Skocz do zawartości

Skarga na PiONeeR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Data i godzina zdarzenia: 06.04.2026r. godz. 23:00

Nick oskarżającego: @ImVladek!

Nick oskarżonego: @PiONeeR

Powód napisania skargi: Wykorzystywanie błędów gry, złamanie punktu regulaminu: §10.3 Obowiązuje całkowity zakaz bugowania DMa.
Gracz podczas strzelaniny, w momencie kiedy został zabity wykonał reconnect'a w celu ponownego spawna w miejscu w którym zginął. Po pojawieniu się w lokacji swojej śmierci, zostałem przez niego zastrzelony.

Dowody w postaci logów lub screenshotów:  (nagranie przesyłam z dwóch perspektyw, gdzie doskonale widać moment w którym gracz się pojawia.
https://medal.tv/pl/games/gta-v/clips/msrLhWq54S0kxIyx3?invite=cr-MSxkVEwsMjgzOTQ4MzU3&v=76

https://medal.tv/pl/games/imported-clips/clips/msrNARp1LcXy1o8WJ?invite=cr-MSxBUXcsMjkyODI3OTcw

• Haha 3
  • Jestem za 11
  • Jestem przeciw 1
Napisano

Z mojej perspektywy wyglądało to tak, że podczas strzelania z ImVladkiem zostałem zabity (miałem już na ekranie animację upadania postaci). W tym momencie zdecydowałem się zrobić reconnect, żeby po prostu zrespić się w innym miejscu niż szpital.

Po wejściu na serwer miałem dostępne standardowe opcje respawnu, w tym również „ostatnia pozycja”. Ta opcja była normalnie dostępna w menu i dlatego z niej skorzystałem. Nie miałem świadomości, że mogłoby to być traktowane jako wykorzystanie błędu, bo system respawnu sam mi tę możliwość udostępnił. Nie czuję, żebym zrobił w tej sytuacji coś niewłaściwego.

Dodatkowo chciałbym zaznaczyć, że w ostatnim czasie dochodziło z jego strony do różnych zachowań utrudniających mi rozgrywkę (m.in. prowokowania, obniżania oraz wyzywania mnie w trakcie gry i poza nią). Wspominam o tym wyłącznie po to, aby pokazać szerszy kontekst sytuacji, a nie po to, żeby jego umniejszać.

Chcę też podkreślić, że nie miałem żadnego powodu, żeby go zabijać „dla zasady”. Robiłem to wyłącznie wtedy, kiedy wchodził mi za krew lub sam zaczynał konflikt. Z mojej strony nie było inicjowania sporów (zazwyczaj to on miał do mnie problem i mnie zaczepiał). Gdyby nie te ciągłe zaczepki i prowokacje, nie miałbym z nim żadnego problemu. Niestety jego zachowanie często irytuje mnie i innych osób po mojej stronie lub neutralne osoby, a dodatkowo ma wsparcie ludzi, którzy to popierają, co jest po prostu słabe z jego strony.

• Haha 1
  • Jestem za 2
  • Jestem przeciw 2
Napisano

Dokładnie Pioneer, skorzystałeś z opcji "ostatnia pozycja" pomimo że zdawałeś sobie sprawę z tego że nie powinno jej być. Bynajmniej powinieneś wiedzieć, ze względu na to że była złożona na ciebie skarga w tej samej sprawie. Więc jak mniemam w pełni świadomy wykorzystałeś tą opcję, tak jak i to robiłeś już kiedyś. Mało tego że skorzystałeś z opcji spawn'u w ostatniej pozycji, nie naszła cię żadna refleksja i zaraz po pojawieniu się na mapie gry zacząłeś do mnie strzelać. Dodatkowo po wejściu na serwer występuje 60 sekundowy cooldown przed aktywowaniem systemu DM, w momencie kiedy odczekamy ten czas w oknie wyboru miejsca spawn'u, system nam się aktywuje i możemy zacząć strzelać NATYCHMIASTOWO po pojawieniu się na wybranej pozycji. Czyli dokładnie tak, jak dokonał tego gracz Pioneer.

Rozumiem że twoją jedyną linią obrony będzie prezencja z pozycji ofiary, natomiast nie zapominaj że to ty po usłyszeniu kilku mocniejszych słów na komunikatorze discord, przełożyłeś to na rozgrywkę, gdzie zapoczątkowałeś strzelanie do mojej osoby w trakcie poszukiwania eventowych jaj. W zupełności nie mam do ciebie o to problemu, bo mechanika systemu DM pozwala na włączenie lub wyłączenie go w dowolnym momencie, więc jak najbardziej mogłem się przed tym uchronić.

W mojej opinii zrobiłeś to w pełni świadomie, i tak jak ja w momencie kiedy kogoś przejadę, bądź powiem coś niestosownego na chacie VC. Zostaję ukarany. Tak samo uważam że i ty powinieneś najzwyczajniej w świecie zrozumieć swój błąd i ponieść konsekwencję swoich czynów. Dodatkowo patrząc na to że reagujesz na wyżej załączoną skargę reakcją "Haha", nawet nie rozumiesz tego że zrobiłeś źle.

Tyle ode mnie. Pozdrawiam.

image.thumb.png.dc6067ae8f510beb822ae9f710184861.png

• Like 1
Napisano

Kolego, 

• Obowiązuje całkowity zakaz wypowiadania się osób niezwiązanych ze skargą.

Poza tym jeżeli faktycznie tak jest, poprzyj swoje słowa dowodami. Bo ja również mogę poprosić osiem osób aby napisały w tym wątku coś podobnego. Pozdrawiam.

Napisano

Dzień dobry, jakoś tak się zdarzyło że gracz Pioneer pomylił osoby do których chce wysłać prywatną wiadomość na serwerze. Dlatego odnosząc się do tego co ów gracz napisał. Chyba ciężko jednoznacznie stwierdzić kto komu chce utrudniać rozgrywkę. Pozdrawiam.

Cytat

Chcę też podkreślić, że nie miałem żadnego powodu, żeby go zabijać „dla zasady”. Robiłem to wyłącznie wtedy, kiedy wchodził mi za krew lub sam zaczynał konflikt. Z mojej strony nie było inicjowania sporów (zazwyczaj to on miał do mnie problem i mnie zaczepiał).

image.webp.7901c629e31c93bbb96178cdfcca4c05.webp

• Haha 1
  • Confused 1
Napisano

Jeszcze raz powtórzę... 

Zabijamy się nawzajem, to fakt. On mnie zabija, ja jego. Różnica jest taka, że ja gram sam, a on zbiera ekipę, żeby mieć przewagę. Mimo to próbuje przedstawić sytuację tak, jakby to ja miał problem, co jest po prostu odwracaniem kota ogonem.

Napisałem mu wcześniej, że mam swoje powody, dla których będę go zabijać. Nie ukrywałem tego i nie robiłem niczego poza akcją DM. 

To on prowokował, zaczepiał i rozkręcał konflikt, a teraz próbuje zrzucić winę na mnie.

Jeśli ktoś chce oceniać sytuację, to niech patrzy na całość, a nie na wyrwany z czatu fragment, który został wysłany przypadkowo. Takie pojedyncze wiadomości nie oddają realnego przebiegu zdarzeń i nie powinny być brane pod uwagę.

Niech dobro wygra,

Pozdrawiam.

• Jestem za 1
Napisano

Ja właściwie do dodania nic nie mam, można śmiało rozpatrywać skargę.

Napisano (edytowane)

W dniu dzisiejszym ImVladek od dłuższego czasu podjeżdża w moją stronę i zachowuje się w sposób wyraźnie prowokacyjny.
Pojawia się wielokrotnie, często w krótkich odstępach czasu, jakby celowo obserwował moje reakcje i próbował wywołać konfrontację. Jego obecność nie wygląda na przypadkową (zatrzymuje się w pobliżu, wykonuje gesty sugerujące zaczepkę i wyraźnie szuka uwagi).

Dodatkowo, poprzez voice chat wypowiada różne niepoważne, prowokacyjne komentarze, które mają na celu wywołanie reakcji lub sprowokowanie konfliktu. Wypowiedzi te są uciążliwe, często pozbawione sensu i służą jedynie temu, by mnie zaczepić lub ośmieszyć.

Pomimo tego, że staram się od niego oddalać i unikać kontaktu, nie przynosi to żadnego efektu (gdy tylko ponownie mnie spotyka, zachowuje się dokładnie tak samo, kontynuując prowokacje i zaczepki).

Sytuacje powtarzają się regularnie, co sprawia wrażenie celowego działania ukierunkowanego na wywołanie dyskomfortu i naruszenie mojego spokoju.

https://files.fm/u/gdvucqcp98

Edytowane przez PiONeeR
Napisano (edytowane)

No Hejka, chciałem abyś został uczestnikiem mojej ankiety odnośnie tego co gracze FL'a jedzą na obiad. Natomiast wrzuciłeś to po to żeby wrzucić, a że nic tam nie ma, to nawet dźwięk wyciszyłeś. Dodatkowo jak następnym razem będziesz pisał odpowiedzi przy użyciu AI, to albo usuń znaki "—", albo zastosuj błędy stylistyczne tak jak w twoich osobistych wypowiedziach. Dodatkowo jeżeli masz jakieś uwagi to nie krępuj się i napisz na mnie skargę, ta u góry odnosi się twojego bugowania systemu DM. Czego rzecz jasna się dopuściłeś, więc nie zaśmiecaj tematu i daj administracji pracować. Pozdrawiam. 
image.png.0e398c63e728d9ae4e81e58153e0f764.png

Edytowane przez ImVladek!
  • Haha 2
Napisano

Nie muszę się z niczego tłumaczyć. Mam swój sposób myślenia i swoje powody. Wyciszyłem dźwięk, bo jednocześnie rozmawiałem na DC. Nie chciałem, żeby głos był odtwarzany.

Napisano

To nie wstawiaj klipów na których wykonuję w pełni legalne czynności. Z kolei Administrację uprasza się o nie czekanie na dalszy przebieg w tym wątku. Tematy poruszone tutaj przez ów gracza wykraczają poza ustosunkowanie się do zarzucanych mu czynów, a publikowane tutaj wiadomości są sztuczną próbą przedłużenia czasu do otrzymania kary. Skarga wciąż dotyczy bugowania systemu DM. Przy tym zostańmy i zaczekajmy na werdykt.

• Jestem za 1
  • Jestem przeciw 1
Napisano

Od czego by tu zacząć? Może polecimy po kolei:
- @PiONeeR doskonale wiedział, że już miał styczność z recconectowaniem się podczas strzelania, czego dowodzi skarga, którą otrzymał 3 grudnia 2025 (https://fivelife.pl/forums/topic/18944-skarga-na-pioneer-oraz-kapi01/#comment-146894), natomiast wtedy sytuacja została rozwiązana poprzez poprawę mechaniki na Cayo Perico. Na ten moment nie ma w regulaminie punktu, który zakazywałby wykonywania recconecta, aby zrespić się w miejscu śmierci, ale spokojnie, niedługo go ujrzycie. Przejdźmy dalej - @PiONeeR, świadomie bądź nie (już w to wnikać nie będę), dopuścił się zbugowania DM'a poprzez przeczekanie 60 s w wyborze spawnu, aby owy tryb się aktywował. Do tego w regulaminie serwerowym punkt już znajdziemy, w związku z czym @PiONeeR zostanie ukarany za Bugowanie DM.

- Przejdźmy może teraz do kolejnego tematu, jakim jest wasze zachowanie w ostatnim czasie na serwerze. Podczas ostatnich obserwacji różnych członków ekipy jasno widać, że nie darzycie się sympatią i na wszystkie możliwe sposoby próbujecie wzajemnie utrudniać sobie rozgrywkę na serwerze. Mam pomysł, ułatwimy to wam: następne jakiekolwiek zaczepki, ataki czy dokuczanie sobie nawzajem będą przez nas odbierane jako Działanie na niekorzyść serwera, co będzie równało się z nałożeniem na was odpowiednich kar serwerowych.

Skarga rozpatrzona, zamykam oraz przenoszę do archiwum.

• Like 5
  • Confused 1
  • Jestem za 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...