Skocz do zawartości

Skarga na sokratis, Kapi01, Strikes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Data i godzina zdarzenia: 21.07.2025 20:10

Nick oskarżającego: @erazerek

Nick oskarżonego: @sokratis, @Kapi01, @Strikes

Powód napisania skargi:  
Przyjechałem na obszar zgłoszenia, gdzie zauważyłem gracza stojącego w miejscu. Miałem uzasadniony pretekst do przeprowadzenia kontroli w związku z nieprawidłowym parkowaniem – pojazd stał pod prąd i przy czerwonym krawężniku. Niestety, zanim zdążyłem podjąć jakiekolwiek działania, otworzono do mnie ogień bez żadnego ostrzeżenia ani wcześniejszej interakcji słownej. Nie mam z tym większego problemu – rozumiem, że takie sytuacje mogą się zdarzyć. Wezwałem wsparcie, wyjąłem broń i przygotowałem się na walkę 1 na 1. Jak jednak widać na nagraniu, w pobliżu nie było żadnych innych funkcjonariuszy. Zostałem zabity w sytuacji 3 na 1, co według mnie stanowi naruszenie punktu §10.4 regulaminu, który zabrania takich działań bez odpowiedniego uzasadnienia oraz bez zapewnienia wyrównanych szans.

Dowody w postaci logów lub screenshotów: https://streamable.com/s0yjve

Edytowane przez erazerek
  • Haha 2
  • Sad 1
  • Jestem przeciw 2
Napisano (edytowane)

Jak już jesteśmy kolegami, to kolego. 
Po 1 - w actionie są fajne ręczniki z mikrofibry - przydadzą ci się na otarcie łez oraz potu z czoła.
Po 2 - zalecam udanie się do okulisty po mocniejsze pingle, bo ja podczas tej akcji nie zrobiłem nic więcej, niż siedzenie w uranusie.
Xdddd

§10.5 W przypadku dwóch lub więcej funkcjonariuszy na danym obszarze zachowuje się zasadę n funkcjonariuszy do n+1 graczy: np. 3 funkcjonariuszy vs maksymalnie 4 graczy.

A po 3 - Fizus był dosłownie kawałek za tobą, więc nawet gdybym brał udział w akcji to nadal byłoby to zgodne z powyższym punktem regulaminu.

Tak czy inaczej rozumiem, że pisałeś tę skargę pod wpływem emocji, więc wybaczam, że mnie w niej bezpodstawnie oskarżyłeś.

Edytowane przez Strikes
  • Jestem za 3
Napisano (edytowane)

a fizuś obok przejeżdżał i szukał tych rabusiów co napad na fabrykę jaboli planują  xdd 

Edytowane przez sokratis
  • Confused 1
Napisano

Nie potrzebuję niczego na otarcie łez, po prostu uważam, że to była słaba akcja. Niestety, nie jest to pierwszy raz, gdy z waszej strony pada ogień bez wcześniejszej interakcji. Jesteście już z tego znani, i szkoda, że takie sytuacje się powtarzają. W tym przypadku mieliśmy podstawę do kontroli i chcieliśmy rozegrać sytuację zgodnie z RP, ale niestety nie dostaliśmy na to żadnej szansy.

Fizuss jechał ze mną na zgłoszenie, ale w momencie rozpoczęcia akcji nie znajdował się jeszcze w jej bezpośrednim obszarze. Na nagraniu widać to wyraźnie po minimapie, ten niebieski blip po lewej jest zfreezowany, a rzeczywista pozycja Fizussa to ta, w której znajduje się blip pojazdu.

Jeśli chodzi o to, kto dokładnie oddał strzały, trudno mi jednoznacznie ocenić. Byliście we trójkę, więc cała trójka została oznaczona w zgłoszeniu.

image.png.cf38bbe34d0fa389a7b5dc48caf3e46a.png

Napisano

Wręcz przeciwnie mistrzu, blip auta jest zbugowany a blip gościa pokazuje dokładną lokalizację więc skończ przekręcać. Druga sprawa jest taka że w momencie dotarcia na miejsce akcji my już mieliśmy od sokratisa informacje że jest was dwóch, więc kolejny raz przestań ściemniać że byłeś sam płaczku xddd I trzecia rzecz że już się chce rzygać od tych waszych gadek na temat RP. Sami przyzwyczailiście graczy do 0 RP z waszej strony i nie dziwcie się teraz że nikt z wami nie chce go odgrywać. Notoryczne RDM z waszej strony, liczne tarany w trakcie pościgu bez powodu, kody to chyba losuje wam maszyna losująca  z toto lotka jaka kulka wypadnie taki ktoś będzie miał kod pościgu. Mimo wielokrotnych prób, nie tylko z naszej, ale wielu innych graczy strony z wami po prostu się nie da odegrać żadnego sensownego RP bo wy wiecznie musicie wygrać czaisz to? Ty możesz se pisać skargi ile wlezie, rycz tu aż nie będziesz miał czym beczeć ale nie zmienisz tego że się ta frakcja do niczego dosłownie nie nadaje i jesteście nieudani. Ile wam trzeba dać ułatwień żebyście sobie dawali w końcu radę? Nasz instant ogień w waszym kierunku to odpowiedź na waszą metodologię pościgową kochasiu. Zacznijcie żyć w zgodzie z graczami to gracze zaczną żyć w zgodzie z wami, ale wydaje mi się że na to już trochę za późno. Nie będę tu wymieniał x ilości moich, czy kolegów akcji w których zrobiliście sobie co wam się tylko podoba nałożyliście z kapelusza wszystkie kolory flagi LGBT w kodach pościgowych żeby tylko wygrać. Bez pozdrowień misiaczku i zalecam próbę wydarcia tego długiego przedmiotu o całkiem sporej średnicy z tylnej części ciała bo pomału zaczyna Ci gardłem wyłazić.

Kacper

Napisano
Cytat

Fizus był dosłownie kawałek za tobą, więc nawet gdybym brał udział w akcji to nadal byłoby to zgodne z powyższym punktem regulaminu.

Skoro zostałem wywołany, to chętnie się wypowiem w tej sprawie. Nie byłem obok, bo nawet nie widziałem na mapie Erazerka blipu ( bo często jest tak ze są zamrożone ). Co więcej, nie widziałem też żadnych nicków – ani Waszych, ani Erazerka. To wyjaśnia, dlaczego nie mogłem być w tamtym miejscu.

Napisano (edytowane)

faktoza ten blip fizusia to w paleto jest a ja po muchomorach halucynacje mam i nie wiem skąd ten nick za budynkiem widziałem ubzduralem sobie 🍄

Edytowane przez sokratis
Napisano (edytowane)

Tej ale jajca było kilku funkcjonariuszy na służbie i fizus nikogo nie widział nie słyszał w ogóle to on komputera nie ma i on to nie fizuś ale na mapie akurat on był najbliżej ciebie i ja akurat wspomniałem że go widzę xd

Edytowane przez sokratis
Napisano

Tak tylko jeszcze chciałbym na koniec napomknąć, że Fizuś w żaden sposób w skardze nie został wywołany, wymieniony i na nagraniu też go nie widać a jednak mimo wszystko mieliśmy informacje o tym że tam był i się kręcił xddd taka tylko dygresja

Napisano (edytowane)

Nie zamierzam się kłócić, bo nie ma to większego sensu. Blip funkcjonariusza LSPD na minimapie obecnie się zamraża, jeśli znajduje się dalej niż 500 metrów ode mnie, problem ten został już zgłoszony na kulisach do Proklina.

Fizuss jechał ze mną na akcję, ale zgodnie z moją prośbą skręcił w inną ulicę, żeby ją sprawdzić. Kontynuował patrol w poszukiwaniu innych potencjalnie podejrzanych osób. W momencie, gdy padły z waszej strony strzały, nie znajdował się w obszarze zgłoszenia.

Nie odpowiadam za działania innych funkcjonariuszy, ale jak zawsze wrzucani są wszyscy do jednego worka. Jedni gracze zarzucają nam, że nie odgrywamy RP, a gdy próbujemy coś rozegrać, to też jest źle, bo nagle stajemy się „złymi mustwinami”. 

Skargę pozostawiam do oceny administracji. Jeśli nie doszło do złamania zasad, nikt nie zostanie ukarany. Ten dział istnieje właśnie po to, by rozwiać wątpliwości i spokojnie wyjaśnić sytuację.

Edytowane przez erazerek
Napisano

nie zamierzam sie kłócić, ale napisze skarge i będę mowił ze fizuś byl 4 lata świetlne od akcji, ale w akcji uczestniczyl bo mu powiedzialem ze ma se gdzies jechać następnie dostać na dziursko i potem płakać jacy są okropni gracze xd 

• Jestem za 1
Napisano
2 godziny temu, erazerek napisał:

Jeśli chodzi o to, kto dokładnie oddał strzały, trudno mi jednoznacznie ocenić. Byliście we trójkę, więc cała trójka została oznaczona w zgłoszeniu.

Poważnie? Wystarczyło otrzeć jednak ten pot z czoła, bo widocznie ci oczodoły zdążył zalać. Obejrzałbyś z 2 razy ten film przed wyrzyganiem go na forum to byś bez problemu dojrzał kto strzelał.

• Jestem za 3
Napisano

Po zapoznaniu się z ową sytuacją i rozmową z osobami związanymi z skarga doszliśmy do wniosku o zamknięci skargi aczkolwiek

@sokratis @Kapi01 @Strikes upominam was tylko panowie że jeśli będzie kolejny raz sytuacja tego typu zostaniecie ukarani za owa sytuacje 

§10.4 Zakazuje się otwierania ognia w kierunku funkcjonariusza, który jest sam na służbie na danym obszarze przez więcej niż jednego gracza. (Dopuszczalne jest jedynie 1v1).

Skargę zamykam oraz przenoszę do archiwum

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...