Bikadi26 Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 Witam sprawa wygląda następująco. Mam straszne lagi na serwerze nie wiem z czego one są. Na gta online jak i singlu na ustawieniach b.wysokich nie mam żadnej ścinki natomiast na serwerze przy wyłączonych wszystkich aplikacjach typu discord itd. i ustawieniach średnich mam lagi. Wygląda to tak że gram sobie spokojnie 10 min bez lagów i potem mnie zaczyna ostro ścinać głownie przy jeździe pojazdem przy dużej prędkości Prosił bym o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khalifa Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 Prawdopodobnie wina dużego zużycia procesora bądź dysku, RAGE ma to do siebie że jest bardziej wymagający od zwykłego gta online. Może być to również kwestia temperatur procesora, radziłbym zbić ustawienia graficzne i dać większy priorytet na cef_process. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alvernox Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 (edited) Wrzuć proszę screena Twoich ustawień graficznych, a także podaj specyfikacje sprzętu. Edited May 19, 2020 by Alvernox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikadi26 Posted May 20, 2020 Author Share Posted May 20, 2020 Ustawienia mam wszystko na średnich i wszystko powyłączane żeby uzyskać jak na więcej fpsów. Grafika GeForce GTX 1050 Ti Procek Intel Core i5 -4590 8Gb Ramu Temperatura nie przekracza 50°C Na menadżerze zadań podczas gry zużycie procesora wynosi około 70% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziol542 Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Zoptymalizuj ustawienia gta 5 za pomocą navidi experience i daj znać czy jest lepiej. Ale na wstępie mówię, że rage wymaga minimum 16gb ramu aby była płynność gry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radomiak222 Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Polecam wyczyścić kompa w realu od środka bo ja przez to miałem lagi 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikadi26 Posted May 21, 2020 Author Share Posted May 21, 2020 (edited) zoptymalizowanie gta5 za pomocą tego programu pomogła w dużym stopniu już nie mam mocnych lagów ale niekiedy jeszcze są takie małe Jakiś sposób może jeszcze jest ? Edited May 22, 2020 by Bikadi26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arrow Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Z powodu braku aktywności tematu. Zamykam i przenoszę do archiwum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts