Skocz do zawartości

BenqPL ukarany przez Dragonus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

,,Próba wyłudzania 150k za pośrednictwem raportu, próba oskamowania na dom''

Nick:  BenqPL

Nick osoby nakładającej kare: Dragonus

Powód nałożenia kary: Ponoć chciałem wyłudzić 150k za dom gdy to były tylko głupie żarty i Dragonus o tym wiedział ,iż on też se jaja z tego robił.

Krótki opis sytuacji:  Napisałem raport ,że zniknął mi dom , Dragonus się do mnie tepnął i napisał xd , następnie pytał się mnie czy dom jest normalnie do kupienia odpowiedziałem NIE, później zażartowałem ,że może mi dać 150k czyli tyle ile dom i będzie git po czym za chwile napisałem NIE NO ŻARTUJE ON NIE JEST MÓJ. Na tym zakończyła się rozmowa i odjechałem.

Dowody: SS ma Dragonus

Coś od siebie:  Chciałbym dostać unbana ,iż nie miałem na celu wyłudzić pieniędzy ,lecz głupi żart. bardzo żałuje otrzymania tego bana , zrobię wszysto by móc wrócić na server przed upływem końca bana. Pozdrawiam

Edytowane przez BenqPL
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Jestem za 6
Napisano

Dodam ss z rozmowy w kolejności: https://imgur.com/a/fbjy1Yb

Nie chodzi tutaj zwyczajnie o to, czy był to żart, czy też nie po prostu z takich spraw się nie żartuje, po przyjściu na raporta uwierzyłem, że ci rzekomo dom znikł, który należał do ciebie, iż nie wziąłem tego pod uwagę na zasadzie żartu. 
Gdy już się dowiedziałem, że jednak ta posiadłość nie posiada blipu po interwencji z ekipą zadałem wtedy pytanie, na które odpowiedziałeś, że to forma żartu.
W takich sytuacjach zalecam. Zgłaszając, w raporcie jasno napisać np. „znalazłeś błąd, brak tekstury”, iż z takich sytuacji może właśnie wyniknąć nieporozumienie podobne, jakie zaszło tutaj.
Bywa, że niektórzy na takich podstawach próbują wyłudzić $ od administracji dlatego podchodzimy do takich spraw surowo.

Spam do wszystkich z administracji na Discordzie nie skraca czasu odpowiedzi w apelacji a działa wręcz przeciwnie.

Napisano (edytowane)

Przepraszam bardzo za spam ,lecz jak najszybciej chciałem wrócić na server i nie wiedziałem ,że takie pisanie może przedłużyć czas czekania.Odnośnie bana wiem ,że głupio zrobiłem i mogłem napisać poprostu ,że znalazłem buga ale nie wiedziałem ,że weźmiecie to na poważnie.Chciałbym jeszcze raz dodać ,że nie miałem na celu wyłudzenia pieniędzy tylko mój bez myślny żart.Liczę na unbana bo nie kłamałem przy zadawaniu mi pytań o dom , bo jeżeli chciałbym faktycznie wyłudzić pieniądze to bym dawał fałszywe informacje.

Pozdrawiam , liczę na unbana :)

Edytowane przez BenqPL
  • Thanks 2
Napisano

biorę za słowo, że się to już nigdy nie powtórzy, apelacje rozpatruje pozytywnie, możesz wrócić na serwer.

Dodatkowo na drogę małe pouczenie z mojej strony:
pamiętaj o tym, aby już więcej nie robić z takich spraw żartów, spam na Discordzie nie powoduje skrócenie kary ani szybszego działania w apelacji, bardziej przeciwdziała pozytywnemu rozpatrzeniu apelacji oraz powoduje dłuższy czas rozpatrzenia. jeśli sytuacja się ponownie powtórzy, apelacja nic nie wniesie i karę będziesz musiał odczekać.
z mojej strony to tyle mógłbym dobrze i tę apelację odrzucić za nękanie.

Apelacje zamykam oraz przenoszę do archiwum.

• Thanks 1
  • DragonuS zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...