Skocz do zawartości

Weazel News - Zlot Sprunk Time Attack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

wnsprunklogo.thumb.png.c3e1439375ab3aced6304eed7be41bf6.png

Sprunk - Time Attack

W zeszły piątek, czyli 28 lutego 2025 ekipa Sprunk przygotowała zlot samochodowy oraz wyścig w stylu Time Attack, zamykając kończący się miesiąc luty. Zapraszamy na krótkie podsumowanie minionego wydarzenia!

wnsprunkeventstartgif.gif.0c9fca298a96d5db7f4f146ff6bbb239.gif

Pokaż swoją furę

Zlot rozpoczął się od konkursu piękności, w którym gracze mogli podziwiać auta uczestników. Głosowanie odbyło się za pomocą ankiet, dzięki czemu każdy miał wpływ na jego wynik. A oto rezultat:

wnsprunkevwin2.png.812da4b83ce2b05294abe681c810d2f9.png

🥇Gauntlet Classic🥇
 (właściciel: @Ajgor3K)

🥈Sunrise R🥈
(właściciel: @Janusch_60)

🥉Comet Retro🥉
(właściciel: @kubol)

Czas na Time Attack!

Po wybraniu perełki zlotu, przyszedł czas na główną część eventu - wyścig oraz pokaz umiejętności kierowców. Kręta trasa pomiędzy Obserwatorium Galileusza a sadem jabłkowym na Tongva Hills była podzielona na dwie tury, przez wzgląd na zgłoszone pojazdy i ich możliwości. Bez większych problemów udało się wyłonić zwycięzców, przedstawiamy Wam podium!

wnsprunktimeatackgif.gif.046531858176a9117efb5ab11b91d747.gif

Kategoria A

Należą do nich pojazdy, które są dostosowane do trudnych warunków trasy Time Attack. Wyróżniają się niesamowitymi osiągami v-maxu (nawet do 300km/h!) oraz doskonałą przyczepnością i przyspieszeniem.

🥇@Kapi01🥇
 (pojazd: Turismo Omaggio)

🥈@chudasek🥈
(pojazd: XA-21)

🥉@BONIO🥉
(pojazd: T20)

Kategoria B

Są to przede wszystkim auta o potężnej prędkości, nieprzekraczającej 235km/h, posiadające swap silnika, konwersję napędów bądź nitro.

🥇@Vinilo🥇
 (pojazd: FR36)

🥈@Janusch_60🥈
(pojazd: Sunrise R)

🥉@Klari🥉
(pojazd: Cypher)

Wywiad z organizatorem - efezar

wnsprunkefezar.png.7a915a4980c9bf88ca6fb6625d282e0b.png

Abbycane: Siemka, redakcja Weazel News chciałaby zadać kilka pytań po minionym evencie, jesteś chętny zaspokoić naszą ciekawość?

efezar: Jasne, śmiało zadawaj pytania.

Abbycane: Jak oceniasz ogólny przebieg eventu?

efezar: Uważam że event odbył się sprawnie, mieliśmy małe problemy techniczne i były małe problemy z porozumieniem, ale wydaje mi się że wyszło wspaniale.

Abbycane: A jak oceniasz frekwencję, spodziewałeś się takiego odbioru?

efezar: Szczerze nie sądziłem że przyjedzie aż tyle osób, bardzo cieszył mnie też fakt, że gracze zapisywali siebie i swoje auta do głównej atrakcji eventu.

Abbycane: Czy miałeś swojego faworyta na konkursie piękności?

efezar: Bardzo podobał mi się szary Comet S2 gracza @GermanStyle, bardzo ładnie zrobiony, na pewno mój styl tuningu.

Abbycane: Jaki pojazd dominował wśród uczestników?

efezar: Nie do końca jestem w stanie stwierdzić jakich aut było najwięcej, wydaje mi się że każdy przyjechał czymś wyjątkowym, dominowały jednak klasy sportowe i super samochody, które zajęły najwyższe miejsca w naszym wyścigu.

Abbycane: Czy planujecie kolejną edycję?

efezar: Mam nadzieję że uda się organizacja kolejnej edycji. Na pewno będzie to inna trasa i będą wniesione poprawki do niektórych rzeczy, ale możecie się jej spodziewać za jakiś czas.
Na koniec chciałbym bardzo podziękować osobom, które pomogły w realizacji wydarzenia:
-nasza ekipa 
SPRUNK @Queen, @AdamZ@szymon_grotek223, @XxMoNsT3RxX.
Dziękuje również ekipie 
LSPD @Krzysztof1996@Klari, @invalid, @Stasiowee@Radecky@Abbycane, a także @MissAnia za ogarnięcie ankiet. 

Abbycane: My również dziękujemy za ciekawy zlot i życzymy bezproblemowych przyszłych edycji. Do zobaczenia!

Organizatorom gratulujemy udanego eventu i coraz ciekawszych pomysłów! Mamy nadzieję, że zobaczymy się znów już niebawem! Naszym czytelnikom dziękujemy za uwagę!

Podziękowania dla @invalid

Edytowane przez Abbycane
  • Like 13
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...