Jump to content

Wykryto AdBlocka!
Prosimy o dodanie naszej strony do wyjątków Twojego programu blokującego reklamy.

Bannery na stronie nie są inwazyjne, a ich wyświetlanie pomaga nam utrzymać serwery.

Dziękujemy!

Problem z lagami

Bikadi26
 Share

Recommended Posts

Witam sprawa wygląda następująco. Mam straszne lagi na serwerze nie wiem z czego one są. Na gta online jak i singlu na ustawieniach b.wysokich nie mam żadnej ścinki natomiast na serwerze przy wyłączonych wszystkich aplikacjach typu discord itd. i ustawieniach średnich mam lagi. Wygląda to tak że gram sobie spokojnie 10 min bez lagów i potem mnie zaczyna ostro ścinać głownie przy jeździe pojazdem przy dużej prędkości
Prosił bym o pomoc 

Prawdopodobnie wina dużego zużycia procesora bądź dysku, RAGE ma to do siebie że jest bardziej wymagający od zwykłego gta online. Może być to również kwestia temperatur procesora, radziłbym zbić ustawienia graficzne i dać większy priorytet na cef_process.

Wrzuć proszę screena Twoich ustawień graficznych, a także podaj specyfikacje sprzętu. :)

Edited by Alvernox

Ustawienia mam wszystko na średnich i wszystko powyłączane żeby uzyskać jak na więcej fpsów.
Grafika GeForce GTX 1050 Ti
Procek Intel Core i5 -4590
8Gb Ramu

Temperatura nie przekracza 50°C
Na menadżerze zadań podczas gry zużycie procesora wynosi około 70%

Zoptymalizuj ustawienia gta 5 za pomocą navidi experience i daj znać czy jest lepiej. Ale na wstępie mówię, że rage wymaga minimum 16gb ramu aby była płynność gry. 

zoptymalizowanie gta5 za pomocą tego programu pomogła w dużym stopniu już nie mam mocnych lagów ale niekiedy jeszcze są takie małe

Jakiś sposób może jeszcze jest ?

Edited by Bikadi26

• 2 years later...
  • Arrow locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...