Payro Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 Witam! Ostatnio chciałem zagrać w GT-MP i po kliknięciu "Launch" włącza się proces gry, ale zamiast moda wczytuje się Singleplayer GTA:V. Po powrocie do samego launchera wyskakuje error "Failed to inject file "scripthookv.dll" into GTA 5.". Dokładny wygląd: Teraz wypisze co próbowałem, bo szukałem jeszcze problemu na oficjalnym forum GT-MP: - Otwarcie programu jako administrator; - Reinstall programu; - Wyłączenie UAC; - Dodanie launchera jako wyjątek w antywirusie; - Wyłączenie antywirusa. - Ręczne wgrywanie scripthooka do GTA:V; Co mogę jeszcze spróbować zrobić? Jeśli tutaj nie znajdę odpowiedzi to się zgłoszę jeszcze na forum samej modyfikacji, ale wolę zapytać rodaków najpierw Z góry dzięki za pomoc!
Herwi Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 Z tego co wyczytałem na forum gt-mp: -odblokowanie plików DLL w GTMP/bin - PPM na plik i na dole powinno być coś w stylu odblokuj (jeśli nie ma to pliki są już odblokowane), -ręczne wgranie scripthook'a do GTMP (nie tak jak robiłeś Ty, do GTA V), -oprócz antywirusa wyłączenie też windows defender (wspominali też o firewallu, lecz ja nie widzę związku FW z SHV), -przeniesienie GTMP na partycję, gdzie zainstalowane jest GTA V, -wyłączenie zbędnych procesów, które ewentualnie mogłyby przeszkodzić GTMP na wstrzyknięcie DLL do GTA V, -czysta instalacja Windows'a - najlepiej Win 10 (krok ostateczny). Jak to nie pomoże, to będziemy próbować dalej.
Payro Posted January 18, 2018 Author Posted January 18, 2018 @Herwi A więc... - nie wiem o co chodzi w odblokowywaniu plików, widocznie plik odblokowany bo takiej opcji nie było; - jak chodzi o wgranie plików do GTMP/bin to zrobiłem to i żadnej zmiany; - tak miałem na myśli Win Defender, a napisałem antywirus xd; - GTMP mam na tej samej partycji co GTA V; - próbowałem, bo podobny problem miałem ze Star Warsami Battlefront i wiem w sumie co na nie źle działa; - mam oryginalnego Windowsa, jak mam reinstallować to chyba nie podołam bo nie mam aż tyle czasu ani umiejętności ;x No i wypada wspomnieć że już kiedyś grałem na tym modzie i nie było problemów, właściwie to grałem na Rage-mp i FiveM'ie, no i na obu platformach gram jakby nigdy nic ;_; Help ;x
veins Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 Próbowałeś wejść na inny serwer? Też miałem problemy z launcherem, pomogło mi zainstalowanie go na innym dysku...
Payro Posted January 18, 2018 Author Posted January 18, 2018 Próbowałeś wejść na inny serwer? Też miałem problemy z launcherem, pomogło mi zainstalowanie go na innym dysku... Nie mogę wejść na GT-MP wcale, włącza się singleplayer i nic więcej, więc o wyborze jakiegokolwiek serwera nie ma mowy.
veins Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 Nie klikasz "LAUNCH", tylko w zakładkach masz "Servers", obok "Home". Potem na liście serwerów znajdz nasz serwer i prawym myszy "Join". 1
Recommended Posts