Skocz do zawartości

Skarga na lukas22 oraz TeamForEver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Data i godzina zdarzenia: wtorek 10 grudnia 2k19 - czwartek 12 grudnia 2k19

Nick oskarżającego: Bombelos

Nick oskarżonego: lukas22 oraz TeamForEver

Powód napisania skargi: Krótko mówiąc oszustwo finansowe i niedotrzymanie umowy.

Opis sytuacji: Dnia 10 grudnia w okolicach godziny 21:00 użytkownik @TeamForEver po 4 miesiącach współpracy postanowił bez słowa usunąć mnie z organizacji HighLife, wewnętrzny regulamin organizacji w takim przypadku przewiduje zwrot pieniędzy wpłaconych na rzecz organizacji oraz odprawę w postaci pieniężnego ekwiwalentu wpłaconego expa. Moje datki na rzecz organizacji HighLife w momencie mimowolnego odejścia wynosiły: 20 000 exp oraz 2137$ co daje nam łączną kwotę należnej odprawy w wysokości 22137$. Użytkownik @TeamForEver przystał słownie na takie warunki po czym użytkownik @lukas22 zapewniał mnie, że nie ma sprawy i znany serwerowy biedak oraz leń działający pod nickiem @TeamForEver dostanie od niego pieniądze na moją odprawę. Umówiliśmy się pod kafejką, gdzie użytkownik @lukas22 miał przekazać mi obiecane pieniądze i jak widać w załączonych dowodach zgodził się na stawiane przeze mnie warunki finansowe po czym przerzucił ciężar odpowiedzialności finansowej na użytkownika @TeamForEver każąc mi czekać pod kafejką. Następnie obaj gracze wyszli z serwera. Próby kontaktu poprzez czat globalny oraz Discord nie przyniosły rezultatu. Wszelkie inne ustalenia działy się słownie na naszym prywatnym Team Speaku, a nie jestem KGB, żeby podsłuchy zakładać na kolegów dlatego też z tego miejsca pragnę powołać na świadka tej sytuacji użytkownika @Vanddeloon oraz proszę o umożliwienie wypowiedzenia się w tej sprawie wszystkim byłym członkom organizacji HighLife.

Dnia 11 grudnia spotkałem na ulicy użytkownika @lukas22 i zapytałem gdzie są należne mi pieniądze. Ten zapewniał mnie, że jak tylko użytkownik @TeamForEver pojawi się na serwerze odzyskam swój wkład.

Dnia 12 grudnia zobaczyłem na czacie użytkownika @lukas22 i zapytałem go, czy wie gdzie podziały się moje pieniądze, na co on w dość agresywny sposób starał mi wmówić, że takiej umowy nie było, że ja to wszystko wymyśliłem i nie mam prawa odzyskać swojego wkładu. Następnie spotykając na ulicy użytkownika @TeamForEver ubiegałem się o obiecane mi pieniądze, zaproponowałem mu handel, ale nie otrzymałem od niego nic, po czym użytkownik ten zamknął okno handlu zalecając mi napisanie skargi na forum.

Coś od siebie: Jak dowody jasno pokazują padłem ofiarą oszustwa, a kara za oszustwo jest wszystkim znana. Dodatkowo niech wszyscy zobaczą jak wielki wódz, kasztelański gladiator, podkarpacki samuraj traktuje byłych kolegów i za co ma sobie dane słowo oraz umowy z innymi graczami.

Dowody w postaci logów lub screenshotów:

unknown (2).png

unknown.png

• Haha 10
Napisano

Nie zamierzam przestrzegać zasad, które sam wymyśliłeś. Wyleciałeś za obgadywanie innych. Pokazałeś, że jesteś osobą fałszywą. Wyrzucenie cie było jedną z lepszych moich decyzji na tym serwerze. 

Poza tym, że takie prowokacje nic Ci nie dadzą, podoba mi się określenie "kasztelański gladiator".  Tyle ode mnie, dziękuję.

• Like 12
Napisano
1 godzinę temu, TeamForEver napisał:

Nie zamierzam przestrzegać zasad, które sam wymyśliłeś.

To po co się zgadzałeś na umowę? Po co proponowałeś mi samochód w ramach rozliczenia i po co pytałeś się jaką formę rekompensaty wybieram?

Cytat

Wyleciałeś za obgadywanie innych. Pokazałeś, że jesteś osobą fałszywą.

Nie rozumiem po co wyciągasz swoje śmieszne brudy w miejscu, gdzie nie ma to sensu i nie ma to żadnego związku z Twoim oszustwem. Jakbym ja miał wyciągać brudy na Ciebie i pisać jaką jesteś osobą to prawdopodobnie osiągnąłbym limit znaków. Mógłbym chociażby napisać, że do dnia 7 listopada użytkownik @Szewczyk robił Ci dniówki co weekend, ale świadomie tego nie zrobię, bo nie ma to akurat w tej sprawie znaczenia.

Cytat

Wyrzucenie cie było jedną z lepszych moich decyzji na tym serwerze. 

I prawdopodobnie ostatnią xDD

• Haha 5
Napisano

Zgodziłem się na umowę odnośnie kupna Nebuli i zaskoczę cie - zamierzam jej dotrzymać. Odnośnie twoich roszczeń, przedstaw stosowny punkt w regulaminie. 

I nie, nie wyciągam na nikogo żadnych śmiesznych brudów. Uczciwie napisałem za co wyleciałeś mój EX-przyjacielu ponieważ w swojej wypowiedzi skłamałeś odnośnie tego. Nie wyrzuciłem cie także bez słowa, miałem odwagę wygarnąć to wszystko w twojej obecności. I nie pomogą tutaj twoje marne prowokacje oraz wyzwiska w moją stronę.

Swoją drogą wyzywając mnie w obecności innych nie działasz na swoją korzyść. 

• Like 1
Napisano

Zasady zostały ustalone przez gracza Bombelos tyle że to TeamForEver jest liderem organizacji więc nie widzę sensu do pisania skargi.

Napisano

Gracz Bombelos został wyrzucony przez obgadywanie graczy. Moim własnym zdaniem jest to prowokacja ze strony Bombelosa ponieważ gracz widocznie podczas gry na serwerze fivelife ma do nas wyrzuty.

• Like 2
Napisano

Ja tylko wtrącę że bombelos ma opinie złodzieja i oszusta między nie którymi graczami a nie @TeamForEver. Teama znam długo bo grałem z nim jeszcze w MTA i nie zrobiłby on nic co jest niezgodne z regulaminem serwera.

• Like 5
Napisano

Bombelos przez ostatnie dni zachowuje sie jak typowe dziecko... Wnioskuje tym ze agresywnie zwracal sie w moja strone i wielokrotnie chcial mnie Zabic/rozjechac. Nwm typie to co sie wplaca do org zostaje w org nigdy nie slyszalem ze ktos ma zwracac hajs komus ze zostal wywalony z org.

• Like 5
Napisano
23 minuty temu, Yaroshi napisał:

Bombelos przez ostatnie dni zachowuje sie jak typowe dziecko... Wnioskuje tym ze agresywnie zwracal sie w moja strone i wielokrotnie chcial mnie Zabic/rozjechac. Nwm typie to co sie wplaca do org zostaje w org nigdy nie slyszalem ze ktos ma zwracac hajs komus ze zostal wywalony z org.

Co nie ? Jeszcze rozumiem przy dobrowolnym odejściu jakaś wyprawka ale przy wydaleniu ? 

Napisano

Jak fajnie, że wypowiadają się osoby spoza tej org o kwestiach wewnętrznych, skoro już takowe zaczęły to dodam od siebie iż gracz bombelos jest jednym z najbardziej uczynnych graczy, bezinterwsownie pomaga nowym graczom, jak i podwozi ich bez najmniejszego gadania, jeśli to, parafrazując "ostatnio zachowywanie się jak dziecko" jest aż tak złe to chyba wystapuje tu konflikt wartości 🙂

• Like 2
  • Haha 4
  • 2 miesiące temu...
  • Developer/owner
Napisano

Skarga zostaje zamknięta z powodu bana zarówno osoby składającej skargę jak i oskarżonej.

• Jestem przeciw 1
  • Dodaj nową pozycję...