Skocz do zawartości

X_Speeryo_X ukarany przez Guziol542

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick: X_Speeryo_X

Nick osoby nakładającej kare: Guziol542

Powód nałożenia kary: Bugowanie DMa

Krótki opis sytuacji: Witam , przychodzę tutaj z dość śmieszną sytuacją mianowicie Zostałem ukarany za ,,Bugowanie DM'a'' gdzie taka sytuacja się nie wydarzyła. W skrócie leciałem po wodę z Cayo Perico na sklep w Mirror Parku i wtedy pod sklepem był gracz Janusch_60 oraz Cysieks z organizacji BS i zaczęli do mnie strzelać z powodu prowadzonej między nami ,,wojny serwerowej'' i z powodu włączonego przeze mnie DM'a , lecz gdy do mnie strzelali nie dostawałem obrażeń ponieważ miałem ,,Tryb pasywny'' który jak wczoraj zauważyłem włącza się po wyjeździe z Cayo Perico , gdy wskazani gracze wyżej nie mogli mnie zabić gracz Janusch_60 wysłał self-reporta że mam zbugowany tryb DM. Reporta przyjął Aimeno i zobaczył ze ikonka DM jest włączona i w prawidłowy sposób pokazuje że ten tryb działa a nie jest zbugowany a więc kara którą otrzymałem jest tak naprawdę za nic bo DM nie był zbugowany. Dodatkowo Guziol napisał ze punkt który jeszcze został przeze mnie złamany to ,,§4.2 Zakazuje się wykorzystywania błędów serwera.'' Czyli zdaniem Guziola polecenie po wodę do sklepu z Cayo Perico jest wykorzystywaniem błędów serwera ponieważ wtedy włącza się ,,Tryb pasywny" gdzie zobaczyłem że tak się dzieje dopiero po napisaniu na mnie skargi , na dodatek myślałem ze w okól sklepu jest Green Zone a więc nie wiem jak i dlaczego zwykłe polecenie po wodę do sklepu jest wykorzystywaniem błędów serwera. Podsumowując kara która otrzymałem została nałożona bezpodstawnie oraz za coś czego nie było , uważam że takie działania nie powinny mieć miejsca ponieważ Decyzja Guziola została podjęta w oparciu o zarzut bugowania DM, który nie miał miejsca, co czyni nałożoną karę jako nieuzasadnioną , na dodatek jak juz wspomniałem support Aimeno sam napisał ze wszystko jest git. Na koniec powiem tak , uważam że decyzja moderatorska Guziola542 została podjęta w sposób nierzetelny i bez właściwej analizy sytuacji , skarga dotyczyła rzekomego bugowania DM które nie miało miejsca i zostało potwierdzone przez supporta Aimeno który jasno wskazał że tryb DM działał prawidłowo i nie był zbugowany. Mimo to nałożono na mnie karę rozszerzając zarzut o rzekome wykorzystywanie błędów serwera , co nie było przedmiotem pierwotnej skargi. Nie korzystałem świadomie z żadnego błędu serwera a ,,Tryb pasywny'' włączył się automatycznie po opuszczeniu Cayo Perico bez mojej wiedzy i intencji. Wykonanie zwyczajnego lotu po wodę by zakupić wodę potrzebną do sadzonek nie może być uznane za wykorzystanie błędów zwłaszcza gdy ja jako gracz nie mam wpływu na mechanikę działania Stref typu Green Zone lub Danger Zone. Dodatkowo nie miałem wiedzy ani możliwości w tamtym momencie czy w danym miejscu ,,Tryb Pasywny'' powinien obowiązywać czy też nie co tym bardziej wyklucza świadome wykorzystanie jakiegokolwiek błedu. Nałożenie kary w takiej formie sprawia wrażenie szukania naruszenia na siłę zamiast rzetelnego rozpatrzenia skargi. Uważam że tego typu działania są karygodne i nie powinny mieć miejsca ponieważ podważają zaufanie do pracy administracji oraz zasad sprawiedliwego karania graczy . W związku z powyższym wnoszę prośbę o cofnięcie nałożonej kary którą uważam za bezpodstawną.

Dowody: Całość jest w skardze do której link podsyłam obok :

Coś od siebie: Zawsze staram się grać zgodnie z regulaminem i nie wykorzystywać błędów , w tej sytuacji nie działałem świadomie ani z zamiarem wykorzystania jakiegokolwiek błędu serwera 

• Haha 3
  • Sad 1
Napisano

Po ustaleniu i sprawdzeniu całej sytuacji nie mamy pewności, że celowo bugowałeś DM-a, zostajesz odbanowany. Możesz wracać na serwer. 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Guziol542 zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...