Skocz do zawartości

Weazel News | Narko-Update v2!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1.png.4e6e3ce954ebb23a6432ff682a507134.png

🍄 Kontynuacja Narko-Update! 🍄

Grzyby, borówki, aloes i... automatyczny mechanik! 🚗💨

Witajcie serdecznie!

Na serwer otrzymaliśmy długo wyczekiwany Narko-Update V2, czas na coś świeżego (lub suszonego, co kto woli) 🌿

Nowe rośliny, grzybobranie, system promów i długo wyczekiwany automat do napraw - a my przygotowaliśmy dla Was krótkie i przyjemne oprowadzenie po całym update!

🍄 Grzybobranie – nowa profesja!

2.gif.3929ba18205edb3cfa2b33e56b2b6d0f.gif

Grzybiarz Grzegorz czeka przy Paleto, sprzedaje nożyki 🗡️, które są niezbędne do zbiorów(działają również jako broń).

Na mapie znajdziecie 5 stref grzybowych, każda wymaga innego poziomu umiejętności „Grzybiarz”.

W nocy niektóre grzyby lekko świecą - jeśli zobaczysz zielonkawy blask w lesie, nie ignoruj go! 🌌

Po deszczu szansa na znalezienie grzybów rośnie o 100%!

Odmiany:

● Amanita

● Borowik

● Mycena zielona

● Smardz

● Kania

● Gąska

💀 Cayo Perico – strefa ryzyka

Na wyspie działa Danger Zone (DM always on).

Przy śmierci możesz stracić od 1 do 5 przedmiotów 🎒

Masz 5 minut, by wrócić po ciało - inaczej ktoś Cię przelootuje a po tym czasie drop znika.  

3.gif.edfe86f947a9a499f56b6d038f55646c.gif

4.gif.e35d55bd6a16d60972357f75c8a5776a.gif

💎 Wymagane: Premium 2.

🌱 Nowe uprawy: Borówka i Aloes

5.gif.c415d80d4d421d416df6e500f4ff8b51.gif

P.S. niechcący mi się przelało

🪴 Aloes  doniczkowy, 24h wzrostu, bez nawozu.

🫐 Borówka - gruntowa, wielosezonowa, 1h wzrostu, 4x woda, 2x nawóz.

⚙️ Craftery – domowy przemysł!

Kupisz je w sklepie meblowym 🛒

Każda maszyna ma 1000 cykli, potem może się psuć - napraw zestawem AGD 🧰

Wytworzysz m.in. gumijagodę, speeda i olej rybny.

Maszyny:

● Robot kuchenny 🤖

● Mikrofalówka 🍽️

● Młynek ⚙️

● Prasa 🧃

6.gif.75d270bb461d5221f28b1970e83e43c5.gif

⛴️ Promy – koniec z /wyspa!

7.gif.71cea12c12396284842556589dfb7090.gif

Na Cayo płyniesz teraz promem co 10 minut ⏱️

Bilet Premium (100 FLC) = ekspresowy rejs w 15 sekund 🚤

Uwaga: trzymaj dystans, prom lubi turbulencje 😅

🔧 Automatyczny mechanik

8.gif.73ce0e3ba032fd3442be1ac941cf86b4.gif

Nie ma mechanika? Nie szkodzi!

Stanowiska: Los Santos (Obok Simeona) i Paleto (urząd).

Naprawa trwa dłużej i kosztuje 2x więcej 💰

Strefa krótkiego parkowania: 60 sekund (jeśli nie naprawiasz auta a stoisz w strefie naprawczej)

🎙️ Społeczność o aktualizacji
Nasz redaktor @Sooga przeprowadził wywiady z paroma graczami naszej społeczności z następującymi pytaniami:

● Czy odczuwasz wzrost wydajności po update?

Erazerek:
"Tak, według mnie odczuwalny jest wzrost wydajności, gram na wersji enhanced na najwyższych ustawieniach z RT, na oko powiedziałbym że 20 FPS więcej (bez skalowania oraz generatora klatek)."

Styley:
"W sumie to nigdy nie miałem problemów z wydajnością wiec żadnej różnicy nie poczułem
Jedyne co to crashe od używania VC, które nadal są."

Yoro:
"Jak najbardziej, odczuwam duży wzrost wydajności na serwerze, sam nie posiadam nie wiadomo jakiego sprzętu z NASA, ale po nowym update FPS podskoczyły aż chce się grać"

● Jak podobają Ci się zmiany odnośnie mechanika automatycznego, nowych grzybów oraz systemu DM na Cayo Perico?

Erazerek:
"Automatyczny mechanik jest w porządku, fajnie że działa tylko jak fizycznie nie ma gracza na zwykłym mechaniku., dzięki temu mechanika zwykłego mechanika nie cierpi.
Brakuje mi mechanika automatycznego gdzieś na środku mapy np. w Sandy."

Styley:
"Mechanik na plus, nie trzeba czekać kilka godzin aż ktoś wbije jak czasami się zdarzało. Co do grzybów to w sumie fajna praca do pochillowania xD chociaż pewnie szybko się znudzi xD a system DM na Cayo Perico na pewno potrzebuje kilku zmian"

Yoro:
Super sa nowe zmiany, nie trzeba sie prosić nawet I w nocy o mechanika, można w końcu jechać samemu i naprawić swoje auto, grzyby jeszcze lepsze, kiedy tylko kończę grać odrazu za nimi tęsknie, DM na Cayo Perico super opcja ponieważ można rywalizować o grzyby co się spodoba nie jednemu graczowi"

● Co twoim zdaniem powinno zostać poprawione/dodane?

Erazerek:
"Grzybki w paleto mi się podobają, też system DM jak widać coś został wykorzystany, ja bym w te bronie dalej poszedł i na przykład w niedalekiej przyszłości chciałbym zobaczyć prace z tym związaną na przykład polowanie na zwierzynę. Jakieś snajperki itd, żeby z daleka je ściągać, nóż mamy także skórowanie, potrzebne futra do jakiegoś craftingu itd."

Styley:
"Na pewno na wyspie warto usunąć blipy i zrobić tak, żeby nicki były widoczne tylko z bliska.
Do tego przydałby się jakiś bliższy spawn point po dedzie, bo można bardzo szybko zginąć, a potem trzeba lecieć spod magazynu w LS i znowu bawić się promem"

Yoro:
"Jeszcze nie doszedłem do momentu abym znalazł jakiś błąd do poprawy, lecz kiedyś mogły by wpaść też dodatkowe strefy z grzybkami i nowe odmiany ale to w dalszej przyszłości"

*Każdy ankietowany wyraził zgodę na umieszczenie jego nicku wraz z odpowiedzią.

Na serwerze również została przeprowadzona ankieta, w której gracze zostali zapytani o to w jakiej porze doby najlepiej zbiera im się grzybki i o to wyniki tej ankiety: 

10.png.d4628801c132c26265ae42c767fa5327.png

Podsumowując:

Nowe zajęcia, nowe ryzyko, nowe możliwości.

Zbieraj, uprawiaj, eksperymentuj - daj znać co myślisz... i pamiętaj…

Na Cayo nigdy nie jest spokojnie. 🌴😎

Created by @MuchA. aka Hycel 

Assisted by @Sooga

• Like 6
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...