Jump to content

Problem z launcherem GT-MP! [scripthookv.dll]

Recommended Posts

Posted

Witam!

Ostatnio chciałem zagrać w GT-MP i po kliknięciu "Launch" włącza się proces gry, ale zamiast moda wczytuje się Singleplayer GTA:V.

Po powrocie do samego launchera wyskakuje error "Failed to inject file "scripthookv.dll" into GTA 5.".

Dokładny wygląd:

FoE58qS.png

Teraz wypisze co próbowałem, bo szukałem jeszcze problemu na oficjalnym forum GT-MP:

- Otwarcie programu jako administrator;

- Reinstall programu;

- Wyłączenie UAC;

- Dodanie launchera jako wyjątek w antywirusie;

- Wyłączenie antywirusa.

- Ręczne wgrywanie scripthooka do GTA:V;

Co mogę jeszcze spróbować zrobić?

Jeśli tutaj nie znajdę odpowiedzi to się zgłoszę jeszcze na forum samej modyfikacji, ale wolę zapytać rodaków najpierw :P

Z góry dzięki za pomoc!

Posted

Z tego co wyczytałem na forum gt-mp:

-odblokowanie plików DLL w GTMP/bin - PPM na plik i na dole powinno być coś w stylu odblokuj (jeśli nie ma to pliki są już odblokowane),

-ręczne wgranie scripthook'a do GTMP (nie tak jak robiłeś Ty, do GTA V),

-oprócz antywirusa wyłączenie też windows defender (wspominali też o firewallu, lecz ja nie widzę związku FW z SHV),

-przeniesienie GTMP  na partycję, gdzie zainstalowane jest GTA V,

-wyłączenie zbędnych procesów, które ewentualnie mogłyby przeszkodzić GTMP na wstrzyknięcie DLL do GTA V,

-czysta instalacja Windows'a - najlepiej Win 10 (krok ostateczny).

Jak to nie pomoże, to będziemy próbować dalej.

Posted

@Herwi

A więc...

- nie wiem o co chodzi w odblokowywaniu plików, widocznie plik odblokowany bo takiej opcji nie było;

- jak chodzi o wgranie plików do GTMP/bin to zrobiłem to i żadnej zmiany;

- tak miałem na myśli Win Defender, a napisałem antywirus xd;

- GTMP mam na tej samej partycji co GTA V;

- próbowałem, bo podobny problem miałem ze Star Warsami Battlefront i wiem w sumie co na nie źle działa;

- mam oryginalnego Windowsa, jak mam reinstallować to chyba nie podołam bo nie mam aż tyle czasu ani umiejętności ;x

No i wypada wspomnieć że już kiedyś grałem na tym modzie i nie było problemów, właściwie to grałem na Rage-mp i FiveM'ie, no i na obu platformach gram jakby nigdy nic ;_;

Help ;x

Posted

Próbowałeś wejść na inny serwer?

Też miałem problemy z launcherem, pomogło mi zainstalowanie go na innym dysku...

Posted

Próbowałeś wejść na inny serwer?

Też miałem problemy z launcherem, pomogło mi zainstalowanie go na innym dysku...

Nie mogę wejść na GT-MP wcale, włącza się singleplayer i nic więcej, więc o wyborze jakiegokolwiek serwera nie ma mowy.

Posted

Nie klikasz "LAUNCH", tylko w zakładkach masz "Servers", obok "Home". Potem na liście serwerów znajdz nasz serwer i prawym myszy "Join".

• Like 1
  • Create New...