Skocz do zawartości

Event Pożegnanie Wakacji 2025

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

banner.png.02bbc179cbf4b5ed96c519a65d186a1b.png

Witajcie!

Dni gorącego i upalnego sierpnia nadal trwają, a my chcielibyśmy Was zaprosić na Event - Pożegnanie Wakacji 2025, który będzie trwał od dzisiaj do 23:59 31.08.2025.
Z racji pozytywnego przyjęcia poprzedniego eventu z NPC'tami przygotowaliśmy dla Was zupełnie nową (i dłuższą) historię, pełną ciekawych zagadek oraz ciekawostek.

EVENT | Historia o zaginionej walizce. Felix liczy na Twoją pomoc!

Wciel się w rolę detektywa i pomóż Felixowi, który lada moment ma wylecieć do Liberty City odnaleźć jego zgubę. Historię poznasz poprzez interakcje z NPCtami, a także ze znajdźkami. Początek historii rozpoczyna się na lotnisku Los Santos przed głównym wejściem do odlotów" - tam spotkacie Agenta od którego zacznie się cały event.

Wraz z Developerami serwera, wprowadziliśmy kilka nowych mechanik, związanych z eventami z NPC:

• Znajdźki - działają jak wszystkie inne znajdźki, jednakże pojawiają się na mapie dopiero, gdy skończycie wymianę z KONKRETNYM NPC!
  • Chronologia NPC - teraz nie będzie możliwości skipowania" NPC, dlatego szczególne gorąco zapraszamy do CZYTANIA DIALOGÓW.
  • Godziny aktywności NPC - niektóre NPC są pracownikami, przez co będą u nas na wyspie jedynie w określonych godzinach serwerowych. Oznacza to, że czasem będziecie musieli ich szukać kilka razy... jedni są w nocy, inni w dzień. 🥷
  • Opóźnienia pomiędzy dialogami różnych NPC. Czasami po zagadaniu do jednego NPC, będzie on musiał załatwić parę spraw na mieście... realnie dla Was jako graczy oznacza to jedno - musicie poczekać kilka minut a czasami nawet godzin przed pójściem do następnej lokalizacji. Ponownie apelujemy: czytajcie dialogi!
  • Aby utrudnić pracę speedrunnerom, NPC będą pojawiać się na serwerze w kilku falach, także czasem będziecie musieli poczekać aż Heniek czy inny Marek się pojawią na wyspie.

image5sss.png.8ed4c60584a67c81cbe3d58f91b06a9d.png
Dla spóźnialskich: Przez pierwsze dni NPCty będą pojawiały się „falami" zgodnie ze wskazówkami. Pod koniec eventu wszystkie boty będą na Was czekać.

Torba Wakacyjna 2025

Tym razem zamiast standardowych skrzynek będzie możliwa do zdobycia torba wakacyjna, w podobnym stylu jak w zeszłym roku z ubraniami damskimi jak i męskimi, dodatkowo wpadł tam jeszcze jeden drop - jaki, dowiecie się w momencie, jak go wydropicie ;). 
Brzmi chaotycznie? I o to właśnie chodzi! W środku znajdziecie unikatowe przedmioty eventowe, które będą do zdobycia tylko i wyłącznie z tej torby.

Premie w pracach dorywczych + Lucky Hour

Jak na potężny event przystało zarobki w pracach dorywczych, a także globalne punkty doświadczenia zostaną zwiększone o 30%. Od godziny 19:30-20:30 będzie dodatkowo obowiązywać Lucky Hour - dodatkowe 100% do zarobków oraz punktów doświadczenia (sumarycznie 130%).

Życzymy Wam udanych poszukiwań i słonecznych ostatnich dni wakacji!

Koniecznie dajcie nam znać, co sądzicie o nowym, dłuższym formacie eventu. Staraliśmy się posłuchać Waszych opinii z poprzedniego eventu z Dnia Dziecka. Jeżeli macie propozycje na przyszłe eventy, lub dodatkowe mechaniki, które moglibyśmy zaimplementować, śmiało piszcie!

W przypadku znalezionych błędów z eventem napisz do @MissAnia.

Event przygotowali: @MissAnia@Lerciak oraz @invalid.

• Like 5
  • Haha 7
  • Confused 1
Napisano

Jestem naprawdę zawiedziony, liczyłem na diamentowe skrzynie, które napędzają rynek.. a otrzymaliśmy przekombinowany event.

• Haha 2
  • Jestem za 7
  • Jestem przeciw 2
Napisano

Fajny event, następnym razem nie musicie się tak starać.

• Like 1
  • Jestem za 6
Napisano

Event i zagadki fajne ale to sztuczne przedłużania całej historii i czekania 12h irl to wielka przesada. Nagroda w stosunku do zagadek i tego czekania aż się postać się  pojawi to jakiś żart. 

Mam nadzieję że kolejne będą bardziej dopracowane a nie byle jak rzucone na serwer.

Napisano

Fabula: 6.5/10

Wykonanie: -9999/10

Ocena ogolna: -9925/10

• Like 2
  • Jestem za 1
  • Stasiowee zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...