developer/owner
Napisano

@FranekPetarda1 zacznę od tego, że konto @FranekPetarda jest Twoim multikontem, które zostało założone 13 sekund wcześniej, nawet zdążyłeś się na nie zalogować (błąd z reconnectami, problem z internetem czy celowe działanie?).

Przechodząc jednak do tematu skargi, wg. mnie wina jest jasna a przewinienie jak najbardziej zasługuje na surową karę.

@FranekPetarda1 traci uprawnienia kategorii B z blokadą zdawania na 14 dni

Zamykam.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...