Sooga Napisano 30 Października 2025 Napisano 30 Października 2025 🍄 Kontynuacja Narko-Update! 🍄 Grzyby, borówki, aloes i... automatyczny mechanik! 🚗💨 Witajcie serdecznie! Na serwer otrzymaliśmy długo wyczekiwany Narko-Update V2, czas na coś świeżego (lub suszonego, co kto woli) 🌿 Nowe rośliny, grzybobranie, system promów i długo wyczekiwany automat do napraw - a my przygotowaliśmy dla Was krótkie i przyjemne oprowadzenie po całym update! 🍄 Grzybobranie – nowa profesja! Grzybiarz Grzegorz czeka przy Paleto, sprzedaje nożyki 🗡️, które są niezbędne do zbiorów(działają również jako broń). Na mapie znajdziecie 5 stref grzybowych, każda wymaga innego poziomu umiejętności „Grzybiarz”. W nocy niektóre grzyby lekko świecą - jeśli zobaczysz zielonkawy blask w lesie, nie ignoruj go! 🌌 ☔ Po deszczu szansa na znalezienie grzybów rośnie o 100%! Odmiany: ● Amanita ● Borowik ● Mycena zielona ● Smardz ● Kania ● Gąska 💀 Cayo Perico – strefa ryzyka Na wyspie działa Danger Zone (DM always on). Przy śmierci możesz stracić od 1 do 5 przedmiotów 🎒 Masz 5 minut, by wrócić po ciało - inaczej ktoś Cię przelootuje a po tym czasie drop znika. 💎 Wymagane: Premium 2. 🌱 Nowe uprawy: Borówka i Aloes P.S. niechcący mi się przelało 🪴 Aloes – doniczkowy, 24h wzrostu, bez nawozu. 🫐 Borówka - gruntowa, wielosezonowa, 1h wzrostu, 4x woda, 2x nawóz. ⚙️ Craftery – domowy przemysł! Kupisz je w sklepie meblowym 🛒 Każda maszyna ma 1000 cykli, potem może się psuć - napraw zestawem AGD 🧰 Wytworzysz m.in. gumijagodę, speeda i olej rybny. Maszyny: ● Robot kuchenny 🤖 ● Mikrofalówka 🍽️ ● Młynek ⚙️ ● Prasa 🧃 ⛴️ Promy – koniec z /wyspa! Na Cayo płyniesz teraz promem co 10 minut ⏱️ Bilet Premium (100 FLC) = ekspresowy rejs w 15 sekund 🚤 Uwaga: trzymaj dystans, prom lubi turbulencje 😅 🔧 Automatyczny mechanik Nie ma mechanika? Nie szkodzi! Stanowiska: Los Santos (Obok Simeona) i Paleto (urząd). Naprawa trwa dłużej i kosztuje 2x więcej 💰 Strefa krótkiego parkowania: 60 sekund ⏳(jeśli nie naprawiasz auta a stoisz w strefie naprawczej) 🎙️ Społeczność o aktualizacjiNasz redaktor @Sooga przeprowadził wywiady z paroma graczami naszej społeczności z następującymi pytaniami: ● Czy odczuwasz wzrost wydajności po update? Erazerek:"Tak, według mnie odczuwalny jest wzrost wydajności, gram na wersji enhanced na najwyższych ustawieniach z RT, na oko powiedziałbym że 20 FPS więcej (bez skalowania oraz generatora klatek)." Styley:"W sumie to nigdy nie miałem problemów z wydajnością wiec żadnej różnicy nie poczułemJedyne co to crashe od używania VC, które nadal są." Yoro:"Jak najbardziej, odczuwam duży wzrost wydajności na serwerze, sam nie posiadam nie wiadomo jakiego sprzętu z NASA, ale po nowym update FPS podskoczyły aż chce się grać" ● Jak podobają Ci się zmiany odnośnie mechanika automatycznego, nowych grzybów oraz systemu DM na Cayo Perico? Erazerek:"Automatyczny mechanik jest w porządku, fajnie że działa tylko jak fizycznie nie ma gracza na zwykłym mechaniku., dzięki temu mechanika zwykłego mechanika nie cierpi.Brakuje mi mechanika automatycznego gdzieś na środku mapy np. w Sandy." Styley:"Mechanik na plus, nie trzeba czekać kilka godzin aż ktoś wbije jak czasami się zdarzało. Co do grzybów to w sumie fajna praca do pochillowania xD chociaż pewnie szybko się znudzi xD a system DM na Cayo Perico na pewno potrzebuje kilku zmian" Yoro:Super sa nowe zmiany, nie trzeba sie prosić nawet I w nocy o mechanika, można w końcu jechać samemu i naprawić swoje auto, grzyby jeszcze lepsze, kiedy tylko kończę grać odrazu za nimi tęsknie, DM na Cayo Perico super opcja ponieważ można rywalizować o grzyby co się spodoba nie jednemu graczowi" ● Co twoim zdaniem powinno zostać poprawione/dodane? Erazerek:"Grzybki w paleto mi się podobają, też system DM jak widać coś został wykorzystany, ja bym w te bronie dalej poszedł i na przykład w niedalekiej przyszłości chciałbym zobaczyć prace z tym związaną na przykład polowanie na zwierzynę. Jakieś snajperki itd, żeby z daleka je ściągać, nóż mamy także skórowanie, potrzebne futra do jakiegoś craftingu itd." Styley:"Na pewno na wyspie warto usunąć blipy i zrobić tak, żeby nicki były widoczne tylko z bliska.Do tego przydałby się jakiś bliższy spawn point po dedzie, bo można bardzo szybko zginąć, a potem trzeba lecieć spod magazynu w LS i znowu bawić się promem" Yoro:"Jeszcze nie doszedłem do momentu abym znalazł jakiś błąd do poprawy, lecz kiedyś mogły by wpaść też dodatkowe strefy z grzybkami i nowe odmiany ale to w dalszej przyszłości" *Każdy ankietowany wyraził zgodę na umieszczenie jego nicku wraz z odpowiedzią. Na serwerze również została przeprowadzona ankieta, w której gracze zostali zapytani o to w jakiej porze doby najlepiej zbiera im się grzybki i o to wyniki tej ankiety: Podsumowując: Nowe zajęcia, nowe ryzyko, nowe możliwości. Zbieraj, uprawiaj, eksperymentuj - daj znać co myślisz... i pamiętaj… Na Cayo nigdy nie jest spokojnie. 🌴😎 Created by @MuchA. aka Hycel Assisted by @Sooga 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi