rafista Napisano 26 Maja 2020 Napisano 26 Maja 2020 Nick: rafistaNick osoby nakładającej karę: jareklaPowód nałożenia kary: Bugowanie DMKrótki opis sytuacji: Podczas jazdy na FLRace uznałem, że nie dam rady uzyskać zadanego czasu, dlatego postanowiłem go zacząć od nowa poprzez wyjście z pojazdu. Zrespiłem się w miejscu, gdzie pozostali gracze oczekiwali na swoją kolej. Otworzyłem telefon, dołączyłem do wyścigu i chciałem zamknąć telefon, jednak zamiast kliknąć klawisz 'O' prawdopodobnie kliknąłem klawisz 'I', bo ukazał mi się panel interakcji, nie mogłem przez to w żaden sposób zamknąć ani telefonu ani tego panelu interakcji. Nagle zauważyłem jak moja postać przypadkowo uderzyła kogoś obok. Odsunąłem się na bok, żeby nikogo nie zabić i klawiszem tylda jakoś próbowałem pozamykać wszystkie okienka - bezskutecznie. Później podszedłem do swojego auta, chciałem do niego wsiąść, bo stwierdziłem, że dzięki temu może się wyłączyć możliwość używania pięści, niestety bezskutecznie. Kolejną czynnością było wykonanie reconnecta, po którym po kilkudziesięciu sekundach otrzymałem bana, bez żadnego ostrzeżenia. Dowody: -Coś od siebie: Bug, za który otrzymałem bana nie był wywołany przeze mnie umyślnie. Najprawdopodobniej był to wynik jakiejś dziwnej kombinacji klawiszy, a co za tym idzie źle napisanym skryptem, który nie przewiduje pewnych warunków. Gdybym chciał to mógłbym kogoś non stop lać pięścią i zabić, a naprawdę mi na tym nie zależało. Nadmienię, że dodane ostatnio wyścigi FLRace pozostawiają wiele do życzenia. Unikanie kolizji z innymi graczami mogłoby zostać poprawione, dodatkowo zgłosiłem błąd w tym temacie: Z moich obserwacji wynika, że jedyne na co administracja potrafi opowiadać w ostatnim czasie w dziale z błędami to błędy tekstowe/literówki, a błędy które czasem psują rozgrywkę są pomijane. Do okoliczności łagodzących dodam jeszcze, że jedyną karą, którą otrzymałem do tej pory na serwerze było ostrzeżenie za niepoprawne parkowanie. Pozdrawiam. 2 12
Developer/owner proklin Napisano 27 Czerwca 2020 Developer/owner Napisano 27 Czerwca 2020 Faktycznie w ostatnim czasie nasilił się problem z bugowaniem telefonu podczas kliknięcia jednocześnie i+o więc tłumaczenie ma sens, jednak nadal nie zwalnia z zakazu bicia innych. Błąd mam już na liście i postaram się wkrótce nim zająć. @rafista kara zostaje zdjęta i możesz wrócić na serwer, jednak przy kolejnej takiej sytuacji nie będzie taryfy ulgowej, regulamin jasno zabrania korzystania z bugów serwera więc nawet jak takowy się pojawi gracz powinien trzymać się zasad. Zamykam. 1
Rekomendowane odpowiedzi