L0Liting Posted July 16, 2019 Posted July 16, 2019 (edited) Witam, chciałbym wam pokazać jak zainstalować modyfikacje graficzne/shadery na RAGE.MP. ,,NaturalVision Evolved is coming early 2020!" Może wtedy zrobię Update poradnia Linki: - VisualV (stworzone przez _CP_ edytowane pod RAGE.MP przez Firesky) -Natural Vision Remastered (stworzone przez Razed edytowane pod RAGE.MP przez @L0Liting) -Redux (stworzone przez Daniel Gibbs edytowane pod RAGE.MP przez Firesky) -Realism -tekstury w wyżej jakości (stworzone przez mkeezay30 edytowane pod RAGE.MP przez @L0Liting ) - L.A. roads (stworzone przez CRYHD edytowane pod RAGE.MP przez @L0Liting ) -L.A. bilboards (stworzone przez GanjaHouse edytowane pod RAGE.MP przez @L0Liting ) -L.A REVO (stworzone przez CRYHD edytowane pod rage.mp przez @L0Liting) -Pliki Back-upu (jeśli chcesz zmienić NVRa, Reduxa lub Visuala na Vanilie) UWAGA!!! Przed instalacją zalecam zrobić backup plików które zamieniamy Instalacja: Shadery (Inne niż Redux) 1. Pobieramy odpowiadający nam shader i go rozpakowujemy 2. Przenosimy całą zawartość folderu (z plikiem common.rpf i folderem update) do folderu z grą (domyślnie w przypadku rockstar social club w C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V a w przypadku steam C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V)i klikamy zamień wszystko w miejscu docelowym 3. Włączamy grę i cieszymy się shaderem Shadery (Redux) 1. Pobieramy Reduxa i go rozpakowujemy 2. Przenosiomy plik common.rpf i folder update z folderu Main files do folderu z grą BEZ x64a.rpf i x64b.rpf!!! i klikamy zamień wszystko w miejscu docelowym 3. Przechodzimy do folderu w którym zainstalowaliśmy RAGE.MP (Domyślnie: C:\RAGEMP) następnie wchodzimy w folder client_resources oraz w ip/domene serwera na którym chcemy zainstalować Reduxa i przenosimy tam pliki x64a.rpf i x64b.rpf 4. Przechodzimy do folderu SweetFX i przenosimy całą jego zawartość do folderu z grą (domyślnie w przypadku rockstar social club w C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V a w przypadku steam C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V) 5. Włączamy grę następnie wchodzimy w ustawienia\grafika i zmieniamy efekt post FX na minimum (znajduje się on prawie na samym dole ustawień). Następnie klikamy HOME i możemy pozmieniać ustawienia SweetFX 5.[OPCJONALNE] W archiwum z reduxiem znajduje się przestarzała wersja Reshade możemy uaktualnić ją pobierając instalator ze strony https://reshade.me/ (turkusowy przycisk Download na samym dole). Następnie uruchamiamy instalator i klikamy przycisk Select game to install to or uninstall from, Potem z wybieramy Plik gta5.exe znajdujący się w folderze C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V w przypadku social club i C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V, klikamy otwórz, z 3 dostępnych cheakbox'ów wybieramy Direct 10+ i klikamy Tak/Yes 6.[OPCJONALNE] Domyślnie jest zablokowane MXAA (wygładzanie krawędzi) ale możemy je odblokować z poziomu configów. Pobieramy (Link: tutaj) i przenosimy do: Dokumenty\Rockstar Games\GTA V i zamieniamy w miejscu docelowym (w tych configach jest domyślnie MXAA na x4 jak macie dobre GPU możecie zmienić na x8 Tekstury 1. Pobieramy i rozpakowywujemy L.A. roads (drogi z google maps w wysokiej rozdziałce) i/lub L.A. bilboards (prawdziwe bilboardy i nie tylko np. logo facebooka zamiast lifeinvadera) 2. Wchodzimy w folde: w którym zainstalowaliśmy RAGE.MP (Domyślnie: C:\RAGEMP) następnie wchodzimy w folder client_resources oraz w ip/domene serwera na którym chcemy zainstalować L.A. roads i/lub L.A. bilboards i tworzymy tam folder dlcpacks oraz przenosimy do niego foldery w których się znajduje plik dlc.rpf Screeny (redux + L.A. roads + L.A. bilboards): Jakiekolwiek pytania odnośnie instalacji możecie zadawać w odpowiedzach w tym temacie lub na priv na dsc Aktualnie korzystam z L.A. roads + L.A. Bilboards + Redux + Reshade Nie zalecam instalacji modyfikacji z innych źródeł niż powyższe Oceń moją Prace | | \/ Edited December 23, 2019 by L0Liting 23 2
Khalifa Posted July 16, 2019 Posted July 16, 2019 Jest sztosik, ta noc mnie urzekła. Właśnie pobieram 1 1
Haziel Posted July 16, 2019 Posted July 16, 2019 Mordo ale czemu nie pokażesz tych przesyconych pomarańczem screenów? Ja osobiście jestem na nie choć chwała ci za napisanie tego 💪
L0Liting Posted July 16, 2019 Author Posted July 16, 2019 (edited) Do poradnika zostały dodane 3 opcjonalne punkty Edited July 17, 2019 by L0Liting 1
L0Liting Posted July 17, 2019 Author Posted July 17, 2019 (edited) Może dać rade ale pewnie to bedzie 30fps a nie 60 i nie licz na maksymalne ustawienia choć na niższych ustawieniach może bedzie te 60 Edited July 17, 2019 by L0Liting
Grondzel# Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 (edited) Mógłby ktoś wrzucić Tekstury LA Roads na Google Drive, bo z mediafire strasznie wolno mi pobiera, po 500KB/s gdzie normalnie pobiera mi po 4MB/s... PS: Gra na reduxie wygląda wręcz bosko 😍, i o dziwo przy mojej i5-3470 i GTX 960 2GB FPS'y utrzymują się na podobnym poziomie co bez reduxa, więc jest sztosik 👌👌👌 Edited July 17, 2019 by Grondzel# 1
Grondzel# Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 4 minuty temu, L0Liting napisał: właśnie wrzucam wszystko na swój serwer super, zarzuć linkiem jak już wrzucisz, ile to jeszcze będzie trwało tak btw. ?
PolandJanusz Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 Dodam tylko, że po instalacji L.A Roads tak jak jest tutaj napisane lepiej nie odpalać GTA Online bo jest ryzyko dostania banicji Żeby mody graficzne instalować na GTA Online jest inny sposób, który może kiedyś rozpisze jak bedzie mi sie chciało
L0Liting Posted July 17, 2019 Author Posted July 17, 2019 (edited) 6 minut temu, PolandJanusz napisał: Dodam tylko, że po instalacji L.A Roads tak jak jest tutaj napisane lepiej nie odpalać GTA Online bo jest ryzyko dostania banicji Żeby mody graficzne instalować na GTA Online jest inny sposób, który może kiedyś rozpisze jak bedzie mi sie chciało po la roads można bo jest zainstalowane w C:\\RAGE\client_resurces aczykolwiek mam wątpliwości co to reduxa, VisualV i Natural Vision Edited July 17, 2019 by L0Liting
PolandJanusz Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 16 minut temu, L0Liting napisał: po la roads można bo jest zainstalowane w C:\\RAGE\client_resurces aczykolwiek mam wątpliwości co to reduxa, VisualV i Natural Vision Moze faktycznie źle przeczytałem, ale te modyfikacje nie będą działać w GTA Online. Jest na to patent, ale moze kiedys o tym napisze. Sam uzywam tego rozwiazania na rage jak i Online.
L0Liting Posted July 18, 2019 Author Posted July 18, 2019 (edited) --Changelog-- -Zmieniono linki na szybsze -Naprawiono błąd związany z rozmazywaniem pojazdów Edited July 18, 2019 by L0Liting 1
L0Liting Posted July 22, 2019 Author Posted July 22, 2019 Nie wiem, mam bana. Ale myślę że tak bo tu są tylko tekstury i pliki które nie zmieniają fizyki, więc CHYBA tak ale rób to na własną odpowiedzialność, polecam backup przed instalacją.
Keshan Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 (edited) Można prosić o link do L.A. bilboards? Edited July 23, 2019 by Keshan
L0Liting Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 (edited) --Changelog-- -zaktualizowano shadery pod wersje gta 1.48 -dodano tekstury realism -dodano informacje o autorze oraz edytorze modyfikacji Edited August 17, 2019 by L0Liting
L0Liting Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 --Changelog-- -Dodano link do L.A. bilboards
L0Liting Posted August 19, 2019 Author Posted August 19, 2019 (edited) https://drive.google.com/uc?authuser=0&id=1iqIvbES1Ge0G-HgX3n9bqzj1feAwOFkC&export=download Prosz, zapomniałem dodać do tego rara z reduxem Edited August 19, 2019 by L0Liting
L0Liting Posted August 27, 2019 Author Posted August 27, 2019 (edited) Już 3 września premiera L.A. Revo czyli odświeżonej wersji L.A. roads oraz L.A. Vegetation (opcjonalnie można zainstalować tylko wybraną część modyfikacji). Dla członków organizacji Spółdzielnia Somsiedzka premiera już dziś. Już 3 września premiera Natural Vision Remastered modyfikacja została zaktualizowana. Dla członków organizacji Spółdzielnia Somsiedzka premiera już dziś. --Changelog-- -Dodano pliki Backupu -usunięto z listy L.A. Vegetation Edited August 30, 2019 by L0Liting
Recommended Posts