GhoulVampire Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 (edited) Witam, borykam się z problemem lagów podczas gry na FiveLife. Po wejściu na serwer co około minutę z +/- 60fps robi się pokaz slajdów. Wiele razy zdarza się się tak, że nawet nie jestem w stanie odpisać na chacie bo po wciśnięciu T przez kilkadziesiąt sekund nie da się nic zrobić. Sytuacja wygląda tak samo przy wyciąganiu telefonu, przewijaniu chatu, wchodzeniu do panelu pojazdu itp. itd. Najśmieszniejsze jest to, iż GTA:O działa bez zarzutów na wysokich ustawieniach. Fabułę z singleplayer przeszedłem z 3 razy bez ani jednego laga. Euro truck simulator 2 z toną modów też działa płynnie bez żadnych zacięć. Dodam jeszcze, że podczas grania i rozmowy na teamspeaku gdy ktoś mówi to strasznie go przerywa i słychać taki robotyczny głos. W obecnej sytuacji granie z takimi problemami mija się z celem. Czy jakaś dobra duszyczka pomoże mi rozwikłać tajemnicę tych dziwnych zjawisk? Proszę o pomoc. Edit: Dzisiaj podczas próby zalogowania się do GTA:O gra nie chce się załadować + non stop tracę połączenie z serwerem na teamspeaku. Edited December 14, 2019 by GhoulVampire
Chemik Posted December 16, 2019 Posted December 16, 2019 ilość miejsca na partycji na której masz GTA jak i sama ilość miejsca na partycji systemowej. dodatkowo ograniczylbym programy działające w tle jezeli wyżej podane sposoby nie zadziałają to zwiększ priorytet procesu oraz zmniejsz ustawienia graficzne lub je zwiększ, zmiana opcji i dopasowanie ich do siebie i swojego sprzętu jest ważne mimo wszystko.
GhoulVampire Posted December 17, 2019 Author Posted December 17, 2019 W dniu 16.12.2019 o 12:11, Chemik napisał: ilość miejsca na partycji na której masz GTA jak i sama ilość miejsca na partycji systemowej. dodatkowo ograniczylbym programy działające w tle jezeli wyżej podane sposoby nie zadziałają to zwiększ priorytet procesu oraz zmniejsz ustawienia graficzne lub je zwiększ, zmiana opcji i dopasowanie ich do siebie i swojego sprzętu jest ważne mimo wszystko. Co do ilości miejsca: Dysk systemowy 102GB wolne ze 150GB, dysk z GTAV wolne 265GB ze 781GB. Jedyne programy działające w tle to antywirus i ts3. Nie ważne jakie ustawienia graficzne są w grze ustawione to jest dalej to samo. W GTA:O problem ten zaczął też występować mimo to, że kiedyś go nie było.
Chemik Posted December 17, 2019 Posted December 17, 2019 Usiłowałeś może zwiększyć priorytet całej gry bądź procesu cef_process
GhoulVampire Posted December 21, 2019 Author Posted December 21, 2019 W dniu 17.12.2019 o 20:20, Chemik napisał: Usiłowałeś może zwiększyć priorytet całej gry bądź procesu cef_process Wydaje mi się, że to może być wina dysku. Jest on dość stary i może nie działać do końca dobrze. Zamówiłem już nowy SSD i zobaczymy czy sytuacja się poprawi.
GhoulVampire Posted December 24, 2019 Author Posted December 24, 2019 W dniu 22.12.2019 o 08:59, Chemik napisał: jest szansa na poprawę W rzeczy samej, problem ustąpił od razu po wpięciu nowego dysku i zainstalowaniu systemu oraz GTAV na nowym nośniku SSD. Dzięki wielkie za wsparcie i próbę pomocy. Temat do zamknięcia
Piotr145 Posted January 29, 2020 Posted January 29, 2020 Mam podobny problem mianowicie gra działa płyynnie jednynie licznik / placebie u mechanika / czasem czat bardzo sie tnie praktycznie ciagle do tego stopnia że nie jestem w stanie zaplacic z naprawe dysk mam SSD ma około 3 tygodni, wolnego miejsca tez mam około 300 GB czego to moze być wina?
Contributor Arrow Posted November 17, 2022 Contributor Posted November 17, 2022 Z powodu braku aktywności tematu. Zamykam i przenoszę do archiwum.
Recommended Posts