Skocz do zawartości

Undan na Dc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

emes (dc buliczik) ukarany przez chyba Arrow lub Anka 

Nick osoby nakładającej kare: Arrow/Missania
Powód nałożenia kary:
 za antysemityzm z strony administracji serwera

Krótki opis sytuacji: Napisałem sobie zupełnie neutralne pytanie na offtopicu Discorda o 22:55: "@Arrow jesteś może pochodzenia żydowskiego?"  zero złośliwości, zero podtekstów, zwykłe pytanie. Ale już o 23:48 dopadła mnie administracja, jak jakaś sekta w trybie patrolu ideologicznego i zbanowała z powodu... no właśnie. Bo zapytałem o czyjeś pochodzenie? Nie, prawdziwy powód jest prostszy: Administracja to zbiorowisko zakamuflowanych antysemitów, którym najwyraźniej samo słowo "żydowskiego" wywołuje atak paniki i zrywy agresji, jakby ujawnienie czyjejś narodowości było czymś pokroju terroryzmu. 

Dowody: 

Coś od siebie: Zawiodłem się na administracji Discorda FiveLife.pl.
Za zwykłe, (retoryczne) pytanie o pochodzenie członka administracji otrzymałem bana, mimo że nie padło z mojej strony nic obraźliwego.

Zamiast zignorować wiadomość, uznano ją za powód do wykluczenia, co wiele mówi o poziomie moderacji.
Sprawa zostanie zgłoszona do Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych. 

Pozdrawiam.

• Like 10
  • 5 tygodni później...
Napisano

Po kontakcie z osobą nakładającą karę otrzymałem informacje, że nałożona kara nie jest jedynie za tą sytuacje w związku z czym apelację odrzucam.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...