Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, chciałbym wam pokazać jak zainstalować modyfikacje graficzne/shadery na RAGE.MP.

,,NaturalVision Evolved is coming early 2020!"

Może wtedy zrobię Update poradnia

Linki:

VisualV (stworzone przez _CP_ edytowane pod RAGE.MP przez Firesky

-Natural Vision Remastered (stworzone przez Razed edytowane pod RAGE.MP przez @L0Liting)

-Redux (stworzone przez Daniel Gibbs edytowane pod RAGE.MP przez Firesky

-Realism -tekstury w wyżej jakości (stworzone przez mkeezay30 edytowane pod RAGE.MP przez @L0Liting )

- L.A. roads (stworzone przez CRYHD edytowane pod RAGE.MP przez @L0Liting )

-L.A. bilboards (stworzone przez GanjaHouse edytowane pod RAGE.MP przez @L0Liting )

-L.A REVO (stworzone przez CRYHD edytowane pod rage.mp przez @L0Liting)

-Pliki Back-upu (jeśli chcesz zmienić NVRa, Reduxa lub Visuala na Vanilie)

UWAGA!!!

Przed instalacją zalecam zrobić backup plików które zamieniamy

Instalacja:

Shadery (Inne niż Redux)

1. Pobieramy odpowiadający nam shader i go rozpakowujemy 

2. Przenosimy całą zawartość folderu (z plikiem common.rpf i folderem update) do folderu z grą (domyślnie w przypadku rockstar social club w C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V a w przypadku steam C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V)i klikamy zamień wszystko w miejscu docelowym

1313010802_Zrzutekranu(46).thumb.png.afd6b71b3b2a1eaa1ea24ed9fa99ed54.png

3. Włączamy grę i cieszymy się shaderem :D

Shadery (Redux)

1. Pobieramy Reduxa i go rozpakowujemy 

2. Przenosiomy plik common.rpf i folder update z folderu Main files do folderu z grą BEZ x64a.rpf i x64b.rpf!!!  i klikamy zamień wszystko w miejscu docelowym

3. Przechodzimy do folderu w którym zainstalowaliśmy RAGE.MP (Domyślnie: C:\RAGEMP) następnie wchodzimy w folder client_resources oraz w ip/domene serwera na którym chcemy zainstalować Reduxa i przenosimy tam pliki x64a.rpf i x64b.rpf141613849_Zrzutekranu(47).thumb.png.7c5cad6a107ca591e6c8709aa4c12b0a.png

4. Przechodzimy do folderu SweetFX i przenosimy całą jego zawartość do folderu z grą (domyślnie w przypadku rockstar social club w C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V a w przypadku steam C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V)

5. Włączamy grę następnie wchodzimy w ustawienia\grafika i zmieniamy efekt post FX na minimum (znajduje się on prawie na samym dole ustawień). Następnie klikamy HOME i możemy pozmieniać ustawienia SweetFX 
5.[OPCJONALNE] W archiwum z reduxiem znajduje się przestarzała wersja Reshade możemy uaktualnić ją pobierając instalator ze strony https://reshade.me/ (turkusowy przycisk Download na samym dole). Następnie uruchamiamy instalator i klikamy przycisk Select game to install to or uninstall from,

978572346_Zrzutekranu(49).png.ad2e51867eba751cad7e28ce0b0533c3.png

Potem z wybieramy Plik gta5.exe znajdujący się w folderze C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V w przypadku social club i C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V,

2126830771_Zrzutekranu(50).png.8b2ff821c7dbb9c35b330a1df9f940d8.png

klikamy otwórz, z 3 dostępnych cheakbox'ów wybieramy Direct 10+ i klikamy Tak/Yes

1982772189_Zrzutekranu(51).png.df07e3bedd862d53c81392e1a87347ca.png

6.[OPCJONALNE] Domyślnie jest zablokowane MXAA (wygładzanie krawędzi) ale możemy je odblokować z poziomu configów.  Pobieramy (Link: tutaj) i przenosimy do: Dokumenty\Rockstar Games\GTA V i zamieniamy w miejscu docelowym (w tych configach jest domyślnie MXAA na x4 jak macie dobre GPU możecie zmienić na x8

Tekstury

1. Pobieramy i rozpakowywujemy L.A. roads (drogi z google maps w wysokiej rozdziałce) i/lub L.A. bilboards (prawdziwe bilboardy i nie tylko np. logo facebooka zamiast lifeinvadera) 

2. Wchodzimy w folde: w którym zainstalowaliśmy RAGE.MP (Domyślnie: C:\RAGEMP) następnie wchodzimy w folder client_resources oraz w ip/domene serwera na którym chcemy zainstalować L.A. roads i/lub L.A. bilboards i tworzymy tam folder dlcpacks oraz przenosimy do niego foldery w których się znajduje plik dlc.rpf

1510490336_Zrzutekranu(48).png.f12f4db75e511e4b9e44879fa27437b9.png

Screeny (redux + L.A. roads + L.A. bilboards):

GTA5_2019-07-16_18-39-06.png

GTA5_2019-07-16_18-40-57.png

GTA5_2019-07-15_21-19-07.png

GTA5_2019-07-14_20-06-59.png

GTA5_2019-07-16_22-40-22.thumb.png.9ed6e767a3ee1654a643f98644425db3.png

Jakiekolwiek pytania odnośnie instalacji możecie zadawać w odpowiedzach w tym temacie lub na priv na dsc

Aktualnie korzystam z L.A. roads + L.A. Bilboards + Redux + Reshade

Nie zalecam instalacji modyfikacji z innych źródeł niż powyższe

Oceń moją Prace 

| 

| 
\/

Edited by L0Liting
  • Like 23
  • Thanks 2
Posted

uh... dużo pisania było

• Like 5
Posted

Jest sztosik, ta noc mnie urzekła. Właśnie pobieram :D

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Mordo ale czemu nie pokażesz tych przesyconych pomarańczem screenów? Ja osobiście jestem na nie choć chwała ci za napisanie tego 💪

Posted (edited)

Do poradnika zostały dodane 3 opcjonalne punkty

Edited by L0Liting
  • Like 1
Posted

Zastanawiam się czy mój GTX970 to uciągnie... XD

Posted (edited)

Może dać rade ale pewnie to bedzie 30fps a nie 60 i nie licz na maksymalne ustawienia choć na niższych ustawieniach może bedzie te 60

Edited by L0Liting
Posted

Super. Zainstalowałem sobie tekstury dróg, działa :)

• Like 1
Posted (edited)

Mógłby ktoś wrzucić Tekstury LA Roads na Google Drive, bo z mediafire strasznie wolno mi pobiera, po 500KB/s gdzie normalnie pobiera mi po 4MB/s...

PS: Gra na reduxie wygląda wręcz bosko 😍, i o dziwo przy mojej i5-3470 i GTX 960 2GB FPS'y utrzymują się na podobnym poziomie co bez reduxa, więc jest sztosik 👌👌👌

929674313_GTA52019-07-1722-17-06.thumb.png.e9916e815b7804e5db13c583638fd1a0.png

Edited by Grondzel#
  • Like 1
Posted

właśnie wrzucam wszystko na swój serwer

• Like 1
Posted
4 minuty temu, L0Liting napisał:

właśnie wrzucam wszystko na swój serwer

super, zarzuć linkiem jak już wrzucisz, ile to jeszcze będzie trwało tak btw. ?

Posted

Dodam tylko, że po instalacji L.A Roads tak jak jest tutaj napisane lepiej nie odpalać GTA Online bo jest ryzyko dostania banicji :D

Żeby mody graficzne instalować na GTA Online jest inny sposób, który może kiedyś rozpisze jak bedzie mi sie chciało :P

Posted (edited)
6 minut temu, PolandJanusz napisał:

Dodam tylko, że po instalacji L.A Roads tak jak jest tutaj napisane lepiej nie odpalać GTA Online bo jest ryzyko dostania banicji :D

Żeby mody graficzne instalować na GTA Online jest inny sposób, który może kiedyś rozpisze jak bedzie mi sie chciało :P

po la roads można bo jest zainstalowane w C:\\RAGE\client_resurces aczykolwiek mam wątpliwości co to reduxa, VisualV i Natural Vision

Edited by L0Liting
Posted
16 minut temu, L0Liting napisał:

po la roads można bo jest zainstalowane w C:\\RAGE\client_resurces aczykolwiek mam wątpliwości co to reduxa, VisualV i Natural Vision

Moze faktycznie źle przeczytałem, ale te modyfikacje nie będą działać w GTA Online. Jest na to patent, ale moze kiedys o tym napisze. Sam uzywam tego rozwiazania na rage jak i Online.

Posted (edited)

--Changelog--

-Zmieniono linki na szybsze

-Naprawiono błąd związany z rozmazywaniem pojazdów

Edited by L0Liting
  • Thanks 1
Posted

素晴らしいガイドをありがとう

• Like 1
Posted

Nie wiem, mam bana. Ale myślę że tak bo tu są tylko tekstury i pliki które nie zmieniają fizyki, więc CHYBA tak ale rób to na własną odpowiedzialność, polecam backup przed instalacją.

Posted (edited)

Można prosić o link do L.A. bilboards?

Edited by Keshan
Posted (edited)

--Changelog--

-zaktualizowano shadery pod wersje gta 1.48 

-dodano tekstury realism

-dodano informacje o autorze oraz edytorze modyfikacji

Edited by L0Liting
Posted

--Changelog--

-Dodano link do L.A. bilboards

Posted (edited)

Już 3 września premiera L.A. Revo czyli odświeżonej wersji L.A. roads oraz L.A. Vegetation (opcjonalnie można zainstalować tylko wybraną część modyfikacji). Dla członków organizacji Spółdzielnia Somsiedzka premiera już dziś.

Już 3 września premiera Natural Vision Remastered modyfikacja została zaktualizowana. Dla członków organizacji Spółdzielnia Somsiedzka premiera już dziś.

--Changelog--

-Dodano pliki Backupu

-usunięto z listy L.A. Vegetation 

Edited by L0Liting
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...