Pioterrr Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 (edited) Blokada aktualizacji GTA V Za niedługo wychodzi nowa aktualizacja GTA V i nie wszystkim się będzie chciało robić backupy plików. W tym poradniku pokażę wam jak zablokować aktualizację GTA V za pomocą Windows Firewall. 1. Wchodzimy w wyszukiwarkę i uruchamiamy Panel Sterowania. 2. W prawym górnym rogu okna zmieniamy widok na małe ikony 3. Przechodzimy do zakładki Zapora Windows Defender 4. Z menu po lewej stronie przechodzimy do Ustawień Zaawansowanych 5. Uruchomi nam się okno zabezpieczeń zaawansowanych. Z menu po lewej wybieramy zakładkę Reguły Wychodzące 6. Teraz musimy dodać nową regułę. Z menu po prawej wybieramy Nowa Reguła 7. W nowo otwartym oknie wybieramy Program i przechodzimy Dalej 8. W następnym oknie zaznaczamy opcję Ta ścieżka programu i wybieramy plik GTAVLauncher.exe z głównego katalogu gry. 9. W moim przypadku ścieżka wygląda tak. Gdy już wybraliśmy ścieżkę przechodzimy dalej. 10. Kolejnym krokiem jest wybór warunku, w jaki sposób będzie działać nasza nowa reguła. Zaznaczamy opcję Zablokuj połączenie i przechodzimy dalej. 11. Przy zastosowaniu zaznaczamy wszystkie opcje i przechodzimy dalej. 12. Ostatnim krokiem jest nazwanie naszej reguły. Polecam wpisać, np. "Blokada aktualizacji GTA V" 13. Po kliknięciu Zakończ na liście pokaże nam się nasza reguła. Po dodaniu reguły polecam uruchomić ponownie system, aby być pewnym, że nasza dodana reguła będzie działać. Następnie można uruchomić grę i nie zawracać sobie głowy aktualizacjami, które mogą pozbawić nas możliwości gry na RAGE-MP. Mam nadzieje, że ten krótki poradnik się przydał. Pozdro! Poradnik wykonany w 100% przeze mnie (Pioterrr). Zabraniam kopiowania zdjęć oraz opisu w całości bądź w części. Edited July 22, 2019 by Pioterrr 2 5
milicjant4 Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Na wersję stimowską wystarczy pliki cofnąc i zatrzymac na steamie aktualizacje. Na Social Cluba działa, na tym to polega zeby wlączyc GTA za pomoca trybu offline zeby wam sie aktualizacja nie robila. Poradnik jak najbardziej dobrze zrobiony. Działa jak należy 10/10 1
Hewret Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 To szukaj innego rozwiązanie związanym z downgradem gry.
PopeMan Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 (edited) Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? edit. mam wrzucone pliki z dc i wykonane czynności z tego poradnika Edited July 23, 2019 by PopeMan
eXecutor Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Mi się zaktualizowało GTA V na steam i wyskakuje taki problem, ktoś może zna rozwiązanie?
Keshan Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 (edited) 11 godzin temu, PopeMan napisał: Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? edit. mam wrzucone pliki z dc i wykonane czynności z tego poradnika Usuń GTA5.exe z folderu i pobierz update, mi pomogło tylko teraz mam taki błąd XD Edited July 24, 2019 by Keshan
unknown_WIPE Posted July 24, 2019 Posted July 24, 2019 W dniu 23.07.2019 o 19:00, eXecutor napisał: Mi się zaktualizowało GTA V na steam i wyskakuje taki problem, ktoś może zna rozwiązanie? to samo
Mikymauser Posted July 24, 2019 Posted July 24, 2019 1 minutę temu, unknown napisał: to samo Też mam ten błąd, no nic tylko czekać na aktualizację rage... 1
Hewret Posted July 24, 2019 Posted July 24, 2019 A wystarczy w jednym pliku zmienić wartość z "prerelease" na "03_undefined" xD Mowa o config.xml w folderze z grą. 1
Contributor Arrow Posted November 23, 2022 Contributor Posted November 23, 2022 Z powodu braku zainteresowania poradnikiem. Zamykam i przenoszę do archiwum.
Recommended Posts