Jump to content

Częste klatkowanie gry

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, borykam się z problemem lagów podczas gry na FiveLife. Po wejściu na serwer co około minutę z +/- 60fps robi się pokaz slajdów. Wiele razy zdarza się się tak, że nawet nie jestem w stanie odpisać na chacie bo po wciśnięciu T przez kilkadziesiąt sekund nie da się nic zrobić. Sytuacja wygląda tak samo przy wyciąganiu telefonu, przewijaniu chatu, wchodzeniu do panelu pojazdu itp. itd. Najśmieszniejsze jest to, iż GTA:O działa bez zarzutów na wysokich ustawieniach. Fabułę z singleplayer przeszedłem z 3 razy bez ani jednego laga. Euro truck simulator 2 z toną modów też działa płynnie bez żadnych zacięć. Dodam jeszcze, że podczas grania i rozmowy na teamspeaku gdy ktoś mówi to strasznie go przerywa i słychać taki robotyczny głos. W obecnej sytuacji granie z takimi problemami mija się z celem. Czy jakaś dobra duszyczka pomoże mi rozwikłać tajemnicę tych dziwnych zjawisk? Proszę o pomoc.

Edit: Dzisiaj podczas próby zalogowania się do GTA:O gra nie chce się załadować + non stop tracę połączenie z serwerem na teamspeaku.

Edited by GhoulVampire
Posted

ilość miejsca na partycji na której masz GTA jak i sama ilość miejsca na partycji systemowej.

dodatkowo ograniczylbym programy działające w tle

jezeli wyżej podane sposoby nie zadziałają to zwiększ priorytet procesu oraz zmniejsz ustawienia graficzne lub je zwiększ, zmiana opcji i dopasowanie ich do siebie i swojego sprzętu jest ważne mimo wszystko.

Posted
W dniu 16.12.2019 o 12:11, Chemik napisał:

ilość miejsca na partycji na której masz GTA jak i sama ilość miejsca na partycji systemowej.

dodatkowo ograniczylbym programy działające w tle

jezeli wyżej podane sposoby nie zadziałają to zwiększ priorytet procesu oraz zmniejsz ustawienia graficzne lub je zwiększ, zmiana opcji i dopasowanie ich do siebie i swojego sprzętu jest ważne mimo wszystko.

Co do ilości miejsca: Dysk systemowy 102GB wolne ze 150GB, dysk z GTAV wolne 265GB ze 781GB. Jedyne programy działające w tle to antywirus i ts3. Nie ważne jakie ustawienia graficzne są w grze ustawione to jest dalej to samo. W GTA:O problem ten zaczął też występować mimo to, że kiedyś go nie było.

Posted

Usiłowałeś może zwiększyć priorytet całej gry bądź procesu cef_process

Posted
W dniu 17.12.2019 o 20:20, Chemik napisał:

Usiłowałeś może zwiększyć priorytet całej gry bądź procesu cef_process

Wydaje mi się, że to może być wina dysku. Jest on dość stary i może nie działać do końca dobrze. Zamówiłem już nowy SSD i zobaczymy czy sytuacja się poprawi.

Posted
W dniu 22.12.2019 o 08:59, Chemik napisał:

jest szansa na poprawę

W rzeczy samej, problem ustąpił od razu po wpięciu nowego dysku i zainstalowaniu systemu oraz GTAV na nowym nośniku SSD. Dzięki wielkie za wsparcie i próbę pomocy. Temat do zamknięcia ;)

• 1 month later...
Posted

Mam podobny problem mianowicie gra działa płyynnie jednynie licznik / placebie u mechanika / czasem czat bardzo sie tnie praktycznie ciagle do tego stopnia że nie jestem w stanie zaplacic z naprawe dysk mam SSD ma około 3 tygodni, wolnego miejsca tez mam około 300 GB czego to moze być wina?

• 2 years later...
  • Contributor
Posted

Z powodu braku aktywności tematu.

Zamykam i przenoszę do archiwum.

• Arrow locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...