Skocz do zawartości

Apelacja od kary Partek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick:  partek

Nick osoby nakładającej kare: Bezzy

Powód nałożenia kary: Przejmowanie majatku

Krótki opis sytuacji:  Dostalem bana o tresi przejmowanie majatku

Dowody: Wszystkie tranzakcje byly przeprowadzane chatem w grze

Coś od siebie: Osoby znające mnie na serwerze wiedzą że kupowanie majątku nie jest w moim stylu i że lubie sam potryhardować aby coś uzyskać samo kupienie RH7 2.8TT zajeło mi pół roku robienia samych wyscigów + daily więc jaki sens miałoby kupienie majątku? Uważam że kara nie jest słuszna gdyż na cały swój majątek poświeciłem sporo flc jak i czasu spędzonego w grze. Kupowanie majatku jest wbrew moim nastawieniom psychicznym, jestem tryhardem i nie ukrywam tego.

• Haha 5
  • Sad 2
  • Jestem za 1
  • Administrator
Napisano

@Stasiowee nie dowiedział się od Ciebie niczego ciekawego w sprawie tego handlu, więc może jeszcze ja spróbuje.

Jak to wyjaśnisz?

[HANDEL]Xeravias -> partek |

• Sandking XL, 6.8, id 85195, tuning: Felgi: Amazon, Turbosprężarka - poziom 3, Niestandardowe opony 1, Przyciemniane szyby 1, Ustawienie przekładni kierowniczej",
  • Remus, 2.0T, id 95180, tuning: Felgi: Wangen Master (malowane), Turbosprężarka - poziom 3, Filtr powietrza - poziom 3, Chip tuning - poziom 3, Intercooler - poziom 3, Skrzynia biegów - poziom 3, Ustawienie przekładni kierowniczej, Zmodyfikowana przekładnia kierownicza 3, Opony wyczynowe - Drift I, Ręczny hamulec hydrauliczny, Spoiler 9, Exhaust 3, Pasy przeciwsłoneczne 1, Kierownica 10, Obniżenie zawieszenia - poziom 4, System Air Ride, Regulowane zawieszenie",
  • pieniadze, kwota: 1093000.00

[HANDEL] partek -> Xeravias |

• Coquette D5, 6.0 V8, id 101734, tuning":"System Air Ride, Felgi: Lotta Chrome (malowane), Regulowane zawieszenie, Obniżenie zawieszenia - poziom 4, Spoiler 3, Progi 19, Wydech 2, Maska 9, Spojlery zderzaka 3"
  • Haha 1
Napisano

Tak jak pisałem Stasiowi, remus był dawany chwilę wcześniej w kierunku xery ze względu na to że musiałem spłacić coquette o czym poinformowałem xere, on przystał na taką propozycję że spłata samochodu będzie po jego stronie 

• Administrator
Napisano

Możesz rozjaśnić sytuacje Remusa?
Faktycznie, chwile wcześniej sprzedałeś Remusa @Xeraviasowi za gotówkę i spłaciłeś pożyczkę graczowi @Huzix
Jaka jeszcze spłata samochodu miała spaść na @Xeravias?

• Like 1
Napisano

Spłaty nie było już tam innej, myślę że w wycenie mogło zawinić to że napisałem (nie pamiętam dokładnie) coś w stylu że jest to pierwsza taka na serwerze przez co mógł pomyśleć że to #1ns a faktycznie chodziło mi o wizualne aspekty włącznie z geometrią 

• Administrator
Napisano

Cudownie, więc przedstawię Ci te sprawę z naszej perspektywy.

To, że wcześniej sprzedałeś @Xeravias Remusa za gotówkę, nie oznacza magicznie, ze jego wartość w tym handlu wynosi 0$. Skoro chciałbyś to uznać za pożyczkę w zastaw, to skoro sprzedałeś mu go za 260 000$ to i w handlu powrotnym ustalmy mu te samą wartość.
Tak więc: 

• otrzymałeś od @Xeravias: Remusa (wartość 260 000$, Sandkinga (wartość między 200, a 300k) oraz 1 093 000$ w gotówce.
  • oddałeś Coquette D5 zakupione za 440 000$, przy lekkich zmianach wizualnych możemy już nawet podciągnąć ją na Twoją korzyść pod 500 000$

W dalszym ciągu jest to handel, w którym oddałeś około 500k, a otrzymałeś ponad 1.5kk. Tym samym wyrok nie mógł i nie może być inny....

Jedyną szansą na odbanowanie jest spełnienie poniższych warunków:

• WIPE konta (pozostaje jedynie FLC)
  • status OSZUST na miesiąc - oznaczenie pod nickiem i na liście graczy
  • blokada handlu na miesiąc
  • prace społeczne***: 10k przez miesiąc na pizzaboy'u
  • ***System prac społecznych wymusza zarobienie ustalonej kwoty za pomocą wskazanej pracy w określonym czasie. Zarobione fundusze nie trafiają do Ciebie, tylko otrzymują je losowi gracze będący aktualnie online. Jeśli nie zdążysz w tym czasie wykonać zadania, na Twoje konto automatycznie zostanie nałożony ban permanentny (bez możliwości apelacji).

Jeśli akceptujesz warunki odpowiedz w tym temacie.

• Confused 1
Napisano

Nie jestem wstanie zgodzić się na taką karę 

• Haha 1
  • Sad 6
  • Administrator
Napisano

To zamykamy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...